takınca uyucaksa tak canimAy uyutamıyoruz biz
Huni takıcam kafama
maşallah artmıştır annesibenimki 33 haftalik 1890 dogdu,1600 küsürlere dustu. hastaneden cikarken 1770ti. 2 hafta once de bacaklarindaki alciyla olculdu,2050 cikti. carsamba kontrol var,bakalim kac cikacak.
Bebege derken ben rezenenin içine atıp kendim içiyorum,bebege vermiyorum, ben mi yanlıs anladım acaba sorunu:) yeni uyandım daBen neden bebeğe verildiğini merak ediyorum aslında :)
Saol cnm,, inşallah hepsi düzene girer bi an önce.. çok uyumasa bile biraz oynanabilir hale gelse o bile yeticek zaten. Şimdi sürekli memede uyanıkken,, diilse de ağlıyo oluyo,, süre uzadıkça da ablanın canı sıkılıyo tabi :) bu arada keyfi yerindeyse çok güzel gülüyo artık bize,, o bile iyiye işaret :))))Ufaklık düZene girse zaten dediğin gibi ablaya da zaman kalacak sana da. Önemli olan ufak olanın uyku düzeninin sağlıklı olması. O da inşallah en kısa zamanda olur.
Ben bile dört gözle bekliyorum ki senin işin daha zor.
Ha gayret ve bol sabır canım. Günler geçtikçe o güne yaklaşıyoruz bence :)
Ay hadi inşallah bizde de tutar da emerken uyutmaktan kurtuluruz iyice kucak delisi oldu çünküGretchen Grundler sanirim bug'i bulduk :)) 2. deneme basarili :))
Bazen babası omzuna atıyor karanlık koridorda ileri geri yürüyüp;Kızlar meme haricinde bebeklerınızı nasıl uyutuyorsunuz ?
Hadi bakalım hayırlısı :) sabah güzel haberlerini alalım inşallah artık :)Offf sorma canim rahme koyacaklari ilac icin yoqun bakim odasinin bosalmasini bekliyolarmissinir oldum ya bayram arasi diye acayip yoqunluk var yarin sabah alicaz dedi buyuk ihtimal ama bakalim bekliyoruz oyle bos bos
Bence de toksa gayet güzel uyuyor cnm,, gaz falan hikaye :)bizimki sakinken koyunca da huysuzlandi. sikintiya gelemiyor adam :))
bu arada kesin karar verdim bizimki acliktan dalamiyor uykuya. 60 cc mama uzerine kaka yapinca bi 15-20 dk tekrar meme emdi. ve lakir lakir yutkuna yutkuna aktif emdi. gazini cikarirken omuzumda uyudu. mama vermek istemiyorsaniz sutunuzu sagin ve gercekten doydugundan emin olacaginiz miktari verin. zaten fazla gelirse itiyor biberonu. hala uyumuyorsa baska bi problem var demektir.arch2401 hakliymissin :) bizimki gazi olmasina ragmen uyudu.
sut sariligi neymis ki ben ilk defa duydum. burda da denk gelip okumamisim demek.Gece gazlandık için uyumadı, uyudu ama kıvrana kıvrana. Çıkartmak için ovsak da fayda etmiyor geceleri canım. Midesindeyse o çıkıyor ama bağırsana inmişse kıvranıyor çocuk.
Geceleri mama vermeye çalışıyorum süt sarılığı olduğu için. Mesela şimdi yedi mamayı. Gazını çıkartayım dedim ama çıkmadı, yatırdım o şekilde.
Mama olarak da 45cc veriyorum çok değil. Gece zaten çok vermemek gerek.
Saat 4 gibi tekrar vereceğim. Sonra da sabah 6 gibi uyanır ve meme emer. Genelde bu şekilde oluyor geceleri.
Gündüz ise doymuyor mu acaba?
Ama uyuyor memede. Kucağımda. İndirmesem uyumaya devam ediyor indirene kadar. İndirince uyanıyor. Bunun anlamını çözemedim
Kucak bebeği oldu mı demek acaba?
Yoksa daha iyi doysa uyanmaz mı?
Yarın bir deneyeyim, uyumasına izin vermeyerek iki memeyi de bol bol emsin diye uğraşayım bakalım Ne olacak.
Her gün birşey deneyerek çözmeye çalışıyoruz. Fikrin varsa konuyla ilgili sevinirim. Sizlerin tavsiyeyi benim işimi yarı yarıya kolaylaştırıyor.
canim detayi alttaki alintidaSallama şekli mi?
Nasıl olduğunu biraz detaylandır canım biz de deneyelim.
O videodaki gibi iki kolu sıkıca kapatıp boynunun altından tutup bebeği öne doğru yüz üstü 45derece eğip popoyu mu oy atıyorsunuz? Yan bir şekilde.
defne kizi yerine yatirirken ya da yattigi yerden alirkenki tutus. bir elinle enseden basi tut diger elinle popodan tut. yuzu sana donuk olacak yani. bedeni 45 derecelik aci ile duracak sekilde ve havada kolu bacagi serbest olacak sekilde ileri geri hafifce salla. evet kollari biraz yoruyor kolay degil cidden :))bu arada hala uyanmadi :)) 3 saat 45 dk oldu :) cocugun karnini iyi doyurunca guzel uyuyor gercekten. gazi olmadigi surece
bize dr onerdigi icin aldik medelayi. hakikaten bebek cekmeden sut gelmiyor. dolayisiyla anne sutu icin brownsdan daha uygun. zaten kullanma kilavuzunda mama icin uygun degildir falan da yaziyor. biraz pahali bir biberon ama imkanin varsa almani tavsiye ederim.sut icin browns aldik ama medela mi alsam diyorum?
Yaparsın sen cnm. Gerildin sadece. Sakin ol. Güçlü kadınIlaca qerek kalmadi qalibasancim basladi suan 10 dkda bir nisanimda qeldi ama cok.kotuyum kizlar yapamicammi ne normali
3. deneme de basarili bacim. ama bu gece fazlaca gazi oldugu icin biraz uzun surdu uyumasi. cunku memede de habire kivrandi. gazi oldugu icin daha cok emmek istedi falan filan. kisir dongulerden sadece 1i :))Ay hadi inşallah bizde de tutar da emerken uyutmaktan kurtuluruz iyice kucak delisi oldu çünkü
Bazen babası omzuna atıyor karanlık koridorda ileri geri yürüyüp;
Bazen ben kucağımda kollarıma yatırıp şarkı söyleyerek;
Bazen eğimli yastığına koyup yüksek sesle anne karni sesi açıp bir elim sırtını sivazlarken bir yandan da karşısına yatıp gözlerinin içine bakarak;
Kanguru, sling ya da bebek arabasıyla dışarı çıkartarak; (bunda amaç uyutmak olmasa da sonuç hep uyumak oldu)
Slingle evde turlayarak;
Yatağında beyaz gürültü ve ninni eşliğinde uyutarak (sadece 1 güzel defa oldu)
Reflü yatağını benim yanıma alıp şarkı söyleyerek.
Bunların hepsi tek tük işe yaramış şeyler bazıları ikinci kez tutmadı bile ama bebekten bebeğe fark var sizde ise yarar diye yazmak istedim.
Yok canım sorum sana değildi aslında öyle ortaya :)Bebege derken ben rezenenin içine atıp kendim içiyorum,bebege vermiyorum, ben mi yanlıs anladım acaba sorunu:) yeni uyandım da
Biz mama içinde medela kullanıyoruz.Bir Problem yaşamadık.sut sariligi neymis ki ben ilk defa duydum. burda da denk gelip okumamisim demek.
gece mamayi az vermeni doktor mu soyledi? ben doktora sut icin sormustum, ki bunu sordugumda 2 haftaliktik suan 1 aylik olmak uzere, meme uzerine 30-60 arasi acken 90 ml icer dedi. mamalarin arkasinda da 4-8 hafta 90 ml yaziyor. benim fikrim gece cok aktif emmedikleri icin (senin icin de ayni sey gecerli olur sanirim mamayi az veriyormussun) sabah da oldukca ac uyaniyorlar. bi sekilde sut yetmiyor gunun devami da oyle geliyor. tabi burda bi suru etken var sut olusumunu etkileyen oralara hic girmeyelim :))
ben de kucak bebegi oldu diye dusundum ama alakasi yok bence. bebek ac oldugu icin uyuyamiyor, uyuyamadigi icin emmek istiyor, emince de uyuyakaliyor. yataga yatirdiginda 10 dk sonra uyanma sebebi yine aclik. yine emmek istiyor. aliyorsun memeye 2 cuk cuk yine uyuyakaliyor cunku yorgun :) her bebek icin gecerli olmayabilir tabi. ben kendi bebegimin acliktan yaptigini dusunuyorum cunku meme uzerine mama ya da sut verdigimde hepsini iciyor daha versem icecek gibi. en sonunda fazla miktarda hazirladim. doyduktan sonra bi kismini birakti icmedi. o zaman dedim zaten cocuk acmis diye :)
canim detayi alttaki alintidaorda da yazdigim gibi gazi olmadigi surece :)) yontemi 3. deneyisim. gazi olmasina ragmen uyudu. gaz cok zorlamazsa o sekilde bile uykuya dalabiliyor. ama uyuduktan sonra cok kivrandigi icin fazla uzun uyuyamiyor yine. yuz ustu yatiriyorum ben rahat cikarsin diye. cark gibi donuyor yatakta bacak cekmekten. bu gece acaip gazi var mesela.
bize dr onerdigi icin aldik medelayi. hakikaten bebek cekmeden sut gelmiyor. dolayisiyla anne sutu icin brownsdan daha uygun. zaten kullanma kilavuzunda mama icin uygun degildir falan da yaziyor. biraz pahali bir biberon ama imkanin varsa almani tavsiye ederim.
Ilaca qerek kalmadi qalibasancim basladi suan 10 dkda bir nisanimda qeldi ama cok.kotuyum kizlar yapamicammi ne normali
Herkese gülücük atıyor evet. Geçen gün kahkaha patlattı :)) yakalasaydın videoya çekseydik güzel olurdu.Saol cnm,, inşallah hepsi düzene girer bi an önce.. çok uyumasa bile biraz oynanabilir hale gelse o bile yeticek zaten. Şimdi sürekli memede uyanıkken,, diilse de ağlıyo oluyo,, süre uzadıkça da ablanın canı sıkılıyo tabi :) bu arada keyfi yerindeyse çok güzel gülüyo artık bize,, o bile iyiye işaret :))))
Olur mu sen kaç haftadır bu anı bekliyorsun. Bence denemeden pes etme. Başarabilirsin.Ilaca qerek kalmadi qalibasancim basladi suan 10 dkda bir nisanimda qeldi ama cok.kotuyum kizlar yapamicammi ne normali
Neden kimyon çayı?
Emerken başı yukarıda vücudu aşağıda olacak sekilde eğimli emzirin, başı göğüs hizanızda ayakları bel veya kasık hizanızda olabilir. Yatırarak emzirmeyin.
Emdikten sonra yatmamasına dikkat edin bir süre. Gazini çıkartırken karnına bastirmamaya özen gösterin. Altını değiştirirken başının altına katlayıp kalınlaştırdığınız bir battaniyesini koyun boynuna rahatsızlık vermeden.
Eğimli reflü yatağı alabilirsiniz başı sürekli yukarıda olduğu için kusması azalır. Hatta benim ve birçok arkadaşımız için mucize bir çözüm gibi olan kiraz çekirdekli reflü yatağı alabilirsiniz, bildiğim kadarıyla Sevi Bebe'den başka üreten yok. Kiraz çekirdeklerini fırında ya da mikrodalgada ısıtıp yatağın içindeki bölmeye koyuyorsunuz ve bebek üzerinde yatıyor. Sıcakla birlikte gaz sancısı da kolayca dağılıyor. Yataktan aldıktan sonra bebeğin karnındaki sıcaklık tam çıkmamışken masaj da yapınca mükemmel oluyor daha kolay çıkartıyor.
İnternetten gaz masajı videolarına bakıp uygulayabilirsiniz ama yemekten hemen sonra yapmamaya çalışın çünkü karnına bastırınca kusabilir. Ayşe Öner'di sanırım video adı, çok önerilen ve ise yarayan bir masaj. Sadece gazi olduğunda değil günde 4-5 kez yaparsanız sorununuz iyice azalır inşallah. Ben her bez değiştirme öncesinde yapıyorum.
Bir de tabi ki sizin çocuğunuz sizin tercihiniz ama çayı çocuğa içirmek yerine siz icseniz sütünüzden çocuğa geçse, böylece yabancı bir madde vücuduna girmemiş olur. Bu sadece benim fikrim, yanlış anlamayın lütfen, sütün yetersiz olması, vitamin ve zorunluluk durumunda verilen ilaçlar hariç sadece anne sütü bebek için yeterli oluyor çoğunlukla.
Rezene çayı içebilirsiniz günde 2 fincan, yediklerinizi kontrol edip bebeğe hangilerinin gaz yaptığını bulabilirsiniz. Ben mesela doğumdan sonra yediklerimı kontrollü bir şekilde takip ediyorum. Bugün üzüm yediysem ve bebeğim sonraki emzirmelerimde gaz sancısı çekiyorsa üzümü beslenmemden çıkartıyorum ya da birkaç tane falan çok canım çektiğinde yiyorum. Böyle böyle kızıma gaz yapan şeyleri eliyorum.
Bir de hem siz hem bebeğin üşümemesi gerekiyor. Ayaktan çorap üzerimden yorganı eksik etmez oldum sıcak ağustos gününde.
Doktorunuza sorup belki zorunlu durumlarda kullanmanız için bir gaz ilacı isteyebilirsiniz.
Çok zor bebeğin gazla boğuşması, ne uyku kalıyor insanda ne huzur. Bebek sürekli ağladığı için insan kendini yetersiz hissediyor. Çok sık emmek isteme nedeni de gaz olabilir. Sadece acıkınca emmiyorlar çünkü, stres olunca, farklı bir ortama girince, kalabalık olunca, kaka yapamayınca, gazları olunca... Yani şu an onun her şeyi o meme, tüm iletişimi onunla sağlıyor.
Bir de yarım kundak yapıp öyle yatırırsanız kendi el hareketleriyle uykusundan uyanmalarını azaltmış olursunuz. Geriye sadece açlıktan ve gazdan uyanmaları kalır.
Benim ve birçoğumuzun gazdan kurtulmak için denedikleri bunlar, umarım senin bebeğine de yardımcı olur.
İnşallah kurtulursunuz bir an önce, minik bebeğinizle güzel gazsız bol sütlü günler diliyorum :)
Canım anne sütündeki bir madde sarılığa sebep oluyor süt sarılığında. Birşey yapmıyorsun emzirmeye devam ama geç geçiyor işte 3 ay sürüyor. Çok yükselirse sarılık 24 saat anne sütünü kesiyorsun ve düşüyor değer sonra tekrar emzirme devam.sut sariligi neymis ki ben ilk defa duydum. burda da denk gelip okumamisim demek.
gece mamayi az vermeni doktor mu soyledi? ben doktora sut icin sormustum, ki bunu sordugumda 2 haftaliktik suan 1 aylik olmak uzere, meme uzerine 30-60 arasi acken 90 ml icer dedi. mamalarin arkasinda da 4-8 hafta 90 ml yaziyor. benim fikrim gece cok aktif emmedikleri icin (senin icin de ayni sey gecerli olur sanirim mamayi az veriyormussun) sabah da oldukca ac uyaniyorlar. bi sekilde sut yetmiyor gunun devami da oyle geliyor. tabi burda bi suru etken var sut olusumunu etkileyen oralara hic girmeyelim :))
ben de kucak bebegi oldu diye dusundum ama alakasi yok bence. bebek ac oldugu icin uyuyamiyor, uyuyamadigi icin emmek istiyor, emince de uyuyakaliyor. yataga yatirdiginda 10 dk sonra uyanma sebebi yine aclik. yine emmek istiyor. aliyorsun memeye 2 cuk cuk yine uyuyakaliyor cunku yorgun :) her bebek icin gecerli olmayabilir tabi. ben kendi bebegimin acliktan yaptigini dusunuyorum cunku meme uzerine mama ya da sut verdigimde hepsini iciyor daha versem icecek gibi. en sonunda fazla miktarda hazirladim. doyduktan sonra bi kismini birakti icmedi. o zaman dedim zaten cocuk acmis diye :)
canim detayi alttaki alintidaorda da yazdigim gibi gazi olmadigi surece :)) yontemi 3. deneyisim. gazi olmasina ragmen uyudu. gaz cok zorlamazsa o sekilde bile uykuya dalabiliyor. ama uyuduktan sonra cok kivrandigi icin fazla uzun uyuyamiyor yine. yuz ustu yatiriyorum ben rahat cikarsin diye. cark gibi donuyor yatakta bacak cekmekten. bu gece acaip gazi var mesela.
bize dr onerdigi icin aldik medelayi. hakikaten bebek cekmeden sut gelmiyor. dolayisiyla anne sutu icin brownsdan daha uygun. zaten kullanma kilavuzunda mama icin uygun degildir falan da yaziyor. biraz pahali bir biberon ama imkanin varsa almani tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?