Kızlar size bir şey danışmak istiyorum. O kadar kafama takılıyor ki geceleri uyuyamıyorum. Benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Şimdi malum Erzurum'da doğum yapılabilecek iki hastane var. Biri benim gittiğim devlet kadın doğum hastanesi. Doktorları filan oldukça tecrübeli çünkü burası baya kalabalık oluyor çevre illerden gelenlerle filan. Tam teşekküllü tek hastane doğum icjn hatta. Bir de özel hastane var. Şehirdeki tek özel hastane zaten. Özel istiyorsak tek seçenek zaten orası.
Devlet hastanesinde tekli oda yokmuş. Yani doğumdan sonra iki kişilik odada kalmak zorundayım. Bu beni çok geriyor. İkinci bir durum da bu hastanedeki ebeler hamilelere doğum sırasında çok kaba davranıyormuş diyorlar.
Diğer hastane için ise şöyle bir durum var; yenidoğan hemşireleri hakkında olumsuz şeyler anlatıldı. Yok mama verirken boğazına kaçırmalar, bebeklerin enfeksiyon kapmasi vs. Bir de bu hastanede genelde gelene geçene sezaryen yapıyorlar. Ayrıca kötü de bir anım var. Vajinismus iken ilk bu hastanede bir doktordan randevu almıştım. Randevu saatim olmasına rağmen acelesi olduğunu söyleyerek hızlı hızlı kontrol etti. Ne soru sordurdu ne ilgilendi. Zaten çok çaresiz bi dönemimdi yani boyle davranması ağırıma gitti. Odadan çıkarken soru sorabildim ancak ve tedavi olarak ameliyat önerdi direkt. 2000 tl lik bir ameliyatla hallederiz dedi. Çok gıcık olmuştum. Daha sonra diğer hastanede doktorum çok yardımcı olmuştu da çözmustuk sorunu. O yüzden bu özel hastaneye bi gicikligim var yani. Ama tek artısı özel oda olacak olması.
Bu iki hastane arasında kaldım doğumu nerede yapayım diye
Geceleri uyku tutmuyor beni de eşimi de. Ankara"ya göndereyim orada doğur diyor ama ben ilk anları birlikte yaşamak istiyorum. Öyle ayrı gayrı istemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız kızlar? Bi yardımcı olur musunuz? Fikirlerinizi almak istiyorum