Allah analı babalı büyütsün canım.Kızlar dogumum oldu bugün kurtuldum çok şükür.darısı bekleyenlere
Dediğin gibi, bizimki de son üç gündür değişik artık. Sanki gazı azalmış gibi, ağlaması değişti. Derlerdi 40ı çıkınca bebek değişir diye. Baklaımmdaha Berker olacak.Ben kahve içiyorum cnm. Dayanamam başka türlü bütün gün :) ama soğuk bişey tüketmemeye çalışıyorum,, çiğ sebze yemiyorum,, asitli içecek zaten sevmem. Normalde de gaz sıkıntım olduğu için kendimden bildiğim şeyleri yemiyorum. Mercimek çorbası içmiyorum mesela. Baklagille zaten aram yok. Bal çok zor sindirilen bi gıda, bebeğe de bir yaşına kadar yasak ama normalde kalitesinden emin olduğun balı emzirirken yiyebiliyorsun,, tabi bu devirde öyle bi imkan olmadığı için onu da yemiyorum. Çiğ süt yasakladı doktor bebek için. Yumurta ve peyniri de azaltmamı söyledi. Tabi bebeğin sindirim sistemindeki tek sıkıntı gaz gibi düşünmemek lazım. Proteini gazdan ziyade kakası sümüksü diye azalttırdı mesela. O yüzden şu an yağ ve karbonhidrat da almaya çalışıyorum ki daha az proteinle doyabileyim. Yoksa bıraksalar bütün günü yumurta ve peynirle geçirebilirim :) bu arada fındık fıstık da az ye dedi doktor aynı sebeple. Şu an günlerdir en ufak bi gaz sıkıntımız yok,, tabi biogaia da veriyorum ama tamamen onun etkisi olduğunu sanmıyorum. Çünkü ilk verdiğimde sürekli gaz çıkarmıştı,, fayda ettiği çok belli oluyodu. Ama şimdi fazla gaz da çıkarmıyo,, yani muhtemelen gaz çıkarabildiği için değil artık fazla gazı olmadığı için rahat diye düşünüyorum ben de :)
Hayırlı olsun canım bebişiniz :)Evininhatunu canımm ben doğum yaptım bu gece normal yolla darısı başına tez zamanda inşallah
Ahahah gerçekten film gibi olmuş :)Dün Duru herzamankinden az kaka yaptı kızlar,, ben de işte artık büyüyo düzene giriyo falan diye düşünüyorum... sabah altı gibi uyandı,, dünya kadar kaka yapmış,, yatağımda değiştireyim dedim örtü serip... altını temizlerken foşşşş diye bi kaka daha... örtü, yatak, taytım,, herşey kaka... Allahtan kendi kıyafetine gelmedi diye düşünüp temizlerkennn bi de çiş yaptı! Bu defa sırtı body vs de battı tabi... değiştirdim temizledim emzirdim anakucağına koyup uyuttum. Sekiz buçuğa kadar uyuduk. Kadın kalkmış harika bi kahvaltı hazırlamış, hevesli hevesli mutfağa geçtim o sırada uyandı.. kadıncağız kucakladı bunu tabi ve bir ses "Hande hanııııııımm bunun kakası sırtından çıkmış!" Her yeri batmış zavallının... anakucağı bile çiş kaka... bi daha olay tabi... zaten nefret ediyo alt üst değiştirmekten... Yemin ederim savaştan çıkmış gibiyiz :)) doktor azıcık kaka yaptığında bile hemen acıkır demişti,, düşünün artık nasıl acıktığını ve emdiğini.. Ayşe de uyandı patırtıya tabi,,, kakalı kıyafetlerini gördü ıyyy iğrenç,, offf falan diyor ... tabi o da acıkmış... bi kendim yedim bi ona yedirdim, bi yandan Duru tek koluma yatmış emiyo falan... mini bi sitcom çevirdik kısacası evde, youtube'a koysam iyi hit alırdı :) evin tek çocuklu hali yeterince trajikomikti zaten,, şimdi zirveye oynuyoruz ... tek bebeli arkadaşlarıma tavsiye,, sinirleriniz yeterince yıpranmadıysa ikinciyi hemen yapın,,, topluca delirip bir kerede kurtulun bu dramdan :)
Artist yaaaarch2401 cnm bebiş nasıl? İlk defa anne olanlar ve ilk olmasa da epeyce unutanlar için ufak bi 3. ay özeti yapabilir misin :))))
Edit ,, 3 Aylık Ayşe fotosu koyayım bi tane de şuraya :)
Hoşgeldinş aramızaPlanlanan doğumum 6 eylüldü. Takibe eylül anneleri ile başlamıştım ama kızım 24 Ağustos'ta dünyaya geldi. Ben de varım eğer kabul ederseniz aranıza.
Şu anda da kucağımda bir buçuk saattir aralıksız ( kaka molası hariç üç saattir) emen bir mahluk var :) uysun gazıyla mazıyla,, hayatta uyandıramam zaten :)))
uyanikken diyorsunuz memede emdigi tum sure boyunca gozler acik mi duruyor sizin bebeler? ya da uyanik kaldigi surede sakin sakin bakiniyor mu yoksa devamli agliyor mu?Kızlar bebeler uyanıkken kaç saatte bir emiyor biz yarım saat kırk beşdakkadabir memedeyiz
ahaha su siralarda uyanmis ya da uyanmak uzere olmasi lazimVallahi uyududrucilla ya benim kız gerçekten melek gibi,, hakkını yemek istemiyorum. Ama bu 9-12 krizini hala tam çözemedik... banyosunu o saatte yaptırırsak rahatlayıp uyuyor, ama o da her zaman olmuyor işte... gündüz en son bütün sırtı kaka olunca yıkadık mecbur. Akşama da tekrar yıkamaya üşendik tabi... yedek çözüm bulmam lazım acil :)))))
bizimki max 3 saat simdilik. bide bunlara ek o kadar emmenin uzerine kusma koy :)Elimizden tek gelen minimum hasarla atlatmaya çalışmak cnm :)) onun için de birimiz pışpışlayıp sakinleştiriyor ben de sakinleşince emziriyorum,, memeyle kavgaya başlayınca yine pışpış,, sonra yine meme vs vs... arada kaka yapıyor mutlaka,, bir kere onun için mola, gerisi de meme kısacası :)) tamamen uyuyamama sorunu... tabi bu arada o kadar çok emmiş oluyor ki sonrasında 4-5 saat aralıksız uyuyor :)
Olsun kurtuldun sende cok sukurBirden suyum geldi sancı açılma vs yoktu sezeryan oldum zaten sezeryan haftaya planlanmıştı bebe dönmediği için. Şimdi emzirme savaşları başladı :)
Günaydiiiiiiinnn yalniz değilsinGunaydinnnn ahaliii
Takvimlerrrrrrr biterrrrr
Bizim kiz qelmezzzzzzzz
her zaman su gelmiyor canim...sancida baslaya bilir...sancin da gelmez ama acilman olabilir...sen bebegin hareketlerini takip et...icin rahat etmezse doktora görün yine...Kızlar yaaa acil fikirlerinize ihtiyacım var
Dün alttan muayeneden sonra hafif kan geldi
Sonra her tuvalete gitmemde mukozalı kan gelmeye basladi..
Dünden beri devam ediyor
Suyun gelmesini mi beklesem ?
Ne yapsam bilemedim
Zaten 3 cm kadar acılmam varmişher zaman su gelmiyor canim...sancida baslaya bilir...sancin da gelmez ama acilman olabilir...sen bebegin hareketlerini takip et...icin rahat etmezse doktora görün yine...
Sağol canım inşallah darısı senin başına sende sağlıkla kucağına al inşallah merakla bekliyorumOlsun kurtuldun sende cok sukurdemekki onun zamani qelmis bekleyememis bebis hayirli olsun canim qozun aydin qule qule buyut bebisini insaAllah
Kiz son anda bide senin oqlanin cinsiyeti deqisiyomusGünaydiiiiiiinnn yalniz değilsin
Kız evi naz evi naz evi derler anladikta
Bizim oglana noluyo
canım ben de su gelmedi sadece kasılmalarım kasıklarımda ağrılı olmaya başladı. mukozalı akıntıda belli belirsiz kırmızı bi akıntı ve gecesine doğum yaptım. ağrılı kasılmaların ritmikse doktora görün benceKızlar yaaa acil fikirlerinize ihtiyacım var
Dün alttan muayeneden sonra hafif kan geldi
Sonra her tuvalete gitmemde mukozalı kan gelmeye basladi..
Dünden beri devam ediyor
Suyun gelmesini mi beklesem ?
Ne yapsam bilemedim
Maşallah güzel bir doğum hikayesi :) sağlıkla büyüsün. .Merhaba kızlar alıntılayamadım ama tebrik eden tüm afkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Gelelim benim doğum hikayeme . En son cuma günü kontrole gittiğimde 2 cm açıklık vardı nst temizdi sancı yoktu bebek kanalda idi .benimde karında sertleşme kasılma çok sık olmaya başlamıştı. Ve doğumdan iki gece öndecen başlayan inanılmaz bir sırt ağrısı yaşadım. Cumartesiyi pazara bağlayan gece saat 3 gibi 10-15 dk aralıklı düzensiz başlayan özellikle kasıklarda hissettiğim ağrılar gani sancı başladı. Ben sürekli yattım uyudum aralarda çünkğ beni rahatsız edecek boyutta değildi hafif adet ağrısı gibiydi. Saat gece 5 gibi nişanım geldi pembe sümüksü akıntı yarım saat sonra suyum geldi ama doğuma kadar devam eden sızıntı şeklinde ve bu süre zarfında ben sürekli tuvaletteyim büyük abdest yapıyorum bağırsaklar doğal lavman boşalıyor. Benim sancılar 5.30 tan sonra 7 dk bir düştü düZenli geliyordu. 6 gibi 5 dk bir düştü. Ben dr 6:15 gibi aradım hastanee gidiyorum diye evden 6.30 çıktım sancı 2 dk bir düştü ve beni artık baya zorlamaya başlamıştı . Hastaneye 6:45 gittim acilde nst çekmek istediler kabul etmedim çünkü sancı 1 dk birdi ve şiddetliydi o yüzden açıklık kontolü yapıldı 5 cm di. Odaya çıktık doulam nevin geldi benim sancılar tavan hemen kasıklarıma sıcak su torbası koyduk zen müziği açıldı gevşeme derin nefesler aldık ve duşa girdik plates topunun üzerine oturduk ve kasıklarıma sıcak su tuttuk sürekli inanılmaz rahatlattı ama sonra oturamadım çinkü inanılmaz bir ıkınma hissi ve büyük tuvalet yapma isteği ama klozete oturmadım. Dr geldi yürüyemiyorum dedim inanılmaz kakam var bebek geliyor çıkmak üzere diye bağırıyorum. Ama nasıl bir vajinamda baskı hissi . Ve ben dayanamadım ayaktayken o kadar kaka yaptım ki tutumadjm çok utandım ama dr sevindi çünkü kaka demek bebek çıkımda demekmiş dr dedi açıklık muayenesi yapmam lazım diye ben dedim oturamam yatamam yürüyemem ayakta yapın dedim. Kadın ayakta yaptı bebek geliyot dedi hemen tekerlekli sandalye ile doğumhaneye gittik masaya yattım 2-3 ıkınmada bebek çıktı çok şükür dedim. Epizyotomi kesi olmadı ikş küçük yırtık oldu çok şükür iki dikişim var .7.30 da oğlum doğdu jet hızı bir doğum yaptım ben bile çok şaşırdım. Darısı sanaEvininhatunu
Ben kapağı kapatıp buzdolabına koyuyorum. Dedğn gbi hala işe yarıyo 2-3 günde de bitiyor bitmese de atıyorumBence saçma geliyor ya. Tuzlu suyun neresi bozulur? Açılınca neden 24 saatte bitmezse çöpe atıyoruz? Ve madem çöpe atılacak tüpler neden o kadar büyük tabiki imkansız bitmesi.
Uzun emmeye ve uykuluyken tutmaya çabucak alışır umarım. Sağol tekrarCanim emdikten sonra takviyeyi ne zaman biraktim sorusunun cevabi irem 2210 dogdu 2040 gramla taburcu olduk 1 ayin sonunda 2650 oldu taburcu kilosuyla 610 gram ama dogum kilosuyla 440 gram fark vardi dr yetersiz buldu ve bunun 440 degil dogum kilosundan 600 olmasi gerektigini soyledi ben de takviyeye basladim ve 10 gunde 500 gram aldi kizim dr cok iyi takviyeyi birak dedi ve bu ay emme ardindan takviye yapmadan 1500 gram aldik yani gunde 50 gr... suan hala evde ben yokken sagilmis sutumle besleniyor. Arada birkac saat cikiyorum mesela is icin ya da bir kahve icmeye o arada biberonla besleniyor. Bir de banyo sonrasi biberonla beslenme yaptiriyorum. Ben hem biberon hem meme ikisinden de veriyorum buna alismasi lazim eger 2 yil anne sutu alacaksa ikisini de emmeli ve suan oyle ikisini de cubur cubur emiyor hatta memeyi daha cok seviyor meme reddi olmadi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?