- 3 Mart 2017
- 2.781
- 6.184
- 158
Ben emerken ve emdikten sonra en az 15 dk hiç tam yatirmiyorum kusuyor diye. Sütü biraz sindirmesini bekliyorum. Tavsiyem sen de öyle yap çok kusan bir bebekse İpek kuzu.Arada yapıyorum da az önce öylë emzirdikten sonra kusmaya başladı kesik süt şeklinde, fışkırtarak, normal süt gibi tüm çeşitlerini denedi kusmanın. Ben de acaba yatırdığım için mi oldu dedim
Memeyi ağızdan çıkarırken önce biraz çek sonra serbest bırak biraz emsin, emmesi bitince tekrar biraz çek bu sefer azıcık daha fazla, sonra yine serbest bırak. Tekrar çek biraz çekili tut bebek meme gerideyken emmeye çalışacak bu biraz can yakabiliyor ama o gergin bir şekilde emerken yavaş yavaş yine çek. Biraz yanastir memeyi çocuğa tekrar çek bu sefer yavaş yavaş ve tamamen. Doyduktan sonra hep bu yöntemle memeden alıyorum benim veledi daha hiç teklemedi. Emzikte de aynısını yapıyorum iyice daldiktan sonra yoksa emziği düşürüp ağlıyor ve yine uyanıyor.Cnm uykuya geçişte huzursuz olduğunda yan yatıyorum yataga tamda şuan olduğu gibi meme agıxda bildiğin oynuyor tam daldığında çekiyorum hoppp yine uyanıyor geri veriyrm dalıyor çekiyorum gözler fal taşı gibi resmen emzik niyetine kullanıyrr bu döngü kucaktada çogu kez dönüyor
Ay insan o kadar yoruluyor ki yani oh uuyudu deyip yatağına atıyorum hemenamiiiiiiiiiiinnnn
aynen dedigin gibi oluyor :) ama yatagina koyunca uyumuyor. ilk gunler uyuyordu. simdi biseylerin farkina varmaya basladi yataga yatidigin an uyaniyor. gozleri acikken yatagina yatirmaya calis. muhtemelen ben memede uyumustum yataga nasil geldim diye agliyor. kucaga aldiktan 1 dk sonra emzigi tutuyor ve sakinlesip uyuyor. yataga koyunca yine ayni.
o yuzden hazir ilk gunleriniz daha ufakken birak kendi kendine uyusun kucaginda memede sallayarak emzikle uyutmamaya calis. yoksa halimizi goruyorsun :)))
Ya kaldırınca da kusuyor ki bilemedim bugün çok kustuBen emerken ve emdikten sonra en az 15 dk hiç tam yatirmiyorum kusuyor diye. Sütü biraz sindirmesini bekliyorum. Tavsiyem sen de öyle yap çok kusan bir bebekse İpek kuzu.
Bir de korkmuyor musunuz uyuyakalmaktan ya ben emzirirken çok yorgun düşüyorum gözlerimi zor açık tutuyorum. Bazen reflü yatağını yanıma yatiriyorum karnına masaj yaparak uyutuyorum ve onunla birlikte uyuyakalıyorum o zaman bile.
Memeyi ağızdan çıkarırken önce biraz çek sonra serbest bırak biraz emsin, emmesi bitince tekrar biraz çek bu sefer azıcık daha fazla, sonra yine serbest bırak. Tekrar çek biraz çekili tut bebek meme gerideyken emmeye çalışacak bu biraz can yakabiliyor ama o gergin bir şekilde emerken yavaş yavaş yine çek. Biraz yanastir memeyi çocuğa tekrar çek bu sefer yavaş yavaş ve tamamen. Doyduktan sonra hep bu yöntemle memeden alıyorum benim veledi daha hiç teklemedi. Emzikte de aynısını yapıyorum iyice daldiktan sonra yoksa emziği düşürüp ağlıyor ve yine uyanıyor.
susturmak için perişan oluyo insan tabi,, yorulman normal.. ben telaşlandığın için üzüldün sandım da ondan dedim cnm..O sürede ciddi efor sarfettim yordum kendimi de ondan sanırım.
Cnm yenidoğduğunda öyle oluyo da bi müddet sonra uyanıyo memeden ayırınca. Alıştırmamak lazımBen de doğum tarihini yazdım profilime bu arada. Güzel fikirmiş.
Ben doktor kontrolümüz olana kadar senin gibi yaptım 2 saati hiç geçirmedim hatta sütüm o kadar çok geliyordu ki sağıp sağıp birde onları içiriyordum. Sarılığı 9.8 çıktı doktorumuz sıkıntı yok deyince artık bebeğim ne zaman isterse o zaman vermeye başladım.
Açtıktan sonra 15 günde atıyoduk diye hatırlıyorum. Üstünde yazıyodu sanki cnm.Merhaba arkadaslar bebek mamasini ne kadar surede kullanmak lazim.
Benimki kusuyor fazla emince keşke kaka yapsa rahatlarResmen yemyeşil kaka yaptık :) sabahtan beri kaka yapıyo bu çocuk... gerçekten gereğinden fazla emdiğini düşünüyorum artık.. biraz büyüseler de azcık da oyunla oyalasak...
24 gunluguz biz de :)37 günlük olduk teyzesi Siz kaç günlüksünüz ?
Canım senin ümidin var annen gelicekmiş . Ben napayım ıkı çocukla;( dün çok yordu benı imdat diye anneme sarıldım oda gelemedı çok zordu. İnşallah bugun daha sakin olur .İnşallahh,, çok ihtiyacım var :)) en azından saat altı olup da annem dönene kadar :)))
tam biz :)
Denicemm yazdıklarını bakalım galip gelebilecem miBen emerken ve emdikten sonra en az 15 dk hiç tam yatirmiyorum kusuyor diye. Sütü biraz sindirmesini bekliyorum. Tavsiyem sen de öyle yap çok kusan bir bebekse İpek kuzu.
Bir de korkmuyor musunuz uyuyakalmaktan ya ben emzirirken çok yorgun düşüyorum gözlerimi zor açık tutuyorum. Bazen reflü yatağını yanıma yatiriyorum karnına masaj yaparak uyutuyorum ve onunla birlikte uyuyakalıyorum o zaman bile.
Memeyi ağızdan çıkarırken önce biraz çek sonra serbest bırak biraz emsin, emmesi bitince tekrar biraz çek bu sefer azıcık daha fazla, sonra yine serbest bırak. Tekrar çek biraz çekili tut bebek meme gerideyken emmeye çalışacak bu biraz can yakabiliyor ama o gergin bir şekilde emerken yavaş yavaş yine çek. Biraz yanastir memeyi çocuğa tekrar çek bu sefer yavaş yavaş ve tamamen. Doyduktan sonra hep bu yöntemle memeden alıyorum benim veledi daha hiç teklemedi. Emzikte de aynısını yapıyorum iyice daldiktan sonra yoksa emziği düşürüp ağlıyor ve yine uyanıyor.
Nasıl yapsam kiCnm yenidoğduğunda öyle oluyo da bi müddet sonra uyanıyo memeden ayırınca. Alıştırmamak lazım
Denicemm yazdıklarını bakalım galip gelebilecem miBen emerken ve emdikten sonra en az 15 dk hiç tam yatirmiyorum kusuyor diye. Sütü biraz sindirmesini bekliyorum. Tavsiyem sen de öyle yap çok kusan bir bebekse İpek kuzu.
Maşallah sizee24 gunluguz biz de :)
Premium care sızdırdı yaa, ben mi bağlayamadım acaba diycem ama bundan daha fazla kaka yaptığı zamanlar oldu huggies hiç taşırmamıştı
Hanımlar annem bahçe sulamaya (?!) yazlığa gitti, yardımcı bayram iznine çıktı akşam, oyun ablamız evleniyo yarın evini temizlicekmişş... kısacası yarın iki bebe + ben =hayatımın bayram arifesi olucak sanırsam...
Yoktur cnm,, makatı dar falan da olabilir... bizimkilerin ikisi de öyle... hatta biraz fazla öndeymiş, bi ara genel cerrahımız da görsün dedi doktor. Kusma desen bool miktarda var zaten... sıkma canını hiç... muhtemelen damla vermesem benimki de çok zor yapıcak.. hala cesaret edemedim denemeyeBenimki kusuyor fazla emince keşke kaka yapsa rahatlardoktora sorucam gittiğimizde zor kaka yapıyor diye inşallah ciddi bişey yoktur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?