B bursa_83 büyümeyen besigin altında cekmece fln yok mu meltem dekinin? Bence cekmeceli tercih et,dolap 2 kapılı zaten.ne kadar cok cekmece olursa senin için o kdar iyi.Belis in modelini de cok begendim ben,cok kibar.cok guzel anlatmissin canim:)
kesinlikle yillardir anlatilan hikayeler etkiliyor. sagolun valla,daha bir cesaretlendim:)
yuruyuse baslamak istiyordum ama iste doktor rahimagzi olcusunden dolayi istirahat dedi diye cikamadim bir haftadir. haftaya kontrol var bakalim nasil cikacak. soracagim yuruyusu.onum disinda alaturkaya giriyorum,comelme iyi oldugu icin.
fotolar karisti iyice
ikisi farkli takimlar:)
Eki Görüntüle 2005864 1
Eki Görüntüle 2005865 2
1 ve 2 numara meltem mobilya.Simge 84 ün aldigi takimin 2 kapaklisi ve buyumeyeni.
Eki Görüntüle 2005876 3
3 numara da belis.
Bence de boşver o düşünsün. Bakiciyi kabul etmezse , ben çocuğumun büyüdüğünü kaçırmak istemiyorum dersin birakirsin işi artik:) ya zaten seneye şubata kadar evdeyim hatta eylül bile olabilir o ara bakarım bi şekilde de ikna ederim yoksa iki yıl izne ayrılırım yada tam bırakırım işi eşim düşünsün nasıl geçinecez diye kendi bilir yani napim :)
Öyle düşünüyor demek ki garibime gitti benim de bi daha derse kimse torununa bakmaya para almıyor zaten diyecem :) para olmuyor ama kıyafet vs hediye alabilirmişiz kendi dedi bunu da :)para da almam derken
e yani kendi torununa parayla bakacak hali yok.
İçini ferah tut canm. Ben mi kiloluyum diye yazmışsın ya başka mesajda boy kg kaç ve kaç kg aldin ki cnmBence de ama kötü birşey olsa söylerdi sanırım ama şimdilik hiç bir sorun görünmüyor gelişimi falan gayet iyi. İnsallah sorun çıkmaz.
Plasenta arkasında olabilir çocuk o yüzden çok hissetmiyor olabilirsin bide çok yorulunca hareket etmiyor benimki hiç ondan olabilir mi sürekli yoruluyor MusunBence de ama kötü birşey olsa söylerdi sanırım ama şimdilik hiç bir sorun görünmüyor gelişimi falan gayet iyi. İnsallah sorun çıkmaz.
evet ben de bekledim hep yukarida hissedecegim diye. hatta kuzenim yukarida gogus altinda hissedeceksin demisti ama hep kasikta:))
O zaman sen de ona gittiğinde yerleri değiştir. Çocuk uyuduğunda mutfağa gir yemek yapma ya da toplama bahanesiyle, ne var ne yok değiştir yerleri. Annem de müdahale etmeyi seven bir insan, eğer gelir de sağı solu değiştirirse ona gidince aynısını yapacağım. Sonra da alakasız raflar ve dolaplar için "böyle daha kullanışlı, bak bu dolaplar kaşıklar için daha uygun" falan diyeceğim. Ya da benim boyum ondan daha uzun en çok kullanılan şeyleri kendi boyuma göre yüksek raflara dizip bana çektirdiğini çekmesini sağlayacağım. İnşallah gerek kalmaz, bu kadar müdahale etmez ama ederse planım hazır :)Kv sağolsun her gidişinde eşimle bi tartışmamız oluyor zaten. Konuş annenle karışmasın düzenime burası benim evim diyorum. Ama eşiminde çok üstüne gidemiyorum çünkü uyardığı halde annesini yine dinlemiyor yine dinlemiyor. Delirmemek elde değil
İkisi de zor aslında eşimin tayin gibi olmuyor kişi bulup yer değişmesi lazım zor oda bide burada zorunlu hizmet var daha bakalım nasıl olacak uğraşıyor gibi amayemegimi temizligimi ben kendim yapip ,oraya birakmayi tercih ederdim.
kendi ailenin yasadigi yere gitme durumunuz yok mu?
Biri baştan topuğa, diğeri baştan popoya kadar boyu.
İkisini karşılaştırınca senin diğer takımı beğenmiştim, ama tek seçenek olunca bu da güzel. Bir de sürekli farklı modelleri de gördüğüm için hangisi hangisiydi karıştırıyorum, ben o iki takımın aynı olduğunu da anlamamıştım sen söyleyene kadar, açtım resimlere baktım, sahiden de aynıymış. :)
Hiç korkma, ben dünyanın en korkak insanlarından biriyim. Canım o kadar tatlı ki kan vereceğim zaman bile kendimi kasıyordum, tırnaklarımı bacaklarıma saplıyordum korkudan, basit bir diş tedavisini yıllarca erteledim korkudan aklım çıktığı için. Ama sonra hamile kalma kararı verince 4 tane yirmilik dişi 2 ayda çektirdim bana mısın demedim. Kan değerlerim düşük diye sık sık kan veriyorum, hiç öyle panik olmadan, aşı yaptırmaya kan vermeye hep tek başıma gitmeye başladım. Yani amaç güzel bir şey, bebeğim için yapıyorum diye bana bir cesaret geldi sorma. Şimdi de 4 yirmilik dişi çektirdim doğum bana neden korkutucu gelecekmiş ki deyip kendimi rahatlatıyorum.
Doğum yapmak yıllarca bize hep korkunç acılı bir şeymiş gibi gösterildi. Bir kere televizyonlarda o kadınlar korkunç çığlıklarla doğum yaptılar, o yaşlı kadınlar doğum hikayelerini bire bin katıp erkeklerin askerlik hikayelerini abartıp "komutana şöyle ayar verdim, böyle sözüm geçerdi" diye anlatmaları gibi anlattılar, herkeste doğum yapmak öcüymüş gibi bir izlenim oluştu doğal olarak. E ama anneannelerimiz tarlada bir başlarına da yaptılar bu doğumları, hala her yıl bir sürü kadın evde ya kendi başlarına ya ebeler yardımıyla tıbbi ekstra bir destek olmadan doğum yapıyorlar, Aslında istisnalar olsa da çok zor bir olay değil doğum yapmak. Kadının doğasında olan bir şey, korkmamızın nedeni hep yıllarca bilinçaltımıza işletilen "doğum zordur, kadını öldürür de süründürür de" bakışı. Ve aslında bir açıdan bakarsan o filmlerin senaristleri yönetmenleri hep erkek, nereden bilecekler ki!
O yüzden bence önceden duyduklarını gördüklerini unut, sana kötü doğum hikayesi anlatan biri varsa etrafında sustur, tersle "şurada doğumuma 2-3 ay kalmış senin bana anlattığın şeye bak, ayıp bu yaptığın" falan de. Okuyacaksan sadece pozitif doğum hikayelerini oku, tersi de olabilir ama ihtimali çok daha düşük, doğan onca sağlıklı bebeğin yanında kötü sonuçlanan vaka sayısı devede kulak kalır, bunu düşün. Sana iyi olan doğum denk gelecek buna inan. Bir de doğumu kolaylaştırması için şimdiden yürüyüşe başlayabilirsin, bazı spor hareketlerini tekrarlayabilirsin, nefes alma çalışmaları yapabilirsin. Sen kendini hazırladıktan sonra vücudunun gerektirdiği doğum hangisiyse doktorun sana söyler, sen de kabul edersin. Bırak doğumunu nasıl yapacağına vücudun karar versin korkuların değil.
Benim de kasıktan ve aşağı taraflardan vurduğunda ani bir tuvalete gitme isteği oluşuyor, gitmezsem sanki dayanamayıp kaçıracakmışım gibi. Bak kızım diyorum, yapma diyorum, anne daha yeni geldi tuvaletten diyorum, yok kız anlamıyor, 2 gündür sürekli aşağılara çalışıyor :)
Gece olanlar fosforlu, karanlıkta rahat bulabilmek için. Ben de onlardan aldım. Güle güle kullanın :)
Ben de dedim pijama giymem diye ama gelenek falan dediler, normal kıyafetini giyersin, sonra 5 dakikalığına pijamanı giyer misafirlere görünür yine normale dönersin dediler. Ama ben sanmıyorum pijamayla insanların arasında dolaşacağımı, hele de dantelli falan bir pijamayla, mümkün değil.
Eşinin memleketine gidersen eşin de sizinle gelecek mi? Oraya gitsen de birlikte yaşamış olmayacak mısınız? Yoksa komple oraya yerleşmekten mi bahsediyorsun tam anlamadım.
Bir de işe başlayınca gelip sizinle mi yaşasınlar diyor eşin? İnsan kafayı yer öyle aynı evin içinde sürekli biri olunca.
Haberdar et bizi, sorun olmaması iyiymiş ama hissetmeme nedenin neymiş merak ettim.
Öyle düşünüyor demek ki garibime gitti benim de bi daha derse kimse torununa bakmaya para almıyor zaten diyecem :) para olmuyor ama kıyafet vs hediye alabilirmişiz kendi dedi bunu da :)
İkisi de zor aslında eşimin tayin gibi olmuyor kişi bulup yer değişmesi lazım zor oda bide burada zorunlu hizmet var daha bakalım nasıl olacak uğraşıyor gibi ama
Kendi memleketimi de istemiyorum eşimi o şekilde tutuyorum zaten iki taraftan da uzak olsun diyorum ben istesem bu sefer inada binecek fln gerek Yok iki taraftan da uzak olalım
Aslında işim masabaşı ama yol falan beni çok yoruyor ve hep yorgun hissediyorum. Belki bu yüzdendir. Plasentanın konumu ile ilgili birşey söylemedi doktor...Plasenta arkasında olabilir çocuk o yüzden çok hissetmiyor olabilirsin bide çok yorulunca hareket etmiyor benimki hiç ondan olabilir mi sürekli yoruluyor Musun
Canım birşey yokmuş. Ben hareketlerini hissetmiyirmusum. Artık haftada vir kontrole gideceğim. Sanırım hissetmedigimden doktor daha sık bakmak istedi..@mutlu_mercimek evet haberdar et bizi,merakta bırakmaa
yok canım neden saklasın endişelenme. bebek sizin bebeğiniz sonuçta doktorun bişey saklama gibi bi lüksü yok için rahat olsun. hareketlerini az hissediyorsun gözden bişey kaçmasın diye haftada bir çağırmıştır.Birşey söylemedi nedeni hakkında. En başından beri herkese göre az hissediyorum ama son günlerde daha da azaldı. Bundan sonra haftada bir gelmemi istedi sadece.... Beni endiselendirmemek için birşey mi sakladı acaba :S bilemedim simdi...
sabitlenebiliyormus canim. ben de sallanmayan baktim aslinda ama iste hem şık hem de sallanmayan yok. genelde sallanan ve buyuyen yataklar var.
sen nasil bir sey aldin,var mi fotosu,gule gule kullanin:)
Aynen onu demiş oluyor ya ona da sinir oldum zaten bi yada vereceğimizi düşünüyor gerek Yok mu denek istiyor acaba :) eşim verir zaten sürekli gönderiyor ki o zaman bi maaş oraya gidebilir de :) ben işi bırakayım ya en iyisi :)yok artik:)
zaten bu senin gonlunden koparsa yaparsin. paraya ihtiyaci olabilir ama bunu asla soylemeZse,sen belki arada verirsin ama almam demesi bile insani irrite eder. direk ver demek istiyor yani.
Evet canım öğretmenim iki yıl izin hakkı var 6-7 aya kadar başlamam ikinci dönem şunat gibi başlarım belki diyorum program yarım gün olur süt izni vs var ya o yüzden başlayabilirim 8-5 memur olsam başlamazdım da bu şekilde başlanabilir duruyorsen devlette misin? yani ne kadar sure izin hakkin var?
Yorgunluktan büyük ihtimal canım bende ev işi veya gezmede az yorulayım iki gün sesi çıkmıyor çoçuğun korkuyorum hatta bişey mi oldu diye ama normale dönüyor inşallah öyledir senin deAslında işim masabaşı ama yol falan beni çok yoruyor ve hep yorgun hissediyorum. Belki bu yüzdendir. Plasentanın konumu ile ilgili birşey söylemedi doktor...
Çok teşekkürler canım benimki bu şekilde bunun beyazı yapılıyor daha.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?