2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
devamli kokunu isteyecek eger cok yakin yatiyorsan :)) gerci sık ve ust uste yapmiyorsan sorun degil :) sahsen ben memesiz uyumayan 8kg olmus bir bebegi devamli kolumda tasimakta zorlanacagim icin alissin istemiyorum. yoksa bana da guzel geliyo gogsumde uyutmak ona sarilmak

Ben çıkartmıyorum ,, kötü anne oluyorum geceleri :))) ya wala yatırdığım gibi uyuyor gece emdikten sonra,, ara ara da ıkınıp çıkarıyor kendi kendine.. ben zaten gündüz de beceremiyorum ki şu gaz çıkarma olayını çocuk ya kadındayken çıkarıyo ya annemde eşimde vs.. bendeyken direk aranmaya başlıyo.. gaz maz hikaye,, tek maksat meme oluyo :)

Merhaba kızlar alıntılayamadım ama tebrik eden tüm afkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Gelelim benim doğum hikayeme . En son cuma günü kontrole gittiğimde 2 cm açıklık vardı nst temizdi sancı yoktu bebek kanalda idi .benimde karında sertleşme kasılma çok sık olmaya başlamıştı. Ve doğumdan iki gece öndecen başlayan inanılmaz bir sırt ağrısı yaşadım. Cumartesiyi pazara bağlayan gece saat 3 gibi 10-15 dk aralıklı düzensiz başlayan özellikle kasıklarda hissettiğim ağrılar gani sancı başladı. Ben sürekli yattım uyudum aralarda çünkğ beni rahatsız edecek boyutta değildi hafif adet ağrısı gibiydi. Saat gece 5 gibi nişanım geldi pembe sümüksü akıntı yarım saat sonra suyum geldi ama doğuma kadar devam eden sızıntı şeklinde ve bu süre zarfında ben sürekli tuvaletteyim büyük abdest yapıyorum bağırsaklar doğal lavman boşalıyor. Benim sancılar 5.30 tan sonra 7 dk bir düştü düZenli geliyordu. 6 gibi 5 dk bir düştü. Ben dr 6:15 gibi aradım hastanee gidiyorum diye evden 6.30 çıktım sancı 2 dk bir düştü ve beni artık baya zorlamaya başlamıştı . Hastaneye 6:45 gittim acilde nst çekmek istediler kabul etmedim çünkü sancı 1 dk birdi ve şiddetliydi o yüzden açıklık kontolü yapıldı 5 cm di. Odaya çıktık doulam nevin geldi benim sancılar tavan hemen kasıklarıma sıcak su torbası koyduk zen müziği açıldı gevşeme derin nefesler aldık ve duşa girdik plates topunun üzerine oturduk ve kasıklarıma sıcak su tuttuk sürekli inanılmaz rahatlattı ama sonra oturamadım çinkü inanılmaz bir ıkınma hissi ve büyük tuvalet yapma isteği ama klozete oturmadım. Dr geldi yürüyemiyorum dedim inanılmaz kakam var bebek geliyor çıkmak üzere diye bağırıyorum. Ama nasıl bir vajinamda baskı hissi . Ve ben dayanamadım ayaktayken o kadar kaka yaptım ki tutumadjm çok utandım ama dr sevindi çünkü kaka demek bebek çıkımda demekmiş dr dedi açıklık muayenesi yapmam lazım diye ben dedim oturamam yatamam yürüyemem ayakta yapın dedim. Kadın ayakta yaptı bebek geliyot dedi hemen tekerlekli sandalye ile doğumhaneye gittik masaya yattım 2-3 ıkınmada bebek çıktı çok şükür dedim. Epizyotomi kesi olmadı ikş küçük yırtık oldu çok şükür iki dikişim var .7.30 da oğlum doğdu jet hızı bir doğum yaptım ben bile çok şaşırdım. Darısı sana Evininhatunu

bu arada benden tavsiye simdi icgudusel hareket ediyorsun + zaten insanin aklina da gelmiyor bi sure ama, tracy'nin kitap basucunda dursun. yanlis yaptigim seyleri gordum tekrar actim okudum. anlayamadigin bebek davranislarina da bi nebze kilavuz oluyor

şu "sık sık emzir" telkinine ben de uyuz oluyorum,yok ben ac birakiyorum cocugumu.
su vermek de neymis cocuga,karismasinlar her seye.
bebegi tuzladiniz mi canim?
var mi sizde tuzlama?
Biz banyo suyuna bir çimdik tuz attık adettendir diye. Bizde yok ama kayınvalidem istedi ben de kabul ettim.
Doğru diyor ayshemina.
5 saat kesintisiz uyku için çok şey feda edebilirim :))
Ama işte Allah dayanma gücü veriyor. Sanırım 40 gündür en fazla kesintisiz 2,5 saat uyumuşumdur.
Şaka gibi :)
Kiraz cekirdegi yastığı sayesinde 4-5 saat uyuyor kızım, belki daha fazla da uyurdu da emzirmek için uyandırıyorum. Kiraz çekirdeği yastığı üreticisi gibi sürekli reklam yapıyorum ama bu rahatlığı hepiniz yaşayın istiyorum, valla prim vermiyorlar
Bence saçma geliyor ya. Tuzlu suyun neresi bozulur? Açılınca neden 24 saatte bitmezse çöpe atıyoruz? Ve madem çöpe atılacak tüpler neden o kadar büyük tabiki imkansız bitmesi.
Steril hali kalmıyor diye diyorlar. Atmaya vicdan elvermiyor ama yazmışlar bir kere aksini yapamıyorum.
Sagol canim :) bebeklerin cogu seviyor aslinda boyle yatmayi ancak gazi varsa once kivranir sen sirtini poposunu ovala gart gurt cikarinca misil misil uyur. Bir dene istersen.
Öyle bir ağlıyor ki bırakamıyorum yüzüstü. Sanki etini kopartmışım gibi çığlık atıyor.
Uyumayan ipek yapmışız
Bir bebek uyumamak için bu kadar direnir yss pes ben bittim o bitmedi pes
Nilselen'e yaptığım ilk alıntımı oku, uyuyana kadar ise yaramaz ama uykuda kalmasına çok fayda sağlar. Uzun uzun doya doya uyur minik kız :)
Reklamlar
Ben uyumadan kundak yapamıyorum uyandığı zaman da kundakta durmuyor mecburen çıkartıp emziriyorum gazını çıkarttıktan sonra tekrar sarıp kundaklıyorum. Gazini çıkartmadan koymuyorum yatağa koysam bile yarım saatte uyanıyor sancıdan o yüzden baştan önlem alıyorum sonra uykumuz tekrar bölünmesin diye.

5. Gün mü düştü? İlk defa senden duydum,, çok iyiymiş :)

Aynen yA gak meme olayı tutmadı bizde :) gazını aldım banyo yaptırdık emzirdim mideyi boşaltmıştı çünkü uyudu şimdi çok şükür banyo deneyin bi rahatladı bayağı
gobekte problem vardi o yuzden hala banyo yaptiramadik biz.

haziran analarinda gormustum kullanici adinin altina bebeklerin dogum tarihlerini yazmislardi ki tavsiye verirken seninnne kadarlikti bebegin diye sormamak icin :)
Bence saçma geliyor ya. Tuzlu suyun neresi bozulur? Açılınca neden 24 saatte bitmezse çöpe atıyoruz? Ve madem çöpe atılacak tüpler neden o kadar büyük tabiki imkansız bitmesi.
aynen cok fazla israf oluyor. bebekler icin olani kucuk tut bari dimi. dedigin gibi tupler buyuk )
kundakla cikardigim da oluyor, gazini cikarmadan yatirdigim da. ama genelde cikariyoruz. zaten eger cok asiri huysuzlanmszsa kundakla emzirme. daha cok terliyorlar.

bizde de durum ayni :))

Şu anda da kucağımda bir buçuk saattir aralıksız ( kaka molası hariç üç saattir) emen bir mahluk var :) uysun gazıyla mazıyla,, hayatta uyandıramam zaten :)))

Vallahi uyudu drucilla ya benim kız gerçekten melek gibi,, hakkını yemek istemiyorum. Ama bu 9-12 krizini hala tam çözemedik... banyosunu o saatte yaptırırsak rahatlayıp uyuyor, ama o da her zaman olmuyor işte... gündüz en son bütün sırtı kaka olunca yıkadık mecbur. Akşama da tekrar yıkamaya üşendik tabi... yedek çözüm bulmam lazım acil :)))))

Bizim o kriz 12-5 bulduğunuz yöntemi paylaşın

Bizim o kriz 12-5 bulduğunuz yöntemi paylaşın
Elimizden tek gelen minimum hasarla atlatmaya çalışmak cnm :)) onun için de birimiz pışpışlayıp sakinleştiriyor ben de sakinleşince emziriyorum,, memeyle kavgaya başlayınca yine pışpış,, sonra yine meme vs vs... arada kaka yapıyor mutlaka,, bir kere onun için mola, gerisi de meme kısacası :)) tamamen uyuyamama sorunu... tabi bu arada o kadar çok emmiş oluyor ki sonrasında 4-5 saat aralıksız uyuyor :)

Anladim canim zaten guvenli bir uyuma turu degil basindan ayrilmamak gerekiyor oyle yatinca

Kizlarrrrr noluyo yaaa wallahi yanliz kaldim psikolojik cokuntu yasiyom suan daha sabah hic belirtin yoktu birdenmi qeldi senin daha qununde var aslinda demi hadi Allah yardimcin olsun canim
Birden suyum geldi sancı açılma vs yoktu sezeryan oldum zaten sezeryan haftaya planlanmıştı bebe dönmediği için. Şimdi emzirme savaşları başladı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…