Benim eşim de işe başladı, annem de doktor kontrolüne gitti sabahtan öğlene kadar asrınla başbaşaydık ve kabus gibiydibi de oyle dene bakalim umarim ise yarar.
bizimki de 4-6 arasi uyudu ama nasil uyudu garibim belli degil. bi 10 kez gaz cikardi sanirim. kipir kipir kipir o kadar harekete cikti belki de. ne bicim gaz biriktiyse cocukta artik. 2 saat iyi bile uyudu o kadar kipirdanmaya. kiyamam ya bitsin su gaz sorunlari bi an oncebugun esim isbasi yapti. kv ile yalniz kaldik. bi bebekle yalniz kalamadim. bakalim napicaz.
Evet gerçekten emzirme dünyanın en pratik işiymiş. Yemek yapmam gerekince keşke bizi doyurmak da bu kadar kolay olsa diye düşünüyorum hatta. Sağma işine ben de üşeniyorum. Bir de günde birden çok kez sağman gerekirse sağdığın malzemeleri buzdolabına koyup tekrar kullanabilirsin mikrop ürememiş olur hemde günlük bir defa yıkarsın aklında olsunSaol cnm,, niyeyse hiç hoşlanmıyorum bu sağma olayından ama başka çare yok
İki saat emiyor ama 1,5 saati emzik niyetine kullanılıyoruz canım. Üzülme hiç. Sadece memenin ucundan ziyade kahve kısmıda almasını sağlamaya çalış. Daha iyi emer ve daha az hava yutar.kizlar oglusum emmeye basladi ama soyle ki hem kahverengi kismin tamamini agzina almiyor,ucundan emiyor hem de 15 dk.yi gecmiyor emmesi. bazen 1 saat sonra uyanip yine emiyor bazen de 3 saat falan kalkmiyor. ben uyandirip emzirmeye calisiyorum ama uykudan agzini acip emmiyor. sagdigim sutten veriyoruz biz de mecburen ya kasikla ya biberonla. dogru mu yapiyorum. sizler boyle 1 saat 2 saat emdi deyince
Bence banyo yaptırıp yatırdığın zaman en iyisi çok yüksek ihtimal uzun uyuyacak çünküSaol cnm,, yeter inşallah sağmaya.. sürekli memede çünkü, hangi ara fırsat bulucam bilmiyorum
ay evet bu sabah beline kadar cikmisti bide kurumuslar. sabah sabah poposunu yikarken uyandi mecburen cocuk :))Bizim oluyor silerken bayağı zor oluyor hemde yapış yapış :) normalmiş ama okudum da biryerde
medelayi iyi diyorlar ama zaten. iyi yapmissin varsa ne gerek var almayaCanım mamajoo ya niyetlenmiştim baya sana da sormuştum doğru hatırlıyorsun sonra görümcemde medelanın pompası vardı onu aldım ondan tekli ama sadece denemek için sağdım işimi görcek gibi o da
duru kiz bizimkilerden buyuk. doktor bana 2 haftalikken hic meme emmeden 90cc memeden sonra 30-60cc arasi icer demisti. bir de gecen aksam tek memeden 90cc cikti benim. oncesinde emmis miydi hatirlamiyorum ama. bebekler makineden bir 30cc kadar fazla cekebilirmis. bunlar referans olur belki sana :)Saol cnm,, son sorum? Kaplar mı daha sağlıklı poşetler mi? Bir de 2-3 saat için kaç cc yeter sizce? Bir gün de sağabilir miyim o kadarını?
masallah defne kiza. ben ilk asiyi hastanede yaptiricam. sonrakileri saglik ocaginda. bir problem olacagini sanmiyorum.Bugün kontrolümüz vardı. Defne'nin gelişimi güzelmiş, kalça ultrasonu temiz çıktı aşıyı da bugün vuruluruz diye düşünmüştüm ama hastanede yapılmıyormuş mecburi yön sağlık ocağı o yüzden.
Son günlerde benim aklımda iki büyük sorun vardı ikisine de cevap aldım. Birincisi emerken çok hızlı çekmesi ve gaz yutması, bu gazlar yüzünden kusmasi ve hatta sütün burnundan gelmesiydi. Ben çocuğuma hırsla emiyor diyordum ama insan çuvaldızı kendine batırmalıymış önce, bebeğimin hiç kabahati yokmuş sütün tazyikli olduğu içindir dedi doktor. Emzirmeden önce biraz sağ sütünü dedi. Eve gelince ben de sağmak için vakit yok kız çok aç diye makas yöntemiyle yavaşlattım sütü ve gerçekten de yuttugu hava azaldı benim suratsız kızımın. Böylece büyük sorunlardan biri çözüldü.
İkinci sorun da 5 saat uyuması ve aç kalmasıydı. Artık o kadar aç kalmasının sorun olmadığını söyledi, bırak uyusun dedi. Kaç saate kadar bırakayım dedim uyanana kadar dedi, zaten acıkırsa o uyumaz diye de ekledi. Bu sayede benim de içim rahat etti artık kendi kendime döngüye girmem emzirsem mi uyandırsam mı diye.
Kızımın kusmalarının reflüden olabileceğini ama bu zamanlarda reflünün normal olduğunu ve gelecek ay hala geçmezse ilaca başlayacağımızı söyledi. Bazen kakasında pütürlü tanecikler oluyor, onlar da normalmiş.
Gelecek ay kaka sıklığı azalabilir kaka yapma zorluğu artabilirmiş çünkü artık bilinçli bir şekilde yapmaya başlayacakmış, korkma panik olma dedi.
Bebemin yüzünde ergenlik sivilceleri vardı ben yediğim içtiğimden ya da sıcaktan terden diye düşünüyordum ama annenin hormonlarındanmış hatta göğüsleri biraz şişebilir oynamayın dedi.
Sanırım hepsi bu, ikinci aydan bekleyeceklerimiz bunlarmış hanımlar.
Bir de iki sorum var; sağlık ocağının yapacağı aşıdan başka bir aşı alabiliyor muyuz dışarıdan ve siz aşıları sağlık ocağında ücretsiz yaptırma konusunda ne düşünüyorsunuz?
Bir de birinci ayda aşı takvimi dışında vurulacak bir aşı var mı?
tikali oldugunda bile memeden sut geliyor canim. senin doga kiz iyi somurmus bence memeyi :)) ben 15 20 dk sagiyorum. bebek emiyormus gibi varsayarak. masaj modunda sagiyorum bir de her zaman. hizli modlari kullanmiyorum.Sol memeyi doğa emdikten sonra sağdım hiç çıkmadı desem yeri var bikaç yudum ben tıkalı olduğunu düşünüyorum oyüzden sağdım fazla sağmadım kaç dakika sağmam gerekiyor ben yine biraz çıkar diye düşünüyordum
21 günlük canmBebeğin nekadarlık canım
haha kiyamam size ya. bizimki de banyo yapti ve uyudu. sabah bahsettigim yontem patladi. bide kollarim dayanmiyor o agirligi oyle tasimaya :)) gaz cikardiktan sonra sarilip ayakta sallanarak uyutuyorum son 2 seferdir. koala gibi yapisiyor baris daBenim eşim de işe başladı, annem de doktor kontrolüne gitti sabahtan öğlene kadar asrınla başbaşaydık ve kabus gibiydi
Gazı vardı ve sürekli ağladı. İki dk elimden indiremedim. Annem gelene kadar wc ye bile gidemedim
Bütün gün memede uyuduğu 5-10 dk lar ile sürekli mızmız ve ağlayarak geçirdi.
Masaj yaptık, banyo yaptırdık, pışpışladık, meme ağzından düşmedi ama sürekli huysuzdu. En son 6 da bayıldı zavallım. Çünkü yaklaşık 3 kupa Melisa çayı içtim. Ben de bayıldım yanına. Öyle bir saat uyumuşum.
Ama oğlan gece uykusuna yatmış, 7.30 da kalktı azıcık emdi geri uyudu, kalkar birazdantekrar emmeye.
Dünya varmış bu saatte uyuyunca bebek nasıl güzel oluyormuş. Resmen hayat varmış. Bizimki bugüne kadar 10-11 den önce hiç uyumamıştı :)
Melisa çayına devam :)
hic belli olmuyor ya. bizim onceki banyomuzdan sonra bi 5 saat uyumadi sipa.Bence banyo yaptırıp yatırdığın zaman en iyisi çok yüksek ihtimal uzun uyuyacak çünkü
Yazdıkların benimde aklımdaki sorulardı. Doktora gitmeden bende bi deneyim makas yöntemini inşallah bizde de işe yararBugün kontrolümüz vardı. Defne'nin gelişimi güzelmiş, kalça ultrasonu temiz çıktı aşıyı da bugün vuruluruz diye düşünmüştüm ama hastanede yapılmıyormuş mecburi yön sağlık ocağı o yüzden.
Son günlerde benim aklımda iki büyük sorun vardı ikisine de cevap aldım. Birincisi emerken çok hızlı çekmesi ve gaz yutması, bu gazlar yüzünden kusmasi ve hatta sütün burnundan gelmesiydi. Ben çocuğuma hırsla emiyor diyordum ama insan çuvaldızı kendine batırmalıymış önce, bebeğimin hiç kabahati yokmuş sütün tazyikli olduğu içindir dedi doktor. Emzirmeden önce biraz sağ sütünü dedi. Eve gelince ben de sağmak için vakit yok kız çok aç diye makas yöntemiyle yavaşlattım sütü ve gerçekten de yuttugu hava azaldı benim suratsız kızımın. Böylece büyük sorunlardan biri çözüldü.
İkinci sorun da 5 saat uyuması ve aç kalmasıydı. Artık o kadar aç kalmasının sorun olmadığını söyledi, bırak uyusun dedi. Kaç saate kadar bırakayım dedim uyanana kadar dedi, zaten acıkırsa o uyumaz diye de ekledi. Bu sayede benim de içim rahat etti artık kendi kendime döngüye girmem emzirsem mi uyandırsam mı diye.
Kızımın kusmalarının reflüden olabileceğini ama bu zamanlarda reflünün normal olduğunu ve gelecek ay hala geçmezse ilaca başlayacağımızı söyledi. Bazen kakasında pütürlü tanecikler oluyor, onlar da normalmiş.
Gelecek ay kaka sıklığı azalabilir kaka yapma zorluğu artabilirmiş çünkü artık bilinçli bir şekilde yapmaya başlayacakmış, korkma panik olma dedi.
Bebemin yüzünde ergenlik sivilceleri vardı ben yediğim içtiğimden ya da sıcaktan terden diye düşünüyordum ama annenin hormonlarındanmış hatta göğüsleri biraz şişebilir oynamayın dedi.
Sanırım hepsi bu, ikinci aydan bekleyeceklerimiz bunlarmış hanımlar.
Bir de iki sorum var; sağlık ocağının yapacağı aşıdan başka bir aşı alabiliyor muyuz dışarıdan ve siz aşıları sağlık ocağında ücretsiz yaptırma konusunda ne düşünüyorsunuz?
Bir de birinci ayda aşı takvimi dışında vurulacak bir aşı var mı?
Dikişlerim çok agrimiyodu sadece oturunca agriyordu. Bende dogumdan 2 gun sonra taktim korse agri yapmadi oturunca yine dikislerim agriyordu.
Sonra gecti dikislerin agrisi ama henüz düşmedi dikisler
Bizim sarılık değeri en son 12,5 du ve evet sarı hala bebek.Bizdede anne sütü sarılığı devam edıyor 11 re düştü oranı sizinki nasıl ? Görünümü sarımı bebegın
bizde Ünv gıdıyorduk en son çıldırttılar , uzayan sarılığımız var uzadığı için idrar kültürüne bakıyorlar orda bakteri üremesi olmuş biz oranları görünce korktuk Ünv doktor ulaş olmuş diyor yane sonuç doğru değil e tamam dedık testi ikiler tekrarladılar yine ulaş , sevindik problem Yok die siz nefrolojıyede gıdın onlarda görsün dedi konsitasyona acil yazın dedım ben nasıl gösterıyım ne zaman randevu alırsanız ozaman hey allahım bir orda şartelim attı gelişimini soruyorum iyi diyor yeterince açıklama Yok gittim nefrolojiye Eylül'lün sonuna sıra verebılırım dıyor , doktoru buldum çok nazik bir doktordu rica ettım anlattım durumu sonuçlara baktı uzayan sarılıgı hiç bir sorun teşkil etmiyor peki kanına baktılar mı dedi 1 ay önce evet dedım hay Allah dıyıp yenıdogandakı doktoru aradı tatlı sert uyardı sen bu çocugu boşunu bana yolluyorsun önce kanına bak ve senın takibin yeterli dedi, gidin kan gşrişlerınızi yapsın doktorunuz dedı ama bıdaha çocuğun canı yanacak gidip gelıcez diye aldım jimere götürdüm iykide götürdüm bir güzel durumunu öğrendim sarılığının degerınede alnından cihazla baktı memnun kaldık Soner beye gıttık ona devam edıyorum .şu Ünv Allah düşürmesin çok yoruyorlar insanı
@garipkedi danismadan bekleniyorsunuzKızlar numaraların olduğu arkadaş kimdi yaEvininhatunu bi arasak mı acaba merak ettim bunca zaman ses çıkmayınca
Memnun olmaktan öte cnm, acaip alıştık,,, ve velet resmen keyif yapıyo banyoda :) yayılıyo, göbüşü dikiyo, bacakları ayırıp mayışıyo,, çıkarınca da yırtıyo kendini ağlamaktan :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?