- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Sancı çıkarsa doğum başlamış olacak demek istemiş sanırım. Çok karışık ama sanmıyorum daha erken. Suni vermez gibi :/Benim aklıma bir şey takıldı arkadaşlar. Çarşamba günü kontrole gittim 37+1, nst de sancı çıkmadı, bebeğin hareketleri vs güzeldi. Ultrason muayenes ide iyiydi suyu vs her şey güzel dedi. Çatı muayenesi yaptı, normal doğuma çok uygun, sen de çok rahat karşıladın, çok rahat doğum yaparsın dedi. Hiç açılmam olmadığını da belirtti. Bu arada çatı muayenesini genelde bir hafta önceden yapacaklarını söylerler, herkesten bunu duydum, ama benim doktorum bunu yapacağını söylememişti. Aniden çatı muayenesi olunca kısa bir şok yaşadım. Bu yüzden soracağım soruları da unutarak yanından ayrıldım. Beni haftaya cuma günü kontrole çağırdı, çarşamba ve perşembe yokmuş. Cuma günü nst de sancı çıkarsa yatışını yaparız dedi. İlk etapta "doğum başlamışsa" demek istediğini düşündüm ama sonra eşimle konuştuk ve içinden çıkamadık. Nst de sancım çıkarsa ve açılmam yoksa yine de beni yatıracak mı? Bu bana ilginç geldi açıkçası. Ben o zaman 38+3 olacağım. Vajinal doğum yapmak istiyorum ve sezeryan için bir sebep gözükmüyor. Nst de benim hissetmediğim sancılar çıkar ise, açılmam yoksa ya da 1-2 cm kadarsa beni yatırmak ister mi bu beni endişelendirdi ve hakkında şüpheye düşürdü. Beni yatırıp sonra suni sancı ve ilaç vererek doğuma zorlamasını tabii ki istemiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu yorum hakkında? Cuma günü gittiğimde bu yaklaşımı netleşirse ne yapmamı önerirsiniz?
Evet canım ben de ilk etapta öyle düşündüm, ama bunu söylemesi gereksiz değil mi? Doğum başlamışsa zaten başlamıştır, açılmam olmuştur sancılarım düzenlidir vs. illa ki bir şey hisederim. Bu neden ille de cuma olsun ki? Başka gün de olabilir. Her an doğum başlayabilir ve ben yatabilirim. Bunu belirtmiş olması tuhaf. Bu sebeple acaba başka bir anlam mı var altında diye düşündüm.Sancı çıkarsa doğum başlamış olacak demek istemiş sanırım. Çok karışık ama sanmıyorum daha erken. Suni vermez gibi :/
yani biraz ucu açık bi cümle olmuş. ama çok yüksek sancılar çıkmadığı sürece seni yatırması bana biraz saçma geldi. çok yüksek sancı değerleri çıkıp da hissetmeyen hastalara müdahele ediliyor onu duymuştum da böyle ilk sancıda hemen yatışını yaparız gibi bişeyi ben ilk kez duyuyorum. açılma olmadan da yüksek sancılar çıkar mı nstde ondan da emin olamadım şimdi. olmaz gibi sanki :)Benim aklıma bir şey takıldı arkadaşlar. Çarşamba günü kontrole gittim 37+1, nst de sancı çıkmadı, bebeğin hareketleri vs güzeldi. Ultrason muayenes ide iyiydi suyu vs her şey güzel dedi. Çatı muayenesi yaptı, normal doğuma çok uygun, sen de çok rahat karşıladın, çok rahat doğum yaparsın dedi. Hiç açılmam olmadığını da belirtti. Bu arada çatı muayenesini genelde bir hafta önceden yapacaklarını söylerler, herkesten bunu duydum, ama benim doktorum bunu yapacağını söylememişti. Aniden çatı muayenesi olunca kısa bir şok yaşadım. Bu yüzden soracağım soruları da unutarak yanından ayrıldım. Beni haftaya cuma günü kontrole çağırdı, çarşamba ve perşembe yokmuş. Cuma günü nst de sancı çıkarsa yatışını yaparız dedi. İlk etapta "doğum başlamışsa" demek istediğini düşündüm ama sonra eşimle konuştuk ve içinden çıkamadık. Nst de sancım çıkarsa ve açılmam yoksa yine de beni yatıracak mı? Bu bana ilginç geldi açıkçası. Ben o zaman 38+3 olacağım. Vajinal doğum yapmak istiyorum ve sezeryan için bir sebep gözükmüyor. Nst de benim hissetmediğim sancılar çıkar ise, açılmam yoksa ya da 1-2 cm kadarsa beni yatırmak ister mi bu beni endişelendirdi ve hakkında şüpheye düşürdü. Beni yatırıp sonra suni sancı ve ilaç vererek doğuma zorlamasını tabii ki istemiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu yorum hakkında? Cuma günü gittiğimde bu yaklaşımı netleşirse ne yapmamı önerirsiniz?
A AysheDuru bebis emiyor mu bu arada? mama vermek istemiyorum mevzusu gecmis. yenidoganin midesi cok ufak oluyor diye biliyorum kasik kadar zaten ilk bikac gun az emmesi normal degil mi canim? bir arkadasim bana israrla tembihledi. aglayinca sana doymuyormus gibi gelecek sakin mama verme diye. hatta hemsireler vermeyelim mama dedigi halde, kendisi yok verelim demis. tek pismanligim bu diyor :)
Baska bir sebep yoksa yatmazdim ben olsaydım. 38+3 de daha vakti dolmuyor ki bebeğin. Bir risk varsa dr u dinlerdim . Ama sancı çıkıyor ve açıklık yoksa eve gidip sancılar siklasinca yeniden gelmeyi talep ederdim. Ev yakınsa. Şu an benim dr un dediği şey vücudun normale zaten müsait. Ters bir durum olmazsa , sancin 5 dk da bire düşmeden hastaneye gelme. 5 dk da gelen sancılarda da seni yatirmam yürüyüş banyo yapicksin diyor. O an durum neyi gösterir bilmiyorum. Ama ilk doğumda ani sezaryen kararı verip bizim israrimizla bekleten nöbetçi dr lar olunca. Demekki ciddi risk yoksa beklenebiliyor sonucuna vardık. Dr un o an gerekçeleri seni ikna ederse dediğini yap ama bebeğin suyunda azalma, kakasini yeme durumu, senin sağlığında bir sorun yoksa yatma vaktini bekle cnmBenim aklıma bir şey takıldı arkadaşlar. Çarşamba günü kontrole gittim 37+1, nst de sancı çıkmadı, bebeğin hareketleri vs güzeldi. Ultrason muayenes ide iyiydi suyu vs her şey güzel dedi. Çatı muayenesi yaptı, normal doğuma çok uygun, sen de çok rahat karşıladın, çok rahat doğum yaparsın dedi. Hiç açılmam olmadığını da belirtti. Bu arada çatı muayenesini genelde bir hafta önceden yapacaklarını söylerler, herkesten bunu duydum, ama benim doktorum bunu yapacağını söylememişti. Aniden çatı muayenesi olunca kısa bir şok yaşadım. Bu yüzden soracağım soruları da unutarak yanından ayrıldım. Beni haftaya cuma günü kontrole çağırdı, çarşamba ve perşembe yokmuş. Cuma günü nst de sancı çıkarsa yatışını yaparız dedi. İlk etapta "doğum başlamışsa" demek istediğini düşündüm ama sonra eşimle konuştuk ve içinden çıkamadık. Nst de sancım çıkarsa ve açılmam yoksa yine de beni yatıracak mı? Bu bana ilginç geldi açıkçası. Ben o zaman 38+3 olacağım. Vajinal doğum yapmak istiyorum ve sezeryan için bir sebep gözükmüyor. Nst de benim hissetmediğim sancılar çıkar ise, açılmam yoksa ya da 1-2 cm kadarsa beni yatırmak ister mi bu beni endişelendirdi ve hakkında şüpheye düşürdü. Beni yatırıp sonra suni sancı ve ilaç vererek doğuma zorlamasını tabii ki istemiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu yorum hakkında? Cuma günü gittiğimde bu yaklaşımı netleşirse ne yapmamı önerirsiniz?
Eğer direkt yatırmak ve suni vermek isterse biraz ďaha beklemek istediğini söyleyebilirsin bence egr bebek de sıkıntıda filan değilse. Biraz garip geldi hemen yatırmak istemesi.Evet canım ben de ilk etapta öyle düşündüm, ama bunu söylemesi gereksiz değil mi? Doğum başlamışsa zaten başlamıştır, açılmam olmuştur sancılarım düzenlidir vs. illa ki bir şey hisederim. Bu neden ille de cuma olsun ki? Başka gün de olabilir. Her an doğum başlayabilir ve ben yatabilirim. Bunu belirtmiş olması tuhaf. Bu sebeple acaba başka bir anlam mı var altında diye düşündüm.
ama daha 1 günlük yaa çook miniik :) eve geçince, 1 haftaya memede uyumaması için daha rahat oturtursun düzenini bence :)Emiyo cnm,, zaten ayşeyi memeden kestikten 5-6 ay sonra hamile kaldım ya heralde o yüzden sıkıntı olmadı süt. Sıkıntı doydukları halde emmek istemeleri; ilk birkaç gün sabırlı olup her istediklerinde emzirmek gerekiyor yani... yine de ağlıyorsa en iyi çözüm emzik bence. Diğer türlü mama vermeye ikna oluyosun bi şekilde :) ama Duru sabaha karşı, öğlene doğru ve biraz önce olmak üzere 3 kere kaka yaptı. Haliyle bütün dünya "bu çocuk aç" dese yine mama vermem. Ama tabi habire emmek istiyo, kısacası ya memede ya da uyuyo; o yüzden de sabır şart :))
Sancim 100 leri görüp 7 dk ya bir düzenli geldiğinde sadece1 cm acikligim Vardi. 've ben bunu hafif adet sancısı olarak hissediyordum..Beni yatirdilar. Yatis o yatis. Hep nst ye bağlı kaldım doğumum çok yavaş ilerledi. Ciddi ağrılar 4-5 dk ya bir gelen sancılar da oluyordu gerçekten onu anlamamak imkansız ve açıklık ondan sonra daha hızlı ilerlediyani biraz ucu açık bi cümle olmuş. ama çok yüksek sancılar çıkmadığı sürece seni yatırması bana biraz saçma geldi. çok yüksek sancı değerleri çıkıp da hissetmeyen hastalara müdahele ediliyor onu duymuştum da böyle ilk sancıda hemen yatışını yaparız gibi bişeyi ben ilk kez duyuyorum. açılma olmadan da yüksek sancılar çıkar mı nstde ondan da emin olamadım şimdi. olmaz gibi sanki :)
Evet çok gereksiz bir cümle olmuş. Sanırım durum cuma günü netleşecek. Bana da olmaz gibi geliyor ama bilmiyorum. 1-2 cm ile sancın var diye yatırılıp suni sancı verilip sonra acil sezeryana alınanları okuyunca da insan bir acaba diyor.yani biraz ucu açık bi cümle olmuş. ama çok yüksek sancılar çıkmadığı sürece seni yatırması bana biraz saçma geldi. çok yüksek sancı değerleri çıkıp da hissetmeyen hastalara müdahele ediliyor onu duymuştum da böyle ilk sancıda hemen yatışını yaparız gibi bişeyi ben ilk kez duyuyorum. açılma olmadan da yüksek sancılar çıkar mı nstde ondan da emin olamadım şimdi. olmaz gibi sanki :)
Olmadı işte ne kanama ne akıntı bunda oldu ara ara devam ediyor batikon olsa bitmesi lazım şimdiye kadar içime sıkmadı yaaman ne bileyim az bi gezeyim ararım doktoru
Gretchen Grundler
Hadi gözünüz aydın :)Saol cnm. Birazdan çıkıyoruz,,, çok şükür tek geceyle atlattık :)
Benim aklıma bir şey takıldı arkadaşlar. Çarşamba günü kontrole gittim 37+1, nst de sancı çıkmadı, bebeğin hareketleri vs güzeldi. Ultrason muayenes ide iyiydi suyu vs her şey güzel dedi. Çatı muayenesi yaptı, normal doğuma çok uygun, sen de çok rahat karşıladın, çok rahat doğum yaparsın dedi. Hiç açılmam olmadığını da belirtti. Bu arada çatı muayenesini genelde bir hafta önceden yapacaklarını söylerler, herkesten bunu duydum, ama benim doktorum bunu yapacağını söylememişti. Aniden çatı muayenesi olunca kısa bir şok yaşadım. Bu yüzden soracağım soruları da unutarak yanından ayrıldım. Beni haftaya cuma günü kontrole çağırdı, çarşamba ve perşembe yokmuş. Cuma günü nst de sancı çıkarsa yatışını yaparız dedi. İlk etapta "doğum başlamışsa" demek istediğini düşündüm ama sonra eşimle konuştuk ve içinden çıkamadık. Nst de sancım çıkarsa ve açılmam yoksa yine de beni yatıracak mı? Bu bana ilginç geldi açıkçası. Ben o zaman 38+3 olacağım. Vajinal doğum yapmak istiyorum ve sezeryan için bir sebep gözükmüyor. Nst de benim hissetmediğim sancılar çıkar ise, açılmam yoksa ya da 1-2 cm kadarsa beni yatırmak ister mi bu beni endişelendirdi ve hakkında şüpheye düşürdü. Beni yatırıp sonra suni sancı ve ilaç vererek doğuma zorlamasını tabii ki istemiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu yorum hakkında? Cuma günü gittiğimde bu yaklaşımı netleşirse ne yapmamı önerirsiniz?
Evet ben de öyle yapacağım, doktorun niyetinde bir tuhaflık sezersme kabul etmem yatmayı. Gerekçeleri önemli dediğin gibi canım çok sağol.Baska bir sebep yoksa yatmazdim ben olsaydım. 38+3 de daha vakti dolmuyor ki bebeğin. Bir risk varsa dr u dinlerdim . Ama sancı çıkıyor ve açıklık yoksa eve gidip sancılar siklasinca yeniden gelmeyi talep ederdim. Ev yakınsa. Şu an benim dr un dediği şey vücudun normale zaten müsait. Ters bir durum olmazsa , sancin 5 dk da bire düşmeden hastaneye gelme. 5 dk da gelen sancılarda da seni yatirmam yürüyüş banyo yapicksin diyor. O an durum neyi gösterir bilmiyorum. Ama ilk doğumda ani sezaryen kararı verip bizim israrimizla bekleten nöbetçi dr lar olunca. Demekki ciddi risk yoksa beklenebiliyor sonucuna vardık. Dr un o an gerekçeleri seni ikna ederse dediğini yap ama bebeğin suyunda azalma, kakasini yeme durumu, senin sağlığında bir sorun yoksa yatma vaktini bekle cnm
tabi doğum tecrübem olmadığı için çok net bilmiyorum ama yine de tahminime yakınmış :) herkeste farklı oluyor çünkü. geçen yine bir arakadaş anlattı. suyu gelmiş hastaneye gitmiş, ama ne sancı hissetmiş ne bişey. halbuki nstde çok yüksek çıkmış sancıları ve gittiğinde de 3 cm açıklık varmış. yeterli açıklığa ulaşınca hala sancıları hissetmeyince suni sancı vermişler :) böyle şeyler de olabiliyor :)Sancim 100 leri görüp 7 dk ya bir düzenli geldiğinde sadece1 cm acikligim Vardi. 've ben bunu hafif adet sancısı olarak hissediyordum..Beni yatirdilar. Yatis o yatis. Hep nst ye bağlı kaldım doğumum çok yavaş ilerledi. Ciddi ağrılar 4-5 dk ya bir gelen sancılar da oluyordu gerçekten onu anlamamak imkansız ve açıklık ondan sonra daha hızlı ilerledi
Evet ilginç oldu bunu söylemesi. Beni normal doğuma da cesaretlendirdi aslında. O yüzden acaba ben mi yanlış anlıyorum diye de düşünüyorum bilmiyorum ki. Cuma günü netleşecek sanırım.Eğer direkt yatırmak ve suni vermek isterse biraz ďaha beklemek istediğini söyleyebilirsin bence egr bebek de sıkıntıda filan değilse. Biraz garip geldi hemen yatırmak istemesi.
Evet çok gereksiz bir cümle olmuş. Sanırım durum cuma günü netleşecek. Bana da olmaz gibi geliyor ama bilmiyorum. 1-2 cm ile sancın var diye yatırılıp suni sancı verilip sonra acil sezeryana alınanları okuyunca da insan bir acaba diyor.
Evet umarım onu kastetmiştir. Ben de ilk etapta öyle anladım ama sonradan acaba mı diye düşündüm işte. Hem öyle sezeryan gibi bir niyeti olsa öncesinde normal doğum için de cesaretlendirmezdi sanırım. Alternatif bir doktorum yok maalesef.Yani inşallah sıkmamıştır bir temizlensin şuralar diye. Tamam biraz gez, mesai saati bitmeden ara bir öğren bakalım neymiş ne değilmiş :)
Hadi gözünüz aydın :)
Sen istemeden sana suni sancı vermeye hakkı yok doktorun, eğer doğum başlamamışsa sadece 1-2 cm açıklık varsa o açıklığın 10'u bulması 1 haftayı bulan da var sonuç olarak 1 hafta hastanede yatacak değilsin. Doktorla konuşursun, ben açılmamı ya da sancılarımın sıklaşmasını evde beklemek istiyorum falan dersin, bir problem yoksa hastanede yatmak istemediğini söylersin. İstemediğin bir şekilde doğuma zorlayamaz seni. Ama belki de dediği doğumun başlamasıdır, o zaman sorun olmaz. Ama açık açık söyle ne düşündüğünü, alternatif gidebileceğin başka bir doktorun var mı doktorla fikirleriniz uyuşmazsa?
Bence de canım. Vücudumuz zaten mükemmel bir işleyişe sahip. Kendi doğal sancılarımızı beklemek varken (bir gereklilik yoksa şayet) neden böyle müdahalelerde bulunalım ki.kesinlikle böyle bir hakları yok, ki bunu da bence özellikle doktoruna belirt. suni sancı gerçekten gerekli durumlar haricinde doğumu hızlandırmak için kullanılan bişey ve doğal süreci bozmuş oluyorlar. 6 saatte doğuran da var 30 saatte de... bence herhagi bir risk yokken doğal işleyişe müdahele etmek çok yanlış
Genetik olarak sizde ya da birinci derece akrabalarınızda var mı peki gamze? Eğer yoksa ve olduysa ben de öperim hiç acımamKızlar selamlar hastaneden çıktık şükür evdeyiz bebişi banyo yaptırdık Darısı hepinize
Bidenilselen mi demişti bebeği ilk neresinden öperse anne Gamze olur olayı cidd n doğru deneyin bi :) teşekkür ederim nilselen sana da bu güzel bilgi için
ay ben de bayiliyorum gamzeye ya. esim de aksi gibi sevmiyor :)) benden once dogum yaparsan dene bakalim :)))Genetik olarak sizde ya da birinci derece akrabalarınızda var mı peki gamze? Eğer yoksa ve olduysa ben de öperim hiç acımam
Bu arada hayırlı olsun, hem evinize kavuştunuz bir an önce bir de banyo mu yaptırdınız bebişi, bu ne hız annesi :)
Benim de çenemde var ultrasonda ipekte de var görünüyor inşallah vardıray ben de bayiliyorum gamzeye ya. esim de aksi gibi sevmiyor :)) benden once dogum yaparsan dene bakalim :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?