2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

benimkinin de arandigi oluyor ve o zamanlar doymamis oluyor,beslemeye devam edince uyuyor.
etrftakilerin konusmalari meshurdur. bana da habire 20 dk.da bir kaldir emzir diyorlar ve her goren 20 kere falan soyluyor artik fenalik geldi.uyuyan bebegi 20 dk.sonra nasil kaldirayim. benimki 3 saatte zor ayiliyor. 20 dk. hayal:)

Aynen ben 2 saatte uyanmazsa uyandırıyorum sarılıkta vardı. Ama bu 70 cc kafamı kurcalıyor

Onlar hep var ya doymuyor mamaya başla bi haftadır kv deyim hergün biri bunu söylüyor

Onlar hep var ya doymuyor mamaya başla bi haftadır kv deyim hergün biri bunu söylüyor

Hayır doktorada sordum aranıyor sürekli diye aranma bebeklerde bi refleks açsada toksada aranır dedi kilo alımı normal dedi ama bilmiyorum . Mama ver dedikleri zaman çok üzülüyorum sanki bebeğime yetemiyormuşum gibi

Selamlaaar, kontrolden ve aşıdan geldik
Her şey yolunda bugün 39 günlük olduk yarın kırk uçurcaz
Boyu kilosu baş çevresi falan iyi. Geçen gün d vitaminini verdikten sonra iki kez fışkırtarak kusmuştu onu söyledim süt bileşeni içeren probiyotikli bir d vitaminiydi. Değiştirmek iatediğimi söyledim. D vitaminini ayrı probiyotiği ayrı vericem artık. Dikkat! Probiyotik ilaç değildir! Laktoz İntoleransı olabileceğini düşündük bu yüzden probiyotiği süt bileşeni içermeyenden istedim. Biogaia önerdi. Kullananlar memnun mu?
Süt alerjisi seviyesinde olsa kakada kan olur hiç oldu mu dedi. Hiç olmadı dedim. Olursa şüphelen, ara sıra kakada sünme olabilir dedi.
Kalça ultrasonunu çektirdik onda da sorun yok çok şükür.
Sağlık ocağına geçtik orda da aşısını yaptırdık. Sonraki aşı da 4 ekimde. Haftada 1 gün yapılıyormuş ben 3 aşıyı birden yaptırmak istemediğimi söyledim bana o kadar sığ bi cevap verdiler ki. Neymiş o aşıların içerikleri birbiriyle etkileşimli olduğu için 3 aşı aynı gün vurulmalıymış. Hayır haftanın bir günü o aşının yapılmasının sebebi nedir dedim cevap alamadım. O aşıyı yapacak kişi 1 gün mü orda? Yoo. O aşılar bi yerde hazırlanıp sadece o gün mü geliyor? Cevap yok. O aşılar ateş yapabilirmiş evden çıkmadan calpol ya da parol şurup verecekmişim. Eşimle birbirimize baktık ve güldük tamam dedik. Ebe noldu dedi. Muhtemelen vermem dedim. Siz bilirsiniz ben söyleyim de çünkü yıkayamazsın 3 gün su değmeyecek koluna dedi. Tamam dedim :) gıcık oldu bana.
İpek huysuz, uyumuyor. Daha farkında canının acıdığının. Topuk kanını alırken bu kadar ağlamamıştı

Bebeğin kaç günlük. Benimkisi 11 günlük. Uzun süreli uyku uyumak istiyor. Uyandırınca çok ağlıyor ve memede emmeden uyuyor. Ama dün gece uyuyakaşmışım. Saat beşe kadar uyumuş. Uykusunda bir saat emzirdim ve uykuya devam etti. Saat dokuza kadar uyudu uyandı. Saat dokuzda tam uyandığında çok keyifliydi.
Bende uyandırmayayım artık diyorum ama doktor bir ay üç saatte nir beslensin dedi.

Bugun bera testimiz vardi..burda da yaptiracak arkadaslar vardi..biliyosundur ama soyliyim yine de..bize ac getirin demislerdi telefonda randevu alirken..ac goturmeye gerek yokmus sinir oldum bosuna ac biraktim kuzumu..derin uykuda olmasi sart ama yoksa olcmuyo cihaz.gitmeden son 3 gun banyo yok yag krem yok..ozellikle bas bolgesine..bizim kulaklar saglam cikti cok sukur..

Ya biz de işitme testi yaptırdık ama uyanıktı? Farklı şeyler mi? Ne farkı var acaba okuduğum kadarıyla aynı işlem yapılmış.

Aynen yA bunalıma sokuyorlar insanı sütü etkiliyor o da ben bugün kv dedim artk mamaya erken başlayacan galiba dedi bende söyleye söyleye başlatacaksınız siz söyledikçe sütüm azalıyor yeter artk dedim anlarsa tabi
Eve geçince az bi mama verip iyi uyuyacak mı bakasım var onu düşünüyorum şu ara

Ya biz de işitme testi yaptırdık ama uyanıktı? Farklı şeyler mi? Ne farkı var acaba okuduğum kadarıyla aynı işlem yapılmış.
Bu berayi devlet hastanesinde yapiyolar sadece..ilgi premature dogdugu icin ve ailede de isitme kaybi oldugu yonlendirdiler bizi..dogdugunda hastanede sadece kulaktan olcuyolar..bu ise bebege sinyal veriyor bant yapistiriyolar 3 tane derin uykudayken o sekilde olcuyolar..

Canım tomrisin notlarında okumuştum. Bebekler sütü daha çabuk sindirdikleri için mesela sütü içtikten sonra 2 saat uyur ardından uyanır.fakat mamayı sindirmesi zor olduğu için içtikten sonra 4 saatte anca sindirir mide ve 4saat sonra uyanır bizde demekki çocuk açmış karnı doyunca 4saattir uyuyor diye mamaya yönlenirmişiz. Anne sütünün sindirimi kolay bebekler hemen sindiriyor sende k sağ bi bak bakalım kaç cc.

Emzirirken yarım kundak yapıp emzirmeyi deneyebilirsin. Bebeğe hakim olmanı kolaylaştırabilir. Böylece bütün vücuduyla sana dönük olur

Ay büyüme atağıymış. Çocuğumun içine cin kaçmamış şükürler olsun

1. Atak – Olgunlaşma (4. veya 5. hafta)

Bu haftalarda bebekler fiziki çok büyük değişiklikler yaşarlar ve bu ruhsal değişiklikleri de beraberinde getirir. Organları daha farklı çalışmaya başlayan, daha iyi görebilen bebek kendini bir girdapta bulur. Bu girdaptan en iyi çıkmanın yolu da tabii ki dokuz ay içinde kaldığı annesine yanaşmak, çıktıktan sonra sıkı fıkı vakit geçirdiği babasıyla kaynaşmaktır. Bol bol meme ister, sürekli ağlayabilir (bir iki gün) "çocuğun içine cin kaçtı" diye dertlenebilirsiniz. Dertlenmeyin. Çünkü geçecek ve bebek bu süreçten daha fazla şey yaparak çıkacak. Bu söylediğim tüm ataklar için geçerli. Ataklarda bebekler fena şekilde anneci/babacı (daha çok anneci ve memeci) olurlar. Yere koysan durmaz, göğe koysan almaz hallerdedirler. Camdan atmak isteyebilirsiniz, aman diyeyim. Geçecek. Sonra öyle güzel şeyler yapacak ki insan "iyi ki atmamışım da doğurmuşum" falan diyecek.

Helena Burda canım doğum hikayem :)

Canım kilo alımı normalse hiç takma kafana.Benim bebiş doğumdan sonra iki gün içinde 500 g kaybetti, sonra bir haftada 150g almış . Ben şimdi önğmğzdeki 10 gün mama takviyesi yapıcam mecburen.Bebekler doğduktan sonra cerdikleri kiloları 15 gün içinde almalılarmış. Sen de böyle bir kilo kaybı yoksa hiç deneme mamayı bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…