2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
hemsireler o noktada kurtarici oluyorlardir eminim:)
annem de kv de hicbir seyimize karismazlar. yani bugune kadar boyleydi. annem yine karismaz ama bakalim kv de degisim olacak mi:)
Sen şanslıymıssın. Benim annem hiç birşeye karışmaz ama kv maşallah herşeyin en iyisini o bilir. Yapma dediğimiz halde her geldiğinde sıkılıyorum deyip evin düzenine karışır kafasıma göre sormadan bişeyler yapar. Sıkılıyosan max 1 haftaya al kendini git dimi.

benimki ilk hissettigimden beri hep kasikta. en yukarida hali gobek deligimin orasi,gogus altinda hic hissetmedim.
Bende göbek deliği hizasında hissederdim ama bu kez kasikta olunca bir yandan sevindim. Ama dr a gidince belli olur. Artık tekmeler de azaldı bizim. Dalgalanma şeklinde bazen bir yana baskı yapıyor toplaniyor gibi yapıyor. Buyuyor minnoslar

illa zor oluyor ama ınan kötü anılar duydukça yada izledikçe psikoloji gidiyor. Bende o yüzden doğumdan çok korkardım. Ama yok yani herkesin öyle zor olmuyor. Inan bunu zor doğum yaşamış ve tamamen epiduralsiz doğum yapan biri olarak söylüyorum dünyanın en güzel duygusu. O ilk an. Ve günahlardan temizlenisi düşünmek, bebeğim dogmaya çalışıyor ufacık canıyla diye diye hep kendimi motive ettim. Her acı unutuluyor ama izi kalıyor . Ama bu öyle birşey ki bebeğini gorudgun an sen sen değilsin. Çektiğim acı ne ki diyorsun. O kadar korkulacak şey olsa beş tane doğurur mu akli başında birisi. Ama demekki korkulacak yani yok. Herkes bir de değil o yüzden kendimizi en iyisine motive edip Allaha dayanicaz. Rabbim kimseye cekemeyecehinden fazlasını vermeyecek.

allahim kolaylik versin canim. evime duzenime mudahele edilmesine hayatta katlanamam. ne annem ne kayinvalidem bir gundem bir gune sunu suraya koy demediler evlendigimden beri. kayinvalidemin de annemin de hakkini yiyemem o konuda. heves ederler belki diye nisan alisverisine,esya secmeye goturdum hem kayimvalidemi hem gorumcemi. dedikleri tek cumle : siz yasayacaksiniz siz kullanacaksiniz,ne istiyorsaniz onu alin. allah razi olsun o yonden yani.
bebek dogunca da boyle devam edecegini umuyorum:)

ayy evet benim de gecen aksam acayip bir dalgalanma oldu,cok tatliydi:)

motive cumlelerine cok inanirim ben. surekli bu cumleleri kurdugumuz zaman gercekten motive oldugumuza inaniyorum. aklima yazdim bu motive cumleni,sagol canim:)
allahim en hayirlisini bilir ve yazmistir.

Kv sağolsun her gidişinde eşimle bi tartışmamız oluyor zaten. Konuş annenle karışmasın düzenime burası benim evim diyorum. Ama eşiminde çok üstüne gidemiyorum çünkü uyardığı halde annesini yine dinlemiyor yine dinlemiyor. Delirmemek elde değil

canim o zaman esinin de yapacagi bir sey yoksa,baskasi icin esinle arani bozma.umursamamaya calis. o yerini degistirince sen tekrar eski duzenine dön. belki anlar bir sure sonra. kac yillik evlisin?

Biri baştan topuğa, diğeri baştan popoya kadar boyu.
bu takim da guzel:) o yuzden aklim karisiyor ama gerci sen benim paylastigim diger takimi begenmistin sanki canim.
İkisini karşılaştırınca senin diğer takımı beğenmiştim, ama tek seçenek olunca bu da güzel. Bir de sürekli farklı modelleri de gördüğüm için hangisi hangisiydi karıştırıyorum, ben o iki takımın aynı olduğunu da anlamamıştım sen söyleyene kadar, açtım resimlere baktım, sahiden de aynıymış. :)

aci ve agri esigim düsük,dayanabilir miyim,yapabilir miyim korkusu basladi zaman yaklastikca.
Hiç korkma, ben dünyanın en korkak insanlarından biriyim. Canım o kadar tatlı ki kan vereceğim zaman bile kendimi kasıyordum, tırnaklarımı bacaklarıma saplıyordum korkudan, basit bir diş tedavisini yıllarca erteledim korkudan aklım çıktığı için. Ama sonra hamile kalma kararı verince 4 tane yirmilik dişi 2 ayda çektirdim bana mısın demedim. Kan değerlerim düşük diye sık sık kan veriyorum, hiç öyle panik olmadan, aşı yaptırmaya kan vermeye hep tek başıma gitmeye başladım. Yani amaç güzel bir şey, bebeğim için yapıyorum diye bana bir cesaret geldi sorma. Şimdi de 4 yirmilik dişi çektirdim doğum bana neden korkutucu gelecekmiş ki deyip kendimi rahatlatıyorum.
Doğum yapmak yıllarca bize hep korkunç acılı bir şeymiş gibi gösterildi. Bir kere televizyonlarda o kadınlar korkunç çığlıklarla doğum yaptılar, o yaşlı kadınlar doğum hikayelerini bire bin katıp erkeklerin askerlik hikayelerini abartıp "komutana şöyle ayar verdim, böyle sözüm geçerdi" diye anlatmaları gibi anlattılar, herkeste doğum yapmak öcüymüş gibi bir izlenim oluştu doğal olarak. E ama anneannelerimiz tarlada bir başlarına da yaptılar bu doğumları, hala her yıl bir sürü kadın evde ya kendi başlarına ya ebeler yardımıyla tıbbi ekstra bir destek olmadan doğum yapıyorlar, Aslında istisnalar olsa da çok zor bir olay değil doğum yapmak. Kadının doğasında olan bir şey, korkmamızın nedeni hep yıllarca bilinçaltımıza işletilen "doğum zordur, kadını öldürür de süründürür de" bakışı. Ve aslında bir açıdan bakarsan o filmlerin senaristleri yönetmenleri hep erkek, nereden bilecekler ki!

O yüzden bence önceden duyduklarını gördüklerini unut, sana kötü doğum hikayesi anlatan biri varsa etrafında sustur, tersle "şurada doğumuma 2-3 ay kalmış senin bana anlattığın şeye bak, ayıp bu yaptığın" falan de. Okuyacaksan sadece pozitif doğum hikayelerini oku, tersi de olabilir ama ihtimali çok daha düşük, doğan onca sağlıklı bebeğin yanında kötü sonuçlanan vaka sayısı devede kulak kalır, bunu düşün. Sana iyi olan doğum denk gelecek buna inan. Bir de doğumu kolaylaştırması için şimdiden yürüyüşe başlayabilirsin, bazı spor hareketlerini tekrarlayabilirsin, nefes alma çalışmaları yapabilirsin. Sen kendini hazırladıktan sonra vücudunun gerektirdiği doğum hangisiyse doktorun sana söyler, sen de kabul edersin. Bırak doğumunu nasıl yapacağına vücudun karar versin korkuların değil.

ya ne bileyim uzun suruyor bazen rahatsiz ediyor. belki de kasik bolgesinde oldugundan rahatsiz ediyordur.

Benim de kasıktan ve aşağı taraflardan vurduğunda ani bir tuvalete gitme isteği oluşuyor, gitmezsem sanki dayanamayıp kaçıracakmışım gibi. Bak kızım diyorum, yapma diyorum, anne daha yeni geldi tuvaletten diyorum, yok kız anlamıyor, 2 gündür sürekli aşağılara çalışıyor :)

Kızlar sormustum ama arada kaynadi ben aventin emzigini aldim ama uzerinde night yani gece yaziyor gece gunduzu ile gece emzigi arasinda ne fark var?
Gece olanlar fosforlu, karanlıkta rahat bulabilmek için. Ben de onlardan aldım. Güle güle kullanın :)

Ben de dedim pijama giymem diye ama gelenek falan dediler, normal kıyafetini giyersin, sonra 5 dakikalığına pijamanı giyer misafirlere görünür yine normale dönersin dediler. Ama ben sanmıyorum pijamayla insanların arasında dolaşacağımı, hele de dantelli falan bir pijamayla, mümkün değil.

Eşinin memleketine gidersen eşin de sizinle gelecek mi? Oraya gitsen de birlikte yaşamış olmayacak mısınız? Yoksa komple oraya yerleşmekten mi bahsediyorsun tam anlamadım.
Bir de işe başlayınca gelip sizinle mi yaşasınlar diyor eşin? İnsan kafayı yer öyle aynı evin içinde sürekli biri olunca.

Haberdar et bizi, sorun olmaması iyiymiş ama hissetmeme nedenin neymiş merak ettim.

Oraya yerleşme olarak söyledim canım eşim memlekete gitmenın yollarını arıyor sürekli pek niyetli ama itiraz ediyorum sürekli
İşe başlayınca bir ay annem bir ay kv gelecekmiş öyle bi düşüncesi var bayadır ama olmaz kesinlikle diyorum annem için de istemediğimi özellikle belirtiyorum ki yanlış anlamasın çok zor sürekli aynı evde ya kafayı yerim bide karışmayı seviyor kv hiç çekemem aynı ilde olsak zaten bakarlar ama bu şekilde olmaz

Ay canm çok zor hem çocuk onun düzenine alisacak hop öteki gelecek tersini yapacak. Bence bir bakıcı tut daha iyi. Kimsenin düzeni bozulmasın dersin. Arkadaşımın başına aynı şey geldi yok olmuyor diyip duruyordu

cok guzel anlatmissin canim:)
kesinlikle yillardir anlatilan hikayeler etkiliyor. sagolun valla,daha bir cesaretlendim:)
yuruyuse baslamak istiyordum ama iste doktor rahimagzi olcusunden dolayi istirahat dedi diye cikamadim bir haftadir. haftaya kontrol var bakalim nasil cikacak. soracagim yuruyusu.onum disinda alaturkaya giriyorum,comelme iyi oldugu icin.

fotolar karisti iyice
ikisi farkli takimlar:)
1

2

1 ve 2 numara meltem mobilya. Simge 84 ün aldigi takimin 2 kapaklisi ve buyumeyeni.

3

3 numara da belis.

Birşey söylemedi nedeni hakkında. En başından beri herkese göre az hissediyorum ama son günlerde daha da azaldı. Bundan sonra haftada bir gelmemi istedi sadece.... Beni endiselendirmemek için birşey mi sakladı acaba :S bilemedim simdi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…