- 17 Haziran 2016
- 3.779
- 4.547
- 53
- 33
Yok canim devlete qidiyorum bende doqum hastanesine :) doqru soyluyosun yani bu sorumluluqu bize yuklemeleri cok yanlis hani beklersen su riskin var yada buqun yatis kabul edersen sunu yapicaz falan bi aciklama yok imzayi attik ciktik esimle Allah'in izniyle bisey olmaz insaAllahÖzele mi gidiyorsun ?
Ya ben hamileliğimden beri bi tecrübe edindim kesinlkle kimse risk almak istemyor
Sen kendni bilip ona göre davrancaksin.
Tabi bizde karsimizdaki hekim oldugu için ona güvenip aksi birsey yapamyoruz
Ama bu böle..
herseyi sebepleryle detaylartla öğren ve kararını sen ver.. ikinzde saglklı görünüyorsanız sıkntı yoktur inş..
Fakat dün ben bebeğin hareketlerinin yavaslıgı şikayetyle gtmiştim bunu anlamamz mümkün değil dediler..tüm polikinlkler kapalı oldugu içn ultrasondanda baklmadi.ama alttan muayene olduktan sonra bebek kanala girmiş ve yeride daraldıgı için yavaslams olablir dedi .. bunun üzerine rahatladm..
Hi öyle mi ben senin iki sanıyordum :)Evet canım ilk
Sağ ol canim inşallah sıkıntı olmaz. Sen iyi yapmışsın ama.canim hiç korkma bende ebeye hastaneden cikmadan önce sordum. Bebek çook. kokuyo evde yikasam nolur diye oda göbek düşen e kadar yikama diyoruz ama sen dikkat et çok ıslak birakma bir sorun olmaz dedi. kendiside bebeklerini yikamis. eve getirince hemen yikadik 5. gün göbeği düştü hiç sorun yaşamadık gazli bezle hemen kurulamissin zaten. birde ben afedersin kakali doğum yaptigim için yikamak istedim :)
Yok sadece bir kere yaptım çok yorulmuştum ama yapmamam lazım benim de. Çünkü hiç istemiyorum o şekild e alısmasına. Işe başlayınca annem bakacakdevamli kokunu isteyecek eger cok yakin yatiyorsan :)) gerci sık ve ust uste yapmiyorsan sorun degil :) sahsen ben memesiz uyumayan 8kg olmus bir bebegi devamli kolumda tasimakta zorlanacagim icin alissin istemiyorum. yoksa bana da guzel geliyo gogsumde uyutmak ona sarilmak
Ya biraz içgüdüsel evet. Okuduklarımı da hatırlamaya çalışıyorum ama başarılı oluyor muyum bilmiyorum:))) ortaya karışık gidiyorum şu an. Emmesi bi düzene girseydi...bu arada benden tavsiye simdi icgudusel hareket ediyorsun + zaten insanin aklina da gelmiyor bi sure ama, tracy'nin kitap basucunda dursun. yanlis yaptigim seyleri gordum tekrar actim okudum. anlayamadigin bebek davranislarina da bi nebze kilavuz oluyor
Kesik kesik kusmuk ne oluyormuşCnm bana da sordu doktor kusmasını,, şöyle ki her memeden sonra kussa bile miktarı çok değilse, her defasında kesik kesik değilse,, fışkırtarak kusmuyorsa sorun yok anladığım kadarıyla.. sen bilirsin tabi ama ben de olsam vermem şu an şurup. dediğin gibi o kadar sık emiyor ki benimki de , kusması kaçınılmaz bence :)
Ay inşllah düzelir çok zor bu şekilde yaşamak çünkü. Hayırlı kırklar olsun canım inşallah:)Son bir haftadır o yönteme geçtik biz de canım. Reflü yastığını eşimle aramıza koyduk bir o pışpışlıyor bir ben. Yoksa sabahlar olmasın. Umarım düzelir bugünler. Bugün 40ı çıkıyor, hayırlısıyla büyüsün güzel güzel akıllansın, bol bol uyusun istiyorum :)))
Ben hic o islere girmedim bildigin suyla yikiyorum dr umuz hep der sirf anne sutu emen cocuktan korkma diye irem pre olmasina ragmen banyo suyuyla yikadim hep. Sonucta yutmuyorBen hazır suyla değil kaynamış suyla yıkıyorum ama daha ne kadar devam ederim böyle bilmiyorum. Kırkını kesin çıkartırız da gerisine bakarız muhtemelen devam ederim bir süre daha.
Ust dis etine damagina degdir memeyi oyle durumlarda... bir de bebe sinirliyken asla zorla emzirmeye calisma sakinlestirip dene ve asla kafasini memeye bastirma cok ama cok sinirleniyorlar memeyi ona yaklastir ust damaga degdir birak tutsun. Bir sikintisi vardir annesi.Dün akşam resmen bir kriz yaşadık. Artık emzirme gruplarına mi danışmadım, amuda kalkıp emzirmeye mi çalışmadım...
Akşam 10 gibi memeyi almamaya başladı bebe. Sabah 5.30 gibi tutturduk ama artık nasıl perişan oldum anlatamam. Şu an hala sıkıntılı emme durumu. PefffffKendi de perişan oldu resmen yaaa.
pütür pütür, hani bozuk süt kesilir ya kaynatınca,, onun gibi.. ona ve fışkırarak mı yoksa sızıntı şeklinde mi kustuğuna hep dikkat etmek lazım zaten cnm..Hi öyle mi ben senin iki sanıyordum :)
Sağ ol canim inşallah sıkıntı olmaz. Sen iyi yapmışsın ama.
Yok sadece bir kere yaptım çok yorulmuştum ama yapmamam lazım benim de. Çünkü hiç istemiyorum o şekild e alısmasına. Işe başlayınca annem bakacak
Ya biraz içgüdüsel evet. Okuduklarımı da hatırlamaya çalışıyorum ama başarılı oluyor muyum bilmiyorum:))) ortaya karışık gidiyorum şu an. Emmesi bi düzene girseydi...
Kesik kesik kusmuk ne oluyormuş
Ay inşllah düzelir çok zor bu şekilde yaşamak çünkü. Hayırlı kırklar olsun canım inşallah:)
Valla en güzeli o gibi aslında da biz niye cesaret edemiyoruz bilmiyorumBen hic o islere girmedim bildigin suyla yikiyorum dr umuz hep der sirf anne sutu emen cocuktan korkma diye irem pre olmasina ragmen banyo suyuyla yikadim hep. Sonucta yutmuyor
Canm acılma meselesi kişiden kişiye değişir bendede iki aydan beri sadece 3 cm varYok canim devlete qidiyorum bende doqum hastanesine :) doqru soyluyosun yani bu sorumluluqu bize yuklemeleri cok yanlis hani beklersen su riskin var yada buqun yatis kabul edersen sunu yapicaz falan bi aciklama yok imzayi attik ciktik esimle Allah'in izniyle bisey olmaz insaAllahsenin yine acikliqin var bak kanalada qirmis ne quzel benimle birlikte nstde olanlarin hepsi kucuk ama 4 cm falan acilmasi olanlardi moralim.bozuldu acikcasi
Bu sabah tamamen aynı şeyleri bende yaşadım :)) geceden oğlum huysuzdu emmedi gazı var heralde dedim kaç dakika boyunca gaz çıkartmaya çalıştım olmadı bide altına bakıyım dedim küçücük kaka yapmış silerken birden fışkırttı neye uğradığıma şaşırdım tam onu da temizleyim derken çiş geldi taytım boylu boyunca battı nevresim halı kendi üstü hep battı :)) yanımda da kimse yok anneee diyorum gelen giden yok en son paytak paytak yürüyüp yardım istedim :) resmini çekseydim ilerde gülerdik diye düşünüyorum bir yandan da. Sonra bir uyudu pamuk gibi oldu uyandı nerdeyse 1 saat emdi :) bir çocukla bile biz böyleysek 2-3 çocuklu evleri düşünemiyorumDün Duru herzamankinden az kaka yaptı kızlar,, ben de işte artık büyüyo düzene giriyo falan diye düşünüyorum... sabah altı gibi uyandı,, dünya kadar kaka yapmış,, yatağımda değiştireyim dedim örtü serip... altını temizlerken foşşşş diye bi kaka daha... örtü, yatak, taytım,, herşey kaka... Allahtan kendi kıyafetine gelmedi diye düşünüp temizlerkennn bi de çiş yaptı! Bu defa sırtı body vs de battı tabi... değiştirdim temizledim emzirdim anakucağına koyup uyuttum. Sekiz buçuğa kadar uyuduk. Kadın kalkmış harika bi kahvaltı hazırlamış, hevesli hevesli mutfağa geçtim o sırada uyandı.. kadıncağız kucakladı bunu tabi ve bir ses "Hande hanııııııımm bunun kakası sırtından çıkmış!" Her yeri batmış zavallının... anakucağı bile çiş kaka... bi daha olay tabi... zaten nefret ediyo alt üst değiştirmekten... Yemin ederim savaştan çıkmış gibiyiz :)) doktor azıcık kaka yaptığında bile hemen acıkır demişti,, düşünün artık nasıl acıktığını ve emdiğini.. Ayşe de uyandı patırtıya tabi,,, kakalı kıyafetlerini gördü ıyyy iğrenç,, offf falan diyor ... tabi o da acıkmış... bi kendim yedim bi ona yedirdim, bi yandan Duru tek koluma yatmış emiyo falan... mini bi sitcom çevirdik kısacası evde, youtube'a koysam iyi hit alırdı :) evin tek çocuklu hali yeterince trajikomikti zaten,, şimdi zirveye oynuyoruz ... tek bebeli arkadaşlarıma tavsiye,, sinirleriniz yeterince yıpranmadıysa ikinciyi hemen yapın,,, topluca delirip bir kerede kurtulun bu dramdan :)
Ya yerim çakmak çakmak gözlerine maşallah :))arch2401 cnm bebiş nasıl? İlk defa anne olanlar ve ilk olmasa da epeyce unutanlar için ufak bi 3. ay özeti yapabilir misin :))))
Edit ,, 3 Aylık Ayşe fotosu koyayım bi tane de şuraya :)
Bazen benimkide yerine yatırınca 5 dk sonra uyanıyo bende durmadan uyanmaktan bitap düşüp reflü yatağını alıyorum yanıma canım. Bebişler sıcaklığımızı mı istiyor güven mi istiyor bilemedim ama huzur buldukları kesinAy bebe gece hiç uyumadı. Sonunda reflu yatağını yatağıma koydum bi elim üzerindeyken uyudu 3 saat kadar filan.
Saol cnmmBabamlar bizdeler 3 günleri kaldı gitmelerine
Ya yerim çakmak çakmak gözlerine maşallah :))
Evet ben de mümkün olduğunca uykuda tutmaya çalışıyorum ama o mübarek saatlere uyanık girdiysek çıkamıyoruz işteCanim bebekler bir gozu acik emer uyanikken genelde bu normal. Süt durumun nasil cenesi yeterince kuvvetlendi mi emerken tam doymuyor ve buna sinirleniyor olabilir. Mesela benim kizim tam doymadan asla uyumuyor. Ve gazi varken. Bebek uyumuyorsa muhakkak bir nedeni vardir zira bunlar henuz cok kucuk gunde 20 saate yakin uyumalari lazim uyurken buyume hormonu salgiliyorlar.
O zaman kitaba bir daha bak derim emzirme kısmınaHi öyle mi ben senin iki sanıyordum :)
Sağ ol canim inşallah sıkıntı olmaz. Sen iyi yapmışsın ama.
Yok sadece bir kere yaptım çok yorulmuştum ama yapmamam lazım benim de. Çünkü hiç istemiyorum o şekild e alısmasına. Işe başlayınca annem bakacak
Ya biraz içgüdüsel evet. Okuduklarımı da hatırlamaya çalışıyorum ama başarılı oluyor muyum bilmiyorum:))) ortaya karışık gidiyorum şu an. Emmesi bi düzene girseydi...
Kesik kesik kusmuk ne oluyormuş
Ay inşllah düzelir çok zor bu şekilde yaşamak çünkü. Hayırlı kırklar olsun canım inşallah:)
Canım benim oğlumda aynı şekilde davranıyor 3-4 dk anca memeye dayanıyor sonra hemen uykusu geliyor ayağına da vursam burnunu da sıksam uyanmıyor artık kucağımda uyuyor..az durup geri uyanıyor.. Bende yerine yatırmıyorum kucağımda az uyuyor sonra uyanıp geri istiyor. Bunu gece yapıyorum tabi. Gündüz hep yerinde yatmasına özen gösteriyorum. Bunun prematüre olmasıyla ilgisinin olduğunu düşünmüyorum canım benimki 40. haftasında doğdu bendede aynı durumlar varYa benm bebe en fazla emdiği 20 dk o da 3-5 kez oldu. Hep 5-10 dk emiyo uyuyo uyandıramıyorm. Ne zaman alışacak prematüre doğduğu için mi acaba adapte olamadı hala. Gece özellikle çok zorlanıyorm açlıktan ağlıyo kucağma aldğmda susuyo ağznı kitliyo. Koyunca tekrar çığlık. Burun sıkma vs asla işe yaramıyor. Geceler daha fena anlayacağınız. Canı sağolsun tabidoktorumuz prematüre bebekler 5 yaşına kadar yaşıtlaryla uyumu yakalar ama sizinki 30 hafta sonrası oldğu için 1 yaşına kadar yakalar demişti acaba ondan mı diyorum. 1 aylık olduk ama biz hala muhabbet ederken doğmadı daha çockcağız hep ondan diyoruz:))
:))) Ya ben de banyo sonrası kudurduğu için bi çekemedim resmini fırsat bulup :) valla bizim de evde hep birileri var ama nedense böyle anlarda genelde yalnız buluyorum kendimi bi anda cnm :))))))) bu sabah da ben sıkıştım, hem Duru hem Ayşe aynı anda kalktı yine sabahın altısında,,, Ayşe susadım diyo Duru hem kaka yapmış hem emmek istiyo vıkırdanıyo falan, gittim uyandırdım kocamı koydum kucağına... tuvaletten sesini duyuyorum ama, Duru hala ağlıyo... çıktım bi baktım kucağına koyduğum gibi duruyo adam,,, ya bi kalkaydın bi pışpışlayaydın diyorum gözümü açamıyorum ki diyo :)) boşuna denmemiş "cennet annelerin ayaklarının altındadır" diye... biz o gözü kapatamıyoruz ki açmakla uğraşalım... dünyaya bi daha gelsem erkek olarak gelmek isterdim der annem hep; iki lohusalığımda da çok hak verdim ona :))))Bu sabah tamamen aynı şeyleri bende yaşadım :)) geceden oğlum huysuzdu emmedi gazı var heralde dedim kaç dakika boyunca gaz çıkartmaya çalıştım olmadı bide altına bakıyım dedim küçücük kaka yapmış silerken birden fışkırttı neye uğradığıma şaşırdım tam onu da temizleyim derken çiş geldi taytım boylu boyunca battı nevresim halı kendi üstü hep battı :)) yanımda da kimse yok anneee diyorum gelen giden yok en son paytak paytak yürüyüp yardım istedim :) resmini çekseydim ilerde gülerdik diye düşünüyorum bir yandan da. Sonra bir uyudu pamuk gibi oldu uyandı nerdeyse 1 saat emdi :) bir çocukla bile biz böyleysek 2-3 çocuklu evleri düşünemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?