Ben lohusa korsesi almadım. Evde normal korse vardi onu kullandim canim.benim dustu ama biraz yorulunca agri oluyor. bugün muayene etti,cok iyi bir sorun yok,guzel dikmisler dedi.
normal dogum oldugu icin almana gerek yok ama sen bilirsin dedi.
lohusa korsesi olarak ozel bir sey satiliyor mu,yoksa bildigimiz korselerden mi alacagiz?
Sanırım gereksiz telaş yapıyoruz. Aşağı yukarı hepimiz aynı sorunu yaşıyorsak demek ki bu dönemde oluyor böyle sorunlar.Gecmis olsun..Ben de bi kac gun once farkettim tam meme basinda kahverengi kisimda findik kadar bi beze var..Tedirgin oldum bayagi..herkes kanal tikanmistir diyor ama oyle kanal tikayacak kadar da bi sutum yok bilemedim..doktora gidecegim umarim kotu bisey degildir..
Evet sanırım fazla kaygılanıyorum. Ama bunun bir sebebi var. Benim bir arkadaşım emzirme döneminde göğsünde ki kitleyi süt bezesi sandığı için önemsememiş. Ama kitle kötü huylu tümör olduğu anlaşıldı sonradan.canim telas yapma yine git doktora icin rahatlasin ama bisey yoktur merak etme. sut kanallari tikaniyor oluyor bunlar
Bezeleri de çözermi ki...ferb simdi aklima geldi. benim gogsum sertlestiginde cig sarimsak (bir yerde okudum cig sarimsak tuketilmesi oneriliyordu) yuttum 2 kez(hap gibi yuttum ben :)) bir de papatya cayi yaptim kendime. onlar da fayda etmis olabilir. dene istersen.
Memnun olmaktan öte cnm, acaip alıştık,,, ve velet resmen keyif yapıyo banyoda :) yayılıyo, göbüşü dikiyo, bacakları ayırıp mayışıyo,, çıkarınca da yırtıyo kendini ağlamaktan :)
Bence araştır önce bir zararı var mı diye doktoruna da sor eğer zararı yoksa bebeğe içirme sen iç, sütten bebeğe zaten geçer. Bitki de olsa bebeklerin vücudunun nasıl tepki vereceğini bilmiyoruz ki.Kızlar bizim olduğumuz yerde bi bitki var akbaşlı diyorlar rezene gibi demleyip 1 çay kaşığı bebeğe verince gaz sancısı falan kalmıyormuş. Bilen varmı bu bitkiyi
Ya gazdandır ya da elini kolunu oynatıp kendini uyandırıyor bu bebeler, o yüzdendir. Kollarını sar hafifçe, sararken uyanmazsa kolay kolay uyanmaz diye umuyorum. İnsan sinir oluyor ya uzun uğraşlarla uyut daha yatağın yolunun yarısında uyanıp fal taşı gözlerle şöyle baksın hak mı hukuk mu buÇıldırdı yine 7 den beri. Uyuyor bi de uyuyamasa anlarım da hemen uyanıyor. Sabrım sınanıyor yeminle yaa. Uyudu diye rahatlayacak oluyorum uyanıyor sinirim bozuldu manyak oldum diken üstündeyim sürekli
Her vücut farklıdır tabi ama ben de sezaryen oldum 1 ay önce. 20 kilo almistim 13'ünü verdim ve bugün hamilelikten önce aldığım small elbiselerimden birine sorunsuz girdim. Sadece derim elastikiyetini biraz kaybettiği için göbek biraz yumuşak ama o da sporla düzelecek bir şey. Geçen hafta girmemiştim eski elbiseme 1 haftada epey fark etti. Bol su içip emzirirsen ve vücudun da müsaitse gerek kalmayabilir korseye. Bir de benim doktorum önermemişti korse, sen de kullanmayı düşünsen bile doktora sormadan kullanma çünkü dış dikiş iyileşse de içte hala dikişler var onların ne durumda olduğunu bilmiyoruz.Kızlar ben sezaryen oldum üç hafa oldu korse falan kullanmadım da kuşlansam kı acaba? Korse kıllanmazsam göbeğim kalır öı kesşn ?
Gelecek o günler de, şu bebelerin bize çektireceği de taş çatlasa 2 ay daha sonra onlar da daha sakin olacaklar, olmalılarEvet hep şikayet zamanları yazdığım için öyle geliyor olabilir ama uyanıklık süreleri tabi ki uzuyor ve tabi ki değerlendiriyoruz ama saatlerdir uyanık olmaması gerektiğini de biliyorum yani..ben de çok özlüyorum eski halimi inan
Şimdi düşününce doğru olabilir çünkü dışarı çıktığımda uzun süre kaldığımda sutyen ıslanmıyor aynı sürede evde olsam kesin sızmış olurdu diye düşünüyorum her eve geldiğimde. Belki dediğin doğrudur o zaman memelere özgürlükSüt artırma yöntemlerinden birini daha keşfettimsütyen veya yarım atlet tarzı sıkı şeyler giymeyince süt artıyor. Herkes de böyle mi acaba. Kayınvalime söyledim, çocuklarını sütten kesince memesini çarşafla bağlarmış, süt kesilsin diye
Canim haber bekliyoruz hayirlisiylaIlaca qerek kalmadi qalibasancim basladi suan 10 dkda bir nisanimda qeldi ama cok.kotuyum kizlar yapamicammi ne normali
AynenYatarak emziriyorum ben artık öyle durumlarda. Eğer uyumasına çok ihtiyacım varsa yanyana yatıyoruz, emerkenki pozisyonu değişmediği için meme ağzından çıktıktan sonra da uyumaya devam ediyor.. çok alıştırmak istemiyorum ama dinlenmem gerektiğinde yahut çok uzun süre uyumadığı için o krize bi reset atmak gerektiğinde falan öyle yapıyorum.. genelde her bebekte işe yarar..
Bende sütyen kullanmıyorum sütüm akıyor aynen:)Şimdi düşününce doğru olabilir çünkü dışarı çıktığımda uzun süre kaldığımda sutyen ıslanmıyor aynı sürede evde olsam kesin sızmış olurdu diye düşünüyorum her eve geldiğimde. Belki dediğin doğrudur o zaman memelere özgürlük
Benim nöbetim bitti. Dünden beri çocuğun gazını çıkartmaya çalışıyorum ne bir pırt ne bir gark ne de zort, masaj yapmaktan barnaklarım düğüm oldu ama yok. Nazar mı değdirdim bebeme anlamadım ki, normalde o kadar hareketi yapsam insan bağırsakları hediye paketi yapıp eve yollar "artık sorun yaşamam ben kardeş, eyvallah" der ama tık yok. Ben de zor bela seslerle falan uyutup sıcak yastıktan medet umuyorum
Benmde sırtüstü yatıyor ama kafa yanda kafası sivrileşir mi yanlara destek koyuyorm atletimi kıvırıp hiç sevmiyor uyanıyorAynen sırt üstü sadece gece uyuyor inşallah huy değiştirmez, o yüzüstü uyurken ben çok endişeleniyorum uyumam mümkün değildrucilla
bana neyin iyi geldigiini bilmiyorum o yuzden denemekte fayda var. yumurta buyuklugundeydi bendeki beze haline gelmis tikaniklikBezeleri de çözermi ki...
O nedirhic belli olmuyor ya. bizim onceki banyomuzdan sonra bi 5 saat uyumadi sipa.
ama su iki uyku arasi 45 dk - 1 saati gecmesin olayi cidden ise yariyor
Bebek mama almıyorsa yapacak birşey YokSütümüzün yetip yetmediğini kaka saysından nasıl anlarız arkadaşlar
Biizm bebe bigün yapmıyo ertesi gün 3 veya 4 defa yapıyo bi hafta öncesine kadar her gün yapardı 32 günlük olduk acaba büyümeyle mi alakalı yoksa sütüm yetmiyor mu bilemedim
Bir de uzamış sarılığımız var mama da mı versem dedim dr gerek yok dediği halde
Bu kez sma almıştuk mamayı beğenmedi heraldealmadı ben de zorlamadm
Sizce nasıl bi yol izleyeyim
Emzirme yastığı kullanın şu simit şeklinde olandan. Ben çok rahat ettim elim kolum hiç ağrımıyorAslında hepimiz o loop'ta yaşıyoruz, bir yerden delik bulup çıkabilirsek şanslıyız. Ben bazen son emmeden sonra degistirmiyorum altını, gazını çıkartıp yatiriyorum yoksa bitmiyor hiçbir zaman.
Allahım altın bebek resmen, maşallah annesi ne güzel yavrun :)
Ay bu yöntem ne güzelmiş slingi bir süre takayım da kokum sinsin, ben de denerim ya da tişört falan koyarım yatağına gözümün önünde durduğu bir uykusunda :)
İnşallah işine yarar çünkü insanda derman kalmıyor bir süre sonra, ne kollarda ne bileklerde ne de memede hal kalıyor sürekli uyandığı zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?