Can'ım tabıkı ver yazık günah kaşıkla ver biberon vermiyorsanBenim de bir sorum var ilk zamanlar ben sütümü sağdım çok fazlaydı mastit olmamak için sağmıştım. Biberon vermiyorum ama o sütlerime de kıyamıyorum ne yapayım o sütleri vereyim mi bebeğe? Aslında gerek yok sütüm var ama boşa mı gitsin o sütler?
Bence içiyordur hatta bebek sağdığından fazla bile içiyordur bebeğin emmesiyle daha fazla süt çıkıyor memeden
Doymasa ağlar canım bence.doyuyor mu ne kadar iciyor sorusu oluyor kafamda ister istemez.
Cnm senin yardımcın vardı di mi? Bebeği bırakabiliyo musun uyutup falan? Ben biraz büyüğümle başbaşa bahçeye falan çıkayım gönlü olsun diyorum ama bi taraftan da korkuyorum yarım saat bile bırakmaya annem olmayıncaGünaydınnnn. Bayram boyunca hiç giremedim gezmekten:) bugün rutine girince hemen ilk iş yine aldım tlfnu elime. Biraz göz attım @Evininhatunu kolay doğumlar diliyorum sana. Doğumun her türlüsü zor ama sonrası çok güzel herşeye değer. Bana bu 4 gün çoook iyi geldi. Eşim evde olunca hem çok yardımı oldu bana. Hemde sabah çıktık evden akşama kadar ne avm kaldı ne çarşı pazar ne ev gezmeleri. Pikniğe bile gittik deniz dışarıda hiç sorun çıkarmadı bize. Yedi içti yattı kalktı dışarısı çok ilgisini çekti. Hiç ağlamadı etrafı izledi kendi kendine uyudu uyandı. Bende hem sütümü sağıp yanıma alıyordum. Onun dışında zaten emzirme örtüsü sağolsun her yerde rahatça emzirdim tosunumu. Tosun demişken sanırım bizimki çok hızlı kilo alıyor. Gıdısının altını zor temizliyorum:) cumartesi 1 aylık olacak bakalım ne diyecek dr. Ama evde tartılıyorum denizle 3 haftada 2 kg almış. Sabah uyanır uyanmaz eşimin yokluğunu çok net hissettim. Nasıl rahattım kaç gündür. Ayda bir bayram olsaymış keşke:). Ayyne çok konuştum kaç gündür foruma girmeyince dilim şişmiş galiba:)
Bugün ilk defa Damla ile dışarı çıktım. Yolda ağlar diye korkuyordum ama neyseki ağlamadı. Slingi goren hemşireler annesi 10 günlük bebek böyle taşıma dediNeyse onlari atlattık ebe topuk kanı aldı, monivit verdi, aşı kartı verdi. 25inde hepatit-b 2. doz aşısı vurulacakmis.
Biz çocuk doktoruna götürmüyoruz takip için filan. Önemli bir şey kaçırıyor muyuz Acaba?
Bir de monovit güvenli mi? Decavit kullanmayın diyordunuz ama bu da dahil mi? Alternatifi Ne?
Bugün ilk defa Damla ile dışarı çıktım. Yolda ağlar diye korkuyordum ama neyseki ağlamadı. Slingi goren hemşireler annesi 10 günlük bebek böyle taşıma dediNeyse onlari atlattık ebe topuk kanı aldı, monivit verdi, aşı kartı verdi. 25inde hepatit-b 2. doz aşısı vurulacakmis.
Biz çocuk doktoruna götürmüyoruz takip için filan. Önemli bir şey kaçırıyor muyuz Acaba?
Bir de monovit güvenli mi? Decavit kullanmayın diyordunuz ama bu da dahil mi? Alternatifi Ne?
Devit 3 güvenli değil canım decavit bizim kullandığımız multivitamindi. Wellcare iyi diyorlar ben bibac kullanıyordum değiştireceğimBugün ilk defa Damla ile dışarı çıktım. Yolda ağlar diye korkuyordum ama neyseki ağlamadı. Slingi goren hemşireler annesi 10 günlük bebek böyle taşıma dediNeyse onlari atlattık ebe topuk kanı aldı, monivit verdi, aşı kartı verdi. 25inde hepatit-b 2. doz aşısı vurulacakmis.
Mantıklı valla bu şekilde ben de yapayım halihazırda biraz süt bulunsa iyi olur. Peki her sağdığın ayrı poşete mi yoksa bir günü tek poşete mi koyuyorsunhic belli olmuyor senin dinlenme ve su tuketiminle alakali biraz tekrar dolma suresi. sicak dus sonrasi ve ozellikle uyursan cok daha hizli doluyor onu farkettim. ben genelde emzirip uyudugundan emin olduktan sonra sagiyorum. iki memeyi de emzirdiysem ikisini de sagiyorum. tek meme emdiyse full kapasiteolani sagmiyorum. isimi garantiye almak icin. dedigin gibi nolur nolmaz :)) ama bazen en kotu ihtimalle sagdigimi veririm diyerek tamamen dolu olani da sagdigim oluyor.. tam doluyken kac cc sut cikacak diye gormek icin.
Biz de eşimle her akşam yıkamaya karar verdik dün bize uzun bir aradan sonra rahat bir uyku uyuttuğu için sıpaBiz de uyku saati ya da rutini şaşarsa ne bileyim misafir falan geldiyse de değişik bişey olduysa çıldırmasını beklemeden yıkıyoruz 2 gündür
Benim eşim de öyle düşünüyor ama ben bir şey kaçırır miyim acaba diye tereddüt ediyorum.İlkinde hem hamilelik sürecinde hem de doğduktan sonra her ay gün gün gidiyordum kontrole. Hamilelikteki bütün testleri yaptırdım. Bu sefer dr yüzü görmeden çeşitli cihazlara girmeden ve hastane havası solumadan doğurdum. Adamakıllı 3 kez gittim 4. gidişimde doğurdum. Yine yenidoğan doktoruna da götürmeyi düşünmüyorum. Aşı vakti gelince sağlık ocağına götürüp getireceğim. Aile hekimimiz çok bilgili alanında uzman. Kızım hastalandığında götürüyorum aynı çocuk doktoru gibi ilgileniyor farklı birşey yapmıyor. Benim için ölçütlerden biri de ilaç taraftarı değil. Hemen antibiyotik ateş düşürücü yazan tip doktorlardan değil. Bu sebeplerden aşıdan aşıya aile hekimimizle irtibatta olmayı düşünüyorum. Haftaya kalça ultrasonu için gideceğim yenidoğan doktoruna.
Çok uzun yazmışım ama bence sağlık ocağı yeterli
Decavit de önerilmiyor. Decatabs d3 veya wellcare
Cok sağ olun kızlar. Bunlardan birini alayım o zaman.Devit 3 güvenli değil canım decavit bizim kullandığımız multivitamindi. Wellcare iyi diyorlar ben bibac kullanıyordum değiştireceğim
Massallah kuzuyaBen de kendi çapımda ölçtüm 5 buçuk çıktı sol kolumu omuzdan hissetmiyorum emzirirkenyarın bakalım kontol net rakamlar yarın
Oo maşallah , nazar değmeain aman.Massallah kuzuyaBizim ki de 3300 doğdu 2 haftada 4300 olmuş iyi mi sizce ? Eşim çok almış kilo dedi ben de sevindim hiç mama vermedim sadece anne sütü..
Amin canım saolasınOo maşallah , nazar değmeain aman.
Evet canım var ama sadece ev ve yemekle ilgileniyor. Çocuklar bende. Benim yanımda kimse yok başka. Sadece bir kez uyutup alışverişe çıktım 2 saat. Geldiğimde uyuyordu hala. Ben değil yardımcıya annem ve eşimden başka hiç kimseye bırakamam şuan. Çünkü çok küçük ve huyunu suyunu bilmiyorlar.Cnm senin yardımcın vardı di mi? Bebeği bırakabiliyo musun uyutup falan? Ben biraz büyüğümle başbaşa bahçeye falan çıkayım gönlü olsun diyorum ama bi taraftan da korkuyorum yarım saat bile bırakmaya annem olmayıncasen ne durumdasın?
Maşallah epey güzel kilo alımıMassallah kuzuyaBizim ki de 3300 doğdu 2 haftada 4300 olmuş iyi mi sizce ? Eşim çok almış kilo dedi ben de sevindim hiç mama vermedim sadece anne sütü..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?