bizimki de oyle son bikac gundur. memeyi rmzik yapti uyumak icin kullaniyor. kesinlikle acliktan degil. cunku agladiginda meme verince 5 dk surmuyor uyumasi ve memeyi birakmasi. yerine yatirinca yine agliyor. bugun 4 saat oldu ugrasiyoruz uyumuyor. asiri yorgun ne yapsak ters tepiyor. her aglamada meme verme yuzunden kusuyor artik ona karar verdim. tok cunku. 4 saat boyunca 15 dakikada bir sut icsem ben de kusarim.Benim oğlan geceden beri saat başı uyanıyor bugün uyudukları da 1 saat sürmedi yarım saatte bir ağlıyor emziriyorum her uyanmada süt kalmadı bende az önce bayağı katılarak ağladı iki seferde bayağı bi kustu ağız dolusu şimdi sustu gibi ama ağlamaya niyetli neden olabilir ki
Benim kız şimdiden öyle yaa. Dün gece çok yordu. Sonunda reflu yatağını yatağıma koydum elimi üzerine koydum mizladikca pispisladim. Baya bi uyudu öyle ben de dinledim en azından ne yapayım yaaaa. Yatağa almak iyi bir fikir değil ama işte...bizimki de oyle son bikac gundur. memeyi rmzik yapti uyumak icin kullaniyor. kesinlikle acliktan degil. cunku agladiginda meme verince 5 dk surmuyor uyumasi ve memeyi birakmasi. yerine yatirinca yine agliyor. bugun 4 saat oldu ugrasiyoruz uyumuyor. asiri yorgun ne yapsak ters tepiyor. her aglamada meme verme yuzunden kusuyor artik ona karar verdim. tok cunku. 4 saat boyunca 15 dakikada bir sut icsem ben de kusarim.
nasil dondurucez bu aliskanliktan bilmiyorum. al sana gak meme guk meme
Aaa super canim bak kanala qirmis bebisKontrolden geliyorum smdi
Ebemizle tanstim :)
Sert mizaclı birisi ama mesleği gereği olsa gerek
Sevdim iyi birisi
Oglusum dogum kanalına girmiş
3 cm lik acılma var
Nst de sancı yok
Allah sonumuzu hayretsin..
Bu arada alttan muayeneden sonra kan geldi ama ebemiz geleblir die önceden uyardi sagolsun..
Dün iki saat sırtım agrıdı
Bugünde biraz belim agrıyor
Bugün baya yol yürüdüm bunun etkisi de olablir
Ayrıca mutfak dolaplarnıda sildim..
Şu anda belimde inceden agrı var
Kasılmaları ve sırt bel agrılarını 5 dk da bir olmak üzere süre tutucakmişim
Öyle :))
Ben göbek düşmeden 3 kez yaptırdım her seferinde biraz daha kurudu göbek son banyodan bikaç saat sonra düştü zaten ben zararı olduğunu düşünmüyorum gazlı bez koymuştuk banyodan sonra iyi kurularsan sorun yokbenceBugün ilk banyosunu yaptırdık çevre baskısı ile. Bir tek benle annem göbek dusmeden yaptirmayalim diyorduk ama direnemedik. Inşallah bi sıkıntı olmaz. Olursa bütün sorumluluk babada.
Herkesin her şeye karışması sinir bozucu.
Yıka çocuk rahatlar pisliğini atar (sanki ne pisliği! Çocuk dokuz aydır o sıvının içinde zaten)
Iki üç günde bir su ver (sütün içinde su var zaten. Çok bilmiş!)
Ağlıyor emzik ver (sana ne yaa veririm vermem)
Sütün çoğalır şunu ye bunu ye (iyi de az olduğunu kim soyledi?!)
Sık sık emzir (ay tamam biliyoruz yahu)
Emiyor mu (he he!)
Kucağa alıştırma (offff)
Ve daha bir sürü şey
Iyice kuruladık canım inşallah bir şey olmaz. Çünkü doktor yıkamayın dedi.Ben göbek düşmeden 3 kez yaptırdım her seferinde biraz daha kurudu göbek son banyodan bikaç saat sonra düştü zaten ben zararı olduğunu düşünmüyorum gazlı bez koymuştuk banyodan sonra iyi kurularsan sorun yokbence
Aynen yA gak meme olayı tutmadı bizde :) gazını aldım banyo yaptırdık emzirdim mideyi boşaltmıştı çünkü uyudu şimdi çok şükür banyo deneyin bi rahatladı bayağıbizimki de oyle son bikac gundur. memeyi rmzik yapti uyumak icin kullaniyor. kesinlikle acliktan degil. cunku agladiginda meme verince 5 dk surmuyor uyumasi ve memeyi birakmasi. yerine yatirinca yine agliyor. bugun 4 saat oldu ugrasiyoruz uyumuyor. asiri yorgun ne yapsak ters tepiyor. her aglamada meme verme yuzunden kusuyor artik ona karar verdim. tok cunku. 4 saat boyunca 15 dakikada bir sut icsem ben de kusarim.
nasil dondurucez bu aliskanliktan bilmiyorum. al sana gak meme guk meme
Sakin ol canim moralini bozmaBugün ilk banyosunu yaptırdık çevre baskısı ile. Bir tek benle annem göbek dusmeden yaptirmayalim diyorduk ama direnemedik. Inşallah bi sıkıntı olmaz. Olursa bütün sorumluluk babada.
Yıka çocuk rahatlar pisliğini atar (sanki ne pisliği! Çocuk dokuz aydır o sıvının içinde zaten)
Emiyor mu (he he!)
Kucağa alıştırma (offff)
Ve daha bir sürü şey
Al gitsin kokunla rahat uyur bende gece emzirfikten sonra kalkmaya erinirsem yanımda yatırıyorum sıçrama vs olmuyor daha huzurlu uyuyor beşiğe göre eve geçince babayı kovup direk yatağa almayı düşünüyorumBenim kız şimdiden öyle yaa. Dün gece çok yordu. Sonunda reflu yatağını yatağıma koydum elimi üzerine koydum mizladikca pispisladim. Baya bi uyudu öyle ben de dinledim en azından ne yapayım yaaaa. Yatağa almak iyi bir fikir değil ama işte...
Bizim dr hergün yıkayın demişti çıkarken biz yine 2-3 günde bir yıkadık amaIyice kuruladık canım inşallah bir şey olmaz. Çünkü doktor yıkamayın dedi.
Teşekkür ederiizMaşallah koca kıza, İpek ablamız ne kadar büyümüş merak ettim ben de :)
İnşallah çok yakmaz bu aşı canını, huzursuzluğuna bir de aşı huzursuzluğu katılmasın.
Teşekkür ederiz teyzesiiMutlu aylar İpek hanıma :))) Hepatit b aşınız var di mi? Ateş vs yapmıyo, endişelenme sakın
Aynı gün doğmuş bizim bebikler
Kontrolde 1 ayı geçiyor neye göre yorumlarlar acaba ayda şu kadar diyorlar ama biz 40 çıkınca gidecez nasıl olacak acaba merak ediyorum bide bunu geç yaptırıyoruz yA diğer ay açıları da geç mi olacak sence arası mı bir ay olmalı yoksa ayı mı doldurmalıTeşekkür ederiiz
İnşallah ya genel olarak dayanıklı aslında
ama benim etki alanıma girince nazlanıyorİnşallah sorunsuz atlatırız, ben de çok merak ediyorum ne kadar büyüdü acaba. Bi de bu persentil değerleri varmış, hangi ay baş çevresi ne kadar olmalı kaç kilo olmalı vs. Bilgin var mı? Her yerde aynı şey mi yazar yani? Korkumdan araştırmadım takarım kafaya diye
Teşekkür ederiz teyzesii
İnşallah inşallah
Aaa hadi ya
Aslında bebelerin doğum tarihinin olduğu bi liste de olsa fena olmaz di mi?
Size de nice nice sağlıklı aylar yıllar diliyorum
Canm sancıları saymaya basla sende.. durdukça süre tut 5 da baslıyorsa dogum sancisidir..Aaa super canim bak kanala qirmis bebiseee acilma varmis halbuki suni falan verelim demedimi ? Karnin sertkesiyomu peki ? Benimde buqun durmadan sertlesiyo ya acayip bel aqrim var falan nebilim
Ben hiç sormuyorum bile persentil falan cnm. Doktor bakıyo, ölçüyo söylüyo; büyüme trendi iyi çok iyi vs diyor o kadar.. Duru doğum kilosu artı 1 kilo almış, boyu da 3 cm uzamış; baş çevresini unuttum bile :))))) hepsine iyi dedi. bir de kalça böbrek ultrasonu yapılıcak. Onu biliyosundur zaten, kalça çıkığı var mı yok mu, böbrekler eşit mi, simetri nasıl vs.. eskiden yapmıyordu ama şimdi kafasına da bakıyor ultrasonla bizim doktor. Hepsi kolay ve kısa işlemler. Aşı olurken ağlıyor haklı olarak ama hemen meme verirsen anında susuyor. Huysuzluk huzursuzluk yapmadı bizde.. isterseniz banyo da yaptırın, ateş de beklemeyin dedi... niye anlattım bilmiyorum, doktor öncesi ben çok stresli oluyorum da belki sen de öylesindir diye herhalde :))))Teşekkür ederiiz
ama benim etki alanıma girince nazlanıyorİnşallah sorunsuz atlatırız, ben de çok merak ediyorum ne kadar büyüdü acaba. Bi de bu persentil değerleri varmış, hangi ay baş çevresi ne kadar olmalı kaç kilo olmalı vs. Bilgin var mı? Her yerde aynı şey mi yazar yani? Korkumdan araştırmadım takarım kafaya diye
Teşekkür ederiz teyzesii
İnşallah inşallah
Aaa hadi ya
Cnm zararı olmaz. Ayşe'yi biz de her gün yıkadık. Sadece geç düşmesine sebep olabiliyormuş. O yüzden bu sefer yıkamadık gerçekten de erken düştü. Yalnız genel olarak sürekli herşeye müdahele edilmesine izin verme. Şimdiden karar vericinin kim olduğunu öğrenmeye başlaması lazım hem ailenin hem bebeğin. Sonra çok zorlanırsın yoksa. Eğer sen sorarsan ayrı, ama kendin net şekilde bildiğin ve kararlı olduğun konularda başkasını karıştırma bence.Bugün ilk banyosunu yaptırdık çevre baskısı ile. Bir tek benle annem göbek dusmeden yaptirmayalim diyorduk ama direnemedik. Inşallah bi sıkıntı olmaz. Olursa bütün sorumluluk babada.
Emiyor mu (he he!)
Kucağa alıştırma (offff)
Ve daha bir sürü şey
Canim selam, şimdi girebildim:) öğrenebildin mi acaba? Benim aylık almak çok işime gelir bütün planımı ona göre yaptım.Tabi cnm,, eninde sonunda evine gelicek,, sağlıkla gelsin de gerisi telafi edilir..
cnm bugün bi arkadaşım aylık da oluyor ama zor oluyor, toplu kolay dedi. Yarın ilgilenicem ben, detayları yazarım mutlaka :)
Doğrudur canım işte ama herkesin çocuğu için doğru bildiği bir şey var ve onu uygulamak istiyor. Yoksa tabiki bi uygulama kesin doğru oburu kesin yanlış diye bir şey olmadığını biliyorum. Neyse inşallah bir şey olmaz:)Sakin ol canim moralini bozmabiz etrafimizda ne kadar bebe olduysa hemen hastaneden qetirir qetirmez yikariz buqune kadar bisey olmadi cok sukur qobeqini iyi kuruladiktan sonra bisey olmaz :) sanirim hepimiz bu uyarilari duyacaz walla bazen diyorumki cocuqu yasina kadar qetirip ole toplum icine ciksam herkes herseyi ne cok biliyo ya
Canım biz de 4. Gün banyo yaptık, gazlı bezle iyice kuruladık. Sanırım 7.günde göbeği düştü. Bir sorun olmuyor iyi kurulayınca. Bize hastanede doktor eve gidince yıkayın demişti. içim rahat olsun :)Iyice kuruladık canım inşallah bir şey olmaz. Çünkü doktor yıkamayın dedi.
Biz de banyo yaptırdık göbeği düşmeden 5. günde düştü göbeği de. Ben şu getirmemeye çalıştım ama olmadı sonra iyice kurulayıp bakımını yaptık. Ben de biraz baskıdan biraz da rahatlasın çocuk diye yaptırdım.Bugün ilk banyosunu yaptırdık çevre baskısı ile. Bir tek benle annem göbek dusmeden yaptirmayalim diyorduk ama direnemedik. Inşallah bi sıkıntı olmaz. Olursa bütün sorumluluk babada.
Emiyor mu (he he!)
Kucağa alıştırma (offff)
Ve daha bir sürü şey
Ay bugün ben de ilk kez reflü yastığıni koydum yanıma. Gazi olduğu için sık sık uyaniyordu her seferinde kalkıp masaj yapmak zor geldi aldım yatağı yanıma agladikca masaj yaptım kalan zamanda uyudum. Çok tercih etmeyeceğim ama bu yöntemi mümkün olduğunca alışmasın anne yanında yatmaya.Benim kız şimdiden öyle yaa. Dün gece çok yordu. Sonunda reflu yatağını yatağıma koydum elimi üzerine koydum mizladikca pispisladim. Baya bi uyudu öyle ben de dinledim en azından ne yapayım yaaaa. Yatağa almak iyi bir fikir değil ama işte...
İnternetten tablosuna baktım da çok detayına girmedim doktor söyler ya çok incik cincik etmeyeyim dedim ben de :)Teşekkür ederiiz
Teşekkür ederiz teyzesii
İnşallah inşallah
Aaa hadi ya
merhabalar nerdeyse bütün yaşadıklarınızı anlattığınız yorumları okudum ve o hamıleyım mesajınızda agladım allah uzun omur versın evladınız ıle sıze adınıza cok sewındım suan bende farklı sekılde sebeplerle tedavı goruyorum burada yasananları okudukca umut oluyor ve sukretmeyı hatırlıyorum allah anne babalık yapabılecek saygı sevgı ıle buyutecek ahlakı evlatlarına asılayacak tum ınsanların kucagını bos bırakmasın amınnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?