Ay ben o lavmandan sonra çok kısa sürede doğurdum işte demek vermeseler 10 santimi bulurdum belki deHemen masaya aldilar güler yüzlü ebem ordaydi muayene etti ve dogumun baslamis dedi. oleyyyyyu dedimmmmmm. sonra veni difer azcik gicik ebeye teslim etti oda sezaryene gidecekmis üzüldüm. dedim ben dofururken çooook kaka yapiyorum ve kusuyorum evde lavman yapmaya vaktim olmadi dedim. sorun degil illa iateraen yapalım dedi ama vermediler bende sancilar sıklaştı diye yapmadim en fazla iki kokuturdum ortaligi nolcak :)
Cnm acıyosa kötü bişey değil derler,, sivilcedir sadece bence.. yine de geçmezse göster kafan rahat etsin..Hasta gibiyim uyudum uyandım bütün kemiklerim ağrıyor sanki sol göğsüm cok sızlıyor birde koltuk altımda sivilce gibi bisey var ama içerde çok acıyor endişelenmelimiyim
Kocamı istiyorum ya ağlıcam çocuk gibi
Neredeyse hepimiz :)
Geçen hafta burada neden ve nasıl pis koktuğumuz üzerine uzun sohbetler ettik hatta
Vücudun üşümesine izin verme, soğuk vücut süt üretimine köstek oluyor, birinci elden denedim ve gördüm.
Ay ağzından bal damliyor, banyo yapmak bile zor geliyor acisindan. Lifi falan zaten geçtim ama su damlasi niye yakıyor canımı onu çözemedim daha
ahh canim ahh aynen. surekli bi hazirlik hali var bizde de. sag,dolaba koy,ısıt vs. cok zor oluyor.
napicaz nasil yapicaz.
Benim geçti gibi biliyor Musun bir ay oldu kalkan takmasam olur aslında acımıyor atlet vs değince ama süt aktığı için kullanıyorum mecbur bende bu süt akma konusunu nasıl halledecem onu merak ediyorumİlk çocuğu olmayan anneler nolur güzel bir cevaba ihtiyacım var; bu meme ucu hassasiyeti emzirme süresince kalmayacak değil mi, bir gün geçecek? Su değince bile acıyor ya :/
Mastit olabilir mi acaba benim de öyleydi sütü sağdım hastanede bikaç saat sonra da düzenli emzirince normale döndü gerçi dikişlerde kanama olmuştu o da ateş yapmıştı ama benim o zamanki halime benzettim sezaryense dikişleri bi kontrol mu ettirsenHadi ya sohbeti kaçırmışım ben :)
Geçen gece titreyerek üşüdüm ateşleniyorum sandım.şimdi biliyorum üşüceğimi yatarken sıkı giyinerek yatıyorum.bu havada üşüdüğümü görenler deli sanıyor beni :)
Mastit olabilir mi acaba benim de öyleydi sütü sağdım hastanede bikaç saat sonra da düzenli emzirince normale döndü gerçi dikişlerde kanama olmuştu o da ateş yapmıştı ama benim o zamanki halime benzettim sezaryense dikişleri bi kontrol mu ettirsen
Benim de 1 haftadır eser kalmadı o hassasiyetten. Dediğin gibi duş bile eziyet gibiydi ama geçti. İlk çocuğum ama
canim emin ol kesinlikle geçecek ve keyifle emzirdigin günler çook yakin o zaman anne bebek arasındaki o muhtesem sevgi dahada güzel bir hâl alacak. evet zor bir süreç kac kez agladigimi memeden cekip cocugu attigimi bilirim kan için de zorluklar cektim ama sonunda emzirmenin muhteşem duygusuna kavustum. insallah en kısa zamanda duzelirsin. sabret bebisin için birde damagina doğru yerlestirdigine emin olki çabuk iyilessin . allaha em.ol
Canım evet zamanla geçecek o hassasiyet . Bebeğin emmeyi daha usta şekilde öğrenecek ve acı geçecek.
Evet geçiyor. Benim bir ay civarı sürmüştü ve o acıyı düşünürken bile canım tanıyor şuan. Ama benim ikincide bi hassasiyet oluştu ve geçti diyebilirim. Tek göğsümde hafif devam ediyor. Merak etme hepsi geçecek.
Ay siz böyle deyince nasıl sevindim. Ben de geçer diye düşünüyordum ama 1 ay gibi kısa bir süre olacağı aklıma gelmezdi çok mutlu oldumÇok normal cnm.. bence çoğu kişinin öyledir.. yakında geçer... zaten zamanla daha az emmeye başlıyorlar, o zaman sadece ağrı değil hassasiyet de azalıyor... bi de beni düşün,, göğüs ucu geçti ama hala kistler yüzünden koltukaltım ve sırtıma kadar vuran ayrı bi sancı çekiyorum her emzirme arasındaama o bile azaldı,, muhtemelen yine 2-3 aya geçicek... dayanıyorum mecbur,, sabrımı sınıyor Allah diyorum :))) bugün ilk defa uzun uzun güldü Duru yüzüme,, neredeyse ses çıkarıcak sandım,,, o gülüş bile yetiyo valla her türlü sıkıntıyı unutmaya :)))
Bana da oldu bir kere o, memeleri sağdım iyice masaj yapıp sert yer kalmayana kadar bir daha öyle olmadı. Ama ben öyle titremeyi kış günü karda kıyamette yaşamadım :)Hadi ya sohbeti kaçırmışım ben :)
Geçen gece titreyerek üşüdüm ateşleniyorum sandım.şimdi biliyorum üşüceğimi yatarken sıkı giyinerek yatıyorum.bu havada üşüdüğümü görenler deli sanıyor beni :)
Memelerin iyice dolduğu zaman fazlasını elinle sağ. Ben dışarıya çıkmadan önce ya da yatmadan önce kızın emmediği kısmı kalkana sağıyorum biraz artık kısa süreli çıktığımda kalkan takmıyorum. Çok sert oluyor çocuğum rahat edemiyor göğsümde.Benim geçti gibi biliyor Musun bir ay oldu kalkan takmasam olur aslında acımıyor atlet vs değince ama süt aktığı için kullanıyorum mecbur bende bu süt akma konusunu nasıl halledecem onu merak ediyorum
Doktor bana yediğinin rengine göre renklenebilir demişti ben de bir önceki gün fasulye yemiştim ama başka bir nedeni olabilir mi bilmiyorum, yanıltmak istemem.kizlar yesil kakanin sebebi nedir bilen var mi?
Oyy kıyamam kuzum benim.Kızlar sabahtan beri bebe durmuyo kesik kesik zorda olsa uyuyo ama gözü böyle çapaklı biraz uyusun hemen akıyo gözünden böyle eşim gelsin hemen doktora gidicem mikrop falan mı kaptı yada kapar diye korktum
Ay siz böyle deyince nasıl sevindim. Ben de geçer diye düşünüyordum ama 1 ay gibi kısa bir süre olacağı aklıma gelmezdi çok mutlu oldum
Kızım gaz sancısı geldiğinde tutup çekmese belki benimki de geçerdi ama kız hayatta bırakmaz
Bana da oldu bir kere o, memeleri sağdım iyice masaj yapıp sert yer kalmayana kadar bir daha öyle olmadı. Ama ben öyle titremeyi kış günü karda kıyamette yaşamadım :)
Memelerin iyice dolduğu zaman fazlasını elinle sağ. Ben dışarıya çıkmadan önce ya da yatmadan önce kızın emmediği kısmı kalkana sağıyorum biraz artık kısa süreli çıktığımda kalkan takmıyorum. Çok sert oluyor çocuğum rahat edemiyor göğsümde.
Doktor bana yediğinin rengine göre renklenebilir demişti ben de bir önceki gün fasulye yemiştim ama başka bir nedeni olabilir mi bilmiyorum, yanıltmak istemem.
Hoşgeldin canım aramıza.Merhaba agustos anneleri beni de yavastan araniza alirsaniz sevinirm cunku bebegim su anda yanimda olmasa bile ben de agustos annesi oldum sizin tecrubelerinziden yararlanmak isteeim. Oncelikle dogum yapan anneler sutunuz gekiyor mu benim ilk hafta cok guzel gekiyorsu simdi iki gogsumden de cok cok az gekiyor ne olduysa birden kesildi sutum cok azaldi milk tea iciyoeum su iciyorum tahin oekmez yiyorum rezene iciyorum goguslerimin sertligi gitti napicam bilmiyorum moralimi bozmamaya calissam da dusunmeden edemiyorum hatta iyi sagsin diye hastane makinesi kiraladim daha da azaldi(( cok caresiz hisseditorum kendimi hem bebegimi karnimda nornal gunune kadr tasiyamadim simdi de anne sutum azaliyor kizima bi faydam dokunamadi anne olarak ((
Benimkini de açıklıyor canım.biraz arastirinca soyle bisey buldum. tum gun emip emip devamli aglayan ve uyumayan(bu arada arka planda da memeleri taslasan ve sizlamaya baslayan bir ana var), taslasan memeyi emdikten sonra da komaya giren ve yesil kaka yapan bebeyi bu acikliyor sanirim :))
"Bebeklerde Yeşil Kakanın Nedenleri
1) Sindirim Sorunları
Emzirme esnasında ilk başta gelen ön sütü fazla alan ve sonradan gelen zengin içerikli anne sütünü içemeyen bebeklerde yeşil kaka görülebilir. Çünkü bebek ancak sonradan gelen süt sayesinde doyar. Doymayan bebek ön sütü sürekli içmeye devam edecektir. Bu durum ön sütte bulunan aşırı laktozun sindirilememesine ve yeşil kakaya neden olacaktır. Gaz sancısına da neden olur.
Bebeklerde yeşil kaka görülmesinin en sık karşılaşılan nedeni budur."
Hayırlı olsun tatlım bebeğin.Kızlar bugün sabah suyum geldi , ben de doğum yaptım. Zaten sezeryan istiyordum, sezeryan oldu doğum. İyiki de öyle olmuş 4170 g. doğdu bal kızım.Hemşire sen bunu normal doğuramazdın zaten dedi.
Çok fazla önsüt emince de yeşil olur. Sulu kısmı çok emmiş demek canım.kizlar yesil kakanin sebebi nedir bilen var mi?
Ki sen zaten bulmuşsunbiraz arastirinca soyle bisey buldum. tum gun emip emip devamli aglayan ve uyumayan(bu arada arka planda da memeleri taslasan ve sizlamaya baslayan bir ana var), taslasan memeyi emdikten sonra da komaya giren ve yesil kaka yapan bebeyi bu acikliyor sanirim :))
"Bebeklerde Yeşil Kakanın Nedenleri
1) Sindirim Sorunları
Emzirme esnasında ilk başta gelen ön sütü fazla alan ve sonradan gelen zengin içerikli anne sütünü içemeyen bebeklerde yeşil kaka görülebilir. Çünkü bebek ancak sonradan gelen süt sayesinde doyar. Doymayan bebek ön sütü sürekli içmeye devam edecektir. Bu durum ön sütte bulunan aşırı laktozun sindirilememesine ve yeşil kakaya neden olacaktır. Gaz sancısına da neden olur.
Bebeklerde yeşil kaka görülmesinin en sık karşılaşılan nedeni budur."
ahaha gec kaldinKi sen zaten bulmuşsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?