- 3 Mart 2017
- 2.781
- 6.184
- 158
Benim oğluşum nasıl teyzeleri :)
gecmedi ya off cildiricam valla. kapaklar acikken koku falan yok kapadigimin ilk dakikasinda kokuyor napicam bilmiyorum
bide bunu deneyeyim bakalim. 2 yil once buzlukta eriyen etlerin igrenc kokusunu ancak komur ile gecirebilmistik. bide bunu mu denesem diyorumMaşallah yanaklara bak, ısırmalık tam. Elleri de yumru yumru, yerler bunu doğunca söyleyeyim ben :)
Bu dediğim buzdolabı için geçerli ama içine bir bardak ağzı açık süt, 2 kaşık Türk kahvesi ya da karbonat koyup kapağını kapatsana. Belki işe yarar. Süt koyma gerçi bu sefer de sütün ekşi kokusunu geçirmekle uğraşma bozulursa :)
Kahveyi denemiştim işe yarıyordu buzdolabında.
Bence de her şey kolay kullanıma uygun olmalı, sırf görüntü için yıkanmayan, kolay temizlenmeyen, zahmetli şeyler almak hiç bana göre değil. Evlenirken herkes ayıpladı beni gösterişi az kullanımı kolay şeyler seçtiğim için ama şimdi aşırı rahatım.yani kullanimi yikamasi falan zor olan seylerden nefret ediyorum ben. katlamali perdeler falan sirf goruntu olsun diye duran hic bi fonlsiyonelligi olmayan fonlar falan bana kulfet geliyor. ekstra is cikariyor basima. tul candir :)))
bide bu zebralara ortami biraz karartiyor deniyor dogru mudur? :)
eve mangal kömürü de tavsiye ediliyor. Onu da dene sırayla geçene kadar :)bide bunu deneyeyim bakalim. 2 yil once buzlukta eriyen etlerin igrenc kokusunu ancak komur ile gecirebilmistik. bide bunu mu denesem diyorum
Sağol canım tereddütüme emin oldum bana da temiz kalması imkansız gibi geliyordu bana gelen kadına söyleyim o yıkasın artık yok yıkayamazsa dışarı gönderrim mecburenBana gelen kadının eli alışmış cnm, herkesin mutfağında da bu var sitede çünkü. Yukarıdan mekanizmayı çıkarıyor, sonra da banyoda yıkıyor. Yalnız birincisi bi sene yıkama istemez olayına hiç inanma, gayet de istiyor, çıkan kiri görünce anlıyosun :) ikincisi istediği kadar yıkasın kesinlikle yeni alındığı gibi olmuyor. Kenarları kirli kalıyor sanki her halikardaBi de bak mutfaktakini çekip koyucam şimdi, böyle arası var ya tam; orayı da sürekli bişey sokup silmek gerekiyor. Farkında olmayıp hiç silmeyenler varmış da ondan söyleyeyim dedim. Ev kira olmasa, hatta üşenmesem kirayı da düşünmeyip kartonpiyer yaptırıcam, tül perde takıp geçicem, o kadar kıl oluyorum yani :)))
Gayet iyisin sen de :)32+2 den biz çok şişmedi sanki karnım bana öyle geliyor ama :)
Maşallahın var, hiç dr ikiz hamile gibi şişmemişsin canım :)Eki Görüntüle 2009494 bu da bizim göbek 29. Haftalık halimizle nikah şahidi bile olduk. Bide bir kişi şahit olabilir diyorlar yalana bak ben kizim oglum üç kişi halimizle sahittik
Ben yerim zaten kimseye bırakmadan :)Maşallah yanaklara bak, ısırmalık tam. Elleri de yumru yumru, yerler bunu doğunca söyleyeyim ben :)
Bu dediğim buzdolabı için geçerli ama içine bir bardak ağzı açık süt, 2 kaşık Türk kahvesi ya da karbonat koyup kapağını kapatsana. Belki işe yarar. Süt koyma gerçi bu sefer de sütün ekşi kokusunu geçirmekle uğraşma bozulursa :)
Kahveyi denemiştim işe yarıyordu buzdolabında.
Son ultrasonda oğluma 3600gr civarı demişti dr. Öyle de kocaman görünüyordu ki.. doğdu, Giydirip koynuma verdi hemşire. İlk tepkim şu oldu. "Bu niye bu kadar küçük böyle değildi:)" böyle doğuyo bunlar annesi sen büyüteceksin bi zahmet demişti doktor :)))) ama o ilk şokum küçüklüğüneydi yani. İri bebek önden gidiyo zart zurt deyince insan da bişey bekliyo şöyle 6 aylık gibi falan. Ay dedim bi de 2 kilo doğanlar var. Demek onlar iyice kedi yavrusu gibi oluyo :) dokunmaya kıyamaz insan.Hmm ondan öyle diyorlar yani :) burada bayağı birkaç aylık bebek gibi zaten :)
41 kere maasallahBenim oğluşum nasıl teyzeleri :)
Yok cnm olur mu öyle şey,, birbirimize sormak için buradayız :) hizmetin doktoru misal bize her gün yıkayın göbeği düşene kadar dedi, kendi doktorumuz neden yıkadınız tabi ki düşmez göbek, yıkamayın artık dedi... mama için sütün yeterli verirsen de kaşıkla ver dedi, doktorumuz bu çocuğun ağzı kurumuş açlıktan, sütün artana kadar mama vericeksin dr brownsla, asıl kaşığa alışırsa meme emmez dedi.. daha bir sürü şey.. bi tek içme suyuyla yıkama konusunda hemfikirdiler, öyle söyleyeyim :) Biz Bakırköyde İstanbul Pediatri kliniğine gidiyoruz cnm, başka her konuda fikirlere açığım ama inan doktorumuzu hiçbi güç değiştirtemez bana,,, o kadar şiddetle tavsiye ederim yani :) zaten genel olarak tıpla alakalı kime sorduysak gözünüz kapalı devam edin dedi.. kliniğin iki doktoru da titizliği, teşhiste hiç yanılmaması ve tedavi sürecini çok iyi bilmesi açısından herkesin çok başarılı bulduğu hekimler. Ben hiçbir doktoru kötülemeyi sevmem ama çocuklarda teşhisi doğru koyabilmek çok önemli; acilen Acıbadem Hastanesine gittik bir gece, çocuk o zaman yeni yeni dillenmiş, karnını gösterip acıyo diyo, doktor orta kulak iltihabı dedi gönderdi. Kusuyo diyorum iltihaptan diyor.. ertesi sabah içimiz rahat etmediği için Yıldıray beye gittik, aynı bulguları tarif ettim, kulak tertemiz, sıkıntı da büyük ihtimal dizenteri ama tahlil yapalım dedi; nitekim dizanteri çıktı.. diğerine kalsa boşuna antibiyotik kullanıcaktık, maflor vs almadığımız için de ishal ve kusma artıp deli gibi su kaybedicekti... biz de ne zormuş bu kulak iltihabı diye diye perişan olucaktık..:) bu anlamda ailemizin ve arkadaşlarımızın onlarca benzer örneği olduğu için kitle halinde kendilerine koşturmaya devam ediyoruz yani :)
Maşallahın var, hiç dr ikiz hamile gibi şişmemişsin canım :)
Benim oğluşum nasıl teyzeleri :)
Bana hastaneden denilen, 37+0 da artık çalışamaz diye bir rapor verecekmiş hastane. Ve iznimiz 37+0 da başlıyormuş. Öncesinde izin alırsan öncesinde de başlatabilirsin yani 36+0 da artık işe gitmek zor olmaya başladıysa o gün raporunu başlatabilirsin. Bu durumda 16 haftalık iznin 36+0 da başlamış okur. Kayıp dediğin bu ise evet. 16 haftalık süreç sen izine ayrılınca başlıyor.Çalışan anneler size bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim:) şimdi 32+0'da çalışabilir raporu alınıyor 37+0'a kadar çalışılabiliyor ya o zaman doğum iznini 37'de mi başlatmak lazım yoksa 36. haftada filan başlatsak kaybımız oluyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?