evet annemle kv me söz geçirememiştim ben. çocuğu lahana gibi sarıyolardı üşür diye. hemşire geldi bu ne dedi ateşi çıkacak çocuğun niye sardınız bu kadar. gizli gizli söyler misin şu ikisine bana karışmasınlar dedim tecrübesizim diye dinlemiyolar beni dedim. o da payladı annemleri :):) anne ne derse o olucak yorum yaparsanız eve gönderirim sizi dedi :) oyyyşşşş içimin yağları erimişti :)
Bende oyleydim ama inanki oluyor o an esin annen cesaret versin,yureklendirsin kendin bile inanamiyorsun. 20 saate yakın sancı çekmiş ve suni sancida almış biri olarak sana sunu soyleyeyim canm. Baştan itibaren şiddetli sanci olmuyor. Son iki üç saat iyice sancim oldu öncesi cekilebilirdi. Beni yatırdıkları için çok uzun ve zor oldu . Ama sancı sırasında yurusen gezsen oturup kalksan o süreç çok hızlı ilerliyor. Hiç abartıldığı gibi değil . İlk doğumu bile 3-4 saatte tamamlayan yakınlarım oldu. Hiç gözünde büyütme akışına ve dr una bırak...
kendimi cesaretlendirmeye calisiyorum aslinda yaparsin diye ama bazen de iste yapamam galiba diyorum. annemle esim hep destek zaten,yaparsin korkma diyorlar:)
bir de herkes senin gibi olumlu cumlelerle anlatmiyor. etkilenmemek icin ne normal dogum izliyorum ne acip hikayeleri okuyorum. ama sagolsun bazi insanlar yasadiklari olumsuzluklari ballandira ballandira anlatiyorlar sormadigim halde. en son duydugum bir sey baya etkiledi beni. burda yazip da etkilemek istemiyorum kimseyi ama ben zaten cani tatli bi insanim,o yuzden etkilendim.
ama dedigin gibi cok kolay sekilde doguranlar da varmis. allahim yazmistir zaten nasil olacagini,gorecegiz biz de.
sagolasin motivasyonun icin
Amin cnm,, inşallah :) bi de şu doğum şekli belli olabilseydi keşke :))) bi yanım bekle dene normal doğumu diyo, bi yanım dikişler yırtılır mı diye endişelenmeye başladı,, bi yanım doktora çok güvendiğim için hiçbişey olmaz diyo,,, kafa karıştı :))
Bence doktoruna givenmelisin canım en iyisini tabiki kalbin bilir ama ben olsam beklemeyi tercih ederdim sonuçta çok risk olsa doktorun senden önce o riski almaz.sezeryan doğum planlanbildiği için daha çok işine gelir doktorun. Bebeğin ve seni. Sağlığın açısından sıkıntı olmadığı müddetçe bekleyebilirsin.
insallah canim:)
odamiz kucuk degil aslinda ama balkon kapisi var ve yatak yorgan her sey orda oldugu icin kapiyi iptal de edemiyoruz,onunu kapatamiyoruz. artik 2liyle idare edecegiz.
insallah canim:)
odamiz kucuk degil aslinda ama balkon kapisi var ve yatak yorgan her sey orda oldugu icin kapiyi iptal de edemiyoruz,onunu kapatamiyoruz. artik 2liyle idare edecegiz.
biz aslinda 1 ay once bakmaya giderken buyuyen diye gittik ama bizim odamiza gore baya buyuk geldi,vazgectik. yoksa cok guzel kesinlikle.
bir de biz birkac ay sonra sunnet ettirmeyi dusunuyoruz. dugunu de 5 yas civari falan yapsak o zaman da genc odasi aliriz dedik. o yuzden buyuyen almadik canim. suandaki fikirler boyle,bakalim uygulamada nasil olacak:)
biz aslinda 1 ay once bakmaya giderken buyuyen diye gittik ama bizim odamiza gore baya buyuk geldi,vazgectik. yoksa cok guzel kesinlikle.
bir de biz birkac ay sonra sunnet ettirmeyi dusunuyoruz. dugunu de 5 yas civari falan yapsak o zaman da genc odasi aliriz dedik. o yuzden buyuyen almadik canim. suandaki fikirler boyle,bakalim uygulamada nasil olacak:)
Belis büyüyen yatak olduğu için döşeğin altında bi tahta var onu kaldırdığnda alta döşeği alıp büyütmeden derinleştirerek devam edebilirsin. Anlatabildim mi bilemedim:)
Ben derin olsun kalkınca düşmesin diye düşündün sanmştm belise bakmştm ben o kademeli. Tamamen de inebiliyor. Ama bence kademeliden ziyade derinlik önemli çnkü öyle akıllılarki yorganı iteleyip yükselti yapıyolar kendilere:)
ayy evet:)
tv de izlemistim,ikizler odalarinda yalnizken dedigine benzer bir seyler yapip yataktan cikiyorlardi,yeniden yatiyorlardi:)
her yonuyle dusunuyorum canim,gorsellik,kullanis:))
Hindistan cevizi ve kakao yağlarını ilk aylarda sürüyodum tam büyümeden. Ama tüylendirdi aldım tüyleri bende:) hiç dayanamam hiç. Şimdi mustela kullanıyorm kaşıntımı sadece o aldı. Bu arada hindistan cevizi yağı nefis göz makyaj çıkarıcı. Daha iyisini görmedim aklınızda olsun
Zor valla yaa bu işler benim kv aynı apartmandayız.. rahatsız etmez gelince yarim saat den fazla oturmaz..biseye karismaz evimde.. iyidir ama torun olunca bizden cikmaz gibime geliyo ilk torun bide :) Hiçbirşeye dokunmaz yardımı olmaz ama kendi evinde de yapmaz yer içer gezer kadın alır temizliğe.. Ama bi ihtiyacim olsa kosa kosa gider alir gelir ..kendi annemler de şehir dışından gelecek biz 6 kardeşiz kim gelir kim gelmez o zamana tam bilmiyom..annem gelecek durmaz o yerinde yapar..olan anneme olucak yani..annemin de bi huyu çok kırılgan.. o lohusalikla bişey söylerim kırılır küser diye şimdiden stres oluyorum valla..ama göndermem kalacak kalabildiği kadar hayatımda bebek almadım elime kimsede yok burda kafayı yerim valla..kv ben sadece severim demeye getiriyo :) ayy bende döktüm içimi
Aynı apartman olması daha iyi aslında canım gece evine gidecek en azından bizim iki tarafta farklı şehirde mecbur beraber kalacaz aman ne bilim sıkıntı her türlü
İşe başlayınca da eşim gelsin baksınlar diyor ama aynı evde birkaç ay kalmak düşünmesi bile bunaltıyor kv olduğundan değil annemi de o kadar uzun süre istemem evimde sırf bu çocuk bakma vs için eşimin memlekete gitmeyi düşünüyorum
Normal o zaman. Ben daha doktora gitmedim Çarşamba gidicem ama evham yaptım sanırım. Gece çok hareketliydi ağrı yaptı uyutmadı sabah bi baktım karnım aşağı inmiş sonra hep kasıklarımdaydı baskı.
evet annemle kv me söz geçirememiştim ben. çocuğu lahana gibi sarıyolardı üşür diye. hemşire geldi bu ne dedi ateşi çıkacak çocuğun niye sardınız bu kadar. gizli gizli söyler misin şu ikisine bana karışmasınlar dedim tecrübesizim diye dinlemiyolar beni dedim. o da payladı annemleri :):) anne ne derse o olucak yorum yaparsanız eve gönderirim sizi dedi :) oyyyşşşş içimin yağları erimişti :)
hemsireler o noktada kurtarici oluyorlardir eminim:)
annem de kv de hicbir seyimize karismazlar. yani bugune kadar boyleydi. annem yine karismaz ama bakalim kv de degisim olacak mi:)