Aynen ben 2 saatte uyanmazsa uyandırıyorum sarılıkta vardı. Ama bu 70 cc kafamı kurcalıyor
Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin gözün aydın canımKizalr hepiniz saolun Allah razi olsuntelim kapaliydi cok sukur kizima yeni kavustum ama ne kavusma bide bana sorun en son yoqun bakimda yerde kivraniyodum anlatacam
kedi gibi kıvrılıyor ıhlıyor tıslıyor :) yüzüstü yatınca rahatlıyor onu da dr önermiyor. sevi bebenin yastığında uyuyor iki aydır ama onda da önce yüzüstü uyutup çaktırmadan çeviriyorum genelde 10 dk içinde başlıyor gene kıvranmaya salona tiny love aldık suan onun içinde yanımda yüzüstü yatırıyorum 78. gün ve hala gazı var...gaz problemi yasayan bebelerin tatlis anneleri bebeginiz nasil yatakta yatiyor?
ilk bir yıl oral dönem emmek istiyorsa bırak emsin elini parmağını emmesinden çok daha iyidir emzik çünkü parmak emme alışkanlığını vazgeçirmek emzikten zor olur. suan zevk aldığı tek bölge ağzı ve onu mutlu ediyor. benim kız tutmuyor emzik atıveriyoor biraz emdikten sonra isterse vericem tabi.Kızlar emzik olarak hangi marka kullanıyosunuz
Bize gebelik kursunda emzik biberon yasak demişlerdi bebeğim çok emdiği için bende emziğe 20 günlükken başladım benim yakamdan düşmedi hiç. Siz neden başladınız
Önce emer mi bilemedik wee baby nin kini aldık verdik ama damak diş yapısı bozulur mu değiştirelim mi
Aldı aldı sonunda, bir gün boyunca inatlaştık kafasını memeye sabitlemeye çalıştık falan. Sonunda oldu.
ailenin en yaşlı bireyine ev ziyaretine gidilir. gidilen kişi bir tas unun içinden az bir parmak bebeğin sacına sürer ve saçları beyazlayıp nine / dede oluncaya kadar uzun ömürlü olsun der. yumurta verir bir de demir para :) kırk uçurtması oluyor işteMerhaba kızlar . Ara ara okumaya çalışıyorum ama yetişemiyorum:) aşırı gazlı bi bebeğim var. Hatta dün o kadar çığlık çığlığa ağlıyordu ki durmaksızın enfeksiyonu tekrar etti diye acilen doktora götürdük ama gazmışyediğim bişey yok aksine bitki çayları içip desteklemeye çalşyorum ama . Doktor olur böyle çıkmayan gaz olmamış şimdiye kadar sakin ol dedi . Yarın kırkımız çıkacak inşallah. Kırk banyosu hurafelerinizden yapabileceğm varsa dinlemek isterim:))inanmam ama suya altın koyucam bi çimdikde tuz. Sizler neler yapıyorsunuz? Evininhatunu okudum en son doğumdaydı sanırım. Şimdi devamını okuycam son bebeğimz de gelmiştir inşallah sağlıkla.
Merhaba kızlar . Ara ara okumaya çalışıyorum ama yetişemiyorum:) aşırı gazlı bi bebeğim var. Hatta dün o kadar çığlık çığlığa ağlıyordu ki durmaksızın enfeksiyonu tekrar etti diye acilen doktora götürdük ama gazmışyediğim bişey yok aksine bitki çayları içip desteklemeye çalşyorum ama . Doktor olur böyle çıkmayan gaz olmamış şimdiye kadar sakin ol dedi . Yarın kırkımız çıkacak inşallah. Kırk banyosu hurafelerinizden yapabileceğm varsa dinlemek isterim:))inanmam ama suya altın koyucam bi çimdikde tuz. Sizler neler yapıyorsunuz? Evininhatunu okudum en son doğumdaydı sanırım. Şimdi devamını okuycam son bebeğimz de gelmiştir inşallah sağlıkla.
solgar ı aldın mı? humana still tea - e bebek promalt bunları da iç bir de gelse de gelmese de 3 saatte 1 20 dk sağ gögüs 20 dk sol gögüs sağacaksın.Kizlar ne ucum var ne sutum var ya napsamkiqece mecbur mama verdiler cok aqladi alismasini istemiyorum...silikon ucla denesem.tutarmi acaba
Tiny love benim elim ayağım oldu resmen yatağını sevmiyor uyumuyor onda uyuyor biz de ordan oraya taşıyıp duruyoruz :)kedi gibi kıvrılıyor ıhlıyor tıslıyor :) yüzüstü yatınca rahatlıyor onu da dr önermiyor. sevi bebenin yastığında uyuyor iki aydır ama onda da önce yüzüstü uyutup çaktırmadan çeviriyorum genelde 10 dk içinde başlıyor gene kıvranmaya salona tiny love aldık suan onun içinde yanımda yüzüstü yatırıyorum 78. gün ve hala gazı var...
ben kemer değil yatağa konandan aldım üzerine yattığı için uzun süre sıcak kalıyor fırında ısıtıyorumKiraz çekirdeğinde daha rahat gaz çıkartıyor siye burdan çok duydum bende dün kemerini aldım. Denedim ama bizde pek işe yaramadı ya da ben mi beceremedim acaba. Çekirdekler ilk ısınınca çok güzel ama max. Yarım saat sonra bakıyorum soğumuş. Ben mikrodalgada ısıttım. Siz nasıl yapıyorsunuz.
benimkide hala günde 6-8 kaka yapıyor canım ve gaz tam gaz :)diger alintiyi gormemisim. bizimki hala en az 7 kez kaka yapiyor gunde. bu kadar kakaya bu kadar gaz varsa sayi azalinca ne olacak bilmem. sizin de boyle mi?
YeterliKızlar hepinizin olduğu gibi benimde aklımı hep kurcalayan soru 'Acaba sütüm yetiyor mu?'
İki göğsümüde tamamen boşalttığı zaman 2 saat uyuyor bazen 3 saati de bulduğuda oluyor.
Dün denemek için 2saat boyunca emmedi bekledim ve sağdım. İki göğsümden toplamda 70Cc çıktı sizce iyi mi ?sizin ne kadar çıkıyor ?
O tanecikler bizde de oluyor ve kalsiyum topağı deniyor ve sanırım iyi birşey bu gidişimde dr a soracağım :)[i doktor. Emzirmeden önce biraz sağ sütünü dedi. Eve gelince ben de sağmak için vakit yok kız çok aç diye makas yöntemiyle yavaşlattım sütü ve gerçekten de yuttugu hava azaldı benim suratsız kızımın. Böylece büyük sorunlardan biri çözüldü.
İkinci sorun da 5 saat uyuması ve aç kalmasıydı. Artık o kadar aç kalmasının sorun olmadığını söyledi, bırak uyusun dedi. Kaç saate kadar bırakayım dedim uyanana kadar dedi, zaten acıkırsa o uyumaz diye de ekledi. Bu sayede benim de içim rahat etti artık kendi kendime döngüye girmem emzirsem mi uyandırsam mı diye.
Kızımın kusmalarının reflüden olabileceğini ama bu zamanlarda reflünün normal olduğunu ve gelecek ay hala geçmezse ilaca başlayacağımızı söyledi. Bazen kakasında pütürlü tanecikler oluyor, onlar
1 ay dolmadan muhakkak uyandırman lazım bir ay dolunca bırak uyusun acıkınca uyanır kendi.Bebeğin kaç günlük. Benimkisi 11 günlük. Uzun süreli uyku uyumak istiyor. Uyandırınca çok ağlıyor ve memede emmeden uyuyor. Ama dün gece uyuyakaşmışım. Saat beşe kadar uyumuş. Uykusunda bir saat emzirdim ve uykuya devam etti. Saat dokuza kadar uyudu uyandı. Saat dokuzda tam uyandığında çok keyifliydi.
Bende uyandırmayayım artık diyorum ama doktor bir ay üç saatte nir beslensin dedi.
Saç kurutma Yoğun radyasyon diye biliyorum çok yakın tutma istersen5.30 dan beri nöbetteyiz şuan saç kurutma makinesi eşliğinde uyutmayı deniyorum
ay 4 beş hatta 6. 7. haftalarda haftada bir gün irem terelellileniyordu demek ki buymuş. ben de haftada bir heyheyleri tutuyor bunun diyordum.Ay büyüme atağıymış. Çocuğumun içine cin kaçmamış şükürler olsun
1. Atak – Olgunlaşma (4. veya 5. hafta)
Bu haftalarda bebekler fiziki çok büyük değişiklikler yaşarlar ve bu ruhsal değişiklikleri de beraberinde getirir. Organları daha farklı çalışmaya başlayan, daha iyi görebilen bebek kendini bir girdapta bulur. Bu girdaptan en iyi çıkmanın yolu da tabii ki dokuz ay içinde kaldığı annesine yanaşmak, çıktıktan sonra sıkı fıkı vakit geçirdiği babasıyla kaynaşmaktır. Bol bol meme ister, sürekli ağlayabilir (bir iki gün) "çocuğun içine cin kaçtı" diye dertlenebilirsiniz. Dertlenmeyin. Çünkü geçecek ve bebek bu süreçten daha fazla şey yaparak çıkacak. Bu söylediğim tüm ataklar için geçerli. Ataklarda bebekler fena şekilde anneci/babacı (daha çok anneci ve memeci) olurlar. Yere koysan durmaz, göğe koysan almaz hallerdedirler. Camdan atmak isteyebilirsiniz, aman diyeyim. Geçecek. Sonra öyle güzel şeyler yapacak ki insan "iyi ki atmamışım da doğurmuşum" falan diyecek.
baslarda 9 10 bez kirletiyordu her emme esnasinda dolduruyordu. yine biraz azaldi. ay bu gaz ne zaman gececek acaba. titresimli anakucagina koydum bakalim belki fayda eder. sevdi de sanirim.benimkide hala günde 6-8 kaka yapıyor canım ve gaz tam gaz :)
Muti organik canım
Ben biogaia kullanıyorum cnm en doğalı o diye biliyorum aynı saatte vermen önemli düzenli kullanmak bir parça rahatlattı bizimkini...Selamlaaar, kontrolden ve aşıdan geldik
Her şey yolunda bugün 39 günlük olduk yarın kırk uçurcaz
Boyu kilosu baş çevresi falan iyi. Geçen gün d vitaminini verdikten sonra iki kez fışkırtarak kusmuştu onu söyledim süt bileşeni içeren probiyotikli bir d vitaminiydi. Değiştirmek iatediğimi söyledim. D vitaminini ayrı probiyotiği ayrı vericem artık. Dikkat! Probiyotik ilaç değildir! Laktoz İntoleransı olabileceğini düşündük bu yüzden probiyotiği süt bileşeni içermeyenden istedim. Biogaia önerdi. Kullananlar memnun mu?
Süt alerjisi seviyesinde olsa kakada kan olur hiç oldu mu dedi. Hiç olmadı dedim. Olursa şüphelen, ara sıra kakada sünme olabilir dedi.
Kalça ultrasonunu çektirdik onda da sorun yok çok şükür.
Sağlık ocağına geçtik orda da aşısını yaptırdık. Sonraki aşı da 4 ekimde. Haftada 1 gün yapılıyormuş ben 3 aşıyı birden yaptırmak istemediğimi söyledim bana o kadar sığ bi cevap verdiler ki. Neymiş o aşıların içerikleri birbiriyle etkileşimli olduğu için 3 aşı aynı gün vurulmalıymış. Hayır haftanın bir günü o aşının yapılmasının sebebi nedir dedim cevap alamadım. O aşıyı yapacak kişi 1 gün mü orda? Yoo. O aşılar bi yerde hazırlanıp sadece o gün mü geliyor? Cevap yok. O aşılar ateş yapabilirmiş evden çıkmadan calpol ya da parol şurup verecekmişim. Eşimle birbirimize baktık ve güldük tamam dedik. Ebe noldu dedi. Muhtemelen vermem dedim. Siz bilirsiniz ben söyleyim de çünkü yıkayamazsın 3 gün su değmeyecek koluna dedi. Tamam dedim :) gıcık oldu bana.
İpek huysuz, uyumuyor. Daha farkında canının acıdığının. Topuk kanını alırken bu kadar ağlamamıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?