ahaha bizim de cuma gunu. ben boyunu merak ediyorum. kalca usg cekilmeden olcmuyorum dedi dr. ne alakaysa.
benim de sag omuz iptal. saga bi turlu yerlestiremiyorum cocugu nedense.
Benimki de kahvaltı yapmama müsade edip uyandı,, emmeye devam. Allahtan keyfi yerinde,, anormal ağlamalar yok şimdilik. Ama her an herşey olabilir ve gerçekten sabah akşam yıkamayı ciddi ciddi düşünmeye başladım artık
Ya bacağı uzatıp ölçecek ya bacağını uzatırsa da kalçayı çekiştirmiş olacak sanırım benim doktorum da 1 aylık olmadan ölçmem kalça çıkığı riski olmasın diye demişti.. Kalça ultrasonu da 2 aylıkken çekilecek.
Kalça ultrasonu 1 aylıkken çektirdi bizim. Neye göre karar veriyolar acaba. Boyunu ölçerken kalça çıkığına sebep olamaz bildiğim kadarıyla ama ölçüm yanlış çıkabiliyomuş. Ondan heralde..
Kalça ultrasonu 1 aylıkken çektirdi bizim. Neye göre karar veriyolar acaba. Boyunu ölçerken kalça çıkığına sebep olamaz bildiğim kadarıyla ama ölçüm yanlış çıkabiliyomuş. Ondan heralde..
Bildiğim bi konu değil valla doktorun yalancısıyım yanlış anladım belki de bilemiyorum. 2 aylıkken kalça ultrasonu ve isteğe bağlı rota virüsü aşısı yazmış bize verdiği kağıtta
Seviyo mu peki? Bizimki önce yıkarken kıyameti koparıyodu şimdi de çıkarırken. Üstünü falan çok zor giydiriyorum, yırtıyo kendini sudan ayrıldı diye... :)
Bildiğim bi konu değil valla doktorun yalancısıyım yanlış anladım belki de bilemiyorum. 2 aylıkken kalça ultrasonu ve isteğe bağlı rota virüsü aşısı yazmış bize verdiği kağıtta
Bizimki de 2. Ay verem ve zatürre aşısı dedi. Artık biz yapamıyoruz bunları sağlık ocağında yapılıcak dedi. Bulunmuyormuş aşılar. Kontrole de bana gelirsiniz dedi Sinir oldum,, hiç gitmedik daha önce,, iyidirler inşallah
Seviyo mu peki? Bizimki önce yıkarken kıyameti koparıyodu şimdi de çıkarırken. Üstünü falan çok zor giydiriyorum, yırtıyo kendini sudan ayrıldı diye... :)
Günaydınnnn. Bayram boyunca hiç giremedim gezmekten:) bugün rutine girince hemen ilk iş yine aldım tlfnu elime. Biraz göz attım Evininhatunu
kolay doğumlar diliyorum sana. Doğumun her türlüsü zor ama sonrası çok güzel herşeye değer. Bana bu 4 gün çoook iyi geldi. Eşim evde olunca hem çok yardımı oldu bana. Hemde sabah çıktık evden akşama kadar ne avm kaldı ne çarşı pazar ne ev gezmeleri. Pikniğe bile gittik deniz dışarıda hiç sorun çıkarmadı bize. Yedi içti yattı kalktı dışarısı çok ilgisini çekti. Hiç ağlamadı etrafı izledi kendi kendine uyudu uyandı. Bende hem sütümü sağıp yanıma alıyordum. Onun dışında zaten emzirme örtüsü sağolsun her yerde rahatça emzirdim tosunumu. Tosun demişken sanırım bizimki çok hızlı kilo alıyor. Gıdısının altını zor temizliyorum:) cumartesi 1 aylık olacak bakalım ne diyecek dr. Ama evde tartılıyorum denizle 3 haftada 2 kg almış. Sabah uyanır uyanmaz eşimin yokluğunu çok net hissettim. Nasıl rahattım kaç gündür. Ayda bir bayram olsaymış keşke:). Ayyne çok konuştum kaç gündür foruma girmeyince dilim şişmiş galiba:)
drucilla
bana 15 kilodan sonra bu kuş gibi geliyo hala :) bi de 9 ay boyunca birini karnında birini kucağında taşıyınca tek başına Duru hiçbişey :))) ama geçen gün Ayşe salonda uyudu, kucağımda yatağına taşıdım da inanamadım Allah nasıl bi güç vermiş hamileyken diye :))) yani bence fazla şikayet etmeyin, ikinci gelince mumla ararsınız bu günleri :)))))))
Ya bacağı uzatıp ölçecek ya bacağını uzatırsa da kalçayı çekiştirmiş olacak sanırım benim doktorum da 1 aylık olmadan ölçmem kalça çıkığı riski olmasın diye demişti.. Kalça ultrasonu da 2 aylıkken çekilecek.
cildiricam. 90 cc sut lavaboya gidecek. memeden icicekmis illa haspam biberonu istemiyor. memeyi unutur diye biberon vermekten korkan analara duyurulur. unutmuyor
memeyle de kavga ediyor bi yandan ne istiyorsun be cocugum yaaa
kızlar biz 7 günlük olduk. kızım kakasını yaparken ıkınıp sıkılıyor. ilk bebeğim de öyle kaka yapıyodu 20 günden sonra kolik başladı sizinkiler nasıl yapıyor? şimdi korkmaya başladım acaba bu da mı kolik olacak diye? sizinkiler kakayı nasıl yapıyordu?
cildiricam. 90 cc sut lavaboya gidecek. memeden icicekmis illa haspam biberonu istemiyor. memeyi unutur diye biberon vermekten korkan analara duyurulur. unutmuyor
memeyle de kavga ediyor bi yandan ne istiyorsun be cocugum yaaa
ahaha ayni yontemle uyudu. birak doyup doymadigini da anlamadim bi meme istedi bi kavga etti biberonu da almadi. gazi yok enazindan onu biliyorum. su halde yarim saat uyursa ne ala
buzluktan cikip benmari usulu eritilen ama bebe kisisi tarafindan icilmeyen sut belli bi sure daha (2-3 saat gibi) saklanabilir mi? saklanirsa buzdolabinda mi saklanmasi gerekir? eger oyleyse tekrar isitmak gerekicek bozulmaz mi? acil cevap istiyorum litfen nolur nolur
gecmis olsun. tekrarlamadan once acilmasi kac gun surdu? tekrarladiktan sonra kacinci gun?
benim basima geldi ayni meme 2 kez. ilkinde bebegi emzirdigim gibi hemen gecti. 2.sinde 3 gun surdu sertliklerin acilmasi ki her emzirmede mutlaka o memeti verdim. kac kez masaj ve sicak uyguladim bilmiyorum. sonra emerken birden aciliverdi tum bezeler kayboldu. bu hadisenin ismi angorjman. 1-7 gun arasi suruyormus. masaja ve ilik komprese devam et ve mutlaka sutunu sag. yalniz suna dikkat et normalde sicak su dus falan sut artirimina da iyi geldiginden tikanikligi artirabilir. o yuzden sagma/emzirme oncesi uygulamaya dikkat et. ve mutlaka emerken ya da sagarken elinle masaj uygula. ben sutu artiran humana cay, solgar hap falan bunlari kestim o tikaniklik suresince. kanser falan hrmen dillendirmek ne kolay ya doktor da bir garipmis.
Doğumdan 4 gün sonra sağ göğsüm bütünüyle şişti, taş gibi oldu. Süt gelmesi çok sınırlıydı. Ama beze elime gelmemişti. Sonra sağma, emzirme, sıcak uygulama, masaj, antibiyotik tedavisi derken göğsüm rahatladı yumuşadı. Fakat sola göre yarı yarıya daha az süt geliyor sağdan. Dün sabah yani dokuzuncu gün meme haresine bir iki cm yukarda minik sert bir kitle hissettim. Ama öyle acı falan yok. Göğüste yumuşak. O sebepten tedirgin oldum. Kanser olabilir mi diye ben ima ettim doktora. Ondan o şekilde bir açıklama yaptı doktor. Dünden beri sıcak uygulama yapıyorum sağıyorum. Kitlede herhangi bir yumuşama yok.
Dün bebek ziyeretine bir arkadaşım geldi. Birbuçuk yaşında oğlu var. Aynısı bende de olmuştu ve daha yeni geçti dedi.
Yine de tedirginim biraz. Eşim birşey yok diyor. Ama ben detaylı bakılıp kitlenin ne olduğu belirlenmeden rahat etmeyeceğim sanırım.
Benim de bir sorum var ilk zamanlar ben sütümü sağdım çok fazlaydı mastit olmamak için sağmıştım. Biberon vermiyorum ama o sütlerime de kıyamıyorum ne yapayım o sütleri vereyim mi bebeğe? Aslında gerek yok sütüm var ama boşa mı gitsin o sütler?
buzluktan cikip benmari usulu eritilen ama bebe kisisi tarafindan icilmeyen sut belli bi sure daha (2-3 saat gibi) saklanabilir mi? saklanirsa buzdolabinda mi saklanmasi gerekir? eger oyleyse tekrar isitmak gerekicek bozulmaz mi? acil cevap istiyorum litfen nolur nolur