2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Ay ben o lavmandan sonra çok kısa sürede doğurdum işte demek vermeseler 10 santimi bulurdum belki de

Cnm acıyosa kötü bişey değil derler,, sivilcedir sadece bence.. yine de geçmezse göster kafan rahat etsin..

Hemen masaya aldilar güler yüzlü ebem ordaydi muayene etti ve dogumun baslamis dedi. oleyyyyyu dedimmmmmm. sonra veni difer azcik gicik ebeye teslim etti oda sezaryene gidecekmis üzüldüm. dedim ben dofururken çooook kaka yapiyorum ve kusuyorum evde lavman yapmaya vaktim olmadi dedim. sorun degil illa iateraen yapalım dedi ama vermediler bende sancilar sıklaştı diye yapmadim en fazla iki kokuturdum ortaligi nolcak :)

benim bebe sabahtan beri sadece 2 saate yakin uyanmadan uyudu. bu saat oldu 10 dakikada bir agliyor hala uyumadi. fazla kaka da yapmadi bugun. habire agzindan gaz cikarip duruyor. nesi var bu cocugun ya anlamiyoruz

Hadi ya sohbeti kaçırmışım ben :)
Geçen gece titreyerek üşüdüm ateşleniyorum sandım.şimdi biliyorum üşüceğimi yatarken sıkı giyinerek yatıyorum.bu havada üşüdüğümü görenler deli sanıyor beni :)

İlk çocuğu olmayan anneler nolur güzel bir cevaba ihtiyacım var; bu meme ucu hassasiyeti emzirme süresince kalmayacak değil mi, bir gün geçecek? Su değince bile acıyor ya :/
Benim geçti gibi biliyor Musun bir ay oldu kalkan takmasam olur aslında acımıyor atlet vs değince ama süt aktığı için kullanıyorum mecbur bende bu süt akma konusunu nasıl halledecem onu merak ediyorum

Mastit olabilir mi acaba benim de öyleydi sütü sağdım hastanede bikaç saat sonra da düzenli emzirince normale döndü gerçi dikişlerde kanama olmuştu o da ateş yapmıştı ama benim o zamanki halime benzettim sezaryense dikişleri bi kontrol mu ettirsen

Yeni kontrol ettirdim bi sorun yok dedi dr.
Mastitde değilimdir canım göğüslerimi 2 saatte bir sağıyorum.
Ama her gece ilk önce üşüyüp sonra şakır şakır terliyorum.

Benim de 1 haftadır eser kalmadı o hassasiyetten. Dediğin gibi duş bile eziyet gibiydi ama geçti. İlk çocuğum ama

Canım evet zamanla geçecek o hassasiyet . Bebeğin emmeyi daha usta şekilde öğrenecek ve acı geçecek.

Ay siz böyle deyince nasıl sevindim. Ben de geçer diye düşünüyordum ama 1 ay gibi kısa bir süre olacağı aklıma gelmezdi çok mutlu oldum
Kızım gaz sancısı geldiğinde tutup çekmese belki benimki de geçerdi ama kız hayatta bırakmaz

Bana da oldu bir kere o, memeleri sağdım iyice masaj yapıp sert yer kalmayana kadar bir daha öyle olmadı. Ama ben öyle titremeyi kış günü karda kıyamette yaşamadım :)

Benim geçti gibi biliyor Musun bir ay oldu kalkan takmasam olur aslında acımıyor atlet vs değince ama süt aktığı için kullanıyorum mecbur bende bu süt akma konusunu nasıl halledecem onu merak ediyorum
Memelerin iyice dolduğu zaman fazlasını elinle sağ. Ben dışarıya çıkmadan önce ya da yatmadan önce kızın emmediği kısmı kalkana sağıyorum biraz artık kısa süreli çıktığımda kalkan takmıyorum. Çok sert oluyor çocuğum rahat edemiyor göğsümde.

kizlar yesil kakanin sebebi nedir bilen var mi?
Doktor bana yediğinin rengine göre renklenebilir demişti ben de bir önceki gün fasulye yemiştim ama başka bir nedeni olabilir mi bilmiyorum, yanıltmak istemem.

Kızlar sabahtan beri bebe durmuyo kesik kesik zorda olsa uyuyo ama gözü böyle çapaklı biraz uyusun hemen akıyo gözünden böyle eşim gelsin hemen doktora gidicem mikrop falan mı kaptı yada kapar diye korktum
Oyy kıyamam kuzum benim.
Göz yaşı kanalı tıkalı olabiliyor. Ablamın kızında öyleydi. Parmağınla göz pınarına masaj yap.

biraz arastirinca soyle bisey buldum. tum gun emip emip devamli aglayan ve uyumayan(bu arada arka planda da memeleri taslasan ve sizlamaya baslayan bir ana var), taslasan memeyi emdikten sonra da komaya giren ve yesil kaka yapan bebeyi bu acikliyor sanirim :))

"Bebeklerde Yeşil Kakanın Nedenleri
1) Sindirim Sorunları
Emzirme esnasında ilk başta gelen ön sütü fazla alan ve sonradan gelen zengin içerikli anne sütünü içemeyen bebeklerde yeşil kaka görülebilir. Çünkü bebek ancak sonradan gelen süt sayesinde doyar. Doymayan bebek ön sütü sürekli içmeye devam edecektir. Bu durum ön sütte bulunan aşırı laktozun sindirilememesine ve yeşil kakaya neden olacaktır. Gaz sancısına da neden olur.

Bebeklerde yeşil kaka görülmesinin en sık karşılaşılan nedeni budur."

H
Hoşgeldin canım aramıza.
Bebeğin hayırlı olsun neden yanında değil, küvezde sanırım?
Erken olmuş Doğum, zamanına baya var. Sağlığı yerinde olsun da herşey atlatılır.
Süt için bol su içerensin canım.
Sonra humana still tee iç mutlaka, duş al, duş almak çok iyi geliyor. Uyku olmazsa süt De olmaz.
Ayrıca solgarın brewers yeast with b12 diye bir takviyesi var onu al ve iç. Kafan rahat olmazsa süt
De inat ediyor canım. Kafanı boşalt yavrun için. Öyle yenemiyorum diye düşünürsen olmaz. Sütün kaçar. Tabiki bebeğine yetiyorsun ve yeteceksin de. Hemen bu dediklerimi yapmaya başla bak sütün artacak. Bebeği mümkünse, sütün gelmiyor bile olsa memende tut. Emzir. Eğer sansın yoksa da bol bol sağ ki sütün artsın

Benimkini de açıklıyor canım.
Teşekkürler bilgi için.

Kızlar bugün sabah suyum geldi , ben de doğum yaptım. Zaten sezeryan istiyordum, sezeryan oldu doğum. İyiki de öyle olmuş 4170 g. doğdu bal kızım.Hemşire sen bunu normal doğuramazdın zaten dedi.
Hayırlı olsun tatlım bebeğin.
Bol sütler :)

dogumun devami
evet beni nst ye bagladilar damar yolu açtılar sancilar çook siklastikca ben acaba sezeryanmi olsaydim diyorum içimden digerlerinde daha dayanikli ve rahattim bunda nedense baski ve aci daha dayanilmazdi sanki vajinam patlicak gibiydi aslinda cekilen sanci toplasaniz 20 dk ama son zamanlar biraz zor gerisi katlanilabilir vaziyette. neyse ben ebeye geliyoooooo diyorum ko trol ediyo az kaldi diye ben kusunca hemen dogurcammmmmmm diyorum tamam diyo ve hemen ardindannn bogggggggggg bir kusma bir sanciiiii hadiiii masaya dediii ama nerdeeeeeee kalkip gidemiyom iki kisi yardim etti masaya çıktım veeee sanciyla beraber kakakaaaaaaaaaaaa ama ne biçim utancimdan napsam dedim ama cocukta tam cikti cikacakebe sıkma kendini diyooo ben derin nefes alip iki ıkın dım bebegim doğdu ama kakisler hâlâ geliyooooo içim yandi sanki hasta bakici hizli hizli beni temizliyo ebe göbek bagini kestigi gibi bebegi aldi mosmordu nefes almiyordu çook korktum. bir anda herseyi unutup sormaya basladim noldu nefes almiyormu diye agzini burnunu temizliyo ama birsey demiyor sonunda bir ağlama sesiiiiiii ve dünyalar benim oldu herşeyi o anda unuttum ve sukrettim. ebe kucağıma verdi kokladim ama eşim duruyordu aldilar ve sira en kötü sahne Dikişler de. maalesef bir sürü yırtık vardi bitsin diye dyalar ettim hepsini hissettim. ama kimse bunlari okurken korkmasin çünkü benim oğlan 4. kiloya yakın doğdu gu için bu kadar zorlanmış im. diger cocuklarim da kilolari 3.300 civariydi ve çook rahatti . sakın korkmayin

Ki sen zaten bulmuşsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…