Arkadaşlar bende doğum yaptım 38+1 de suni sancıyla. Şükür bebeğimde bende iyiyiz biraz geç yazıyorum size çünkü lihusa depresyonu tarzı birseye girdim ve günlerim ağlamakla geçti ama şimdi iyiyim çok sükür. Doğum yapanlar yapmayanlar Allah kolaylık versin
Ayyyy kiz beni heyecanlandirdinizzzzsabahi zor ederim simdi ben kontrole qidecem insaAllah kizimla donerim bende
Cnm ben artık toplu alıcam çünkü zaten üç ayı kullandım bile. Bir ay kaldı.. ama ay ay da oluyormuş. Geç kaldık sanırım :) muhasebeci bana dedi ki raporun bittiği gün doktora git çalışabilir raporu al. Zaten çalışmam lazım doğum iznim bu kadar dedim, o senin doğum iznin, belki doktor iyileşmemişsin diyecek nerden biliyosun dedi. Sonra da gidip sgk ya başvurup hesap no vericeksin oraya yatıcak dedi. Bana hala tam emin değil gibi geliyordu ama kardeşim biraz serttir bu konularda,, ondan çekinip iyice öğrenmiştir diye düşünmeye çalışıyorum :) resmi tatil olduğu için sgk yı arayamadım,, daha doğrusu aradım ama açmadılar. Tatil dönüşü başka işlerim de var, uğrayıp detaylı öğrenicem inşallah :))Canim selam, şimdi girebildim:) öğrenebildin mi acaba? Benim aylık almak çok işime gelir bütün planımı ona göre yaptım.
Kızlar sizden de bilen var mı, doğum izninde maaş toplu mu yatıyor aylık mı :)
Bugün ilk banyosunu yaptırdık çevre baskısı ile. Bir tek benle annem göbek dusmeden yaptirmayalim diyorduk ama direnemedik. Inşallah bi sıkıntı olmaz. Olursa bütün sorumluluk babada.
Herkesin her şeye karışması sinir bozucu.
Yıka çocuk rahatlar pisliğini atar (sanki ne pisliği! Çocuk dokuz aydır o sıvının içinde zaten)
Iki üç günde bir su ver (sütün içinde su var zaten. Çok bilmiş!)
Ağlıyor emzik ver (sana ne yaa veririm vermem)
Sütün çoğalır şunu ye bunu ye (iyi de az olduğunu kim soyledi?!)
Sık sık emzir (ay tamam biliyoruz yahu)
Emiyor mu (he he!)
Kucağa alıştırma (offff)
Ve daha bir sürü şey
Biz de 40ında gidicez canım, Aşıları kesin yaptırcam ama daha detaylı araştırmadayım okuyorum hala, bitirince fikrimi belirtirim elbette.Kontrolde 1 ayı geçiyor neye göre yorumlarlar acaba ayda şu kadar diyorlar ama biz 40 çıkınca gidecez nasıl olacak acaba merak ediyorum bide bunu geç yaptırıyoruz yA diğer ay açıları da geç mi olacak sence arası mı bir ay olmalı yoksa ayı mı doldurmalı
Canim dr a sordum biogaia icin sakinlestirici fln yok icinde gonul rahatligiyla kullanin diyor biz de kullaniyoruz valla ve sap simlex... Ayse nin durumu cok dogal Duru daha cok tepkiler vermeye basladiginda aralarinda sosyal bir bag olusacak suan icin duru onun icin anneni babanin tum ilgisini buyuk oranda ceken bir varlik sosyal olarak bag kurmaya basladiklarinda sevgisi lafta kalmayacak goreceksin :)Ayşe biraz hassas bu ara,, sürekli eski bakıcısını istiyor. Bir iki gece kadın gelip uyuttu... kardeşini çok seviyor,, söylüyor da ama yine de hassas.. iki gündür diş doktoru krizi yaşıyoruz. Gayet iyi gidiyordu ama şimdi istememeye başladıonun dışında maşallahı var :) Duru da tam bir aylık olduğu gün cılız bi "huu" sesiyle güldü :) ama biz epey uğraştık, emzikle dudaklarının kenarına dokunup çektik falan. Ayşe'yi de öyle güldürmüştüm ilk :))))) senin bilinçsiz sandığın ama göz teması kurduğunda yaptığı gülücükler de bilinçlidir cnm,, takılma hiç yani :) kavramaya başladıysa oyun halısına koy yavaş yavaş,, çok daha hızlı ilerler. Kilosu da gayet iyi maşallah,, kapamışsın arayı... Duru'nun gaz sıkıntısı bitti gibi,, ciddi krizler yaşamıyoruz. Sadece akşam biraz oluyor, o da farkettim ki tam yıkadığımız saat... ve banyodan sonra rahatlıyor, emip uyuyor. Ama hala biogaia desteği alıyorum,, kesmeye cesaret edemedim :) özetle çok şükür halimize diyelim... iki çocuk zor, iki küçük çocuk daha da zor sanırım :) sürekli bi kendini yetersiz hissetme hali oluyor insanda,, Ayşe'yi gezmeye götürüyorum bebek yoruldu diye üzülüyorum,, bebeği doktora götürüyorum Ayşe sıkıldı diye üzülüyorum vs vs vs... bitmiyor hiç :)))
Gerçekten de anne kokusu baya fark ediyor:)Al gitsin kokunla rahat uyur bende gece emzirfikten sonra kalkmaya erinirsem yanımda yatırıyorum sıçrama vs olmuyor daha huzurlu uyuyor beşiğe göre eve geçince babayı kovup direk yatağa almayı düşünüyorum
Bizim dr hergün yıkayın demişti çıkarken biz yine 2-3 günde bir yıkadık ama
Cnm zararı olmaz. Ayşe'yi biz de her gün yıkadık. Sadece geç düşmesine sebep olabiliyormuş. O yüzden bu sefer yıkamadık gerçekten de erken düştü. Yalnız genel olarak sürekli herşeye müdahele edilmesine izin verme. Şimdiden karar vericinin kim olduğunu öğrenmeye başlaması lazım hem ailenin hem bebeğin. Sonra çok zorlanırsın yoksa. Eğer sen sorarsan ayrı, ama kendin net şekilde bildiğin ve kararlı olduğun konularda başkasını karıştırma bence.
Canım biz de 4. Gün banyo yaptık, gazlı bezle iyice kuruladık. Sanırım 7.günde göbeği düştü. Bir sorun olmuyor iyi kurulayınca. Bize hastanede doktor eve gidince yıkayın demişti. içim rahat olsun :)
Sağ olun kızlar ister istemez insan pimpirik yapıyor ama çok diretmedim çünkü dediğiniz gibi doktorların bu konuda farklı uygulamalari olduğunu biliyordum :)) Inşallah hemen düşer de içim rahat eder.Biz de banyo yaptırdık göbeği düşmeden 5. günde düştü göbeği de. Ben şu getirmemeye çalıştım ama olmadı sonra iyice kurulayıp bakımını yaptık. Ben de biraz baskıdan biraz da rahatlasın çocuk diye yaptırdım.
Diğer konularda bazen esneklik gösterilebilir ama beslenme konusunda kesin tavrını koy. Doktor bana çocuğa rezene çayı ver birkaç damla dedi diye ve birkaç şeyden daha doktordeğiştirdim. Ama kesin değiştirme kararını o cümleyi kurduğunda verdim. Mecburi bir ilaç olmadıkça anne sütünden başka bir şey vermem çocuğa verecek doktora da çocuğumu emanet etmem, bunu her fırsatta her yerde söyledim kimse aksini öneremez hale geldi sen de tavrını koru en azından oradan yırtarsın. Diğerleri için de bazen sen yumuşayacaksın bazen karşındakileri susturacaksın alışacaksınız
Ay bugün ben de ilk kez reflü yastığıni koydum yanıma. Gazi olduğu için sık sık uyaniyordu her seferinde kalkıp masaj yapmak zor geldi aldım yatağı yanıma agladikca masaj yaptım kalan zamanda uyudum. Çok tercih etmeyeceğim ama bu yöntemi mümkün olduğunca alışmasın anne yanında yatmaya.
İnternetten tablosuna baktım da çok detayına girmedim doktor söyler ya çok incik cincik etmeyeyim dedim ben de :)
Aynen sanki ac bırakıyoruzşu "sık sık emzir" telkinine ben de uyuz oluyorum,yok ben ac birakiyorum cocugumu.
su vermek de neymis cocuga,karismasinlar her seye.
bebegi tuzladiniz mi canim?
var mi sizde tuzlama?
İnşallah cnm :) kızım demeye başladı bugün de,,, sürekli hasta mısın kızım, geçti kızım ağlama falan diyo :))) bu arada sab simpleksi kesip sadece biagaia denedin mi? Biz çok daha rahat ettik öyle?Canim dr a sordum biogaia icin sakinlestirici fln yok icinde gonul rahatligiyla kullanin diyor biz de kullaniyoruz valla ve sap simlex... Ayse nin durumu cok dogal Duru daha cok tepkiler vermeye basladiginda aralarinda sosyal bir bag olusacak suan icin duru onun icin anneni babanin tum ilgisini buyuk oranda ceken bir varlik sosyal olarak bag kurmaya basladiklarinda sevgisi lafta kalmayacak goreceksin :)
Ne güzel yA maşallah :) benim kocam lohusa depresyonunda olduğu için çok sevgi gösteremiyorum ama beraber uyurlarken fln çok tatlılarGerçekten de anne kokusu baya fark ediyor:)
Ama eşimi atamam ya birini minik kuşum biri büyük kuşum diye seviyorum. Gece ikisi yanyana uyuyorlardı ikisini de ıçime sokasim geldi :))
Sağ olun kızlar ister istemez insan pimpirik yapıyor ama çok diretmedim çünkü dediğiniz gibi doktorların bu konuda farklı uygulamalari olduğunu biliyordum :)) Inşallah hemen düşer de içim rahat eder.
A AysheDuru Evet genel olarak çok direten bir insan değilim ama her şeye karıştırmiyorum dediğin gibi bunun sonu yok.
Gretchen Grundler Evet beslenme konusunda direttim baya hastanede. Damla damla kolostrum sağdım verdim. Emzirmeye başlayınca annem hak verdi. Tebrik etti hatta bu şekilde davrandigim için faydasını görünce:)
Reflu yatağı çok kullanışlı oldu o acıdan. Bebeğe zarar vermeden yanında yatirabiliyorsun. Ama evet ben de yanımda yatırmaya alıştırmak istemiyorum:) Yine de gidişatı bebek belirliyor gibi sanki :)) Bir de ameliyatlı halde sürekli yataktan inip çıkmak çok zor geldi direnemedim.
Ben yaptım onu üç buçuk sene önce,, şimdi yenisi beşikte eskisi hala yanımda :))))) cnm şaka bi yana alıştırırsan ayıramazsın,, çünkü sen de onun varlığına alışıyosun... hatta şu an mümkün olsa ikisini de alıp yatıcam :)Al gitsin kokunla rahat uyur bende gece emzirfikten sonra kalkmaya erinirsem yanımda yatırıyorum sıçrama vs olmuyor daha huzurlu uyuyor beşiğe göre eve geçince babayı kovup direk yatağa almayı düşünüyorum
Ya ne bilim ayırırım zamanı gelince biraz doyayım diyorum ama herkes bunu söylüyor küçükken yatsın azıcık ayırırım madem :)Ben yaptım onu üç buçuk sene önce,, şimdi yenisi beşikte eskisi hala yanımda :))))) cnm şaka bi yana alıştırırsan ayıramazsın,, çünkü sen de onun varlığına alışıyosun... hatta şu an mümkün olsa ikisini de alıp yatıcam :)
Memenin ucunu bebeğin üst damağına doğru itiyorsun di mi canım. Bebeklerde üst damağa dokunan birşey olmazsa emme refleksine geçmiyorlar.meme agzinin icinde ama kapamiyor agzini
saga sola ceviriyor agzini hep ve agliyor,offff allahim offf nasil alistiracagim bilmiyorum. en sonunda dayanamayip biberonu veriyorum.
Doğru diyor ayshemina.Öylemi olur dersin..
İnanki bugünkü halimi görünce kara kara düsünür oldum
Bebek de sen de uyuyorsunuz ama memen bebeğin ağzında mı oluyorBen de uykumun hafif olmasının o faydasını görüyorum gece. Aıkınca aranmaya başlıyor yarı uyanık halde hemen uyanıp veriyorum memeyi emerek uyuyor uykusu da bölünmüyor. Gaz çıkarmıyor ama ne kadar denesem de
Hayır canım o nerden çıktıBebek de sen de uyuyorsunuz ama memen bebeğin ağzında mı oluyor
Bütün gece mi ?
Bence saçma geliyor ya. Tuzlu suyun neresi bozulur? Açılınca neden 24 saatte bitmezse çöpe atıyoruz? Ve madem çöpe atılacak tüpler neden o kadar büyük tabiki imkansız bitmesi.ay iyimis ya bize de her seferinde yeni acin dedi hemsire. ben genelde sabah uyanik oldugunda aciyorum damlatip aspire ediyorum eger sumuk gorunuyorsa. gun icinde kullanirim belki diye de tutuyorum. ertesi sabah ihtiyac varsa yenisini aciyorum. kendimi suclu hissediyordum bi yandan her seferinde yeni acmali miyim acaba diye. iyi oldu bunu soyledigin sagol
Valla ben yatırma diyemicem cnm... dediğin gibi insan doyamıyo çünkü... ama işte gece emmeleri, sık sık uyanıp anneyi kontrol etmeler falan biraz uyku bozukluğuna yol açıyo tabi :) bi de ikinci olunca işler hepten karmaşıklaşıyo :)))Ya ne bilim ayırırım zamanı gelince biraz doyayım diyorum ama herkes bunu söylüyor küçükken yatsın azıcık ayırırım madem :)
Canim emdikten sonra takviyeyi ne zaman biraktim sorusunun cevabi irem 2210 dogdu 2040 gramla taburcu olduk 1 ayin sonunda 2650 oldu taburcu kilosuyla 610 gram ama dogum kilosuyla 440 gram fark vardi dr yetersiz buldu ve bunun 440 degil dogum kilosundan 600 olmasi gerektigini soyledi ben de takviyeye basladim ve 10 gunde 500 gram aldi kizim dr cok iyi takviyeyi birak dedi ve bu ay emme ardindan takviye yapmadan 1500 gram aldik yani gunde 50 gr... suan hala evde ben yokken sagilmis sutumle besleniyor. Arada birkac saat cikiyorum mesela is icin ya da bir kahve icmeye o arada biberonla besleniyor. Bir de banyo sonrasi biberonla beslenme yaptiriyorum. Ben hem biberon hem meme ikisinden de veriyorum buna alismasi lazim eger 2 yil anne sutu alacaksa ikisini de emmeli ve suan oyle ikisini de cubur cubur emiyor hatta memeyi daha cok seviyor meme reddi olmadiTeşekkür ederm canım tavsiyelern için. Biberon veriyorum arada. Ama kendi emsin acıktıkca sık sık bile olsa diye sabredeyim diyorum. Dediğn çok mantklı tabi ama kendimce bir çabaya düştüm:) yanlş mı yapıyorm bilmiyorum. Emzik veriyorum ama mızmızlandığnda. Onda da atıyor bi iki çekip. Peki artık biberonu bırakman gerektiğini nasıl anladın? Nasıl ilerledi süreç her seferinde mi gidip sağıyordun. Gece vs nasıl oldu ?
Ben de :))Normal cay nie içmedn canm ?
Ben hep içiyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?