- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Oda sıcaklığında 3 saat buzdolabında 3 gün buzlukta 3 ay canım. Soğuk sütü sıcak su içerisinde ısıtabilirsin buzluktan çıkanı ise vaktin varsa dolapta çözdür yoksa benmari usulü eritip yine ısıtabilirsn. Saklamak içinse lansinohun süt saklama poşetleri var onları kullanabilirsin üzerine tarihini de yazarsın sırayla tüketirsn sütleriniHanımlar Ayşe okula başlayacağı için evden çıkman gerekicek haftaya. Duru'yu da okul ortamına sokamam :) haliyle süt sağıp annemlere bırakmam lazım. Bana kısa bi özet geçer mi biriniz çok rica etsem? Neyle saklıyosunuz nasıl eritiyorsunuz nasıl ısıtıyorsunuz vs? Teferruatlı bişey mi doktora sorayım mı?
İnşallah canım, benimde kızımda anne karnındaki dıruşundan kaynaklı hafif bir içe dönüklük var, biz de yarın ortopediste götüreceğiz bakalım ne diyecek. Çok geçmiş olsun, inşallah tekrarına gerek kalmadan düzelirsiniz.iyi bir profesor bulduk canim,ozel muayenehanesine goturuyoruz. uludag universitesinde hocaymis ayni zamanda.hocalara alci konusunda ders veriyormus.erkenden alciya almanin avantaj oldugunu soyledi doktor. duzelecek insallah dedi. yarin acilacak alci,tam duzelme olmadiysa yenisi takilacak. en fazla 5 kez alciya aliyorlarmis,duzelmezse zorlamiyorlamis,ameliyat ediliyormus. insallah ona gerek kalmaz.
İnşallah canım, benimde kızımda anne karnındaki dıruşundan kaynaklı hafif bir içe dönüklük var, biz de yarın ortopediste götüreceğiz bakalım ne diyecek. Çok geçmiş olsun, inşallah tekrarına gerek kalmadan düzelirsiniz.
Aynı sorun bende de var. Bir de acıktığı zaman buzluktakilerden versem bu sefer memede süt bekleyecek, bekleyince ya süt sızdırıyorum ya da sertleşiyor memeler canımı acıtıyor. Ne yapacağım bilmiyorum.Benim de bir sorum var ilk zamanlar ben sütümü sağdım çok fazlaydı mastit olmamak için sağmıştım. Biberon vermiyorum ama o sütlerime de kıyamıyorum ne yapayım o sütleri vereyim mi bebeğe? Aslında gerek yok sütüm var ama boşa mı gitsin o sütler?
Monovit'in ilaç içeriğine baktım onda da Butilhidroksianisol yani bha var. Alacağın ürünün prospektüsüne bak eğer bu yazıyorsa vazgeç. Doktor bana multi tabs acd verdi a c ve d vitamini içeriyor, şimdilik kullanıyorum ama bir daha ki ay sadece d vitamini olan bir şey önermesini isteyeceğim.Bugün ilk defa Damla ile dışarı çıktım. Yolda ağlar diye korkuyordum ama neyseki ağlamadı. Slingi goren hemşireler annesi 10 günlük bebek böyle taşıma dediNeyse onlari atlattık ebe topuk kanı aldı, monivit verdi, aşı kartı verdi. 25inde hepatit-b 2. doz aşısı vurulacakmis.
Biz çocuk doktoruna götürmüyoruz takip için filan. Önemli bir şey kaçırıyor muyuz Acaba?
Bir de monovit güvenli mi? Decavit kullanmayın diyordunuz ama bu da dahil mi? Alternatifi Ne?
Bir kez oldu ama öncesinde ne yemiştim hatırlamıyorum. Yedigün bir şeye tepkidir diye düşünüyorum.sizin bebelerin kakasi arada bir sumuksu oluyor mu acabaa?
Bugün kontrolde doktor 1 aydan sonra kaka sayısının azalması beklenir dedi ama senin durumun biraz farklı olabilir bu dediğimden. Ama 2 günde bir dört kez kaka yapıyorsa o zaman iyidir sanırım sütün.Sütümüzün yetip yetmediğini kaka saysından nasıl anlarız arkadaşlar
Biizm bebe bigün yapmıyo ertesi gün 3 veya 4 defa yapıyo bi hafta öncesine kadar her gün yapardı 32 günlük olduk acaba büyümeyle mi alakalı yoksa sütüm yetmiyor mu bilemedim
Bir de uzamış sarılığımız var mama da mı versem dedim dr gerek yok dediği halde
Bu kez sma almıştuk mamayı beğenmedi heraldealmadı ben de zorlamadm
Sizce nasıl bi yol izleyeyim
TeşekkürlerÇok sağol canım sütle ilgili bilgiler için buarada belirtmeden geçemiycem herkese uzun ayrıntılı cevap yazmana hayranım :)
Günübirlik sağıp birakacaksan biberonla saklayabilirsin. Buzlukta saklayacaksan süt saklama posetlerinden edinmen lazım. Dolaptakini sıcak suyun içinde ısıt benmari usulü ama su hala kaynarken değil. Buzluktakini dolapta çözülmesini bekle diyorlar ama denemedim ayrıntılı bir şey diyemem.Hanımlar Ayşe okula başlayacağı için evden çıkman gerekicek haftaya. Duru'yu da okul ortamına sokamam :) haliyle süt sağıp annemlere bırakmam lazım. Bana kısa bi özet geçer mi biriniz çok rica etsem? Neyle saklıyosunuz nasıl eritiyorsunuz nasıl ısıtıyorsunuz vs? Teferruatlı bişey mi doktora sorayım mı?
Saol cnm,, son sorum? Kaplar mı daha sağlıklı poşetler mi? Bir de 2-3 saat için kaç cc yeter sizce? Bir gün de sağabilir miyim o kadarını?
Sütünün az olduğunu neden düşündün? Gün içinde uyuyor musun? Yeterli uyumadigim zaman sütüm cılız derelere dönüyor.Kızlar sütleriniz tam anlamıyla kaç günde çoğaldı. Kafayı yemek üzereyim, gün boyunca süt yapıcı şeyler yiyip içiyorum yine de yetmiyoe sütüm. Mecburen mama veriyorum. Biz bugün 11 günlük olsuk. Benim sütüm mü az, yoksa biraz daha mı beklemeliyim, çok mu aceleciyim. bolbol sütünüz yaklaşık ne zaman geldi
Ay site bugün çok yavaş ya çok sinir bozucu.
Sütünün az olduğunu neden düşündün? Gün içinde uyuyor musun? Yeterli uyumadigim zaman sütüm cılız derelere dönüyor.
Internetten araştırdım da biraz farklı bir şey alıp kullanacağım. Teşekkür edrim. Dediğin gibi monovitte de bha yardımcı maddesi varmış.Aynı sorun bende de var. Bir de acıktığı zaman buzluktakilerden versem bu sefer memede süt bekleyecek, bekleyince ya süt sızdırıyorum ya da sertleşiyor memeler canımı acıtıyor. Ne yapacağım bilmiyorum.
Monovit'in ilaç içeriğine baktım onda da Butilhidroksianisol yani bha var. Alacağın ürünün prospektüsüne bak eğer bu yazıyorsa vazgeç. Doktor bana multi tabs acd verdi a c ve d vitamini içeriyor, şimdilik kullanıyorum ama bir daha ki ay sadece d vitamini olan bir şey önermesini isteyeceğim.
Bir kez oldu ama öncesinde ne yemiştim hatırlamıyorum. Yedigün bir şeye tepkidir diye düşünüyorum.
Bugün kontrolde doktor 1 aydan sonra kaka sayısının azalması beklenir dedi ama senin durumun biraz farklı olabilir bu dediğimden. Ama 2 günde bir dört kez kaka yapıyorsa o zaman iyidir sanırım sütün.
Teşekkürler
Galiba yazmayı seviyorum uzun uzun, bir de bildiğim bir şeyi söylemezsem ve işine yarayacak birini iyi bir yöntemden mahrum edersem kötü hissederim gibi geliyor :)
Günübirlik sağıp birakacaksan biberonla saklayabilirsin. Buzlukta saklayacaksan süt saklama posetlerinden edinmen lazım. Dolaptakini sıcak suyun içinde ısıt benmari usulü ama su hala kaynarken değil. Buzluktakini dolapta çözülmesini bekle diyorlar ama denemedim ayrıntılı bir şey diyemem.
Eşim rota virüsü aşısı var dedi. Sağlık ocağı vurmuyormuş eczaneden satın alıp götürünce vuruyorlarmışBugün kontrolümüz vardı. Defne'nin gelişimi güzelmiş, kalça ultrasonu temiz çıktı aşıyı da bugün vuruluruz diye düşünmüştüm ama hastanede yapılmıyormuş mecburi yön sağlık ocağı o yüzden.
Son günlerde benim aklımda iki büyük sorun vardı ikisine de cevap aldım. Birincisi emerken çok hızlı çekmesi ve gaz yutması, bu gazlar yüzünden kusmasi ve hatta sütün burnundan gelmesiydi. Ben çocuğuma hırsla emiyor diyordum ama insan çuvaldızı kendine batırmalıymış önce, bebeğimin hiç kabahati yokmuş sütün tazyikli olduğu içindir dedi doktor. Emzirmeden önce biraz sağ sütünü dedi. Eve gelince ben de sağmak için vakit yok kız çok aç diye makas yöntemiyle yavaşlattım sütü ve gerçekten de yuttugu hava azaldı benim suratsız kızımın. Böylece büyük sorunlardan biri çözüldü.
İkinci sorun da 5 saat uyuması ve aç kalmasıydı. Artık o kadar aç kalmasının sorun olmadığını söyledi, bırak uyusun dedi. Kaç saate kadar bırakayım dedim uyanana kadar dedi, zaten acıkırsa o uyumaz diye de ekledi. Bu sayede benim de içim rahat etti artık kendi kendime döngüye girmem emzirsem mi uyandırsam mı diye.
Kızımın kusmalarının reflüden olabileceğini ama bu zamanlarda reflünün normal olduğunu ve gelecek ay hala geçmezse ilaca başlayacağımızı söyledi. Bazen kakasında pütürlü tanecikler oluyor, onlar da normalmiş.
Gelecek ay kaka sıklığı azalabilir kaka yapma zorluğu artabilirmiş çünkü artık bilinçli bir şekilde yapmaya başlayacakmış, korkma panik olma dedi.
Bebemin yüzünde ergenlik sivilceleri vardı ben yediğim içtiğimden ya da sıcaktan terden diye düşünüyordum ama annenin hormonlarındanmış hatta göğüsleri biraz şişebilir oynamayın dedi.
Sanırım hepsi bu, ikinci aydan bekleyeceklerimiz bunlarmış hanımlar.
Bir de iki sorum var; sağlık ocağının yapacağı aşıdan başka bir aşı alabiliyor muyuz dışarıdan ve siz aşıları sağlık ocağında ücretsiz yaptırma konusunda ne düşünüyorsunuz?
Bir de birinci ayda aşı takvimi dışında vurulacak bir aşı var mı?
Solgar aldın mı cnm ?Kızlar sütleriniz tam anlamıyla kaç günde çoğaldı. Kafayı yemek üzereyim, gün boyunca süt yapıcı şeyler yiyip içiyorum yine de yetmiyoe sütüm. Mecburen mama veriyorum. Biz bugün 11 günlük olsuk. Benim sütüm mü az, yoksa biraz daha mı beklemeliyim, çok mu aceleciyim. bolbol sütünüz yaklaşık ne zaman geldi
Birinci ay hepatit b var cnm. Başka bişey yapmadı bizimki de.Bugün kontrolümüz vardı. Defne'nin gelişimi güzelmiş, kalça ultrasonu temiz çıktı aşıyı da bugün vuruluruz diye düşünmüştüm ama hastanede yapılmıyormuş mecburi yön sağlık ocağı o yüzden.
Son günlerde benim aklımda iki büyük sorun vardı ikisine de cevap aldım. Birincisi emerken çok hızlı çekmesi ve gaz yutması, bu gazlar yüzünden kusmasi ve hatta sütün burnundan gelmesiydi. Ben çocuğuma hırsla emiyor diyordum ama insan çuvaldızı kendine batırmalıymış önce, bebeğimin hiç kabahati yokmuş sütün tazyikli olduğu içindir dedi doktor. Emzirmeden önce biraz sağ sütünü dedi. Eve gelince ben de sağmak için vakit yok kız çok aç diye makas yöntemiyle yavaşlattım sütü ve gerçekten de yuttugu hava azaldı benim suratsız kızımın. Böylece büyük sorunlardan biri çözüldü.
İkinci sorun da 5 saat uyuması ve aç kalmasıydı. Artık o kadar aç kalmasının sorun olmadığını söyledi, bırak uyusun dedi. Kaç saate kadar bırakayım dedim uyanana kadar dedi, zaten acıkırsa o uyumaz diye de ekledi. Bu sayede benim de içim rahat etti artık kendi kendime döngüye girmem emzirsem mi uyandırsam mı diye.
Kızımın kusmalarının reflüden olabileceğini ama bu zamanlarda reflünün normal olduğunu ve gelecek ay hala geçmezse ilaca başlayacağımızı söyledi. Bazen kakasında pütürlü tanecikler oluyor, onlar da normalmiş.
Gelecek ay kaka sıklığı azalabilir kaka yapma zorluğu artabilirmiş çünkü artık bilinçli bir şekilde yapmaya başlayacakmış, korkma panik olma dedi.
Bebemin yüzünde ergenlik sivilceleri vardı ben yediğim içtiğimden ya da sıcaktan terden diye düşünüyordum ama annenin hormonlarındanmış hatta göğüsleri biraz şişebilir oynamayın dedi.
Sanırım hepsi bu, ikinci aydan bekleyeceklerimiz bunlarmış hanımlar.
Bir de iki sorum var; sağlık ocağının yapacağı aşıdan başka bir aşı alabiliyor muyuz dışarıdan ve siz aşıları sağlık ocağında ücretsiz yaptırma konusunda ne düşünüyorsunuz?
Bir de birinci ayda aşı takvimi dışında vurulacak bir aşı var mı?
Saol cnm, gece uyurken yapıcam ilk denemeyi :)buzlugun buyukse ve yerin varsa kaba koyabilirsin. posetler yer acisindan avantajli,duz yatiriyorsun,az yer kapliyor.
ben bugun 2 3 saatligine ciktim. 70 cc sagdim biraktim ama senin bebisin benimkinden buyuk,daha cok icebilir.
sut miktarini bilmiyorum ama sagabilirsin sanirim.
Saol cnm,, son sorum? Kaplar mı daha sağlıklı poşetler mi? Bir de 2-3 saat için kaç cc yeter sizce? Bir gün de sağabilir miyim o kadarını?
Maşallah cnm,, birkaç haftaya daha da rahatlıcak oğluşun inşallah :)Kızlar selamlar,
Vakit ne kadar çabuk geçiyor :) Ben bu aralar her şeye yetişmeye çalışıp hiçbir şeye tam yetişemeyenlerdenim. Gelen giden eksik olmuyor, evin her işini yapmaya çalışıyorum bir de en önemlisi Ege'yi büyütüyorum. Valla rüyalarımda bile hep Ege var :) Evlat bambaşka bir şeymiş. Bu aralar maşallah diyelim Ege'nin gaz sancıları biraz azaldı. Ben rezene çayı içiyorum, süt ürünü pek çok şey tüketmeyi azalttım ve Ege'ye sürekli masaj yapıyoruz. Artık o da gazını daha rahat çıkartabiliyor çok şükür.
2 gün sonra 1. ayımız dolucak. Kalça ultrasonu ve aşısını yaptırıcaz. Ben de buraya vakit ayırmak istiyorum ama nedense bu aralar bir zaman problemim var, gün nasıl geçiyor anlamıyorum. Ege uyuyunca hemen uyumaya çalışıyorum ya da evin işleri oluyor. Okuduğum kadarıyla genel olarak her şey yolunda.Evininhatunu canım senden de güzel haberler bekliyoruz. :) Bir tek sen kaldın galiba :)
Görüşürüz kızlar, kendinize çok iyi bakın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?