Doktor 1 aylık kontrolünde 60cc çıkıyor dedim normal dedi . Şuan 40 günlük oldu ama bazen doymuyor gibi sürekli aranıyor aç mı diyr düşünmeden edemiyorum. Birde etrafımdakilerin aç bu çocuk doymuyor demeside tuzu biberi
benimkinin de arandigi oluyor ve o zamanlar doymamis oluyor,beslemeye devam edince uyuyor.
etrftakilerin konusmalari meshurdur. bana da habire 20 dk.da bir kaldir emzir diyorlar ve her goren 20 kere falan soyluyor artik fenalik geldi.uyuyan bebegi 20 dk.sonra nasil kaldirayim. benimki 3 saatte zor ayiliyor. 20 dk. hayal:)
Onlar hep var ya doymuyor mamaya başla bi haftadır kv deyim hergün biri bunu söylüyorDoktor 1 aylık kontrolünde 60cc çıkıyor dedim normal dedi . Şuan 40 günlük oldu ama bazen doymuyor gibi sürekli aranıyor aç mı diyr düşünmeden edemiyorum. Birde etrafımdakilerin aç bu çocuk doymuyor demeside tuzu biberi
Onlar hep var ya doymuyor mamaya başla bi haftadır kv deyim hergün biri bunu söylüyor
Bebeğin kaç günlük. Benimkisi 11 günlük. Uzun süreli uyku uyumak istiyor. Uyandırınca çok ağlıyor ve memede emmeden uyuyor. Ama dün gece uyuyakaşmışım. Saat beşe kadar uyumuş. Uykusunda bir saat emzirdim ve uykuya devam etti. Saat dokuza kadar uyudu uyandı. Saat dokuzda tam uyandığında çok keyifliydi.[i doktor. Emzirmeden önce biraz sağ sütünü dedi. Eve gelince ben de sağmak için vakit yok kız çok aç diye makas yöntemiyle yavaşlattım sütü ve gerçekten de yuttugu hava azaldı benim suratsız kızımın. Böylece büyük sorunlardan biri çözüldü.
İkinci sorun da 5 saat uyuması ve aç kalmasıydı. Artık o kadar aç kalmasının sorun olmadığını söyledi, bırak uyusun dedi. Kaç saate kadar bırakayım dedim uyanana kadar dedi, zaten acıkırsa o uyumaz diye de ekledi. Bu sayede benim de içim rahat etti artık kendi kendime döngüye girmem emzirsem mi uyandırsam mı diye.
Kızımın kusmalarının reflüden olabileceğini ama bu zamanlarda reflünün normal olduğunu ve gelecek ay hala geçmezse ilaca başlayacağımızı söyledi. Bazen kakasında pütürlü tanecikler oluyor, onlar
Ya biz de işitme testi yaptırdık ama uyanıktı? Farklı şeyler mi? Ne farkı var acaba okuduğum kadarıyla aynı işlem yapılmış.Bugun bera testimiz vardi..burda da yaptiracak arkadaslar vardi..biliyosundur ama soyliyim yine de..bize ac getirin demislerdi telefonda randevu alirken..ac goturmeye gerek yokmus sinir oldum bosuna ac biraktim kuzumu..derin uykuda olmasi sart ama yoksa olcmuyo cihaz.gitmeden son 3 gun banyo yok yag krem yok..ozellikle bas bolgesine..bizim kulaklar saglam cikti cok sukur..
Allah analı babalı büyütsün canım gözünaydın hoşgelmiş kızınKizalr hepiniz saolun Allah razi olsuntelim kapaliydi cok sukur kizima yeni kavustum ama ne kavusma bide bana sorun en son yoqun bakimda yerde kivraniyodum anlatacam
Aynen yA bunalıma sokuyorlar insanı sütü etkiliyor o da ben bugün kv dedim artk mamaya erken başlayacan galiba dedi bende söyleye söyleye başlatacaksınız siz söyledikçe sütüm azalıyor yeter artk dedim anlarsa tabiHayır doktorada sordum aranıyor sürekli diye aranma bebeklerde bi refleks açsada toksada aranır dedi kilo alımı normal dedi ama bilmiyorum . Mama ver dedikleri zaman çok üzülüyorum sanki bebeğime yetemiyormuşum gibi
Bu berayi devlet hastanesinde yapiyolar sadece..ilgi premature dogdugu icin ve ailede de isitme kaybi oldugu yonlendirdiler bizi..dogdugunda hastanede sadece kulaktan olcuyolar..bu ise bebege sinyal veriyor bant yapistiriyolar 3 tane derin uykudayken o sekilde olcuyolar..Ya biz de işitme testi yaptırdık ama uyanıktı? Farklı şeyler mi? Ne farkı var acaba okuduğum kadarıyla aynı işlem yapılmış.
Aldı aldı sonunda, bir gün boyunca inatlaştık kafasını memeye sabitlemeye çalıştık falan. Sonunda oldu.zeyno_82 canim naptin,alabildi mi memeyi?
Aynen yA bunalıma sokuyorlar insanı sütü etkiliyor o da ben bugün kv dedim artk mamaya erken başlayacan galiba dedi bende söyleye söyleye başlatacaksınız siz söyledikçe sütüm azalıyor yeter artk dedim anlarsa tabi
Eve geçince az bi mama verip iyi uyuyacak mı bakasım var onu düşünüyorum şu ara
Biz yine gazdan uyandık çığlık çığlığa
Sütün tazyikli gelmesi sorununa uzun vadeli çözüm duyan var ki aranızda? Sağmayı önerdi doktor ama daha fazla arttıracağı için uzun vadede sorun daha da buyur yazıyor lll Türkiye'de
Büyük kızımda 3-4 ay tazyikli sütüm gelirdi. O daha emme zahmetine girmeden süt fışkırırdı ağzına. Sonra boğulurcasına hızlı hızlı yutardı. Okudum araştırdım. Dediğin gibi sütünüzü sağmayın, iyice artar diyordu birçok kaynak. Yabancı kaynaklardan okudum biraz da. Orda da bazı yazılarda sağmayın bazı yazılarda da sağıp derin dondurucuya atmayı tavsiye ediyordu. Ama olan olmuştu bizim için. Bebek emmekten zevk alamayınca 3 buçuk aylıkken meme grevine girdi. Uyanıkken hayatta emziremiyordum. Ayağımda hafif sallayıp uyku uyanıklık arasında tam 5 buçuk ay emzirdim. Çok zor oldu. 9 aylıktı uyanık emmeye başladığı. Meme grevine girince hemen sütlerimi sağıp derin dondurucuya atmaya başladım. Sütüm hep yettiği için hepsi toprağa döküldüler. Dua ettim ikinci bebeğim olursa tazyikli sütüm olmasın diye şimdi de sütüm ucu ucuna yetiyor
Kizalr hepiniz saolun Allah razi olsuntelim kapaliydi cok sukur kizima yeni kavustum ama ne kavusma bide bana sorun en son yoqun bakimda yerde kivraniyodum anlatacam
Hayırlı olsun bebeğin. Uzun mutlu güzel ömürleri olsun. Tebrikler
Tabi ki,, yarın mutlaka çeker atarım. Tek başına rahatlıkla yıkarsın çünkü file gibi değil. Küvetin veya bebek küvetinin içine oturduğu için riskli değil. Ayrıca anakucağı formunda olduğundan bebek için çok konforlu. Yumuşak bi baş yastığı var, o da kafasının kaymasını engelliyor. Sadece bebeği yatırmadan önce sıcak su dökmek lazım mutlaka. Yoksa ürperebiliyor. Biz küvet ayağı da aldık. Eğilmeden rahat rahat yıkıyoruz.
Teşekkür ederim
Kizlar ben zaten hastanede yatiyodum sira bekliyodumya dun qece 2 de sanciyla uyandim az biraz cektim sabaha doqru nisanim qeldi ne quzel aqir aqir cekiyodum sabah doktor baki 1 cm var acilman dedi hadi fitil koyalim hemen acilsin dedi beni indirdi yoqun bakima ama en son yerde yatiyodum kivraniyodum yok dedim ben yapamicam mahvoldum aqridan acilma 4 cm oldu buda beni yolladi qeri doqum haneye orda cildirdim ben hayatimda bole bi awri cekmemistim dayanamadim qelen qiden tuseliyo derken 2 dozda suni sanci verdiler iyice dayanilmaz hale qeldi 3 kere yatak deistirdik kanamadan en sonki doktor 2 avuc kadar pihtilasmis kan qelince bide kizimin kalbi yavasladi 7 cmle sezeryana yolladilar beni okadar cektiqim yanima kar kaldi anlayacaniz hala sesim kisik suan
Doktorlar acele etmeyip suni vermeseler ve zaman tanısalar. Doğuma saygı duysalar, anneyi strese sokmasalar, böylece bebek de strese girmese..... ben bu kadın doğumcuları anlayamıyorum
Kızlar emzik olarak hangi marka kullanıyosunuz
Bize gebelik kursunda emzik biberon yasak demişlerdi bebeğim çok emdiği için bende emziğe 20 günlükken başladım benim yakamdan düşmedi hiç. Siz neden başladınız
Önce emer mi bilemedik wee baby nin kini aldık verdik ama damak diş yapısı bozulur mu değiştirelim mi
Avent smooth aldım. Herkes çok öneriyor. Ama emzik verince mememi emmediği için bir ay sonra tekrar deneyeceğim
Ben sezeryan olduğumda 3 gün hiç sütüm gelmedi, sıfır süt. Bebeğim hep ağlamıştı yavrum. Yine de mama vermedim. 3. Gün eve gelebildik, sıcak duş aldım. İki saat sonra sütüm bir indi pir indi. Memeler 3-4 ay bomba gibiydi sürekli tazyikli akardı. Hoş onunda derdi ayrı olmuştu. Mamadan ziyade bol bol meme ver. Sütün gelmese ver. Emsin sen benden daha şanslısın bugün yarın gelir sütün sancı çektin vücut uyarıldı. Kısa zamanda gelecektir. Bu süreçte 20 dakika bir meme ver ki memeler uyarılsın. Gelecek sütlerin, coşacak inşallah.Kizlar ne ucum var ne sutum var ya napsamkiqece mecbur mama verdiler cok aqladi alismasini istemiyorum...silikon ucla denesem.tutarmi acaba
Yüzüstü yatırınca hem uzun uyuyor hem de pıtır pıtır çıkarıyor benim ki. Ben de çok cesaret edemiyorum aslında. Kısa süreli yatırıyorum.battaniye koydum bakalim fark edecek mi. bide su sevi bebenin yatagini kullanmiyordum yuz ustu yatirdigim icin. kayiyo cunku yan minderlerin altina giriyor kolu bacagi kurbaga gibi oluyor cocuk :) simdi onu koydum yine yatagina. kundak yapip ona yatirmaya devam edicem geceleri de. duzelir umarim. 2 gecedir kivraniyo gazdan. bazen ikiniyor ikiniyor cikmayinca basliyor icli icli aglamaya. kiyamiyorum hic yabu sabah 4ten 5e kadar masaj yaptim. onunla biraz rahatladi. ama nasil bi gazsa cikar cikar bitmiyor cocukta. bide yani bu kadar sık kaka yapmasina ragmen.
bu dedigin sakin sakin emen cocuklar icin gecerli bacim. bizimkini bi gor emerken. bedeni yukari donuk bacaklar kipir kipir habire savuruyor. kafa da inatla memeye bakmayacam diyor :) bedeni duz tutmak mumkun degil. basini zaptedicem derken omuzum mahvoldu kolumu sekilden sekile sokmaktan :)
Ozaman incirden değildir canımbence yapmaz ama. 2 haftadir yiyorum. son 2 gun disinda asiri gaz sorunumuz yoktu
Ben de doğum hikayemi yazayım. Az çok biliyorsunuz gerçi.
Doğumdan bir gün önce doğumu başlatan her şeyi denedim ve Cuma sabahı saat 5.30 gibi belimde ve kasiklarimda ağrı ile uyandım. Dünün yorgunluğu çıkıyor diye düşünüyordum:)
Hastanede bayramdan önce son bir kontrol için çağırmıştı doktor. Neyse sıra aldım bekliyorum ama karnımda da kasımalar var. Aralıklarına hiç bakmıyorum ama sanki doğum başladı falan diye düşünüyorum. Sevinçliyim.
Sıra bana gelene kadar epey bekledim. O sırada hastanede tur filan atıyorum. Sürekli yürüyorum. Sıra geldi doktor baktı. Suyu çok fazla bebeğin dedi. Kilosu da 3600-3700 arası bir şey dedi.
O sevinçle çıktım Nstye girdim. Nstde beş dakikada bir şancı tepeleri çıkıyordu karnım kasildıkça. Ebe geldi doğum başlamış dedi.
Doktor beni acile yolladı hemen. Orada açıklık kontrolü yapıldı. 4 cm açıklık vardı. Bebeğin kilosuna bakıldı ultrasonda. 4300 dendi. Iri fetüs şüphesi ile doktor sezaryen öneriyorum dedi. Çok üzüldüm. Sancim vardı, acılmam vardı... Ama sezaryen öneriyordu doğumu yaptıracak doktor.
Gidip diğer doktorla konuştum. O da sezaryen önerdi. Riske atma dedi. Doğuramazsın demiyorum ama bebek kanalda takılır omzu kalır filan diye riskleri anlattı. Örnek verdi eski hastalarından.
Tekrar acile gittim konuşmak için. Normal doğum istiyorum siz ne diyorsunuz diye doktorla tekrar görüştüm. Eğer istiyorsan seni alırız ama sorumluluk tamamen sende. Sana sezaryen önerildi fakat hasta normal doğum istedi, doktor sorumlu değildir diye bir kağıt imzalatacagiz dedi. Bütün sorumluluk bendeydi. Tüm aile hastaneye toplanmıştı. Öğlen 2ye filan geliyordu artık kafam allak bullak olmuştu.
Sonra dedim ya bebeğe bir şey olursa. Inadi bırak Aslı. Son kez açıklık kontrolü yapıldı. 6-7 cm açıklık var dendi ama ben sezaryene karar vermiştim. Acil sezaryene alındım.
Doktor sakin doğurma diyerek ameliyathaneye girdi:) Spinal bile zor yapıldı ameliyat masasında sancim geldiğinden :)) baya uğraştı anestezi uzmanı.
Bacaklar uyuştu başladılar kesmeye:) Bebeği çıkarırken cokr zorlandilar biri karnıma bastirdi filan doktor cikardi. Bir kaç kez kordon dolanmış, plessanta aşırı büyükmüş, suyu çokmuş bu bebek zaten kanala inmezmis dedi doktor. Beni teselli etmek için mi dedi artık bilmiyorum:))) Çünkü ameliyata başlarken "Esin sonunda seni ikna edebildi mi" demişti :)) Normal doğumu çok istediğimi biliyordu.
Bebe cıktı gördüm. Tostos beyaz bir şey:)) Tam ağlayacağım hemen indirdiler. :)) O sırada hemşire fotoğraf çekiyor filan bebeği :) Biraz gül filan dedi beni de çekti.
Sonrası hiç hoş değildi ameliyatın. Oraları anlatmıyorum.:))
Ameliyattan çıkarken bir daha doğurmayacağım diyordum :))) Hâlâ mesafeliyim yaniKeşke bu kadar sartlanmasaydim normal doğuma. Her şey daha kolay olurdu.
Ama anne olmak güzel. Size yumulan bir varlığın olması güzel. Insan izlemekten kendini alamıyor. Hiç acemilik olmuyor hemen alışıyor insan. :) Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.
Canım kilo alımı normalse hiç takma kafana.Benim bebiş doğumdan sonra iki gün içinde 500 g kaybetti, sonra bir haftada 150g almış . Ben şimdi önğmğzdeki 10 gün mama takviyesi yapıcam mecburen.Bebekler doğduktan sonra cerdikleri kiloları 15 gün içinde almalılarmış. Sen de böyle bir kilo kaybı yoksa hiç deneme mamayı bence.Aynen yA bunalıma sokuyorlar insanı sütü etkiliyor o da ben bugün kv dedim artk mamaya erken başlayacan galiba dedi bende söyleye söyleye başlatacaksınız siz söyledikçe sütüm azalıyor yeter artk dedim anlarsa tabi
Eve geçince az bi mama verip iyi uyuyacak mı bakasım var onu düşünüyorum şu ara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?