- 3 Mart 2017
- 2.781
- 6.184
- 158
Ben hazır suyla değil kaynamış suyla yıkıyorum ama daha ne kadar devam ederim böyle bilmiyorum. Kırkını kesin çıkartırız da gerisine bakarız muhtemelen devam ederim bir süre daha.Azıcık uykusunu almış mutlu bir anneden herkese günaydııınnnn:) aklıma dün gece bişey takıldı. Hatırlayamıyorum ilk oğlumda ne yapmıştım. Nekadar süre hazır suyla yıkamıştınız bebişleri. Hatırlayanınız var mı
İşsizlik maaşını neden aldın canım işten ayrıldığın için mi Doğum izninde olduğun için micanim dogum izni parasini toplu veriyorlar ben öyle almistim. ayrica işsizlik maasina basvurmustum onuda aylik olatak almistim. zaten 1 ay gecince parayi veriyorlar.
İki çocuk daha zor, çok zor. Tek çocukla kalabilirimBenimki de her gün bu saatte uyanık ısrarla. En uzun direndiği saatler ve tam da Ayşe'nin uyumak için ilgi istediği zamana denk geliyo.. tam perişanlık.. yere oturup emziriyorum,, Ayşe de önüme yatıyo bi yandan onu seviyorum... babası da bi tarafına yatıp sırtını kaşıyo falan.. televizyonda pamuk prenses gibi bişey açıyoruz, güya sinema oluyo salon vs vs... neyse en azından anlatırken sevimli geldi nedense,, buna da şükür :))))
Önce ağlıyor sonra emmek istiyor emerken bi gözü açık biri kapalı uyumadığını ağlayınca neden hala uyumadım ben diye daha çok ağlıyor sonra gazı oluyor gaz çıkınca meme eğer kaka yaparsa bittik en başa dönüyorPeki agliyor mu?
Biz banyo suyuna bir çimdik tuz attık adettendir diye. Bizde yok ama kayınvalidem istedi ben de kabul ettim.
Kiraz cekirdegi yastığı sayesinde 4-5 saat uyuyor kızım, belki daha fazla da uyurdu da emzirmek için uyandırıyorum. Kiraz çekirdeği yastığı üreticisi gibi sürekli reklam yapıyorum ama bu rahatlığı hepiniz yaşayın istiyorum, valla prim vermiyorlar
Steril hali kalmıyor diye diyorlar. Atmaya vicdan elvermiyor ama yazmışlar bir kere aksini yapamıyorum.
Öyle bir ağlıyor ki bırakamıyorum yüzüstü. Sanki etini kopartmışım gibi çığlık atıyor.
Nilselen'e yaptığım ilk alıntımı oku, uyuyana kadar ise yaramaz ama uykuda kalmasına çok fayda sağlar. Uzun uzun doya doya uyur minik kız :)
Reklamlar
Ben uyumadan kundak yapamıyorum uyandığı zaman da kundakta durmuyor mecburen çıkartıp emziriyorum gazını çıkarttıktan sonra tekrar sarıp kundaklıyorum. Gazini çıkartmadan koymuyorum yatağa koysam bile yarım saatte uyanıyor sancıdan o yüzden baştan önlem alıyorum sonra uykumuz tekrar bölünmesin diye.
Çok mantıklı ben yazayım katılmak isteyen olur belkigobekte problem vardi o yuzden hala banyo yaptiramadik biz.
haziran analarinda gormustum kullanici adinin altina bebeklerin dogum tarihlerini yazmislardi ki tavsiye verirken seninnne kadarlikti bebegin diye sormamak icin :)
aynen cok fazla israf oluyor. bebekler icin olani kucuk tut bari dimi. dedigin gibi tupler buyuk)
kundakla cikardigim da oluyor, gazini cikarmadan yatirdigim da. ama genelde cikariyoruz. zaten eger cok asiri huysuzlanmszsa kundakla emzirme. daha cok terliyorlar.
bizde de durum ayni :))
uyanikken diyorsunuz memede emdigi tum sure boyunca gozler acik mi duruyor sizin bebeler? ya da uyanik kaldigi surede sakin sakin bakiniyor mu yoksa devamli agliyor mu?
ahaha su siralarda uyanmis ya da uyanmak uzere olmasi lazimnerdesin hadi bekliyoruz
nilselen de mesaide galiba
bizimki max 3 saat simdilik. bide bunlara ek o kadar emmenin uzerine kusma koy :)
İki çocuk daha zor, çok zor. Tek çocukla kalabilirim
Önce ağlıyor sonra emmek istiyor emerken bi gözü açık biri kapalı uyumadığını ağlayınca neden hala uyumadım ben diye daha çok ağlıyor sonra gazı oluyor gaz çıkınca meme eğer kaka yaparsa bittik en başa dönüyor
Benim sling reklamı gibi
Onu da alayım yeter ki uyusun ben çileden çıkmadan
Çok mantıklı ben yazayım katılmak isteyen olur belki
Bizimki de uyanıkken meme istiyor hatta fazla kilo almış Dr emzirmeyi azalt 2-3 saat aralık ver dediOh ozaman benım bebe normal
Saol cnm :))Artist yaaa
Maşallah
Aylarca öyle yıkadık ama ne kadardı tam bilmiyorum. Sanırım neredeyse yaşına kadar komple içme suyu yaptık, sonra sadece kafasına içme suyu yeter dedi doktor... 2 yaşından sonra da normal duşta yıkamaya başladık. Yalnız günde bir veya iki damacana alıyoruz biz. Fena iş gerçekten.. bir de Ayşe'de kaynatıp soğutuyoduk,, bu sefer o kadar abartmadık...Azıcık uykusunu almış mutlu bir anneden herkese günaydııınnnn:) aklıma dün gece bişey takıldı. Hatırlayamıyorum ilk oğlumda ne yapmıştım. Nekadar süre hazır suyla yıkamıştınız bebişleri. Hatırlayanınız var mı
bu bebeler ne yaptigini bilmiyorCnm memede uyumasını engelliyorum. Sürekli dürtüyorum. O yüzden aralıksız emmiş oluyor. Uyanıkken pek durmuyor henüz öyle bakınarak falan. Anca anakucağında 10-15 dk. Sonra ya ağlıyor ya uyuyor.
Bu arada kalktım yazdığın saatlerde ama Ayşe de kalktığı için buralara uğrayamadım :))))) beraber beşik salladık kızımla :)))
kusmayı iyi hatırlattın. Bazen de bi yandan kusup bi yandan emmeye çalışıyo ki en rezili o bence :))))
Saol cnm :) valla kendimizi kırkımızda rahat edicez, ikisi de büyümüş olucak, nennelerine satıp tatile kaçıcaz dünyayı gezicez falan diye avutuyoruz biz de :)) tabi paramız olursa :)))) şaka bi yana daha eşimle hiç başbaşa tatile bile gitmedik :)))Ahahah gerçekten film gibi olmuş :)
Allah kolaylık versin canım ili çocuklu herkese.
Ben bir tanesiyle bile tamamen tükeniyorum, ikiyi düşünemiyorum bile.
Demek ki çocuk toplu kaka yapmış, benimki ili-üç günde bir kaka yapıyor ve o zaman da dediğin gibi bir dolduruyor ki, ancak lavaboda yıkamak fayda ediyor :)
Teşekkür ederim hepimiz inşallah..Hoşgeldinş aramızabebeğinizi iyi günlerde büyütün
Cnm bana da sordu doktor kusmasını,, şöyle ki her memeden sonra kussa bile miktarı çok değilse, her defasında kesik kesik değilse,, fışkırtarak kusmuyorsa sorun yok anladığım kadarıyla.. sen bilirsin tabi ama ben de olsam vermem şu an şurup. dediğin gibi o kadar sık emiyor ki benimki de , kusması kaçınılmaz bence :)bu bebeler ne yaptigini bilmiyordoktorumuz o kadar sık kusuyorsa tedavi baslamak gerek deyip antireflu surubu verdi. hic de kullanmak istemiyorum. dicektim haci surup veriyosun ama gak meme guk meme diyen sensin cocuk ondan kusuyo. hemen kaldirmiyorum da bi 5 dk daha yatiriyorum oyle. ama yine de fayda etmiyor. daha ne kadar kaldirmadan yatirmam lazim acaba. daha uzun yatinca rahatsiz olup uyaniyor tekrar emmeye basliyor bu sefer kusma gercekten kacinilmaz oluyor.
sabah 7de uyandi hala uyuyacak :)
Canm bu akıntı dün hastaneden geldkten sonra alttan muayene etkisi ile oldu sancılarımda vardı ama ritmik değildi.. aradan bir gece gecti gece fazla sancı olmadi şu an da sancım yok..canım ben de su gelmedi sadece kasılmalarım kasıklarımda ağrılı olmaya başladı. mukozalı akıntıda belli belirsiz kırmızı bi akıntı ve gecesine doğum yaptım. ağrılı kasılmaların ritmikse doktora görün bence
Gercekten süpriz olurKiz son anda bide senin oqlanin cinsiyeti deqisiyomus
Son bir haftadır o yönteme geçtik biz de canım. Reflü yastığını eşimle aramıza koyduk bir o pışpışlıyor bir ben. Yoksa sabahlar olmasın. Umarım düzelir bugünler. Bugün 40ı çıkıyor, hayırlısıyla büyüsün güzel güzel akıllansın, bol bol uyusun istiyorum :)))Ay bebe gece hiç uyumadı. Sonunda reflu yatağını yatağıma koydum bi elim üzerindeyken uyudu 3 saat kadar filan.
Bsy olmaz canm için rahat olsun daha önünde 2 hafta daha var ..tabiki inşallah o kadar sürmez ama iki haftaya kadar normal kabul ediliyor.. yürüyüş ve hareket öneririmCiktim kontrolden kizlaracilma yok sanci yok bebek iyi cok sukurde ama istiyosan yatiralim qunun qelmis dedi ben kabul etmedim imza attirdilar falan ya bisey olursa ? Soru isareti kaldi aklimda
Canim zaten yurtdisinda falan 42 haftadan somra qun asimi diyolarmis bizim Turkiyede hemen bi acelecilik var anlamiyorumBsy olmaz canm için rahat olsun daha önünde 2 hafta daha var ..tabiki inşallah o kadar sürmez ama iki haftaya kadar normal kabul ediliyor.. yürüyüş ve hareket öneririm
Özele mi gidiyorsun ?Canim zaten yurtdisinda falan 42 haftadan somra qun asimi diyolarmis bizim Turkiyede hemen bi acelecilik var anlamiyorumHani bikac cm acilman var dese yatardim...simdi yatacam suni sanciyi verecekler oooo saatlerce cekecem olmadi hoppp sezeryan vs 3 qun sonra tekrar qel dedi bakalim nolacak bebek iyi dediqi icin icim rahat dondum ewe
Canim bebekler bir gozu acik emer uyanikken genelde bu normal. Süt durumun nasil cenesi yeterince kuvvetlendi mi emerken tam doymuyor ve buna sinirleniyor olabilir. Mesela benim kizim tam doymadan asla uyumuyor. Ve gazi varken. Bebek uyumuyorsa muhakkak bir nedeni vardir zira bunlar henuz cok kucuk gunde 20 saate yakin uyumalari lazim uyurken buyume hormonu salgiliyorlar.İki çocuk daha zor, çok zor. Tek çocukla kalabilirim
Önce ağlıyor sonra emmek istiyor emerken bi gözü açık biri kapalı uyumadığını ağlayınca neden hala uyumadım ben diye daha çok ağlıyor sonra gazı oluyor gaz çıkınca meme eğer kaka yaparsa bittik en başa dönüyor
Benim sling reklamı gibi
Onu da alayım yeter ki uyusun ben çileden çıkmadan
Çok mantıklı ben yazayım katılmak isteyen olur belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?