Yok cnm ben de bırakamam öyle uzun... ama bi yarım saat bahçeye indirsem kızı yeter aslında. Arasa 5 dk da çıkarım yukarı ama işte korkuyorum uyur kalır bişey olur duymaz falan diye.. niye bu kadar evhamlıyız acaba ya :)))Evet canım var ama sadece ev ve yemekle ilgileniyor. Çocuklar bende. Benim yanımda kimse yok başka. Sadece bir kez uyutup alışverişe çıktım 2 saat. Geldiğimde uyuyordu hala. Ben değil yardımcıya annem ve eşimden başka hiç kimseye bırakamam şuan. Çünkü çok küçük ve huyunu suyunu bilmiyorlar.
Gecmis olsun..Ben de bi kac gun once farkettim tam meme basinda kahverengi kisimda findik kadar bi beze var..Tedirgin oldum bayagi..herkes kanal tikanmistir diyor ama oyle kanal tikayacak kadar da bi sutum yok bilemedim..doktora gidecegim umarim kotu bisey degildir..Doğumdan 4 gün sonra sağ göğsüm bütünüyle şişti, taş gibi oldu. Süt gelmesi çok sınırlıydı. Ama beze elime gelmemişti. Sonra sağma, emzirme, sıcak uygulama, masaj, antibiyotik tedavisi derken göğsüm rahatladı yumuşadı. Fakat sola göre yarı yarıya daha az süt geliyor sağdan. Dün sabah yani dokuzuncu gün meme haresine bir iki cm yukarda minik sert bir kitle hissettim. Ama öyle acı falan yok. Göğüste yumuşak. O sebepten tedirgin oldum. Kanser olabilir mi diye ben ima ettim doktora. Ondan o şekilde bir açıklama yaptı doktor. Dünden beri sıcak uygulama yapıyorum sağıyorum. Kitlede herhangi bir yumuşama yok.
Dün bebek ziyeretine bir arkadaşım geldi. Birbuçuk yaşında oğlu var. Aynısı bende de olmuştu ve daha yeni geçti dedi.
Yine de tedirginim biraz. Eşim birşey yok diyor. Ama ben detaylı bakılıp kitlenin ne olduğu belirlenmeden rahat etmeyeceğim sanırım.
Maşallah cnm,, anne sütüyle aldığı için fazla demez doktor bence.Maşallah epey güzel kilo alımı
Canım kaka sayısı yeterliyse birde kilo alımı iyiyse bence hiç takmadoyuyor mu ne kadar iciyor sorusu oluyor kafamda ister istemez.
Monovit ne için bj arada ben hamilelik boyunca decavit kullandımBugün ilk defa Damla ile dışarı çıktım. Yolda ağlar diye korkuyordum ama neyseki ağlamadı. Slingi goren hemşireler annesi 10 günlük bebek böyle taşıma dediNeyse onlari atlattık ebe topuk kanı aldı, monivit verdi, aşı kartı verdi. 25inde hepatit-b 2. doz aşısı vurulacakmis.
Biz çocuk doktoruna götürmüyoruz takip için filan. Önemli bir şey kaçırıyor muyuz Acaba?
Bir de monovit güvenli mi? Decavit kullanmayın diyordunuz ama bu da dahil mi? Alternatifi Ne?
Süt sağma makinen ne marka canım . Ben lansinohın manıeli i almıştım ama çok verimli sağamadım. Acaba sütüm mü az makinayı ben mi kıllanamıyorum, anlayamadım
Pardon dvit 3den bahsetmişsin sanırımBugün ilk defa Damla ile dışarı çıktım. Yolda ağlar diye korkuyordum ama neyseki ağlamadı. Slingi goren hemşireler annesi 10 günlük bebek böyle taşıma dediNeyse onlari atlattık ebe topuk kanı aldı, monivit verdi, aşı kartı verdi. 25inde hepatit-b 2. doz aşısı vurulacakmis.
Biz çocuk doktoruna götürmüyoruz takip için filan. Önemli bir şey kaçırıyor muyuz Acaba?
Bir de monovit güvenli mi? Decavit kullanmayın diyordunuz ama bu da dahil mi? Alternatifi Ne?
Ne dediler canım ayağındaki eğrilik için?
Canim saglik ocagi yeterince bilgili olamayabiliyor. Mesela ben 2 aylik asilarini yaptirmak icin ayni gun hem saglik ocagina hem dr a gittim saglik ocagindaki hemsire İremin agzinda pamukcuk oldugunu soyledi sil agzini dedi ozel dr ise hayir bu süt artigi pamukcuk degil sakin silme bu koruyor dedi.Benim eşim de öyle düşünüyor ama ben bir şey kaçırır miyim acaba diye tereddüt ediyorum.
canim telas yapma yine git doktora icin rahatlasin ama bisey yoktur merak etme. sut kanallari tikaniyor oluyor bunlarDoğumdan 4 gün sonra sağ göğsüm bütünüyle şişti, taş gibi oldu. Süt gelmesi çok sınırlıydı. Ama beze elime gelmemişti. Sonra sağma, emzirme, sıcak uygulama, masaj, antibiyotik tedavisi derken göğsüm rahatladı yumuşadı. Fakat sola göre yarı yarıya daha az süt geliyor sağdan. Dün sabah yani dokuzuncu gün meme haresine bir iki cm yukarda minik sert bir kitle hissettim. Ama öyle acı falan yok. Göğüste yumuşak. O sebepten tedirgin oldum. Kanser olabilir mi diye ben ima ettim doktora. Ondan o şekilde bir açıklama yaptı doktor. Dünden beri sıcak uygulama yapıyorum sağıyorum. Kitlede herhangi bir yumuşama yok.
Dün bebek ziyeretine bir arkadaşım geldi. Birbuçuk yaşında oğlu var. Aynısı bende de olmuştu ve daha yeni geçti dedi.
Yine de tedirginim biraz. Eşim birşey yok diyor. Ama ben detaylı bakılıp kitlenin ne olduğu belirlenmeden rahat etmeyeceğim sanırım.
Cok acil olmadi ama bu sekilde isittigin sutu 1-1,5 saatte vermen en guvenlisi ama tekrar dondurani bile duydum ben asla yapmiyorumbuzluktan cikip benmari usulu eritilen ama bebe kisisi tarafindan icilmeyen sut belli bi sure daha (2-3 saat gibi) saklanabilir mi? saklanirsa buzdolabinda mi saklanmasi gerekir? eger oyleyse tekrar isitmak gerekicek bozulmaz mi? acil cevap istiyorum litfen nolur nolur
miktarina gore koyuyorum canim. bazen gunde 2 kez sagdigim oluyor. ayni anda ya da ard arda 2 meme sagmiyorsam zaten birlestirmiyorum sutleri. bazen bi memeden 30 cc cikiyor mesela. o zaman diger memeyi de sagiyorum. cunku o 30cc benim bebeye yetmezMantıklı valla bu şekilde ben de yapayım halihazırda biraz süt bulunsa iyi olur. Peki her sağdığın ayrı poşete mi yoksa bir günü tek poşete mi koyuyorsun
1 hafta kullandim canim göbek falan kalmadi.normal dogum yapan arkadaslar korse kullaniyor musunuz?
1 hafta kullandim canim göbek falan kalmadi.
canım dikişlerle nasıl kullandın1 hafta kullandim canim göbek falan kalmadi.
Monovit ne için bj arada ben hamilelik boyunca decavit kullandım
Bebekler için d vitamini takviyesiymiş. Ama sağlık ocağını verdiği sağlıklı değilmiş o yüzden sordum.Pardon dvit 3den bahsetmişsin sanırım
Çok sağ ol bir de bunu kullanmak elzem mi? Yanı hiç bir ölçüm filan yapılmadan?G gunesli gunler alternatifi ocean d vitamini
Evet pek bilgili olacaklarını ben de sanmıyorum. Eşim de fazla kurcalatma taraftarı değil bebeği. O yüzden sık sık doktora götürmek istemiyor. Kalp ekosu çekilirken baya sıkıntı yaşadık da o yüzden çocuğu doktora pek taşımak istemiyor artık. Yine de haklısın en azından ayda bir uzman bir hepimden görüş alma taraftariyim ben de.Canim saglik ocagi yeterince bilgili olamayabiliyor. Mesela ben 2 aylik asilarini yaptirmak icin ayni gun hem saglik ocagina hem dr a gittim saglik ocagindaki hemsire İremin agzinda pamukcuk oldugunu soyledi sil agzini dedi ozel dr ise hayir bu süt artigi pamukcuk degil sakin silme bu koruyor dedi.
bi 15 dk sonra tekrar denedim icmedi doktum ben deCok acil olmadi ama bu sekilde isittigin sutu 1-1,5 saatte vermen en guvenlisi ama tekrar dondurani bile duydum ben asla yapmiyorum
Tabii ki, d vitamini anne sütünden alamıyor bebek ve kemikleri için ihtiyacı var d vitaminine.Bebekler için d vitamini takviyesiymiş. Ama sağlık ocağını verdiği sağlıklı değilmiş o yüzden sordum.
Çok sağ ol bir de bunu kullanmak elzem mi? Yanı hiç bir ölçüm filan yapılmadan?
Evet pek bilgili olacaklarını ben de sanmıyorum. Eşim de fazla kurcalatma taraftarı değil bebeği. O yüzden sık sık doktora götürmek istemiyor. Kalp ekosu çekilirken baya sıkıntı yaşadık da o yüzden çocuğu doktora pek taşımak istemiyor artık. Yine de haklısın en azından ayda bir uzman bir hepimden görüş alma taraftariyim ben de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?