- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Suyum geldi sıra bende
Hayirlisi canim walla doqsada rahatlasam artik yarin kontrol varda bakalim nolucakBenim de öyle başlamıştı
Hayırlı doğumlar canimmmm
Canım senin de gözün aydın olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah
Hadi bakalım hayırlısı olsun inşallah.Hayirlisi canim walla doqsada rahatlasam artik yarin kontrol varda bakalim nolucak
Evet cnm cok guzel bir yastık bizimkinin ilk günkü keyfine bak :)İyi bari ben de rahat ettim bunu okuyunca. Çok güzel bir şey ya o yastık. Isıtıp onda yatırınca 4-5 saat Uyanmadan uyuyor. Muhtemelen daha da uyur ama ben zorla uyandırıp emziriyorum bazen gözünü bile açmadan
Güzel bir dogum hikayesi canim gerçi son kısmini anlatmamissin amaBen de doğum hikayemi yazayım. Az çok biliyorsunuz gerçi.
Doğumdan bir gün önce doğumu başlatan her şeyi denedim ve Cuma sabahı saat 5.30 gibi belimde ve kasiklarimda ağrı ile uyandım. Dünün yorgunluğu çıkıyor diye düşünüyordum:)
Hastanede bayramdan önce son bir kontrol için çağırmıştı doktor. Neyse sıra aldım bekliyorum ama karnımda da kasımalar var. Aralıklarına hiç bakmıyorum ama sanki doğum başladı falan diye düşünüyorum. Sevinçliyim.
Sıra bana gelene kadar epey bekledim. O sırada hastanede tur filan atıyorum. Sürekli yürüyorum. Sıra geldi doktor baktı. Suyu çok fazla bebeğin dedi. Kilosu da 3600-3700 arası bir şey dedi.
O sevinçle çıktım Nstye girdim. Nstde beş dakikada bir şancı tepeleri çıkıyordu karnım kasildıkça. Ebe geldi doğum başlamış dedi.
Doktor beni acile yolladı hemen. Orada açıklık kontrolü yapıldı. 4 cm açıklık vardı. Bebeğin kilosuna bakıldı ultrasonda. 4300 dendi. Iri fetüs şüphesi ile doktor sezaryen öneriyorum dedi. Çok üzüldüm. Sancim vardı, acılmam vardı... Ama sezaryen öneriyordu doğumu yaptıracak doktor.
Gidip diğer doktorla konuştum. O da sezaryen önerdi. Riske atma dedi. Doğuramazsın demiyorum ama bebek kanalda takılır omzu kalır filan diye riskleri anlattı. Örnek verdi eski hastalarından.
Tekrar acile gittim konuşmak için. Normal doğum istiyorum siz ne diyorsunuz diye doktorla tekrar görüştüm. Eğer istiyorsan seni alırız ama sorumluluk tamamen sende. Sana sezaryen önerildi fakat hasta normal doğum istedi, doktor sorumlu değildir diye bir kağıt imzalatacagiz dedi. Bütün sorumluluk bendeydi. Tüm aile hastaneye toplanmıştı. Öğlen 2ye filan geliyordu artık kafam allak bullak olmuştu.
Sonra dedim ya bebeğe bir şey olursa. Inadi bırak Aslı. Son kez açıklık kontrolü yapıldı. 6-7 cm açıklık var dendi ama ben sezaryene karar vermiştim. Acil sezaryene alındım.
Doktor sakin doğurma diyerek ameliyathaneye girdi:) Spinal bile zor yapıldı ameliyat masasında sancim geldiğinden :)) baya uğraştı anestezi uzmanı.
Bacaklar uyuştu başladılar kesmeye:) Bebeği çıkarırken cokr zorlandilar biri karnıma bastirdi filan doktor cikardi. Bir kaç kez kordon dolanmış, plessanta aşırı büyükmüş, suyu çokmuş bu bebek zaten kanala inmezmis dedi doktor. Beni teselli etmek için mi dedi artık bilmiyorum:))) Çünkü ameliyata başlarken "Esin sonunda seni ikna edebildi mi" demişti :)) Normal doğumu çok istediğimi biliyordu.
Bebe cıktı gördüm. Tostos beyaz bir şey:)) Tam ağlayacağım hemen indirdiler. :)) O sırada hemşire fotoğraf çekiyor filan bebeği :) Biraz gül filan dedi beni de çekti.
Sonrası hiç hoş değildi ameliyatın. Oraları anlatmıyorum.:))
Ameliyattan çıkarken bir daha doğurmayacağım diyordum :))) Hâlâ mesafeliyim yaniKeşke bu kadar sartlanmasaydim normal doğuma. Her şey daha kolay olurdu.
Ama anne olmak güzel. Size yumulan bir varlığın olması güzel. Insan izlemekten kendini alamıyor. Hiç acemilik olmuyor hemen alışıyor insan. :) Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.
SaclarrrrrrEvet cnm cok guzel bir yastık bizimkinin ilk günkü keyfine bak :)
MasaAllah tam bi fistik yaaa buarch2401 cnm bebiş nasıl? İlk defa anne olanlar ve ilk olmasa da epeyce unutanlar için ufak bi 3. ay özeti yapabilir misin :))))
Edit ,, 3 Aylık Ayşe fotosu koyayım bi tane de şuraya :)
Sagol canım senin de işte böyle tatliş bir kizin olacak :) dogum emaresi var mi?Saclarrrrrr41 kere masaAllah
Maasallah ok gibi kirpikler ya :) bebis iyi canim 70 gunluguz gazlarimiz tam gaz devam ediyor. Irem ufak ufak sesler cikartmaya basladi sinilenince aaaaa diyor :))) yalniz bilinçli gülme henüz yok göz temasimiz var gülüyor arada ama tamamen bilinçsiz şimdi 4 gözle bilincli gülme yapmasini bekliyorum. Ayni gunlerde dogum yapan bir arkadaşim bebisinin fotosunu koymus nete bebis bayagi bayagi guluyor simdi ben de buna taktim aşilarimizi olurken baska bir erkek bebek vardi boyutlari hemen hemen bizimki gibi ama 900 gram fazlaydi bizimkinden irem 4200 bebis 5100 dü dr erkekler 500 gram otomatikman fazla oluyor dedi yani ortalamayi yakalamamıza 400 gram kaldi. Tutup kavrama reflekslerimiz basladi. Norolojik olarak yasitlarimizla bir gidiyoruz maasallah sadece iş gülmeye kaldiarch2401 cnm bebiş nasıl? İlk defa anne olanlar ve ilk olmasa da epeyce unutanlar için ufak bi 3. ay özeti yapabilir misin :))))
Edit ,, 3 Aylık Ayşe fotosu koyayım bi tane de şuraya :)
Amin insaAllah canimSagol canım senin de işte böyle tatliş bir kizin olacak :) dogum emaresi var mi?
Canim yapamadigi seyler icin duzeltilmis yasa bakacaksin ama kendini bir yas olarak sınırlama 6 ay da olabilir biz pre annelerinin işi bir tık daha zor ama cocugum pre de yapamiyor moduna sakin girme ben suan herseyini 2 aylik bebislerle kiyasliyorum ve hedefi ona gore koyuyorum tabi cok da takinti haline getirmeden... ben ilk zamanlarda emzirdim ustune biberon verdim bunu bir dene benimki meme reddi yapmadi riske atmak istemiyorsan emzirip uzerine kaşıkla besle bir de arada emzik ver cenesi kuvvetlensin sakiz cigneme mantigi gibi dusun ben acikinca once 1 2 dk emzik veriyordum sonra mememi emiyordu sonra da biberondan simdi obur mu obur bir kizim var.Ya benm bebe en fazla emdiği 20 dk o da 3-5 kez oldu. Hep 5-10 dk emiyo uyuyo uyandıramıyorm. Ne zaman alışacak prematüre doğduğu için mi acaba adapte olamadı hala. Gece özellikle çok zorlanıyorm açlıktan ağlıyo kucağma aldğmda susuyo ağznı kitliyo. Koyunca tekrar çığlık. Burun sıkma vs asla işe yaramıyor. Geceler daha fena anlayacağınız. Canı sağolsun tabidoktorumuz prematüre bebekler 5 yaşına kadar yaşıtlaryla uyumu yakalar ama sizinki 30 hafta sonrası oldğu için 1 yaşına kadar yakalar demişti acaba ondan mı diyorum. 1 aylık olduk ama biz hala muhabbet ederken doğmadı daha çockcağız hep ondan diyoruz:))
Takvim bir gun kaldi diyor ona goreAmin insaAllah canimbugun sabahtan beri kasik aqrim war qecede dikkatimi.cekti su saate kadar surekli.kasilma oluyo suresini takip etmedim ama tasqibi karnim
Ahahah ay aynısını sabah yaşadım tecrübem olmadığı için de bilmiyorum kaka lekesi çıkar mı yatak alezinden ve kendi kıyafetinden. Merakla makinanın bitmesini bekliyorum:))Dün Duru herzamankinden az kaka yaptı kızlar,, ben de işte artık büyüyo düzene giriyo falan diye düşünüyorum... sabah altı gibi uyandı,, dünya kadar kaka yapmış,, yatağımda değiştireyim dedim örtü serip... altını temizlerken foşşşş diye bi kaka daha... örtü, yatak, taytım,, herşey kaka... Allahtan kendi kıyafetine gelmedi diye düşünüp temizlerkennn bi de çiş yaptı! Bu defa sırtı body vs de battı tabi... değiştirdim temizledim emzirdim anakucağına koyup uyuttum. Sekiz buçuğa kadar uyuduk. Kadın kalkmış harika bi kahvaltı hazırlamış, hevesli hevesli mutfağa geçtim o sırada uyandı.. kadıncağız kucakladı bunu tabi ve bir ses "Hande hanııııııımm bunun kakası sırtından çıkmış!" Her yeri batmış zavallının... anakucağı bile çiş kaka... bi daha olay tabi... zaten nefret ediyo alt üst değiştirmekten... Yemin ederim savaştan çıkmış gibiyiz :)) doktor azıcık kaka yaptığında bile hemen acıkır demişti,, düşünün artık nasıl acıktığını ve emdiğini.. Ayşe de uyandı patırtıya tabi,,, kakalı kıyafetlerini gördü ıyyy iğrenç,, offf falan diyor ... tabi o da acıkmış... bi kendim yedim bi ona yedirdim, bi yandan Duru tek koluma yatmış emiyo falan... mini bi sitcom çevirdik kısacası evde, youtube'a koysam iyi hit alırdı :) evin tek çocuklu hali yeterince trajikomikti zaten,, şimdi zirveye oynuyoruz ... tek bebeli arkadaşlarıma tavsiye,, sinirleriniz yeterince yıpranmadıysa ikinciyi hemen yapın,,, topluca delirip bir kerede kurtulun bu dramdan :)
Canım bizde de oluyor o tarz kazalar ben beyaz sabunla bi sabunlayıp öyle atıyorum makineye o zaman çıkıyorAhahah ay aynısını sabah yaşadım tecrübem olmadığı için de bilmiyorum kaka lekesi çıkar mı yatak alezinden ve kendi kıyafetinden. Merakla makinanın bitmesini bekliyorum:))
Oyyş bu ne ya maşallahEvet cnm cok guzel bir yastık bizimkinin ilk günkü keyfine bak :)
İnsan kendini normale şartlayınca üzülüyor ama üzülme, her şeyde bir hayır vardır, zor bir normal doğum sonrası bebeğin zorluk da yaşayabilirdi. Şimdi de sen yaşıyorsun zorluğu ama sıkıntıları Damla'nın yaşamasından bin kat iyi senin yaşaman, öyle düşün. Benim doğumda da karnıma bastırmışlardı belki sezaryende racon budurBen de doğum hikayemi yazayım. Az çok biliyorsunuz gerçi.
Doğumdan bir gün önce doğumu başlatan her şeyi denedim ve Cuma sabahı saat 5.30 gibi belimde ve kasiklarimda ağrı ile uyandım. Dünün yorgunluğu çıkıyor diye düşünüyordum:)
Hastanede bayramdan önce son bir kontrol için çağırmıştı doktor. Neyse sıra aldım bekliyorum ama karnımda da kasımalar var. Aralıklarına hiç bakmıyorum ama sanki doğum başladı falan diye düşünüyorum. Sevinçliyim.
Sıra bana gelene kadar epey bekledim. O sırada hastanede tur filan atıyorum. Sürekli yürüyorum. Sıra geldi doktor baktı. Suyu çok fazla bebeğin dedi. Kilosu da 3600-3700 arası bir şey dedi.
O sevinçle çıktım Nstye girdim. Nstde beş dakikada bir şancı tepeleri çıkıyordu karnım kasildıkça. Ebe geldi doğum başlamış dedi.
Doktor beni acile yolladı hemen. Orada açıklık kontrolü yapıldı. 4 cm açıklık vardı. Bebeğin kilosuna bakıldı ultrasonda. 4300 dendi. Iri fetüs şüphesi ile doktor sezaryen öneriyorum dedi. Çok üzüldüm. Sancim vardı, acılmam vardı... Ama sezaryen öneriyordu doğumu yaptıracak doktor.
Gidip diğer doktorla konuştum. O da sezaryen önerdi. Riske atma dedi. Doğuramazsın demiyorum ama bebek kanalda takılır omzu kalır filan diye riskleri anlattı. Örnek verdi eski hastalarından.
Tekrar acile gittim konuşmak için. Normal doğum istiyorum siz ne diyorsunuz diye doktorla tekrar görüştüm. Eğer istiyorsan seni alırız ama sorumluluk tamamen sende. Sana sezaryen önerildi fakat hasta normal doğum istedi, doktor sorumlu değildir diye bir kağıt imzalatacagiz dedi. Bütün sorumluluk bendeydi. Tüm aile hastaneye toplanmıştı. Öğlen 2ye filan geliyordu artık kafam allak bullak olmuştu.
Sonra dedim ya bebeğe bir şey olursa. Inadi bırak Aslı. Son kez açıklık kontrolü yapıldı. 6-7 cm açıklık var dendi ama ben sezaryene karar vermiştim. Acil sezaryene alındım.
Doktor sakin doğurma diyerek ameliyathaneye girdi:) Spinal bile zor yapıldı ameliyat masasında sancim geldiğinden :)) baya uğraştı anestezi uzmanı.
Bacaklar uyuştu başladılar kesmeye:) Bebeği çıkarırken cokr zorlandilar biri karnıma bastirdi filan doktor cikardi. Bir kaç kez kordon dolanmış, plessanta aşırı büyükmüş, suyu çokmuş bu bebek zaten kanala inmezmis dedi doktor. Beni teselli etmek için mi dedi artık bilmiyorum:))) Çünkü ameliyata başlarken "Esin sonunda seni ikna edebildi mi" demişti :)) Normal doğumu çok istediğimi biliyordu.
Bebe cıktı gördüm. Tostos beyaz bir şey:)) Tam ağlayacağım hemen indirdiler. :)) O sırada hemşire fotoğraf çekiyor filan bebeği :) Biraz gül filan dedi beni de çekti.
Sonrası hiç hoş değildi ameliyatın. Oraları anlatmıyorum.:))
Ameliyattan çıkarken bir daha doğurmayacağım diyordum :))) Hâlâ mesafeliyim yaniKeşke bu kadar sartlanmasaydim normal doğuma. Her şey daha kolay olurdu.
Ama anne olmak güzel. Size yumulan bir varlığın olması güzel. Insan izlemekten kendini alamıyor. Hiç acemilik olmuyor hemen alışıyor insan. :) Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.
Ay maşallah ne tatlı bu İrem kız ya, ben hiç böyle yüzüstü yatiramadım kızımı durmuyor kesinlikle. Huzurla yatsın uyusun güneş kızın :)Evet cnm cok guzel bir yastık bizimkinin ilk günkü keyfine bak :)
Cnm hastanede bizimki de öyle yaptı bikaç kez,, hemşireler başının arkasından avuçiçiyle itip (nazikçe :) bütün ağzı memeyle kapanıcak şekilde memeye yapıştırdılar yüzünü. Bütün ağzı doldu yani.. ay nasıl anlatılır bilmiyorum becerebildim mi :) neyse,, emene kadar o şekilde tutup emmeye başlayınca bırakırsan o yavaş yavaş sadece ucu ağzında kalıcak şekilde kapatıyo zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?