- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
Ben uyandırıyorum uyanıyor altını açıyorum mıncıklıyorum ama bir ayı geçince uyandırmayı düşünmüyorumayni durum bizde de var. her iki memeyi 15er dakika emiyor,ayrica 40 cc falan da biberonla anne sutu veriyorum. 3 4 saat uyanmiyor. uyandirmaya calissam da ayilmiyor ve memeyi almiyor. aciksa uyanir diye dusunuyorum. zorla kaldiran var mi?
@elif_ay canim sen nasil yapiyorsun?
bana uyandirmak pek uygun gelmiyor ya. zaten kendilerince dertlerini cok guzel anlatiyorlar ve bir derdi oldugunda 15 dk zor uyutuyoruz biliyorsun :) o yuzden bence endiselenecek bi durum degil. her gun boyle uzun uyumuyor neticede dimi?
Kimyon gaz için çok iyi,yani bana yaradı en azından.
Ama bn sade içmiyorum,rezeneyle karıştırıp içiyorum iyi geliyor.
Ben neden bebeğe verildiğini merak ediyorum aslında :)Kimyon gaz için çok iyi,yani bana yaradı en azından.
Ama bn sade içmiyorum,rezeneyle karıştırıp içiyorum iyi geliyor.
Yüzüstü yatırırken gözünün önünden ayırma ama başını yatağa çevirip boğulabilir Allah korusun.Bende 20 günde 2 kez verdim eşime karşı çıkıp her seferinde vermedim ama çevremde devamlı ver diyen kişi sayısı artınca acaba onlar mı doğru söylüyor diye endişelendim. Hem bu bitkisel yağ karışımı, antiyotik gibi bişey olsa devamlı kullanman gerekirde çocuğa alternatif yöntemlerin hepsini deneyip artık başka yolu yok dediğin an verilmeli bencede. Bu ara sıcak havlu koymayı deneyeceğim birde yeni farkettim ki bizim yiğit yüz üstü uyumayı seviyormuş meğerse. Yan yatırınca 10 dk ya uyanan bebek yüz üstü 30 dk ya kadar uyuyor. Birşey daha farkettim ki beni emzik niyetine kullanıyor, çene hareketli ama hiç yutkunmuyor.. Kötü alıştı galiba buna..
Ya son 3 günde 2-3 kez yapmaya başladı. Yarın doktor kontrolü var, soracağım ama size de bir sorayım dedim. Hem uyandirmaya vicdanım el vermiyor hem aç bırakmaya, iki ucu ne menem bir değnek bu böyle anlamadım.bana uyandirmak pek uygun gelmiyor ya. zaten kendilerince dertlerini cok guzel anlatiyorlar ve bir derdi oldugunda 15 dk zor uyutuyoruz biliyorsun :) o yuzden bence endiselenecek bi durum degil. her gun boyle uzun uyumuyor neticede dimi?
Anladım nedenini, besin desteklerinde ve kür tariflerinde falan da kullanılan bir yöntem. Tamam o yüzdense normalmiş, teşekkürlerGretchen Grundler rezene ile ilgili okuduğum yazıyı buldum paylaşıyım
Rezene çayı genellikle bir yan etkiye yol açmaz ancak aşırı miktarda ve uzun sürelerde rezene çayı tüketirseniz kusma, mide bulantısı, kasılma gibi bazı hafif yan etkiler yaşayabilirsiniz.
Bitki çayı içerken 2 haftadan uzun süreler kullanmamaya özen gösterin. Örneğin 2 hafta düzenli olarak rezene çayı içtikten sonra 10 gün vücudunuzu dinlendirmeniz yan etkilerinden korunmak adına tavsiye edilmektedir.
belki de yavas yavas uykularini uzatiyordur annesi. ya da yediklerin yuzunden sutun daha yagli doyurucu hale gelmistir 5 saat tutuyordur. olamaz mi? olabilir :)Yüzüstü yatırırken gözünün önünden ayırma ama başını yatağa çevirip boğulabilir Allah korusun.
Sıcak işe yarar, sıcakta çok güzel rahatlıyor gaz sancıları.
Ya son 3 günde 2-3 kez yapmaya başladı. Yarın doktor kontrolü var, soracağım ama size de bir sorayım dedim. Hem uyandirmaya vicdanım el vermiyor hem aç bırakmaya, iki ucu ne menem bir değnek bu böyle anlamadım.
Anladım nedenini, besin desteklerinde ve kür tariflerinde falan da kullanılan bir yöntem. Tamam o yüzdense normalmiş, teşekkürler
İlk seferde bizim kız kendini paraladi ama sonraları sevdi. Hala her zaman kabul etmiyor ama genelde iyi tepki veriyor.Bugün ilk defa sling bağladım çok uzun durmadı sanki yaa :/
Allahım nasıl kibar bir üslup örnek aldım
Emmiyor işte iki cok cok yapıyor uyuyor onda da bin türlü surat yapıyor. Dudaklarını büzüp yarı yarıya kapalı gözlerinin ardından yan yan bakıyor sonra gözlerini devirip yatıp uyuyor. Çok suratsız bu kız biraz büyüyünce yandım ben :)Ay maşallah Defne kuzuna
doymayınca uyumayan bebe acıkınca da uyanır bence ya. Ben uyandırıyorum ama 3 saati geçerse. Gerçi gözü kapalı emiyor ama emsin yeter karnı boş kalmasın diye
İpin rengi siyahtı ve tek bir dikişti bitiş yerinde. 27. günde kendisi düştü. 40ına kadar düşmezse kontrole gidersin orada sorarsın doktoruna.Sezeryan olan anneler dikislerin i lendimi döküldü yoksa doktormu aldi ben sezeyan olali bir ay oldu dokulmedi doktor alinacak demedi ipin rengi mavi kendi mi dusecek aceba
Herhalde canım, bebeğin var senin kimsenin keyfini bekleyemezsin bebek uyudu mu anne de hop yatağa. Daha bir süre bu düzen böyle giderGece okuyup cevap yazmamışımdün gece biz de partiledik yaa bugün iyi bakalim normal seyrinde. Akşama sanırım kaynım gelecek koca kişisi bana sormadan plan yaptı da ben de ona sinirliyim. Çocuk gidecek diye bişey demiyorum ama takılacak başka bir zamanı bulabilirlerdi. İpek uyudu mu hiç dinlemem gider yatarım ben de
Senin bebeğin daha çok küçük, çok yeni doğdu. Kaldirmanin bir yolunu bulabilirsen iyi olur. Sarılık olmasın diye 2 saatte bir emmesi lazım. Her ihtimale karşı sen beslemeye çalış ne olur ne olmaz.ayni durum bizde de var. her iki memeyi 15er dakika emiyor,ayrica 40 cc falan da biberonla anne sutu veriyorum. 3 4 saat uyanmiyor. uyandirmaya calissam da ayilmiyor ve memeyi almiyor. aciksa uyanir diye dusunuyorum. zorla kaldiran var mi?
@elif_ay canim sen nasil yapiyorsun?
belki de yavas yavas uykularini uzatiyordur annesi. ya da yediklerin yuzunden sutun daha yagli doyurucu hale gelmistir 5 saat tutuyordur. olamaz mi? olabilir :)
az once bisey denedim tesaduf muydu bilmiyorum ama cok hosuma gittidun paylastigim videoda dr amca bebegi popodan ve cene destekli olarak gogsunden tutup havada ufak hareketlerle salliyordu ya. boslukta suda salinma hareketini hatirlattigi icin bebek sakinlesiyordu. ben bunu basindan ve poposundan tutarak yuzu bana donuk sekilde denedim. zaten uykusu vardi ve esniyordu. saniyesinde tus oldu cocuk. yataga yatirinca da uyanmadi. gerci henuz bisey soylemek icin erken yatirali henuz 15 dk oldu ama bi deneyin bence :) Mutella
Canim ben haal beklemedeyim.ilaci bild koymadilar of ya cildiracamne kadar surede acilma olduydu senin bide acilma olunca yinede suni sanci verdiler mi ?
Ben uyurken koymuştum biraz mızmızlandı 15 dakika içinde filan. Neyse demek ki öyle o kadar da dedikleri gibi uyuma garantili değil:) Ama ağırlığını hiç hissettirmiyor. Güzelmiş beğendim. Yarın sağlık ocağına öyle götüreceğim.İlk seferde bizim kız kendini paraladi ama sonraları sevdi. Hala her zaman kabul etmiyor ama genelde iyi tepki veriyor.
Ay tişekkürler ifenim
Emmiyor işte iki cok cok yapıyor uyuyor onda da bin türlü surat yapıyor. Dudaklarını büzüp yarı yarıya kapalı gözlerinin ardından yan yan bakıyor sonra gözlerini devirip yatıp uyuyor. Çok suratsız bu kız biraz büyüyünce yandım ben :)
İpin rengi siyahtı ve tek bir dikişti bitiş yerinde. 27. günde kendisi düştü. 40ına kadar düşmezse kontrole gidersin orada sorarsın doktoruna.
Herhalde canım, bebeğin var senin kimsenin keyfini bekleyemezsin bebek uyudu mu anne de hop yatağa. Daha bir süre bu düzen böyle gider
Senin bebeğin daha çok küçük, çok yeni doğdu. Kaldirmanin bir yolunu bulabilirsen iyi olur. Sarılık olmasın diye 2 saatte bir emmesi lazım. Her ihtimale karşı sen beslemeye çalış ne olur ne olmaz.
Yediklerim yüzünden olabilir çünkü malum kurban bayramı ve proteinin dibine vurdum kaç gündür.
O hareketi biz de denedik ve cok etkili olduğunu fark ettim. Senin dediğini de denerim gün içinde inşallah işe yarar da bebeklerin bug'ını bulmuş oluruz
Ben uyandırıyorum uyanıyor altını açıyorum mıncıklıyorum ama bir ayı geçince uyandırmayı düşünmüyorum
İlk seferde bizim kız kendini paraladi ama sonraları sevdi. Hala her zaman kabul etmiyor ama genelde iyi tepki veriyor.
Ay tişekkürler ifenim
Emmiyor işte iki cok cok yapıyor uyuyor onda da bin türlü surat yapıyor. Dudaklarını büzüp yarı yarıya kapalı gözlerinin ardından yan yan bakıyor sonra gözlerini devirip yatıp uyuyor. Çok suratsız bu kız biraz büyüyünce yandım ben :)
İpin rengi siyahtı ve tek bir dikişti bitiş yerinde. 27. günde kendisi düştü. 40ına kadar düşmezse kontrole gidersin orada sorarsın doktoruna.
Herhalde canım, bebeğin var senin kimsenin keyfini bekleyemezsin bebek uyudu mu anne de hop yatağa. Daha bir süre bu düzen böyle gider
Senin bebeğin daha çok küçük, çok yeni doğdu. Kaldirmanin bir yolunu bulabilirsen iyi olur. Sarılık olmasın diye 2 saatte bir emmesi lazım. Her ihtimale karşı sen beslemeye çalış ne olur ne olmaz.
Yediklerim yüzünden olabilir çünkü malum kurban bayramı ve proteinin dibine vurdum kaç gündür.
O hareketi biz de denedik ve cok etkili olduğunu fark ettim. Senin dediğini de denerim gün içinde inşallah işe yarar da bebeklerin bug'ını bulmuş oluruz
Anladim canim insaAllah banada suni sanciya qerek kalmadan acilma olurda doqururumseni cok cok iyi anliyorum canim suanda. bol bol dua et.
canim benim 3.gun sabah ilac koydular 9 gibi,aksam 6.5 gibi falan hafiften belden agri basladi ama rahatsiz edecek kadar degildi.8 gibi sancilar siddetlendi baya,22.30da da dogum oldu. acilma 1 saatte falan artti canim. acilma olunca dogum basladi zaten.suni vermediler.
ilaci hala koymadilar mi,neyi bekliyorlar?
Anladim canim insaAllah banada suni sanciya qerek kalmadan acilma olurda doqururumyoqun bakim doluymus hala odanin bosalmasini bekliyorum orda vereceklermis ilaci bilmiyorum acayip bi belirsizlik icindeyim yani
Canım burası devletmi universitemi neden bukadar bekletiyorlarki kimse bir bilgi vermiyorlarmıAnladim canim insaAllah banada suni sanciya qerek kalmadan acilma olurda doqururumyoqun bakim doluymus hala odanin bosalmasini bekliyorum orda vereceklermis ilaci bilmiyorum acayip bi belirsizlik icindeyim yani
Ben bu sefer kullanmadım canımnormal dogum yapan arkadaslar korse kullaniyor musunuz?
Ben bu sefer kullanmadım canım
İnşallah cnm.. bugün bi ara Duru'nun beşiğinde yatıp sallanmak istedi mesela... veya bazen onu bırakıp beni kucağına alır mısın diyor falan... o tarz hareketleri de oluyor yani... bazen yetişemiyoruz ama genel olarak bi şekilde idare ediliyor işte :)E tabii ilgi hep üzerindeyken bi anda bölünüyor,burda siZe büyük iş düşüyor ama senin o dengeyi iyi kuracagından eminim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?