Bizde de tam tersi :)alışverişimi yaptım bitirdim içim rahat diye ben kocama yalvarıp playstation al nolur ben oynim diye üniversiteden alışkanlık yaptı anne olucam ama içimdeki Zıpır çocuk hala büyümedi
Canım ben bir kaç kez zorladım kendimi oynamak için ama oynayamıyorum. Hem zor geliyor hem de sıkılıyorum. :) Yeni oyunlar bildiğin zor. 2-3 dakikada bırakıyorum elimden sıkılıp.
Zor ya karar vermek gelmeyin de denmiyor ilk benim neyle karşılaşacam bilmiyorum hiç bi süre gelsinler de kendimi çabuk toparlarsam gönderirim başımdan napim :)
Zor valla yaa bu işler benim kv aynı apartmandayız.. rahatsız etmez gelince yarim saat den fazla oturmaz..biseye karismaz evimde.. iyidir ama torun olunca bizden cikmaz gibime geliyo ilk torun bide :) Hiçbirşeye dokunmaz yardımı olmaz ama kendi evinde de yapmaz yer içer gezer kadın alır temizliğe.. Ama bi ihtiyacim olsa kosa kosa gider alir gelir ..kendi annemler de şehir dışından gelecek biz 6 kardeşiz kim gelir kim gelmez o zamana tam bilmiyom..annem gelecek durmaz o yerinde yapar..olan anneme olucak yani..annemin de bi huyu çok kırılgan.. o lohusalikla bişey söylerim kırılır küser diye şimdiden stres oluyorum valla..ama göndermem kalacak kalabildiği kadar hayatımda bebek almadım elime kimsede yok burda kafayı yerim valla..kv ben sadece severim demeye getiriyo :) ayy bende döktüm içimi
Hindistan cevizi ve kakao yağlarını ilk aylarda sürüyodum tam büyümeden. Ama tüylendirdi aldım tüyleri bende:) hiç dayanamam hiç. Şimdi mustela kullanıyorm kaşıntımı sadece o aldı. Bu arada hindistan cevizi yağı nefis göz makyaj çıkarıcı. Daha iyisini görmedim aklınızda olsun
Cnm 10 gün geriden gelmesi cok büyük sorun değil ki,doktor farklı birsey demedigi sürece.Benimde 12 gün gerideydi,son kontrol de 6 güne mi 7 güne mi ne düsmüstü geriligi öyle demişti.Ben cok takmıyorum 1 hafta geriligi.Tüm doktorlarda aynısını söylüyor zaten.
Saglıklı olsun varsın minyon olsun :) Sende takma kafana hiç
Aynen canım.. Bi ara cok takıyordum acikcasi cunku 2 hafta hic beslenememisti..oyle giderse diye korkmuştum daha da gerilerse diye..Ama yemeye daha da dikkat edince aliyo gelisiyo çok şükür.. iyiyim şimdi o yuzden :) cogu gitti Azı kaldi alalım hepimiz sağlıkla kucağımiza insallah
Ay canm neden sevimli gelmiyor. Hayal edince sahane hem mucizevi birşey hemde o an ne yapıyor fikrin oluyor. Kasiga doğru hickiriyorrsa bebeğin doğum pozisyonuna geçmiş olabilir bu da güzel birşey. Bende dün sanki kasikta hissettim sevindim
Zor valla yaa bu işler benim kv aynı apartmandayız.. rahatsız etmez gelince yarim saat den fazla oturmaz..biseye karismaz evimde.. iyidir ama torun olunca bizden cikmaz gibime geliyo ilk torun bide :) Hiçbirşeye dokunmaz yardımı olmaz ama kendi evinde de yapmaz yer içer gezer kadın alır temizliğe.. Ama bi ihtiyacim olsa kosa kosa gider alir gelir ..kendi annemler de şehir dışından gelecek biz 6 kardeşiz kim gelir kim gelmez o zamana tam bilmiyom..annem gelecek durmaz o yerinde yapar..olan anneme olucak yani..annemin de bi huyu çok kırılgan.. o lohusalikla bişey söylerim kırılır küser diye şimdiden stres oluyorum valla..ama göndermem kalacak kalabildiği kadar hayatımda bebek almadım elime kimsede yok burda kafayı yerim valla..kv ben sadece severim demeye getiriyo :) ayy bende döktüm içimi
Aynı apartman olması daha iyi aslında canım gece evine gidecek en azından bizim iki tarafta farklı şehirde mecbur beraber kalacaz aman ne bilim sıkıntı her türlü
İşe başlayınca da eşim gelsin baksınlar diyor ama aynı evde birkaç ay kalmak düşünmesi bile bunaltıyor kv olduğundan değil annemi de o kadar uzun süre istemem evimde sırf bu çocuk bakma vs için eşimin memlekete gitmeyi düşünüyorum
Doktordayım şimdi bebek hareket ediyor ama ben hiç hissetmiyorum. Doktorum da annenin bebeği hissetmemesi iyi birşey değil dedi o yüzden nst ye gireceğim şimdi ama yok yani ben hiç hissedemiyorum. Daha eşim bir kere elini karnıma koyup da hissetmedi bebegimizi.Ya bebeğim çok kuvvetsiz ya da ben çok siskoyum hissetmiyorum neyse en azından sorunu yok gibi...
Canım bize bütün sülale gelir, çok meraklılar ama dediğin gibi yatakta çarşafın altında falan belli olmaz belki. Ben siyah görmüştüm bir instagram hesabında hatta bir ünlü giyinmişti, dedim siyah lohusa geceliği mi olur ama bir bildikleri varmış demek ki :)
Aynı apartman olması daha iyi aslında canım gece evine gidecek en azından bizim iki tarafta farklı şehirde mecbur beraber kalacaz aman ne bilim sıkıntı her türlü
İşe başlayınca da eşim gelsin baksınlar diyor ama aynı evde birkaç ay kalmak düşünmesi bile bunaltıyor kv olduğundan değil annemi de o kadar uzun süre istemem evimde sırf bu çocuk bakma vs için eşimin memlekete gitmeyi düşünüyorum
annem de aynı şeyi söylemişti ama ben yapamadımm. kendimi çok kötü hissediyodum. iyi olup hizmet etmek daha iyi geldi inan :) yapımız da yok misafiri paspal karşılamak yapıcak bişey yok elit bi milletiz :)ben 15 günlükken mevlit yaptım. kv gitmiş pijama takımı almış bana. hevesi varmış :) o nasıl bi hevesse. tamam dedim ama pijamaya bakıp bakıp ağlayasım geliyodu. dantelli mantelli. sonra anne dedim kusura bakma yapamıcam :) yaw bwnim çwyizimde yok böyle süslü bişey sen beni tanıyamadın mı dedim. siyah bi elbise giydim en sevdiğim :) pijamayı de geri verdim kocama güzeel bi pijama takımı aldım onun yerine :)
tabiki normalde misafir paspal karsilanmaz. ama burda farkli bir durum var. misafirlige gelmiyorlar aslinda anlamadiklari sey o :)) hasta ziyaretine gidince ustunde pijama mi var paspal mi diye nasil bakilmiyorsa dogumda da bakilmamali bence :)
Doktordayım şimdi bebek hareket ediyor ama ben hiç hissetmiyorum. Doktorum da annenin bebeği hissetmemesi iyi birşey değil dedi o yüzden nst ye gireceğim şimdi ama yok yani ben hiç hissedemiyorum. Daha eşim bir kere elini karnıma koyup da hissetmedi bebegimizi.Ya bebeğim çok kuvvetsiz ya da ben çok siskoyum hissetmiyorum neyse en azından sorunu yok gibi...
hissetmeme sebebin neymis ki peki? en basindan beri mi hissetmiyordun? plasenta sirt tarafina konumlanirsa oyle oluyordu diye hatirliyorum. sende oyle bi durum mu var acaba?
İzne cıktıgında 4 aylık resmi izninin maasını ssk veriyor cnm,dolayısıyla rapor alman da fayda var.Hem maas alacaksın hem de süt parası vs...
Kimi sirketler de aylık olarak çalışanına kendi veriyor,calısan sonra ssk dan toplu aldıgını getirip sirketine veriyor.
Masallah masallah :)
Bende son gidisimde 400gr almıstım,bebegim de 390 almış.aa demek yedigim bebegime gitmis,yaramıs dedim Doktor güldü,yok öyle birsey dedi anlattı iste öyle olmadıgını :) Yaniii dedigin gibi kendimize alıyoruz,bebek cok sükür kg almasakta bir sekilde besleniyor.
Amin cnm,, inşallah :) bi de şu doğum şekli belli olabilseydi keşke :))) bi yanım bekle dene normal doğumu diyo, bi yanım dikişler yırtılır mı diye endişelenmeye başladı,, bi yanım doktora çok güvendiğim için hiçbişey olmaz diyo,,, kafa karıştı :))
hastaneye gelenler zaten cok durmaz. hemsireyi de tembihlersin. annemizi ve bebegi cok yormayalim falan der ama eve gelince daha uzun sure kalabilirler. ben de evde kalabalik istemem muhtemelen ilk gunler.
evet annemle kv me söz geçirememiştim ben. çocuğu lahana gibi sarıyolardı üşür diye. hemşire geldi bu ne dedi ateşi çıkacak çocuğun niye sardınız bu kadar. gizli gizli söyler misin şu ikisine bana karışmasınlar dedim tecrübesizim diye dinlemiyolar beni dedim. o da payladı annemleri :):) anne ne derse o olucak yorum yaparsanız eve gönderirim sizi dedi :) oyyyşşşş içimin yağları erimişti :)
Amin cnm,, inşallah :) bi de şu doğum şekli belli olabilseydi keşke :))) bi yanım bekle dene normal doğumu diyo, bi yanım dikişler yırtılır mı diye endişelenmeye başladı,, bi yanım doktora çok güvendiğim için hiçbişey olmaz diyo,,, kafa karıştı :))
Evet aslında kendine güveniyo doktor, riske atmayacağını aksi bi durum oluşursa anında sezeryana dönebileceğini söylüyor. Ona güveniyorum da kendime güvenemedim heralde :) çok saol cnm, doğru diyosun,, bekleyeyim hiç olmazsa miadı yaklaşsın :)