Bende biliyorum onu daha emerken gidiyor alttan üstten çabuk acıkıyor mamada acıkma süresi uzadığı için uyku süresi de fazla uyutmak istesem veririm diyorum ver o zaman diyorlar ya sabır :) bi gideydik şuradanCanım tomrisin notlarında okumuştum. Bebekler sütü daha çabuk sindirdikleri için mesela sütü içtikten sonra 2 saat uyur ardından uyanır.fakat mamayı sindirmesi zor olduğu için içtikten sonra 4 saatte anca sindirir mide ve 4saat sonra uyanır bizde demekki çocuk açmış karnı doyunca 4saattir uyuyor diye mamaya yönlenirmişiz. Anne sütünün sindirimi kolay bebekler hemen sindiriyor sende k sağ bi bak bakalım kaç cc.
Ben veriyorum biogaia ama gaz için verdiler bize onu kullandığımızdan beri çığlık çığlık ağlama bitti çok şükür ama probiyotikle ilgili bir bilgim yokSelamlaaar, kontrolden ve aşıdan geldik
Her şey yolunda bugün 39 günlük olduk yarın kırk uçurcaz
Boyu kilosu baş çevresi falan iyi. Geçen gün d vitaminini verdikten sonra iki kez fışkırtarak kusmuştu onu söyledim süt bileşeni içeren probiyotikli bir d vitaminiydi. Değiştirmek iatediğimi söyledim. D vitaminini ayrı probiyotiği ayrı vericem artık. Dikkat! Probiyotik ilaç değildir! Laktoz İntoleransı olabileceğini düşündük bu yüzden probiyotiği süt bileşeni içermeyenden istedim. Biogaia önerdi. Kullananlar memnun mu?
Süt alerjisi seviyesinde olsa kakada kan olur hiç oldu mu dedi. Hiç olmadı dedim. Olursa şüphelen, ara sıra kakada sünme olabilir dedi.
Kalça ultrasonunu çektirdik onda da sorun yok çok şükür.
Sağlık ocağına geçtik orda da aşısını yaptırdık. Sonraki aşı da 4 ekimde. Haftada 1 gün yapılıyormuş ben 3 aşıyı birden yaptırmak istemediğimi söyledim bana o kadar sığ bi cevap verdiler ki. Neymiş o aşıların içerikleri birbiriyle etkileşimli olduğu için 3 aşı aynı gün vurulmalıymış. Hayır haftanın bir günü o aşının yapılmasının sebebi nedir dedim cevap alamadım. O aşıyı yapacak kişi 1 gün mü orda? Yoo. O aşılar bi yerde hazırlanıp sadece o gün mü geliyor? Cevap yok. O aşılar ateş yapabilirmiş evden çıkmadan calpol ya da parol şurup verecekmişim. Eşimle birbirimize baktık ve güldük tamam dedik. Ebe noldu dedi. Muhtemelen vermem dedim. Siz bilirsiniz ben söyleyim de çünkü yıkayamazsın 3 gün su değmeyecek koluna dedi. Tamam dedim :) gıcık oldu bana.
İpek huysuz, uyumuyor. Daha farkında canının acıdığının. Topuk kanını alırken bu kadar ağlamamıştı
O zaman iyice isitmayi deneyeyim :) Sağ olFırının duvarlarına değmediği sürece sorun olmaz. Yağlı kağıtlar da öyle ya, duvara değmediği sürece yanmıyor. Kavrulmuş kabuklu fındık gibi kokuyor ben seviyorum kokusunu :)
Gündüz bazen sırtüstü yatırıyorum da gece kundak yapıp yanlardan da destek veriyorum battaniyelerle sonra da yan yatırıyorum. Hele artık vara yoğa kusar olduğu için mümkün değil sırtüstü bırakamam
Aynen öyle, ben de oyüzden korkuyorum ya yandık diye. Eskaza iki öğünü kakasız geçirsin sabahlar olmuyor, azalınca halimiz harap.
Doğrudan koyuyorum ısınma süresi içinde ama benim fırın hızlı ısınıyor.
Probiyotigi neden veriyor doktor?Selamlaaar, kontrolden ve aşıdan geldik
Her şey yolunda bugün 39 günlük olduk yarın kırk uçurcaz
Boyu kilosu baş çevresi falan iyi. Geçen gün d vitaminini verdikten sonra iki kez fışkırtarak kusmuştu onu söyledim süt bileşeni içeren probiyotikli bir d vitaminiydi. Değiştirmek iatediğimi söyledim. D vitaminini ayrı probiyotiği ayrı vericem artık. Dikkat! Probiyotik ilaç değildir! Laktoz İntoleransı olabileceğini düşündük bu yüzden probiyotiği süt bileşeni içermeyenden istedim. Biogaia önerdi. Kullananlar memnun mu?
Süt alerjisi seviyesinde olsa kakada kan olur hiç oldu mu dedi. Hiç olmadı dedim. Olursa şüphelen, ara sıra kakada sünme olabilir dedi.
Kalça ultrasonunu çektirdik onda da sorun yok çok şükür.
Sağlık ocağına geçtik orda da aşısını yaptırdık. Sonraki aşı da 4 ekimde. Haftada 1 gün yapılıyormuş ben 3 aşıyı birden yaptırmak istemediğimi söyledim bana o kadar sığ bi cevap verdiler ki. Neymiş o aşıların içerikleri birbiriyle etkileşimli olduğu için 3 aşı aynı gün vurulmalıymış. Hayır haftanın bir günü o aşının yapılmasının sebebi nedir dedim cevap alamadım. O aşıyı yapacak kişi 1 gün mü orda? Yoo. O aşılar bi yerde hazırlanıp sadece o gün mü geliyor? Cevap yok. O aşılar ateş yapabilirmiş evden çıkmadan calpol ya da parol şurup verecekmişim. Eşimle birbirimize baktık ve güldük tamam dedik. Ebe noldu dedi. Muhtemelen vermem dedim. Siz bilirsiniz ben söyleyim de çünkü yıkayamazsın 3 gün su değmeyecek koluna dedi. Tamam dedim :) gıcık oldu bana.
İpek huysuz, uyumuyor. Daha farkında canının acıdığının. Topuk kanını alırken bu kadar ağlamamıştı
bağırsak florasına katkı canım. biz yoğurtla katkı sağlıyoruz bebelere de takviye mahiyetinde.Probiyotigi neden veriyor doktor?
canım şu an araştırıyorum ve gerekli görmezsem vermeyeceğim probiyotik. sana yazarken bi gereksiz geldi, bi bakayım dedim.Probiyotigi neden veriyor doktor?
Ben dün atacaktım camdan mesela :) hemen geçse bu süreç yA bir haftadır mahvoldukAy büyüme atağıymış. Çocuğumun içine cin kaçmamış şükürler olsun
1. Atak – Olgunlaşma (4. veya 5. hafta)
Bu haftalarda bebekler fiziki çok büyük değişiklikler yaşarlar ve bu ruhsal değişiklikleri de beraberinde getirir. Organları daha farklı çalışmaya başlayan, daha iyi görebilen bebek kendini bir girdapta bulur. Bu girdaptan en iyi çıkmanın yolu da tabii ki dokuz ay içinde kaldığı annesine yanaşmak, çıktıktan sonra sıkı fıkı vakit geçirdiği babasıyla kaynaşmaktır. Bol bol meme ister, sürekli ağlayabilir (bir iki gün) "çocuğun içine cin kaçtı" diye dertlenebilirsiniz. Dertlenmeyin. Çünkü geçecek ve bebek bu süreçten daha fazla şey yaparak çıkacak. Bu söylediğim tüm ataklar için geçerli. Ataklarda bebekler fena şekilde anneci/babacı (daha çok anneci ve memeci) olurlar. Yere koysan durmaz, göğe koysan almaz hallerdedirler. Camdan atmak isteyebilirsiniz, aman diyeyim. Geçecek. Sonra öyle güzel şeyler yapacak ki insan "iyi ki atmamışım da doğurmuşum" falan diyecek.
Hipp organik kullanıyoruz.Kızlar bebekleriniz için hangi marka mama kullanıyorsunuz
Benim 40 günlük oldu bebeğim ilk hafta süt azken bile böyle bunalmadım ya bi kaynanam bize gelince oldu bide ben onlara gelince destek olmak yerine köstek oluyorlar sağolsunlar çocukta inadına deli gibi ağlıyor geldiğimizden beri benim stresim ona yansıdı sanırımCanım kilo alımı normalse hiç takma kafana.Benim bebiş doğumdan sonra iki gün içinde 500 g kaybetti, sonra bir haftada 150g almış . Ben şimdi önğmğzdeki 10 gün mama takviyesi yapıcam mecburen.Bebekler doğduktan sonra cerdikleri kiloları 15 gün içinde almalılarmış. Sen de böyle bir kilo kaybı yoksa hiç deneme mamayı bence.
Hiç takma o zaman kafana.Benim 40 günlük oldu bebeğim ilk hafta süt azken bile böyle bunalmadım ya bi kaynanam bize gelince oldu bide ben onlara gelince destek olmak yerine köstek oluyorlar sağolsunlar çocukta inadına deli gibi ağlıyor geldiğimizden beri benim stresim ona yansıdı sanırım
Dün kontrole gittim kaybettiği kilodan 2 kg almış maşallah gayet iyi dddi hemşire ama bunlara anlatamıyorum
Hipp organik kullanıyorum ben de.Kızlar bebekleriniz için hangi marka mama kullanıyorsunuz
Dursun hiç dokunma :)Kızlar ben de camdan atma noktasına gelmeyim diye bi arabasına koyayım dedim çocuk uyudu kaldı :) oto koltuğu takılı zararlı mı böyle uyuması acaba hiç alasım yok da ordan
Muti organik canımKızlar bebekleriniz için hangi marka mama kullanıyorsunuz
Ya sizinkiler de böyle mi ilk günlerde uykuda olmasa bile iş güç yapabiliyordum şimdi ille kucak ben nerde yanlış yapıyorum Allahım modundayımDursun hiç dokunma :)
Ya sizinkiler de böyle mi ilk günlerde uykuda olmasa bile iş güç yapabiliyordum şimdi ille kucak ben nerde yanlış yapıyorum Allahım modundayım
Evet resmen kabız oldum bu sebepten napacaksak ya umarım 3 ay sonrası düzelir bu durum. Bir de sen sürekli almışsın kucağına diyorlar minnacık bebe ya nasıl kıyılır şımarıklıktan değil ihtiyaçtan ağlıyor şuandaBenmkide aynı canım sürekli kucak kollarım ağrıyor bi süre sonra . Yalnız bırakıp wc bile gidemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?