Üzülme canım. Dediğin gibi canı yansa ortalığı koparırdı ufaklık. Ama yani dikkat etmekte fayda var. Ayşen'de daha bebek. İstemeden de zarar vermesi mümkünAyy ben gece bi ara ne yapmışım anlatayım size. Bu gece ilk defa çok uykusuz hissettim, gözümü açamıyorum falan, yatağa aldım Duru'yu, kolumun üstünde emzirdim yatıp... içim geçmiş, bi uyandım Duru kolumda uyuyo Ayşe de onun yanında! Deli gibi yatar Ayşe... aklım çıktı Duru'nun nefes aldığından emin olana kadar... hala bile korkuyorum acaba kafasına çarptı mı falan diye ama canı acısa ağlardı heraldebi saatten fazla yatmışız o şekilde :))) bi daha öyle bişey yapmamam lazım. Çok kızdım kendime :)
Maşallah kuzuya.Eki Görüntüle 2039297 Kızlar bizim alnımız böyle oldu sizce neden olabilir kayınvalidem sütün yarıyor kilo alıyor o yüzden dedi ama sizin de başınıza geldi mi böyle bişey Eki Görüntüle 2039297
Aynı şekilde düşünüyorum canım.aglamasina dayanabilirim dersen israrla kucagina alip sakinlestirip tekrar yatirmayi dene. bikac gun boyle surebilir ama eminim sure gittikce kisalacaktir. bugun onu deniyoruz biz. yoksa ben perisan oluyorum. geriliyorum bu sefer bebek daha da huzursuzlasiyor. birak kilo almaya baslayip boyu uzadikca kolumda tutmak da zorlasiyor gittikce. biraz bencilce gelebilir kimilerine ama neye alisirsa oyle gidecek sonradan dondurmek daha da zor olacak. e bide aslan burcu inat mi inathayir bide memede uyudu hemen yatirmayayim kusmasin diyorum o 2dk icinde kolunu bacagini savurup yeniden uyandiriyor kendisini. zaten agzinin dibinde hemen memeye yapisiyor. e ben 24 saat yapisik oturamam ki oyle. saat 12den 4e kadar uykuya direndi resmen. 4te uyudu mecburen artik pili bitti iyice. hala uyuyor bakalim ne kadar surecek
Aynı şekilde düşünüyorum canım.aglamasina dayanabilirim dersen israrla kucagina alip sakinlestirip tekrar yatirmayi dene. bikac gun boyle surebilir ama eminim sure gittikce kisalacaktir. bugun onu deniyoruz biz. yoksa ben perisan oluyorum. geriliyorum bu sefer bebek daha da huzursuzlasiyor. birak kilo almaya baslayip boyu uzadikca kolumda tutmak da zorlasiyor gittikce. biraz bencilce gelebilir kimilerine ama neye alisirsa oyle gidecek sonradan dondurmek daha da zor olacak. e bide aslan burcu inat mi inathayir bide memede uyudu hemen yatirmayayim kusmasin diyorum o 2dk icinde kolunu bacagini savurup yeniden uyandiriyor kendisini. zaten agzinin dibinde hemen memeye yapisiyor. e ben 24 saat yapisik oturamam ki oyle. saat 12den 4e kadar uykuya direndi resmen. 4te uyudu mecburen artik pili bitti iyice. hala uyuyor bakalim ne kadar surecek
aynen oyle. bence erken degil cunku suan talepkar bi bebek olarak buyuyolar. ama yeri gelince bebek o ne anlar demeyin anliyor deniyor :))Aynı şekilde düşünüyorum canım.
İlk üç ay Ne isterse yapın diyenler de var, ilk üç ay alışkanlığı kazanmazsa sonra daha zorlanırsın diyen de var.
Ama bu bebek büyüyecek ve bizim de takatimiz kalmayacak. Mecbur alıştırmak Laz'ım. Yoksa halimiz harap. Biz kötümolınca zaten bebek de doğrudan etkileniyor. Bu durumda en doğrusu alışkanlığını sağlayıp karşılıklı rahata kavuşmak :)
Göbek düştükten sonra göbeğe herhangi bir işlem yapıyor muyuz? Bıu konuda doktor beni hiç bilgilendirmedi de.Ben göbek düşmeden 3 kez yaptırdım her seferinde biraz daha kurudu göbek son banyodan bikaç saat sonra düştü zaten ben zararı olduğunu düşünmüyorum gazlı bez koymuştuk banyodan sonra iyi kurularsan sorun yokbence
Canim en son pazar aksam igne mi oldum.
Ertesi gun pazartesi ogleden sonra normal dogum yaptim.
Oyle cok kanamamda olmadi.
Bugün mesela baya azaldi artik.
Bende cok.korkuyordum birden kanamam cok olur diye ama olmadi cok sukur. Hibor 0.2 lik kullandim
Ben korkudan hiçbişey yiyemiyorum. İnternetten hangi meyve yada benzeri şeye baksam gaz yapar diyor. Hamileyken bu kadar zor değildi valla. Bende sarılıktan korktuğum için 2 saatte bir emziriyorum bazen kalkmak çok zor oluyor. Senin bebişininde hemencecik geçer inşallah.Canım hayırlı olsun kuzun.
Gaz problemi kaçınılmaz ama çikolata ve meyve yemeyi bıraktığımdan beri daha rahat ettik biz. Yumurtayı yiyorum hergün.
Benim bebek sarılık olduğu için geceleri 2,5 saatte bir kalkıp emziriyorum. Doktorun demesine göre sarılık olmasa dahi 4 saati geçirmemek Laz'ım yoksa kan şekerleri düşüyor.
Teşekkür ederim canım. Gece sürekli emzirmeye çalıştım ardındanda sağdım ama normalde sütüm çoktu. Ama şimdi sağınca çok sz süt geldi ve deniz hiç emmek istemedi zorladım. Şişmiş zaten sanırım dr a gidicem. Benim tahminim süt kanalı tıkandı yönünde ama mastit olmasından çok korkuyorum.emzik denedin mi? bizimki de uykuya gecis icin kullaniyor memeyi. emzige alistirdik simdi de tam dalicak emzik agzindan dusuyor diye agliyor. ha bi yandan uyumicam diye direniyor bazen o tamamen ayri. bide emzik biraktirmayla ugrasicaz. allahim herseye ne cabuk alisiyor.
gecmis olsun canim takip et iltihap falan olursa o zaman bebek de emmezmis. emerse de sakincali sanirim. ama bencr yine ayni memeyi ver uyaninca. rahatlayacaktir o zaman. ilerlemeden mudahele edersen emdikce duzeliyor
Ben herşeyi denedim yine ve fayda etmedi cnm. Sütümü sürüp kendi haline bıraktım bir kaç günde geçti...Kizlar benim gogus uçları fena halde krem falan fayda etmiyor.ne yapi cam çözümü olan var mi en acilinden
Evet cnm,, dürtüyorum... yanaklarını seviyorum,, kulağının arkası ayak altı vs... sakın izin verme öyle iki saat falan göğsünde uyumasına. Ben hem huysuz olduğu ve hiç uyumadığı hem de o dönem beni de iyi hissettirdiği için çok yaptım o hatayı büyük kızımda... 3 yaşında anca düzene girdi uykularımız. Belki şimdi biraz daha uykusuz kalırsınız ama en azından erken düzene girer. Yani bugünlerde insan birkaç saat uyku için canını verir hale geliyo biliyorum ama acısı fena çıkıyor... aynen okuduğun gibi yap, sabırlı ol,, bırak uyansın bi daha uyut.. on dk yirmi dk derken uzun uyumaya alışır zamanla... ama bence de kesinlikle yirmi dakika emdi otuz dakika emdi doymuştur deyip de bıraktırma memeyi,, zaten uyanık tutar ve sürekli emmesini sağlarsan gerçekten doyup da uykusu gelince kendi bırakıyor. O zaman da yerine yatır...memede uyumaya alışmaması için mi dürtüp uyandırıyorsun canım?
Bugün birkaç video izledim, memede iyice uykusu gelene kadar emzirn, daha sonra yatağına koyun ki memede uyuma alışkanlığı olmasın diyorlar. İlk üç ay buna alıştırmak daha rahat olurmuş.
Önce odaya gidin perdeler kapatın gece ise. Sonra kolik müziği açın kı rahatlasın bebek, ardından kundak yapabilirsiniz, sonra emzirin ve tam dalmadan önce yatağına koyun diyorlar. Ben d denemeye çalışacağım.
İyice memeyi emzik etti benimki, dün sabah 2 saat mememde uyudu
Evet şu an hayali bile iyi geliyor insana :))Ahahah süper kaçış planı :))
Biz de kürüyoruz bol bol o plandan. İhtyaç var çünkü
Canım bazı bebeklerin 5 gün yapmaması da normalmiş, kakası için birşey demed doktor. Normal olabilir, günde 7 kez de yapabilir 5 günde bir de dedi.
Bakalım ama bence günler geçtikçe daha sa düzene giriyor kaka olayı. Bazen günde 2 yapıyor bazen üç gün yapmıyor.
Yatağa nasıl koyarsak tam tersine dönmüş oluyor gece... kollar bacaklar hiç durmuyor... gerçekten istemeden çarpabilir. Artık çok dikkat etmem lazım,, kendimi iyice ayıltmadan emzirmicem bi daha sanırım :)))))Üzülme canım. Dediğin gibi canı yansa ortalığı koparırdı ufaklık. Ama yani dikkat etmekte fayda var. Ayşen'de daha bebek. İstemeden de zarar vermesi mümkün
Cnm 3 saat uyumaması normal ama,, olabilir yani. Sen niye o kadar üzüyosun ki kendini. Bir de artık büyüyorlar, gittikçe azalıcak uykudaki süresi1 buçuk saat benim onu uyutmaya çalıştığım süre, 8 buçuktan beri uyanık ve huzursuz yoksa. Kaka da yaptı, karnını doyurdu sonra uyku için meme. Kusuyor bi de çok emiyor kusunca yine meme ağlıyor sinirleniyor. Meme meme meme yoruldum kollarım ağrıdı meme uçları acıyor artık
Cok ama 2 saatte bir emzirince de çok huysuz oluyor almıyor memeyi ağzına kavga ediyor. Ben de yoruldum saat başı olmasından ama başka yöntem bulamadım.Saat basi cok degil mi canim ya?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?