gider gider :) ben 17 kg aldim. son 5 kilom kaldi :)
Yine gidip bak aklında kalmasın . Adile naşit tiyatrosunun orda benim dediğim yer .kaç kişi aldığını HAtırlamıyorum ama ördekliğe göre büyük Can'ım.ordeklinin icini gormedim,esimin kuzeni yapmisti,ondan duymustum,gidip bakacaktim,iyi oldu soyledigin. kaplikayaya yakiniz,eriklideyiz ama günün salonunu bilmiyorum. kac kisi aliyor orasi?
canım senin bebeğin haftasını doldurmadan dünyaya geldiği için kendisini anne karnındaki gibi hissediyordur ahmet asaf ne zaman anne karnındakı haftasını doldurdu uykuda beslenmede düzene girdi. Ben her 3 saatte uyandırıyordum tek göğsü emiyordu ve hiç gözlerini açmıyordu ağlamıyordu düşün , 3 kez biberonla 30 cc veriyordum onun dışında hep 3 saatte bir meme verdim. Çok düşünüyordum acaba yanlış mı yapıyorum bu kadar saat uyuyor gelişmiyor mu die haftalık kontrollerınde kilo alışı çok güzel çıktı ve kaka çiş sayısıda iyi olunca öle devam ettim. Şimdide normal seviyeye ulaştı uyumuyor gaz sancısı meme saatı bıtmıyor
Ben de ilk sağlık ocağına gitmiştim. Ağlayacak gibi olunca yaylanarak yürüdüm ise yaradı, belki senin de işine yarar :)Ben uyurken koymuştum biraz mızmızlandı 15 dakika içinde filan. Neyse demek ki öyle o kadar da dedikleri gibi uyuma garantili değil:) Ama ağırlığını hiç hissettirmiyor. Güzelmiş beğendim. Yarın sağlık ocağına öyle götüreceğim.
O hareketi bir anlatsana tekrar. Karnına destek vermeden mi başını tutuyorsun? Az önce bir deneyeyim dedim de benim perte çıkmış bileklerimle olacak gibi değildi. Eşime anlatacağım o dener belki bizde de ise yarar.bugun sag memeyi emerken birden memeyle kavga etmeye basladi. emdikten 15 dk sonra falan. baktim sut geliyor. yine verdim ayni memeyi. hala kavgaya devam. diger memeye aldim kavga bitti cok cok emmeye devam etti. hii dedim demek ki sut istedigi miktarda gelmiyor artik zira meme sonmus balona donmustu. sonra didari ciktik disarda huysuzlandi bi 10 dk oyle emdi ve memede uyudu. eve gelirken yolda aglamaya basladi. eve girince hemen emzirdim. yine memede uyudu. gogusler dolmamisti hic riske atmayayim diyerek uzerine bir de 75 ml sut verdim. (bugun bunu deniyorum. karninin toklugundan emin olduktan sonra uyutmaya calisiyorum). gazini cikardim yatirdim. yine bi huysuzlanacak gibi oldu. tekrar aldim kucagima sonra o hareketi denedim. sonuc basarili :) 2 bucuk saat oldu hala uyuyor. 3e kadar yolu var. uyandiginda herseyinin tam oldugundan emin olduktan sonra uyutmak icin direk bu yontemi deneyecegim bu sefer. havada serbest salinma + anne karnindaki usgde duyulan ses. kisaca şşş :)) eger yine ise yararsa mutlaka yazacagim beklemede kalin
Benim de 8 kilo duruyor hala ama karnım gitti yerinde sadece deri yığını var onu da karın kaslarımı çalıştırma iznim başlayınca pilatesle sıkıştırıp atarım diye düşünüyorum :)ben kullanmiyorum. ozel bi sebebi yok hrm almaya firsatim olmadi. hem sanirim ihtiyacim kalmayacak. gunde 4-5 saat uzunlukta aralarla emzirmekten gobek falan kalmaditabiki hala var tamamen gitmis degil. aklima geldikce karnini icime cekip saliyorum. hamilrlikteki nefes egzersizini yapiyorum yani
Ben çıkıyorum dışarı ama öyle herhün düzenli değil birde bebekle çıktığım için hızlı yürüyüş yapamıyorum doğal olarak bebek arabasıyla ne kadar olursa okadar iştahım açık işte onu frenlemem lazım öncebenim de 7 kilo kaldi. cok fazla degil gobus ama ben dumduz olsun istiyorum. yarin kontrolde soracagim bakalim doktora. yeni yeni kendimi toparladigim icin yuruyus yapmak istemiyorum. biraz daha toparlayim da yuruyus ve egzersiz yapacagim.
Yok canım merak etme depresyon değil sadece lohusa duygusallığı bende yaşadım aynı şeyi eşim uzun yol şoförü bir hafta evse kaldıktan sonra işe gidince çok üzüldüm evden herkes gitsin eşimle kızımla kalalım istedim bu lohusalıkta kendi kendime söz verdim kızlarımın lohusalıklarında onlar nasıl isterse öyle davranıcamBugün 10 günlük oldu Damla kuzum. Iki gündür üzerimde bir duygusallık var. Dün emzirirken şırıl şırıl ağladım yüzüne bakıp bakıp. Minicik bana ihtiyaci olan bir yavru. Doğumda hiç ağlayamamıştım sevinçten de olsa. Sanki iki gündür içimde biriken tüm duygular yeni yeni gün yüzüne çıkıyor gibi.
Benim gibi hisseden var mı bilmiyorum. Eşimi özlemeye başladım. Sanki bir daha eskisi gibi olamayacakmışız gibi hissediyorum. Evliliğimizin dördüncü ayinda hamile kaldım. Sonra hamilelikle uğraştık. Başbaşa yeterli vakit geçirememiş gibi hissedip üzülüyorum. Çok garip bir duygu bebeğimi çok seviyorum ama eşimi de çok seviyorum.
Gelip geçici bir duygu biliyorum ama böyle hissetmeden de duramıyorum. Çok garip bir ruh hali içindeyim. Acaba lohusa depresyonu böyle bir şey mi?
Ben de ilk sağlık ocağına gitmiştim. Ağlayacak gibi olunca yaylanarak yürüdüm ise yaradı, belki senin de işine yarar :)
O hareketi bir anlatsana tekrar. Karnına destek vermeden mi başını tutuyorsun? Az önce bir deneyeyim dedim de benim perte çıkmış bileklerimle olacak gibi değildi. Eşime anlatacağım o dener belki bizde de ise yarar.
Benim de 8 kilo duruyor hala ama karnım gitti yerinde sadece deri yığını var onu da karın kaslarımı çalıştırma iznim başlayınca pilatesle sıkıştırıp atarım diye düşünüyorum :)
Ben normal olmadım ama doktor bana kullanma korse dedi, onu da belirteyim.
Ben çıkıyorum dışarı ama öyle herhün düzenli değil birde bebekle çıktığım için hızlı yürüyüş yapamıyorum doğal olarak bebek arabasıyla ne kadar olursa okadar iştahım açık işte onu frenlemem lazım önce
Dikiş mi var sizde?Yok cnm alınmıcak benimki de, kendi kendine eriyen dikişlerden. Bu hafta kontrole gidicem sadece.
Hadi yaaİnek sütü alerjisi dedi doktor test negagif cıktı ama yinede bir müddet inak sütü içeren şeyler tüketme dedi
Ay evet o tatlı çok fena zaten bizde ikramlık hep tatlı kurabiye doldurduk evi misafirden daha çok bana yaradıesimle birkac defa ciktik aksamlari,annem bebise bakti ama dedigin gibi duzenli degil. gelenler hep tatli getirdiler,ev tatli dolu. ben de seviyorum ama frenlemeye calisiyorum kendimi
Kakadan yapılıyor canım adı nedir bilmiyorum ben geceleri çok aglıyor diye doktora götürmüştüm şansa kakasını yapmış doktor kakaya bakınca şüphelendi test istedi ama negatif çıktı sğt yogurt yemiyorum zaten gaz yapar diye peyniri çikolatayı filan yeme dedi kesince bir ara düzeldi kakası bayramda dikkat edemedim yine aynı alerji varmı yokmu bilmiyorum tekrar diyet yapıcam bakalım düzelicekmiHadi yaa
Nasıl bir test o ? Adı o biliyor musun ?
Direk git yat bence de.. uykusuzluk hiç yaramıyo bebeğe.. ben önceki gece aptal gibi uyumayıp eşim gelene kadar bekledim. Sonra da kısa aralıklarla uyudu kız hep ve dünden beri hala o uykusuzluğun çilesini çekiyoruz maaile... bu dönem kendinden ve çocuklardan başkasını düşünmemek lazım aslında... annenin yorgunluğu zincirleme olarak herkesi olumsuz etkiliyo çünküGece okuyup cevap yazmamışımdün gece biz de partiledik yaa bugün iyi bakalim normal seyrinde. Akşama sanırım kaynım gelecek koca kişisi bana sormadan plan yaptı da ben de ona sinirliyim. Çocuk gidecek diye bişey demiyorum ama takılacak başka bir zamanı bulabilirlerdi. İpek uyudu mu hiç dinlemem gider yatarım ben de
Cnm sezeryan dikişi işte.. olmazdan olur mu? nası kapatıcaklar ki dikişsiz? Yani bende de görünen bi dikiş ip vs yok şu anda da sonuçta bi yara var orada :)Dikiş mi var sizde?
Benimkinde neden Yok ?
Erkek anneleri sünnet için fikriniz nedir acaba ne zaman yaptırmayı düşünüyosnuz
normal dogum yapan arkadaslar korse kullaniyor musunuz?
defne kizi yerine yatirirken ya da yattigi yerden alirkenki tutus. bir elinle enseden basi tut diger elinle popodan tut. yuzu sana donuk olacak yani. bedeni 45 derecelik aci ile duracak sekilde ve havada kolu bacagi serbest olacak sekilde ileri geri hafifce salla. evet kollari biraz yoruyor kolay degil cidden :))Ben de ilk sağlık ocağına gitmiştim. Ağlayacak gibi olunca yaylanarak yürüdüm ise yaradı, belki senin de işine yarar :)
O hareketi bir anlatsana tekrar. Karnına destek vermeden mi başını tutuyorsun? Az önce bir deneyeyim dedim de benim perte çıkmış bileklerimle olacak gibi değildi. Eşime anlatacağım o dener belki bizde de ise yarar.
Benim de 8 kilo duruyor hala ama karnım gitti yerinde sadece deri yığını var onu da karın kaslarımı çalıştırma iznim başlayınca pilatesle sıkıştırıp atarım diye düşünüyorum :)
Ben normal olmadım ama doktor bana kullanma korse dedi, onu da belirteyim.
Kesinlikle haklısın,, hemen şaşıyo düzen. Bizde de dün misafir gidene kadar herşey iyiydi. Ama tabi onlar rahat otursunlar diye düzenini değiştirdim çocuğun resmen ve sonra da acısı fena çıktı. Resmen gece uykusu uyumuş onların yanında,, sabaha kadar, hatta bi saat öncesine kadar saçmasapan bi huzursuzluk yaşadıAslında 1 hafta 10 gün misafir gelmese ve misafirliğe gitmesek şu uyku düzeni baya oturacak ama ne mümkün.
Ya ben kimsenin bebeğini görmeye böyle erken gitmedim, bizimkini görmeye akın akın geliyorlar. Allah eksik etmesin ama şöyle 3 aylıkken gelseler ne hoş olur. Ü
Aynı durum bende de var eşim öğretmen mecbur görev yerine döndü biz kızımla annemde kaldık. 3 hafta sonra gidicez bizde ama aklıma düştükçe gözlerim doluyor hemen. Birde gidince hiç bişey eskisi gibi olmayacak artık sürekli bize ihtiyacı olan canımızdan bir parça olacak hayatımızda. Çok merak ediyorum bundan sonra nasıl olacak diyeBugün 10 günlük oldu Damla kuzum. Iki gündür üzerimde bir duygusallık var. Dün emzirirken şırıl şırıl ağladım yüzüne bakıp bakıp. Minicik bana ihtiyaci olan bir yavru. Doğumda hiç ağlayamamıştım sevinçten de olsa. Sanki iki gündür içimde biriken tüm duygular yeni yeni gün yüzüne çıkıyor gibi.
Benim gibi hisseden var mı bilmiyorum. Eşimi özlemeye başladım. Sanki bir daha eskisi gibi olamayacakmışız gibi hissediyorum. Evliliğimizin dördüncü ayinda hamile kaldım. Sonra hamilelikle uğraştık. Başbaşa yeterli vakit geçirememiş gibi hissedip üzülüyorum. Çok garip bir duygu bebeğimi çok seviyorum ama eşimi de çok seviyorum.
Gelip geçici bir duygu biliyorum ama böyle hissetmeden de duramıyorum. Çok garip bir ruh hali içindeyim. Acaba lohusa depresyonu böyle bir şey mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?