2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

gozun aydin canim

Cnm ben artık toplu alıcam çünkü zaten üç ayı kullandım bile. Bir ay kaldı.. ama ay ay da oluyormuş. Geç kaldık sanırım :) muhasebeci bana dedi ki raporun bittiği gün doktora git çalışabilir raporu al. Zaten çalışmam lazım doğum iznim bu kadar dedim, o senin doğum iznin, belki doktor iyileşmemişsin diyecek nerden biliyosun dedi. Sonra da gidip sgk ya başvurup hesap no vericeksin oraya yatıcak dedi. Bana hala tam emin değil gibi geliyordu ama kardeşim biraz serttir bu konularda,, ondan çekinip iyice öğrenmiştir diye düşünmeye çalışıyorum :) resmi tatil olduğu için sgk yı arayamadım,, daha doğrusu aradım ama açmadılar. Tatil dönüşü başka işlerim de var, uğrayıp detaylı öğrenicem inşallah :))

şu "sık sık emzir" telkinine ben de uyuz oluyorum,yok ben ac birakiyorum cocugumu.
su vermek de neymis cocuga,karismasinlar her seye.
bebegi tuzladiniz mi canim?
var mi sizde tuzlama?

Biz de 40ında gidicez canım, Aşıları kesin yaptırcam ama daha detaylı araştırmadayım okuyorum hala, bitirince fikrimi belirtirim elbette.

Canim dr a sordum biogaia icin sakinlestirici fln yok icinde gonul rahatligiyla kullanin diyor biz de kullaniyoruz valla ve sap simlex... Ayse nin durumu cok dogal Duru daha cok tepkiler vermeye basladiginda aralarinda sosyal bir bag olusacak suan icin duru onun icin anneni babanin tum ilgisini buyuk oranda ceken bir varlik sosyal olarak bag kurmaya basladiklarinda sevgisi lafta kalmayacak goreceksin :)

Gerçekten de anne kokusu baya fark ediyor:)
Ama eşimi atamam ya birini minik kuşum biri büyük kuşum diye seviyorum. Gece ikisi yanyana uyuyorlardı ikisini de ıçime sokasim geldi :))

Bizim dr hergün yıkayın demişti çıkarken biz yine 2-3 günde bir yıkadık ama

Sağ olun kızlar ister istemez insan pimpirik yapıyor ama çok diretmedim çünkü dediğiniz gibi doktorların bu konuda farklı uygulamalari olduğunu biliyordum :)) Inşallah hemen düşer de içim rahat eder.

A AysheDuru Evet genel olarak çok direten bir insan değilim ama her şeye karıştırmiyorum dediğin gibi bunun sonu yok.

Gretchen Grundler Evet beslenme konusunda direttim baya hastanede. Damla damla kolostrum sağdım verdim. Emzirmeye başlayınca annem hak verdi. Tebrik etti hatta bu şekilde davrandigim için faydasını görünce:)
Reflu yatağı çok kullanışlı oldu o acıdan. Bebeğe zarar vermeden yanında yatirabiliyorsun. Ama evet ben de yanımda yatırmaya alıştırmak istemiyorum:) Yine de gidişatı bebek belirliyor gibi sanki :)) Bir de ameliyatlı halde sürekli yataktan inip çıkmak çok zor geldi direnemedim.

şu "sık sık emzir" telkinine ben de uyuz oluyorum,yok ben ac birakiyorum cocugumu.
su vermek de neymis cocuga,karismasinlar her seye.
bebegi tuzladiniz mi canim?
var mi sizde tuzlama?
Aynen sanki ac bırakıyoruz
Yok tuzlamadık. Herkes tuz katın filan dedi ama ben koymadım. Suyla sabunla yıkadık güzelce:)

İnşallah cnm :) kızım demeye başladı bugün de,,, sürekli hasta mısın kızım, geçti kızım ağlama falan diyo :))) bu arada sab simpleksi kesip sadece biagaia denedin mi? Biz çok daha rahat ettik öyle?

Ne güzel yA maşallah :) benim kocam lohusa depresyonunda olduğu için çok sevgi gösteremiyorum ama beraber uyurlarken fln çok tatlılar

Ben yaptım onu üç buçuk sene önce,, şimdi yenisi beşikte eskisi hala yanımda :))))) cnm şaka bi yana alıştırırsan ayıramazsın,, çünkü sen de onun varlığına alışıyosun... hatta şu an mümkün olsa ikisini de alıp yatıcam :)

Ya ne bilim ayırırım zamanı gelince biraz doyayım diyorum ama herkes bunu söylüyor küçükken yatsın azıcık ayırırım madem :)

meme agzinin icinde ama kapamiyor agzini

saga sola ceviriyor agzini hep ve agliyor,offff allahim offf nasil alistiracagim bilmiyorum. en sonunda dayanamayip biberonu veriyorum.
Memenin ucunu bebeğin üst damağına doğru itiyorsun di mi canım. Bebeklerde üst damağa dokunan birşey olmazsa emme refleksine geçmiyorlar.

Öylemi olur dersin..
İnanki bugünkü halimi görünce kara kara düsünür oldum
Doğru diyor ayshemina.
5 saat kesintisiz uyku için çok şey feda edebilirim :))
Ama işte Allah dayanma gücü veriyor. Sanırım 40 gündür en fazla kesintisiz 2,5 saat uyumuşumdur.
Şaka gibi :)

Bebek de sen de uyuyorsunuz ama memen bebeğin ağzında mı oluyor
Bütün gece mi ?

Bence saçma geliyor ya. Tuzlu suyun neresi bozulur? Açılınca neden 24 saatte bitmezse çöpe atıyoruz? Ve madem çöpe atılacak tüpler neden o kadar büyük tabiki imkansız bitmesi.

Ya ne bilim ayırırım zamanı gelince biraz doyayım diyorum ama herkes bunu söylüyor küçükken yatsın azıcık ayırırım madem :)
Valla ben yatırma diyemicem cnm... dediğin gibi insan doyamıyo çünkü... ama işte gece emmeleri, sık sık uyanıp anneyi kontrol etmeler falan biraz uyku bozukluğuna yol açıyo tabi :) bi de ikinci olunca işler hepten karmaşıklaşıyo :)))

Canim emdikten sonra takviyeyi ne zaman biraktim sorusunun cevabi irem 2210 dogdu 2040 gramla taburcu olduk 1 ayin sonunda 2650 oldu taburcu kilosuyla 610 gram ama dogum kilosuyla 440 gram fark vardi dr yetersiz buldu ve bunun 440 degil dogum kilosundan 600 olmasi gerektigini soyledi ben de takviyeye basladim ve 10 gunde 500 gram aldi kizim dr cok iyi takviyeyi birak dedi ve bu ay emme ardindan takviye yapmadan 1500 gram aldik yani gunde 50 gr... suan hala evde ben yokken sagilmis sutumle besleniyor. Arada birkac saat cikiyorum mesela is icin ya da bir kahve icmeye o arada biberonla besleniyor. Bir de banyo sonrasi biberonla beslenme yaptiriyorum. Ben hem biberon hem meme ikisinden de veriyorum buna alismasi lazim eger 2 yil anne sutu alacaksa ikisini de emmeli ve suan oyle ikisini de cubur cubur emiyor hatta memeyi daha cok seviyor meme reddi olmadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…