Bugün kontrolümüz vardı. Defne'nin gelişimi güzelmiş, kalça ultrasonu temiz çıktı aşıyı da bugün vuruluruz diye düşünmüştüm ama hastanede yapılmıyormuş mecburi yön sağlık ocağı o yüzden.
Son günlerde benim aklımda iki büyük sorun vardı ikisine de cevap aldım. Birincisi emerken çok hızlı çekmesi ve gaz yutması, bu gazlar yüzünden kusmasi ve hatta sütün burnundan gelmesiydi. Ben çocuğuma hırsla emiyor diyordum ama insan çuvaldızı kendine batırmalıymış önce, bebeğimin hiç kabahati yokmuş sütün tazyikli olduğu içindir dedi doktor. Emzirmeden önce biraz sağ sütünü dedi. Eve gelince ben de sağmak için vakit yok kız çok aç diye makas yöntemiyle yavaşlattım sütü ve gerçekten de yuttugu hava azaldı benim suratsız kızımın. Böylece büyük sorunlardan biri çözüldü.
İkinci sorun da 5 saat uyuması ve aç kalmasıydı. Artık o kadar aç kalmasının sorun olmadığını söyledi, bırak uyusun dedi. Kaç saate kadar bırakayım dedim uyanana kadar dedi, zaten acıkırsa o uyumaz diye de ekledi. Bu sayede benim de içim rahat etti artık kendi kendime döngüye girmem emzirsem mi uyandırsam mı diye.
Kızımın kusmalarının reflüden olabileceğini ama bu zamanlarda reflünün normal olduğunu ve gelecek ay hala geçmezse ilaca başlayacağımızı söyledi. Bazen kakasında pütürlü tanecikler oluyor, onlar da normalmiş.
Gelecek ay kaka sıklığı azalabilir kaka yapma zorluğu artabilirmiş çünkü artık bilinçli bir şekilde yapmaya başlayacakmış, korkma panik olma dedi.
Bebemin yüzünde ergenlik sivilceleri vardı ben yediğim içtiğimden ya da sıcaktan terden diye düşünüyordum ama annenin hormonlarındanmış hatta göğüsleri biraz şişebilir oynamayın dedi.
Sanırım hepsi bu, ikinci aydan bekleyeceklerimiz bunlarmış hanımlar.
Bir de iki sorum var; sağlık ocağının yapacağı aşıdan başka bir aşı alabiliyor muyuz dışarıdan ve siz aşıları sağlık ocağında ücretsiz yaptırma konusunda ne düşünüyorsunuz?
Bir de birinci ayda aşı takvimi dışında vurulacak bir aşı var mı?