devamli kokunu isteyecek eger cok yakin yatiyorsan :)) gerci sık ve ust uste yapmiyorsan sorun degil :) sahsen ben memesiz uyumayan 8kg olmus bir bebegi devamli kolumda tasimakta zorlanacagim icin alissin istemiyorum. yoksa bana da guzel geliyo gogsumde uyutmak ona sarilmakBenim kız şimdiden öyle yaa. Dün gece çok yordu. Sonunda reflu yatağını yatağıma koydum elimi üzerine koydum mizladikca pispisladim. Baya bi uyudu öyle ben de dinledim en azından ne yapayım yaaaa. Yatağa almak iyi bir fikir değil ama işte...
Ben çıkartmıyorum ,, kötü anne oluyorum geceleri :))) ya wala yatırdığım gibi uyuyor gece emdikten sonra,, ara ara da ıkınıp çıkarıyor kendi kendine.. ben zaten gündüz de beceremiyorum ki şu gaz çıkarma olayınıKızlar gece bebeği yarım kundak yapıyoruz ya, sonra o halde gazını çıkartamıyorum ki ben. Omzuma alamıyorum. Zaten bebek İpek böceği kozası gibi oluyor :))
Siz nasıl yapıyorsunuz o işi. Gece emmelerinde gazı çıkartıyor musunuz? Nasıl?
bu arada benden tavsiye simdi icgudusel hareket ediyorsun + zaten insanin aklina da gelmiyor bi sure ama, tracy'nin kitap basucunda dursun. yanlis yaptigim seyleri gordum tekrar actim okudum. anlayamadigin bebek davranislarina da bi nebze kilavuz oluyorBenim kız şimdiden öyle yaa. Dün gece çok yordu. Sonunda reflu yatağını yatağıma koydum elimi üzerine koydum mizladikca pispisladim. Baya bi uyudu öyle ben de dinledim en azından ne yapayım yaaaa. Yatağa almak iyi bir fikir değil ama işte...
Hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütsün:)Kızlar dogumum oldu bugün kurtuldum çok şükür.darısı bekleyenlere
Biz banyo suyuna bir çimdik tuz attık adettendir diye. Bizde yok ama kayınvalidem istedi ben de kabul ettim.şu "sık sık emzir" telkinine ben de uyuz oluyorum,yok ben ac birakiyorum cocugumu.
su vermek de neymis cocuga,karismasinlar her seye.
bebegi tuzladiniz mi canim?
var mi sizde tuzlama?
Kiraz cekirdegi yastığı sayesinde 4-5 saat uyuyor kızım, belki daha fazla da uyurdu da emzirmek için uyandırıyorum. Kiraz çekirdeği yastığı üreticisi gibi sürekli reklam yapıyorum ama bu rahatlığı hepiniz yaşayın istiyorum, valla prim vermiyorlarDoğru diyor ayshemina.
5 saat kesintisiz uyku için çok şey feda edebilirim :))
Ama işte Allah dayanma gücü veriyor. Sanırım 40 gündür en fazla kesintisiz 2,5 saat uyumuşumdur.
Şaka gibi :)
Steril hali kalmıyor diye diyorlar. Atmaya vicdan elvermiyor ama yazmışlar bir kere aksini yapamıyorum.Bence saçma geliyor ya. Tuzlu suyun neresi bozulur? Açılınca neden 24 saatte bitmezse çöpe atıyoruz? Ve madem çöpe atılacak tüpler neden o kadar büyük tabiki imkansız bitmesi.
Öyle bir ağlıyor ki bırakamıyorum yüzüstü. Sanki etini kopartmışım gibi çığlık atıyor.Sagol canim :) bebeklerin cogu seviyor aslinda boyle yatmayi ancak gazi varsa once kivranir sen sirtini poposunu ovala gart gurt cikarinca misil misil uyur. Bir dene istersen.
Nilselen'e yaptığım ilk alıntımı oku, uyuyana kadar ise yaramaz ama uykuda kalmasına çok fayda sağlar. Uzun uzun doya doya uyur minik kız :)Uyumayan ipek yapmışız
Bir bebek uyumamak için bu kadar direnir yss pes ben bittim o bitmedi pes
Ben uyumadan kundak yapamıyorum uyandığı zaman da kundakta durmuyor mecburen çıkartıp emziriyorum gazını çıkarttıktan sonra tekrar sarıp kundaklıyorum. Gazini çıkartmadan koymuyorum yatağa koysam bile yarım saatte uyanıyor sancıdan o yüzden baştan önlem alıyorum sonra uykumuz tekrar bölünmesin diye.Kızlar gece bebeği yarım kundak yapıyoruz ya, sonra o halde gazını çıkartamıyorum ki ben. Omzuma alamıyorum. Zaten bebek İpek böceği kozası gibi oluyor :))
5. Gün mü düştü? İlk defa senden duydum,, çok iyiymiş :)canim hiç korkma bende ebeye hastaneden cikmadan önce sordum. Bebek çook. kokuyo evde yikasam nolur diye oda göbek düşen e kadar yikama diyoruz ama sen dikkat et çok ıslak birakma bir sorun olmaz dedi. kendiside bebeklerini yikamis. eve getirince hemen yikadik 5. gün göbeği düştü hiç sorun yaşamadık gazli bezle hemen kurulamissin zaten. birde ben afedersin kakali doğum yaptigim için yikamak istedim :)
gobekte problem vardi o yuzden hala banyo yaptiramadik biz.Aynen yA gak meme olayı tutmadı bizde :) gazını aldım banyo yaptırdık emzirdim mideyi boşaltmıştı çünkü uyudu şimdi çok şükür banyo deneyin bi rahatladı bayağı
haziran analarinda gormustum kullanici adinin altina bebeklerin dogum tarihlerini yazmislardi ki tavsiye verirken seninnne kadarlikti bebegin diye sormamak icin :)Teşekkür ederiiz
İnşallah ya genel olarak dayanıklı aslında
ama benim etki alanıma girince nazlanıyorİnşallah sorunsuz atlatırız, ben de çok merak ediyorum ne kadar büyüdü acaba. Bi de bu persentil değerleri varmış, hangi ay baş çevresi ne kadar olmalı kaç kilo olmalı vs. Bilgin var mı? Her yerde aynı şey mi yazar yani? Korkumdan araştırmadım takarım kafaya diye
Teşekkür ederiz teyzesii
İnşallah inşallah
Aaa hadi ya
Aslında bebelerin doğum tarihinin olduğu bi liste de olsa fena olmaz di mi?
Size de nice nice sağlıklı aylar yıllar diliyorum
aynen cok fazla israf oluyor. bebekler icin olani kucuk tut bari dimi. dedigin gibi tupler buyukBence saçma geliyor ya. Tuzlu suyun neresi bozulur? Açılınca neden 24 saatte bitmezse çöpe atıyoruz? Ve madem çöpe atılacak tüpler neden o kadar büyük tabiki imkansız bitmesi.
kundakla cikardigim da oluyor, gazini cikarmadan yatirdigim da. ama genelde cikariyoruz. zaten eger cok asiri huysuzlanmszsa kundakla emzirme. daha cok terliyorlar.Kızlar gece bebeği yarım kundak yapıyoruz ya, sonra o halde gazını çıkartamıyorum ki ben. Omzuma alamıyorum. Zaten bebek İpek böceği kozası gibi oluyor :))
Ben çıkartmıyorum ,, kötü anne oluyorum geceleri :))) ya wala yatırdığım gibi uyuyor gece emdikten sonra,, ara ara da ıkınıp çıkarıyor kendi kendine.. ben zaten gündüz de beceremiyorum ki şu gaz çıkarma olayınıçocuk ya kadındayken çıkarıyo ya annemde eşimde vs.. bendeyken direk aranmaya başlıyo.. gaz maz hikaye,, tek maksat meme oluyo :)
gobekte problem vardi o yuzden hala banyo yaptiramadik biz.
haziran analarinda gormustum kullanici adinin altina bebeklerin dogum tarihlerini yazmislardi ki tavsiye verirken seninnne kadarlikti bebegin diye sormamak icin :)
aynen cok fazla israf oluyor. bebekler icin olani kucuk tut bari dimi. dedigin gibi tupler buyuk)
kundakla cikardigim da oluyor, gazini cikarmadan yatirdigim da. ama genelde cikariyoruz. zaten eger cok asiri huysuzlanmszsa kundakla emzirme. daha cok terliyorlar.
bizde de durum ayni :))
Uyanıkken hep emiyor neredeyseKızlar bebeler uyanıkken kaç saatte bir emiyor biz yarım saat kırk beşdakkadabir memedeyiz
Bizim o kriz 12-5 bulduğunuz yöntemi paylaşınVallahi uyududrucilla ya benim kız gerçekten melek gibi,, hakkını yemek istemiyorum. Ama bu 9-12 krizini hala tam çözemedik... banyosunu o saatte yaptırırsak rahatlayıp uyuyor, ama o da her zaman olmuyor işte... gündüz en son bütün sırtı kaka olunca yıkadık mecbur. Akşama da tekrar yıkamaya üşendik tabi... yedek çözüm bulmam lazım acil :)))))
Oh ozaman benım bebe normalUyanıkken hep emiyor neredeyseyarım saat duruyosa şanslısın bence :))))
Elimizden tek gelen minimum hasarla atlatmaya çalışmak cnm :)) onun için de birimiz pışpışlayıp sakinleştiriyor ben de sakinleşince emziriyorum,, memeyle kavgaya başlayınca yine pışpış,, sonra yine meme vs vs... arada kaka yapıyor mutlaka,, bir kere onun için mola, gerisi de meme kısacası :)) tamamen uyuyamama sorunu... tabi bu arada o kadar çok emmiş oluyor ki sonrasında 4-5 saat aralıksız uyuyor :)Bizim o kriz 12-5 bulduğunuz yöntemi paylaşın
Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün inşallahKızlar dogumum oldu bugün kurtuldum çok şükür.darısı bekleyenlere
Anladim canim zaten guvenli bir uyuma turu degil basindan ayrilmamak gerekiyor oyle yatincaBiz banyo suyuna bir çimdik tuz attık adettendir diye. Bizde yok ama kayınvalidem istedi ben de kabul ettim.
Kiraz cekirdegi yastığı sayesinde 4-5 saat uyuyor kızım, belki daha fazla da uyurdu da emzirmek için uyandırıyorum. Kiraz çekirdeği yastığı üreticisi gibi sürekli reklam yapıyorum ama bu rahatlığı hepiniz yaşayın istiyorum, valla prim vermiyorlar
Steril hali kalmıyor diye diyorlar. Atmaya vicdan elvermiyor ama yazmışlar bir kere aksini yapamıyorum.
Öyle bir ağlıyor ki bırakamıyorum yüzüstü. Sanki etini kopartmışım gibi çığlık atıyor.
Nilselen'e yaptığım ilk alıntımı oku, uyuyana kadar ise yaramaz ama uykuda kalmasına çok fayda sağlar. Uzun uzun doya doya uyur minik kız :)
Reklamlar
Ben uyumadan kundak yapamıyorum uyandığı zaman da kundakta durmuyor mecburen çıkartıp emziriyorum gazını çıkarttıktan sonra tekrar sarıp kundaklıyorum. Gazini çıkartmadan koymuyorum yatağa koysam bile yarım saatte uyanıyor sancıdan o yüzden baştan önlem alıyorum sonra uykumuz tekrar bölünmesin diye.
Birden suyum geldi sancı açılma vs yoktu sezeryan oldum zaten sezeryan haftaya planlanmıştı bebe dönmediği için. Şimdi emzirme savaşları başladı :)Kizlarrrrr noluyo yaaa wallahi yanliz kaldim psikolojik cokuntu yasiyom suandaha sabah hic belirtin yoktu birdenmi qeldi senin daha qununde var aslinda demi hadi Allah yardimcin olsun canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?