cok geldigi icin rahatsiz ediyor olabilir gercekten. emzirme oncesi biraz sagmayi deneyebilirsin. ya da meme ucunu makas seklinde 2 parmaginin arasina sikistirarak verebilirsin sut akisini yavaslatmak icin. bir de oyle dene. hic basima gelmedi sadece okuduklarim uzerinden yorum yapiyorum :)İyi akşamlar kızlar bir şey soracaktım biz 42 günlük olduk bebeğim 1 saat falan emmeden uykuya geçmiyor normal mi bu kadar uzun sürmesi acaba sutum mu az hatta bazen bu zamandan daha uzun sürüyor bir de sık sık başını çekiyor memeden çekince bakıyorum fiskirarak geliyor acaba o mu rahatsız ediyor ya da fiskirmasuna rağmen süt mu azdır
Bugün 10 günlük oldu Damla kuzum. Iki gündür üzerimde bir duygusallık var. Dün emzirirken şırıl şırıl ağladım yüzüne bakıp bakıp. Minicik bana ihtiyaci olan bir yavru. Doğumda hiç ağlayamamıştım sevinçten de olsa. Sanki iki gündür içimde biriken tüm duygular yeni yeni gün yüzüne çıkıyor gibi.
Benim gibi hisseden var mı bilmiyorum. Eşimi özlemeye başladım. Sanki bir daha eskisi gibi olamayacakmışız gibi hissediyorum. Evliliğimizin dördüncü ayinda hamile kaldım. Sonra hamilelikle uğraştık. Başbaşa yeterli vakit geçirememiş gibi hissedip üzülüyorum. Çok garip bir duygu bebeğimi çok seviyorum ama eşimi de çok seviyorum.
Gelip geçici bir duygu biliyorum ama böyle hissetmeden de duramıyorum. Çok garip bir ruh hali içindeyim. Acaba lohusa depresyonu böyle bir şey mi?
He işte bende de dikiş yok onu demek istedimCnm sezeryan dikişi işte.. olmazdan olur mu? nası kapatıcaklar ki dikişsiz? Yani bende de görünen bi dikiş ip vs yok şu anda da sonuçta bi yara var orada :)
Ay bugün bizimkinde yine uyku yoktu.Kesinlikle haklısın,, hemen şaşıyo düzen. Bizde de dün misafir gidene kadar herşey iyiydi. Ama tabi onlar rahat otursunlar diye düzenini değiştirdim çocuğun resmen ve sonra da acısı fena çıktı. Resmen gece uykusu uyumuş onların yanında,, sabaha kadar, hatta bi saat öncesine kadar saçmasapan bi huzursuzluk yaşadı
Teşekkür ederim canım öyle deneyeyim birde :)cok geldigi icin rahatsiz ediyor olabilir gercekten. emzirme oncesi biraz sagmayi deneyebilirsin. ya da meme ucunu makas seklinde 2 parmaginin arasina sikistirarak verebilirsin sut akisini yavaslatmak icin. bir de oyle dene. hic basima gelmedi sadece okuduklarim uzerinden yorum yapiyorum :)
oyy kiyamam ya. o yuzune bakarak duygusal hallere girme bana da oluyor. bebisin azcik daha duzene girdikten sonra esinle birbirinize daha cok vakit ayirabilir hale geliceksiniz uzulme. zor bi surecten geciyoruz. ama hep boyle kalmayacak hersey guzel olacak
ama lohusalik depresyonu degil bu. o bambaska bisey. allah hic birimizi o psikolojiye sokmasin :)
4 saat 15dk uyudu mu yoksa4 saat 15 dakika. ve mesai baslar :))
Ay evet o tatlı çok fena zaten bizde ikramlık hep tatlı kurabiye doldurduk evi misafirden daha çok bana yaradı
MErhaba canım ben ilk oğlumu 3.5 aylıkken sünnet ettirmiştim şimdi bu oğlumuda yine aynı aylarda sünnet ettirmeyi düşünüyorum.
Ben kullanmıyorum canım ilkindede kullanmadım dümdüz karnım vardı.
ay ben de masallah diyeyim cocuguma. en cok anne babanin nazari degermis.4 saat 15dk uyudu mu yoksa
maşallah nazar değmesin
Ben bu uykunolayını çöZmeliyim yoksa günden güne tükeniyorum.bugün memedeyken uyuduğu 5-10dkları toplarsak 1 saat ancak uyumuştur gece de zaten uyumamıştı. Bakalım şimdi yattı. Bu gece performans nasıl olacak.
Bende de yokDikiş mi var sizde?
Benimkinde neden Yok ?
Benimde bir başta bir sonra ip var cnmBen iki üç hafta hiç bakmadım bile cnm,, kötü oluyorum yarayken görünce. O yüZden de rengini bilmiyorum tabi :) ama şu an epey eski bi ameliyat iziymiş gibi duruyor.. ip vs zaten görünmüyo hiç, eridi tamamen heralde..
Yine gidip bak aklında kalmasın . Adile naşit tiyatrosunun orda benim dediğim yer .kaç kişi aldığını HAtırlamıyorum ama ördekliğe göre büyük Can'ım.
canım senin bebeğin haftasını doldurmadan dünyaya geldiği için kendisini anne karnındaki gibi hissediyordur ahmet asaf ne zaman anne karnındakı haftasını doldurdu uykuda beslenmede düzene girdi. Ben her 3 saatte uyandırıyordum tek göğsü emiyordu ve hiç gözlerini açmıyordu ağlamıyordu düşün , 3 kez biberonla 30 cc veriyordum onun dışında hep 3 saatte bir meme verdim. Çok düşünüyordum acaba yanlış mı yapıyorum bu kadar saat uyuyor gelişmiyor mu die haftalık kontrollerınde kilo alışı çok güzel çıktı ve kaka çiş sayısıda iyi olunca öle devam ettim. Şimdide normal seviyeye ulaştı uyumuyor gaz sancısı meme saatı bıtmıyorşimdide iki göğsü emdiği halde uyumuyorsa biberonla 70 cc süt veriyorum, günde ıkıkere.
Ay böyle güzel his depresyon olur muymuş hiç :)Bugün 10 günlük oldu Damla kuzum. Iki gündür üzerimde bir duygusallık var. Dün emzirirken şırıl şırıl ağladım yüzüne bakıp bakıp. Minicik bana ihtiyaci olan bir yavru. Doğumda hiç ağlayamamıştım sevinçten de olsa. Sanki iki gündür içimde biriken tüm duygular yeni yeni gün yüzüne çıkıyor gibi.
Benim gibi hisseden var mı bilmiyorum. Eşimi özlemeye başladım. Sanki bir daha eskisi gibi olamayacakmışız gibi hissediyorum. Evliliğimizin dördüncü ayinda hamile kaldım. Sonra hamilelikle uğraştık. Başbaşa yeterli vakit geçirememiş gibi hissedip üzülüyorum. Çok garip bir duygu bebeğimi çok seviyorum ama eşimi de çok seviyorum.
Gelip geçici bir duygu biliyorum ama böyle hissetmeden de duramıyorum. Çok garip bir ruh hali içindeyim. Acaba lohusa depresyonu böyle bir şey mi?
Yön söylemedi ben de sormadım o sıcakta kessen korse giymem diyedikislerin oldugu icin mi acaba canim,nedenini soyledi mi?
Bir tane en sonda vardı o da kalmadı.Dikiş mi var sizde?
Benimkinde neden Yok ?
Tamam eşime anlatırım deneriz, benim yapmam mümkün değil bazen normal bile kaldırırken kopacak gibi oluyor bileğim.defne kizi yerine yatirirken ya da yattigi yerden alirkenki tutus. bir elinle enseden basi tut diger elinle popodan tut. yuzu sana donuk olacak yani. bedeni 45 derecelik aci ile duracak sekilde ve havada kolu bacagi serbest olacak sekilde ileri geri hafifce salla. evet kollari biraz yoruyor kolay degil cidden :))
sezeryan olunca belli bir sure korse onermiyorlar evet onu ben de okumustum. benim de oyle jole kivaminda minik bir gobek kaldi :) dedigin gibi ben de barisin duzeni oturduktan sonra evde egzersizlere baslayacagim. bu arada hala uyanmadi :)) 3 saat 45 dk oldu :) cocugun karnini iyi doyurunca guzel uyuyor gercekten. gazi olmadigi surece
Kendi uyku rekorunu mu kırdı sanki Barış Bey? Ay maşallah inşallah hep böyle güzel ve bol uykuyla gider :)4 saat 15 dakika. ve mesai baslar :))
Daha erken senin için 3-4. haftada iyice biter üzülme hele şimdi emzirme maratonuna da hız verirsen iyice gider, bir şeycik kalmaz :)şanslisin canim,benim az da olsa var.
Bugün 10 günlük oldu Damla kuzum. Iki gündür üzerimde bir duygusallık var. Dün emzirirken şırıl şırıl ağladım yüzüne bakıp bakıp. Minicik bana ihtiyaci olan bir yavru. Doğumda hiç ağlayamamıştım sevinçten de olsa. Sanki iki gündür içimde biriken tüm duygular yeni yeni gün yüzüne çıkıyor gibi.
aynen kendi rekorunu kirdi hic bu kadar uyumamisti. amin insallah tum bebeler uyusun da buyusun niinniiiAy böyle güzel his depresyon olur muymuş hiç :)
Heyecan bence bu, bende de oluyor benzer şekilde ki olmasi da normal. Eşinle şimdilik bebekle ilgilenmeniz gerek çünkü dünyada ilk zamanları ve ilgiye çok muhtaç ama daha sonra düzene girecek ve eşinle de istediğin gibi vakit geçirmeye fırsatın olacak. Tamam, cok fazla baş başa kalamayabilirsiniz eskisi gibi ama yine de aranız ve ilişkiniz eskisi gibi hatta belki daha iyi bile olabilir :)
Bebeğine bakınca duygularının dolup taşması, bazen ağlama bazen gülme haline girmen de çok normal, öyle mükemmel bir şey yaptınız ki insanın tüm güzel duygularını barındırıyor küçücük bedeninde :)
Yön söylemedi ben de sormadım o sıcakta kessen korse giymem diye
Bir tane en sonda vardı o da kalmadı.
Tamam eşime anlatırım deneriz, benim yapmam mümkün değil bazen normal bile kaldırırken kopacak gibi oluyor bileğim.
Kendi uyku rekorunu mu kırdı sanki Barış Bey? Ay maşallah inşallah hep böyle güzel ve bol uykuyla gider :)
Daha erken senin için 3-4. haftada iyice biter üzülme hele şimdi emzirme maratonuna da hız verirsen iyice gider, bir şeycik kalmaz :)
memeyi birakir mi korkusu oluyor genelde annelerde ama o guvenli limani nasil unutsun cocuk :) herseyde ona yapisiyor zaten :))senin bebisin kac haftalik kac kilo dogdu canim?
suan kac haftalik kac kilo?
ben de sutumu biberonla takviye olarak veriyorum,o zaman daha iyi doyuyor ve guzel uyuyor. baslarda biberon veriyorum diye ben de kendimi kotu hissettim. ama sonra dusundum,onemli olan bebisimin doyup uyumasi ve buyumesi,katiliyorumdrucilla
memeyi birakir mi korkusu oluyor genelde annelerde ama o guvenli limani nasil unutsun cocuk :) herseyde ona yapisiyor zaten :))
Amin cnm, saol :) gerçi dün geceden beri bizimki de sapıtmış durumda ama genel durumu iyi çok şükür :) yarın kırkımız doluyor,, o gerçekten sihirli bi gün gibi ama ben asıl 3 ayı bitirmesini bekliyorum sabırsızlıkla :)Ay ne kadar güzel maşallah diyelimduru kaç günlük oldu bende geri sayıma başlayacağım :)) gaz damlasını verdim bende dün hiç uyutmadı yine.. Eşim diyor düzenli kullanımda etkisini gösterir hergün verelim diye. Sizde mi hergün veriyosunuz belki eşimin dediği doğrudur. Dünden hem burnu tıkanmış hem gaz sancısı tutmuş nöbet başındaydım yine güzel günlerin darısı bizeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?