2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Bugün 1 aylik oldu kızım teyzeler

Ya Defne bazen 5 saat uyanmiyor, uyandirinca da ağlıyor hatta uyanmamak için direniyor. Sonrasında zorla uyandırıyorum yoksa uyanmadan emecek. Her zorla uyandırdığımda aynı şekilde yapıyor sadece 5 saat uyuduklarında değil, uyandırılmayı sevmiyor velet, anası kılıklı.

5 saatte uyanıp emmek istemesi gerekmiyor mu? Öncesinde genelde açık havadan dönmüş oluyoruz ve cok emip yatıyor. Mama kullanmıyoruz. Zararı olur mu bu kadar saat aç kalmasının?

Günaydın Kızlarr Evininhatunu hayırlı doğumlar rabbimm bi avazda kurtarsın inş bugün kızın kollarında olur

Maşallah kuzuya ya:) tam abla olmus
Ama dediğin gibi basbasa vakit ayırmak sart.ne kadr abla olsa da daha cok küçük:/
Tabi cnm o da bebek sayılır daha... bi de yaşıtlarına göre biraz daha kırılgan, hep el üstünde tutulduğu için ihmal edilmeye de alışkın değil... bazen durup yüzüne bakıyorum ve kardeşi doğduğundan beri çok çok fazla büyüdüğünü düşünüyorum. Onunla iletişim kurmaya çalışırken gerçekten tam bi abla gibi davranmaya çalışıyo :)

Günaydın herkese :) oğluşum 9 günlük. Her emmeden sonra kusuyor. Gaz sancısı çok fazla, gazdan kıvranıyor oğlum. Bi de ağlama krizleri oluyor, ne yaparsak yapalım sakinleştiremiyoruz uzun bir süre. 9 günde baya bi şey yaşadık yani :) uykusu da düzensiz. Bazen saatte bir emiyor, emmesi alt değiştirmesi gazı derken diğer saat geliyor yine meme diye ağlıyor. Kimyon çayı içiriyorum bikaç gündür bikaç çay kaşığı. Bilmiyorum etkisi var mı. Bunları yaşayan anneler, neler yapıyorsunuz siz bebeklerinize

Ay ne kadar güzel maşallah diyelim duru kaç günlük oldu bende geri sayıma başlayacağım :)) gaz damlasını verdim bende dün hiç uyutmadı yine.. Eşim diyor düzenli kullanımda etkisini gösterir hergün verelim diye. Sizde mi hergün veriyosunuz belki eşimin dediği doğrudur. Dünden hem burnu tıkanmış hem gaz sancısı tutmuş nöbet başındaydım yine güzel günlerin darısı bizeee

günaydın ah ah biz güne erken başladık bölük börçük uyuduk hala uykuya tam anlamıyla dalamadı ,
Uykuya dalma saati kaçınca zorlanıyor ufaklıklar.
Bence loş bir odaya git, kolik müziği aç, emzirerek unutmayı dene. Ama tam doğana kadar iki memeyi de bol bol emzir.
Belki işe yarat

Aslında 1 hafta 10 gün misafir gelmese ve misafirliğe gitmesek şu uyku düzeni baya oturacak ama ne mümkün.
Ya ben kimsenin bebeğini görmeye böyle erken gitmedim, bizimkini görmeye akın akın geliyorlar. Allah eksik etmesin ama şöyle 3 aylıkken gelseler ne hoş olur. Ü

Emerken başı yukarıda vücudu aşağıda olacak sekilde eğimli emzirin, başı göğüs hizanızda ayakları bel veya kasık hizanızda olabilir. Yatırarak emzirmeyin.
Emdikten sonra yatmamasına dikkat edin bir süre. Gazini çıkartırken karnına bastirmamaya özen gösterin. Altını değiştirirken başının altına katlayıp kalınlaştırdığınız bir battaniyesini koyun boynuna rahatsızlık vermeden.
Eğimli reflü yatağı alabilirsiniz başı sürekli yukarıda olduğu için kusması azalır. Hatta benim ve birçok arkadaşımız için mucize bir çözüm gibi olan kiraz çekirdekli reflü yatağı alabilirsiniz, bildiğim kadarıyla Sevi Bebe'den başka üreten yok. Kiraz çekirdeklerini fırında ya da mikrodalgada ısıtıp yatağın içindeki bölmeye koyuyorsunuz ve bebek üzerinde yatıyor. Sıcakla birlikte gaz sancısı da kolayca dağılıyor. Yataktan aldıktan sonra bebeğin karnındaki sıcaklık tam çıkmamışken masaj da yapınca mükemmel oluyor daha kolay çıkartıyor.
İnternetten gaz masajı videolarına bakıp uygulayabilirsiniz ama yemekten hemen sonra yapmamaya çalışın çünkü karnına bastırınca kusabilir. Ayşe Öner'di sanırım video adı, çok önerilen ve ise yarayan bir masaj. Sadece gazi olduğunda değil günde 4-5 kez yaparsanız sorununuz iyice azalır inşallah. Ben her bez değiştirme öncesinde yapıyorum.

Bir de tabi ki sizin çocuğunuz sizin tercihiniz ama çayı çocuğa içirmek yerine siz icseniz sütünüzden çocuğa geçse, böylece yabancı bir madde vücuduna girmemiş olur. Bu sadece benim fikrim, yanlış anlamayın lütfen, sütün yetersiz olması, vitamin ve zorunluluk durumunda verilen ilaçlar hariç sadece anne sütü bebek için yeterli oluyor çoğunlukla.
Rezene çayı içebilirsiniz günde 2 fincan, yediklerinizi kontrol edip bebeğe hangilerinin gaz yaptığını bulabilirsiniz. Ben mesela doğumdan sonra yediklerimı kontrollü bir şekilde takip ediyorum. Bugün üzüm yediysem ve bebeğim sonraki emzirmelerimde gaz sancısı çekiyorsa üzümü beslenmemden çıkartıyorum ya da birkaç tane falan çok canım çektiğinde yiyorum. Böyle böyle kızıma gaz yapan şeyleri eliyorum.
Bir de hem siz hem bebeğin üşümemesi gerekiyor. Ayaktan çorap üzerimden yorganı eksik etmez oldum sıcak ağustos gününde.
Doktorunuza sorup belki zorunlu durumlarda kullanmanız için bir gaz ilacı isteyebilirsiniz.

Çok zor bebeğin gazla boğuşması, ne uyku kalıyor insanda ne huzur. Bebek sürekli ağladığı için insan kendini yetersiz hissediyor. Çok sık emmek isteme nedeni de gaz olabilir. Sadece acıkınca emmiyorlar çünkü, stres olunca, farklı bir ortama girince, kalabalık olunca, kaka yapamayınca, gazları olunca... Yani şu an onun her şeyi o meme, tüm iletişimi onunla sağlıyor.
Bir de yarım kundak yapıp öyle yatırırsanız kendi el hareketleriyle uykusundan uyanmalarını azaltmış olursunuz. Geriye sadece açlıktan ve gazdan uyanmaları kalır.

Benim ve birçoğumuzun gazdan kurtulmak için denedikleri bunlar, umarım senin bebeğine de yardımcı olur.

İnşallah kurtulursunuz bir an önce, minik bebeğinizle güzel gazsız bol sütlü günler diliyorum :)

Ben her gün vermedim hatta mümkün olduğunca kaçındım sadece artık ağlamaktan helak olduğu zamanlar verdim. Bir ayda dördüncü kez verdim dün. Bence her gün vermek bebeği tembelleştirir ve kendi kendine gaz çıkarmayı öğrenmesini engeller veya geciktirir. Tabi bu benim fikrim, kabızlık gideren ilaçların sürekli kullanımda büyüklerde bağırsak hareketlerinin tembelleşmesine neden olduğu için sürekli kullanımı önerilmetmesi gibi ben de gaz ilaçlarının aynı etkide olduğunu düşünüyorum. Masaj yaparak ve dışarıdan yöntemlerle elimden geldiğince çıkartmaya çalışırım. Yine dediğim gibi bu benim fikrim tersini yapan arkadaşlar da var.

Canım diğer soruları bilemem ama 0-3 ay arası düzen diye bir kelime aramayın diyor uzmanlar her istediğinde meme vereceksin. Ben bırak çayı su dahi vermiyorum bebeğime sadece anne sütü vereceksin canm emiyorsa. 2 saatte bir zaten emmeli alt değiş gaz al vs 2 saat doluyor dediğin gibi ama annelik zor iş mecbur uyumayacaksın gerekirse.gazı hiç bilemiyorm ama bi doktora git istersen. Allah bağışlasın canm

Doğanın kakası hala susamlı gibi doktor sğt testi negatif ama sen bir süre diyet yap demişti bayramda yapamadım sizin bebişlerde böylemi kaka yapıyor yoksa normalmi
Bizimkinin de kakası bazen susamlı gibi oluyor. Nedeni neymiş canım? Sğt testi nedir?

Bende 20 günde 2 kez verdim eşime karşı çıkıp her seferinde vermedim ama çevremde devamlı ver diyen kişi sayısı artınca acaba onlar mı doğru söylüyor diye endişelendim. Hem bu bitkisel yağ karışımı, antiyotik gibi bişey olsa devamlı kullanman gerekirde çocuğa alternatif yöntemlerin hepsini deneyip artık başka yolu yok dediğin an verilmeli bencede. Bu ara sıcak havlu koymayı deneyeceğim birde yeni farkettim ki bizim yiğit yüz üstü uyumayı seviyormuş meğerse. Yan yatırınca 10 dk ya uyanan bebek yüz üstü 30 dk ya kadar uyuyor. Birşey daha farkettim ki beni emzik niyetine kullanıyor, çene hareketli ama hiç yutkunmuyor.. Kötü alıştı galiba buna..

bana uyandirmak pek uygun gelmiyor ya. zaten kendilerince dertlerini cok guzel anlatiyorlar ve bir derdi oldugunda 15 dk zor uyutuyoruz biliyorsun :) o yuzden bence endiselenecek bi durum degil. her gun boyle uzun uyumuyor neticede dimi?

Gretchen Grundler rezene ile ilgili okuduğum yazıyı buldum paylaşıyım

Rezene çayı genellikle bir yan etkiye yol açmaz ancak aşırı miktarda ve uzun sürelerde rezene çayı tüketirseniz kusma, mide bulantısı, kasılma gibi bazı hafif yan etkiler yaşayabilirsiniz.

Bitki çayı içerken 2 haftadan uzun süreler kullanmamaya özen gösterin. Örneğin 2 hafta düzenli olarak rezene çayı içtikten sonra 10 gün vücudunuzu dinlendirmeniz yan etkilerinden korunmak adına tavsiye edilmektedir.

İnşallah çoğalır. Mamayla beslenek istemiyorum kızçemi.

Allahım nasıl kibar bir üslup örnek aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…