sizin bebelerin kakasi arada bir sumuksu oluyor mu acabaa?
Bizim oluyor silerken bayağı zor oluyor hemde yapış yapış :) normalmiş ama okudum da biryerdesizin bebelerin kakasi arada bir sumuksu oluyor mu acabaa?
Evet cnm elzem :)Bebekler için d vitamini takviyesiymiş. Ama sağlık ocağını verdiği sağlıklı değilmiş o yüzden sordum.
Çok sağ ol bir de bunu kullanmak elzem mi? Yanı hiç bir ölçüm filan yapılmadan?
Evet pek bilgili olacaklarını ben de sanmıyorum. Eşim de fazla kurcalatma taraftarı değil bebeği. O yüzden sık sık doktora götürmek istemiyor. Kalp ekosu çekilirken baya sıkıntı yaşadık da o yüzden çocuğu doktora pek taşımak istemiyor artık. Yine de haklısın en azından ayda bir uzman bir hepimden görüş alma taraftariyim ben de.
Üfürüm mü duyulmustu neden kalp ekosu istenmisti cnm?Bebekler için d vitamini takviyesiymiş. Ama sağlık ocağını verdiği sağlıklı değilmiş o yüzden sordum.
Çok sağ ol bir de bunu kullanmak elzem mi? Yanı hiç bir ölçüm filan yapılmadan?
Evet pek bilgili olacaklarını ben de sanmıyorum. Eşim de fazla kurcalatma taraftarı değil bebeği. O yüzden sık sık doktora götürmek istemiyor. Kalp ekosu çekilirken baya sıkıntı yaşadık da o yüzden çocuğu doktora pek taşımak istemiyor artık. Yine de haklısın en azından ayda bir uzman bir hepimden görüş alma taraftariyim ben de.
Geç oldu ama memesiz uyuyamayan olarak beni de sayınMemesiz uyuyayamayan burda mı?
drucilla pozisyonu tam anlamadım ya anlasam deniycem de
Yine yalnızım
Yarın da hem benim hem bebenin kontrolü var. Onun ekstra aşısı var ve eşimin de doğum günü. Ne yapsam bebeyle ne yapılabilir ki nasıl yapılabilir üstelik
Süt kokusunu alıyorlar ya da anne kokusuyla sütü bağdaştırdılar bu koku varsa kesin süt de yakinlardadır diye düşünüyorlar. Çünkü bende de sadece memede uyumak istiyor.Ben de çözemedim şu işi... kadın izinden döndü, emzirip ona veriyorum uyutabiliyor kucağında. Annem de uyutabiliyor... ben anca arada bir... onda da inanamıyorum kendime zaten nasıl başardım diye.. bana gelince hep meme... ya da deli gibi hoplayıp zıplamam lazım. Ağlayınca strese girdiğim için heralde,, başka bi açıklama bulamadım...
Nasılsa 1-2 saate uyanacak bir seferlik altını değiştirmeden yatır kalkınca pırıl pırıl yaparsın :)kendimi gordum suanbenim yontem bu sabah patladi @Mutella Gretchen Grundler @nilselen
6dan 9a kadar uyumadi yine sakinlesmek icin memedeydi. 9da uyuttum 10da uyandi. suan yine emiyor. yine emerken doldurdu. sonra yine emerken uyuyakalip altini degistirirken yine uyanicak. yine yine yineama felaket gazi var napsam ki ya. usuttuk mu acaba cocugu
Manuel olanlar genelde zor olduğu için verimli olmuyormuş yine de internetten nasıl sağılır videoları izleyerek püf noktalarını öğrenebilirsin.Süt sağma makinen ne marka canım . Ben lansinohın manıeli i almıştım ama çok verimli sağamadım. Acaba sütüm mü az makinayı ben mi kıllanamıyorum, anlayamadım
Evet o 45 dk 1 saat olayı kesinlikle işe yarıyor ben de o süreyi kaçırmazsam melek gibi yatıp uyuyor kızım hiç huysuzlanmadan.Ya sen miydin bi yazı göndermişti biri burdan. 8 haftadan küçük bebeklerin uyanıklık süresi 45 dk 1 saati geçmesin yazıyordu. Sonrasında yorulup uykuya dalması zorlaşıyor diyordu. Ben dikkat ediyorum o yazıyı okuduğumdan beri ve cidden işe yarıyor. Sonrasında krize giriyor. Uyanıyor alt değiştirme biraz şarkı (bi de ingilizce çalışıyoruz) öpme koklama bol bol sarılma, gevşiyor uyku sinyalleri verdiği an ne istiyorsa veriyorum meme olsun ayakta dolaşmak olsun. Daha kolay uykuya daldığını fark ettim.
Her alt değiştirme öncesi gaz masajı yapıyorum. Gece gündüz fark etmiyor, gaz yüzünden uyuyamadığı için her bezde pambık gibi yapıp yatırıyorum.Gretchen Grundler masajınızın detaylarını dinlemek isterim :) gaz masajı mı yoksa rahatlatıcı masaj mı?
Genelde emzirip yatırdıktan sonra kalanları sağıyorum. Uyanır da meme isterse önce altını değiştiriyorum masaj falan o sırada süt de ürüyor olduğu kadar zaten emip yattigi için çok emmeden uyuyor genelde. Eğer sağıp hemen uyursam 2 saatte bebeği doyuracak kadar çıkıyor uyumazsam biraz daha uzun. Bir de sağdiktan sonra hurma ya da helva yiyorum ve bol su içiyorum, daha hızlı doluyor gibi geliyor öyle.drucilla sütü ne zaman sağıyorsun canım ben sanki sağarsam ve aniden meme isterse naparım hissine kapılıyorum ve henüz hiç sağmadım. Bir de diyelim bir memeyi sağdık dolması ne kadar sürüyor bi fikrin var mı
Canım mamajoo ya niyetlenmiştim baya sana da sormuştum doğru hatırlıyorsun sonra görümcemde medelanın pompası vardı onu aldım ondan tekli ama sadece denemek için sağdım işimi görcek gibi o damiktarina gore koyuyorum canim. bazen gunde 2 kez sagdigim oluyor. ayni anda ya da ard arda 2 meme sagmiyorsam zaten birlestirmiyorum sutleri. bazen bi memeden 30 cc cikiyor mesela. o zaman diger memeyi de sagiyorum. cunku o 30cc benim bebeye yetmezyetmedigi zaman 2 poset eritip birlestirmiyorum ayri ayri veriyorum. o da zor oluyor o anda. buzluktan cikan 2 ayri posetin birlestirilmesinde bi sajinca var mi bilmiyorum ama benim icime sinmesigi icin oyle yapiyorum..
bu arada ben pompadan cok memnunum sen de memnun musun? mamajoo vardi dimi sende de?
Çok sağol canım sütle ilgili bilgiler için buarada belirtmeden geçemiycem herkese uzun ayrıntılı cevap yazmana hayranım :)Geç oldu ama memesiz uyuyamayan olarak beni de sayın
Iki meme emdi, masajını yaptım, altını değiştirdim, ağzında emzikle yatağına bıraktım ellerimi yikayayim diye. 1 dk sonra geldim gözler gidiyor ama uyumamak için direniyordu. Biraz pışpışladım baktım gözler açılıyor emzireyim dedim meme ucunu ağzına alınca yarım dakikada derin uykuya daldı çocuk. Ama yatakta uyumuyor malesef.
Vaktin olsa kek kurabiye falan pişir, sevdiği müziklerden bir liste çalsın akşam boyunca, şöyle güzel bir elbise giy biraz makyaj yap, belki dans edin diyeceğim ama bunların hepsi için hanim kızın uyuması gerekiyor ki genelde uyumalari gerektiği zaman uyumazlar. Söylediğine göre salgıladığımız pis hormonlar bizi bebeklere ispiyonluyormuş, vücuda bak
Süt kokusunu alıyorlar ya da anne kokusuyla sütü bağdaştırdılar bu koku varsa kesin süt de yakinlardadır diye düşünüyorlar. Çünkü bende de sadece memede uyumak istiyor.
Nasılsa 1-2 saate uyanacak bir seferlik altını değiştirmeden yatır kalkınca pırıl pırıl yaparsın :)
Manuel olanlar genelde zor olduğu için verimli olmuyormuş yine de internetten nasıl sağılır videoları izleyerek püf noktalarını öğrenebilirsin.
Evet o 45 dk 1 saat olayı kesinlikle işe yarıyor ben de o süreyi kaçırmazsam melek gibi yatıp uyuyor kızım hiç huysuzlanmadan.
Her alt değiştirme öncesi gaz masajı yapıyorum. Gece gündüz fark etmiyor, gaz yüzünden uyuyamadığı için her bezde pambık gibi yapıp yatırıyorum.
Yağ kullanmıyorum gaz masajında genellikle çünkü benim için kullanım zorluğu oluyor. Önce omzumda ve göğsümde gaz çıkartarak başlıyorum. Sonra başının altına kusmasin diye battaniyesini katlayıp koyuyorum ve çıtçıtlı badinın üzerinden karninin iki yanına önden ve arkadan hafif sıkar gibi ovalıyorum. Sonra çıtçıtlıyı çıkartıp karnına saat yönünde hafif bastırarak daireler çiziyorum ya da sağ sol ve ortadan tek tek yine hafif bastırarak yukarıdan aşağıya indiriyorum elimi.
Baş parmağım ya da işaret ve orta parmağımla göbek deliginin 3-4 parmak üstüne ve 1-2 parmak altına saat yönünde 50 kuruş büyüklüğünde daireler çiziyorum çok hafif. Bu hareketlerin hepsinin arasında bacaklarını karnına hafifçe bastırıp ileri geri yapıyorum arada bir de sanki bez değiştirirken altını siliyormuş gibi bacaklarını yukarı kaldırıyorum. Ortalama 20 dk falan sürüyor mesajın tamamı ama genelde artık ayaklarını gazdan kıpır kıpır yapmayana kadar yapmaya çalışıyorum son birkaç dakikasında bezini açıyorum ama üstü kapalı tutuyorum yine de sadece hava alıyor. Bezi acikken kakasını daha çok yapıyor diye. Bunları yapınca hem gazı daha az oluyor hem de bez değiştirirken kazalar azalıyor.
Genelde emzirip yatırdıktan sonra kalanları sağıyorum. Uyanır da meme isterse önce altını değiştiriyorum masaj falan o sırada süt de ürüyor olduğu kadar zaten emip yattigi için çok emmeden uyuyor genelde. Eğer sağıp hemen uyursam 2 saatte bebeği doyuracak kadar çıkıyor uyumazsam biraz daha uzun. Bir de sağdiktan sonra hurma ya da helva yiyorum ve bol su içiyorum, daha hızlı doluyor gibi geliyor öyle.
İngilizceye devam et cnm,, çok işe yarıyo :) ben de çok sık ingilizce konuştum,, baya da öğrenmişti :) 45 dk konusunda da hemfikirim, becerebilince pek bi düzenli oluyo :)Ya sen miydin bi yazı göndermişti biri burdan. 8 haftadan küçük bebeklerin uyanıklık süresi 45 dk 1 saati geçmesin yazıyordu. Sonrasında yorulup uykuya dalması zorlaşıyor diyordu. Ben dikkat ediyorum o yazıyı okuduğumdan beri ve cidden işe yarıyor. Sonrasında krize giriyor. Uyanıyor alt değiştirme biraz şarkı (bi de ingilizce çalışıyoruz) öpme koklama bol bol sarılma, gevşiyor uyku sinyalleri verdiği an ne istiyorsa veriyorum meme olsun ayakta dolaşmak olsun. Daha kolay uykuya daldığını fark ettim.
Naptın acaba kiIlaca qerek kalmadi qalibasancim basladi suan 10 dkda bir nisanimda qeldi ama cok.kotuyum kizlar yapamicammi ne normali
Tabii ki, d vitamini anne sütünden alamıyor bebek ve kemikleri için ihtiyacı var d vitaminine.
Demir takviyesi öyle değil ama mesela. Anneden alıyor bebe. Ona ölçüm yaptıracağım ben de ihtiyacı yoksa vermicem
Allerji belirtisi diye biliyorumsizin bebelerin kakasi arada bir sumuksu oluyor mu acabaa?
Evet hem doğmadan önce parıltı vardı hem de üfürüm cıktı o yüzdenÜfürüm mü duyulmustu neden kalp ekosu istenmisti cnm?
Evet cnm. Laktozdan dolayıymış. Çiğ süt içme, yumurta peynir azalt hemen geçiyo...sizin bebelerin kakasi arada bir sumuksu oluyor mu acabaa?
Hanımlar Ayşe okula başlayacağı için evden çıkman gerekicek haftaya. Duru'yu da okul ortamına sokamam :) haliyle süt sağıp annemlere bırakmam lazım. Bana kısa bi özet geçer mi biriniz çok rica etsem? Neyle saklıyosunuz nasıl eritiyorsunuz nasıl ısıtıyorsunuz vs? Teferruatlı bişey mi doktora sorayım mı?
Doktor iyi dedi zaten canımMaşallah cnm,, anne sütüyle aldığı için fazla demez doktor bence.
Şurayı okuyabilirsin belki fikir olurSütümüzün yetip yetmediğini kaka saysından nasıl anlarız arkadaşlar
Biizm bebe bigün yapmıyo ertesi gün 3 veya 4 defa yapıyo bi hafta öncesine kadar her gün yapardı 32 günlük olduk acaba büyümeyle mi alakalı yoksa sütüm yetmiyor mu bilemedim
Bir de uzamış sarılığımız var mama da mı versem dedim dr gerek yok dediği halde
Bu kez sma almıştuk mamayı beğenmedi heraldealmadı ben de zorlamadm
Sizce nasıl bi yol izleyeyim
Mama değil ki bu ama anne sütü o yüzden sorun olmaz heralde diye düşünüyorum ben de.Doktor iyi dedi zaten canımkocam çok diyo ama ben onu takmıyorum yarasın sutlerimiz bebislerimize
Aynen ben de canımMama değil ki bu ama anne sütü o yüzden sorun olmaz heralde diye düşünüyorum ben de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?