Ben sütaş çiftliği diyorum artık delirmek üzereyimNeden bizim bebelerin hepsi aynı.
Kucakta memede uyuyo yatağa koyunca uyanan cinsten hepsi :))
Yemin ederim sinirden sırıtıyorum, şuan mememde ve göz gözeyiz
Bizim bebek taş bulsa emecek kadar etmiş gücü yüksek bir tontiş olduğu için başladık biz, yoksa yapışık yaşıyoruz. Gerçi hala yapışık yaşıyoruzKızlar emzik olarak hangi marka kullanıyosunuz
Bize gebelik kursunda emzik biberon yasak demişlerdi bebeğim çok emdiği için bende emziğe 20 günlükken başladım benim yakamdan düşmedi hiç. Siz neden başladınız
Önce emer mi bilemedik wee baby nin kini aldık verdik ama damak diş yapısı bozulur mu değiştirelim mi
Bizim bebek taş bulsa emecek kadar etmiş gücü yüksek bir tontiş olduğu için başladık biz, yoksa yapışık yaşıyoruz. Gerçi hala yapışık yaşıyoruzKızlar emzik olarak hangi marka kullanıyosunuz
Bize gebelik kursunda emzik biberon yasak demişlerdi bebeğim çok emdiği için bende emziğe 20 günlükken başladım benim yakamdan düşmedi hiç. Siz neden başladınız
Önce emer mi bilemedik wee baby nin kini aldık verdik ama damak diş yapısı bozulur mu değiştirelim mi
biz az once birlikte krize girdik. sabah 9dan beri uyumamakta israr ediyor. ve her emdigini kustu. en son tamam dedim al senin olsun meme uyu orda. uyudu da. sonra uyandi aglamaya basladi kaldirayim gogsume alayim dedim oldugu gibi sut bosaltti ustume. ustunu degistirdim altini temizledim aldim kucagima durmuyor. en son dedim bari yine meme vereyim. onu da tutmadi krize girdi. ne yapacagimi sasirdim sussun diye katildi cocuk. yine gogsume aldim sarildim yatakta ileri geri sallanmaya basladim sustu ve uyudu. bi 5 dk hizli hizli nefes aldi icli icli sonra normale dondu. bu sefer ben basladim aglamaya. hala gogsumde uyuyor. kipirdatmaya korkuyorum. gerci pek kipirdatasim da yok suan benim ona ihtiyacim var. cok zor bi gundu bugun. emzirmeye de korkuyorum cok kustu bugunUyumuyor, uyuyor 10 dk sonra yine uyanık. Sabah yatağını yatağıma aldım her gaz sancısı inlemesinde yataktan kalkmayayım karnını ovalamak için en azından biraz uyurum diye ama yok, bir damla uyuyamadım sabahtan beri. Sağlık ocağına gittik, yolda uyudu eve gelir gelmez ağladı. Yemek yapayım dedim, her aşamasında, her malzemenin kesilmesinde kavrulmasında ayrı ayrı uyandı çocuk. Dedim 2 dakika ağlasın şu işi halledeyim öyle gideyim ama öyle bir ağladı ki aklım çıktı bir şey oldu diye koşa koşa gittim yanına. Gözümden uyku akıyor ev darmaduman çocuk uyumuyor yıldım yıkıldım artık.
Hepsine aynı gün mü vurdu bu psikopat haller kafayı yiyeceğim ya
Acaba birbirimizi mi etkiliyoruz diyorum hamilelikte herşey aynıydı şimdi de öyle bişey yapıyor çocukları etkiliyor olabilir miyiz diye aklımdan geçmiyor değil hepsinde aynı şeyler var yaUyumuyor, uyuyor 10 dk sonra yine uyanık. Sabah yatağını yatağıma aldım her gaz sancısı inlemesinde yataktan kalkmayayım karnını ovalamak için en azından biraz uyurum diye ama yok, bir damla uyuyamadım sabahtan beri. Sağlık ocağına gittik, yolda uyudu eve gelir gelmez ağladı. Yemek yapayım dedim, her aşamasında, her malzemenin kesilmesinde kavrulmasında ayrı ayrı uyandı çocuk. Dedim 2 dakika ağlasın şu işi halledeyim öyle gideyim ama öyle bir ağladı ki aklım çıktı bir şey oldu diye koşa koşa gittim yanına. Gözümden uyku akıyor ev darmaduman çocuk uyumuyor yıldım yıkıldım artık.
Hepsine aynı gün mü vurdu bu psikopat haller kafayı yiyeceğim ya
Dolu şiş meme su ağırlıklı tazyikli geliyor süt sönmüş memede yağlı süt var bende böyle herkeste aynı mı bilmiyorum da bu ara sönük benim ağız kenarındaki süt gayet yağlı süt duruyor şiş olunca rengi çok açık bildiğin suHu hu çok mutluyum. Memeler cılızlaşıp sütüm yetmiyor mu diye yazmıştım. Bugün tartıldık güzel kilo almış. Memelerinize güvenin. Cılız zayıf yada tazyiksiz memede; süt az diye bi kural yokaz az emiyordu meğer güzel çekiyormuş tatlı kızım
Hiç stres yapmaya gerek yokmuş
Hi tamam biliyorum onu sağ ol :) Bi kaç yontem var da dedim acaba sen hangisini uygulayacaksın.Canım bebek yapım bakım onarım - uyku eğitimi diye yazarsan görürsün ordaki uyku eğitimini vericem. İnşallah yani :) veren bir sürü de arkadaşım var.
Aynı dert bende de var. Dediğin yöntemleri internetten bulup denedim ama işe yaramıyorSpiralden doğan çok çocuk duydum o yüzden bana hiç güvenli gelmiyor. Ama dersen ki sen ne düşünüyorsun inan hiç fikrim yok :)
Ay bazen benim kız da yapıyor onu gülesim geliyor
Ay çok biliyorlar ya her şeyi sinir oluyorum. Özel nedir, oda nedir, kendine ait ortam nedir bilmeli çocuk, 1,5 sene anne babanın odasında kalmak ne demek yani. Eğer bir sorun yoksa bence odalar en geç üçüncü ayda ayrılmalı bir sorun varsa da bir an önce çözülmeli.
Minnak kızın yetişmiş kardeşine, maşallah ona :)
Senin işin çok zor, Allah yardımcın olsun. Yanında kim var?
Gruba girerken bir de cevap mı veriliyor? Vaaay bayağı organizeler desene :)
Ay bak kıskandım, keşke ben olsaydım
Bu arada ben emzirmenin her çeşidini denedim bugün.İşe yarayanlar şunlar; öncesinde sütümü elimle sağıyorum hızı azalana kadar. 3 yastıkla kendime uzanmakla oturmak arasında yatık bir pozisyon ayarlıyorum. Normal emzirdiğim şekilde Defne'yi alıyorum ama vücudu yukarı geliyor, yani yer çekimine karşı emiyor. Bir kontrol ediyorum hala tazyikli mi diye, tazyikli olduğunda makasla sıkıştırıyorum. Bir de 3-4 saat boyunca aynı memeyi veriyorum. Eğer aç kaldığını hissedersem öbüründen bir aperatif hazırlıyorum. Çok dolmadıkları zaman çok tazyikli olamıyor mecburen :)
Bir de sağlık ocağında ebeye sordum ne yapabilirim tıkanmaları azaltmak için diye hiçbir şey yapamazsın dedi. Dün gece kızı emzirirken yarım saatte şu kadar şey buldum araştırıp kadın bana hiçbir şey yapamazsın diyor. Sütün az gelmesi ve arttırmaya çalışmak ya da bebeğin emmemesi kadar doğal ve ciddi bir sorun ama kimse sallamıyor, internette bile tek bir makale var gelen giden onu paylaşmış.
Katılıyorum kesinlikle uyku eğitimini halledip ayırmak lazım odayı gece iki sefer emmeye başlarsa ayrı oda sıkıntı değil telsiz vs halledilir bebek deyip geçmemek Laz'ım herşeyi duyup anlar özel olması lazım bi süre sonraSpiralden doğan çok çocuk duydum o yüzden bana hiç güvenli gelmiyor. Ama dersen ki sen ne düşünüyorsun inan hiç fikrim yok :)
Ay bazen benim kız da yapıyor onu gülesim geliyor
Ay çok biliyorlar ya her şeyi sinir oluyorum. Özel nedir, oda nedir, kendine ait ortam nedir bilmeli çocuk, 1,5 sene anne babanın odasında kalmak ne demek yani. Eğer bir sorun yoksa bence odalar en geç üçüncü ayda ayrılmalı bir sorun varsa da bir an önce çözülmeli.
Nasıl morel oldun anlatamam sönük memelerimle mutluyum artıkHu hu çok mutluyum. Memeler cılızlaşıp sütüm yetmiyor mu diye yazmıştım. Bugün tartıldık güzel kilo almış. Memelerinize güvenin. Cılız zayıf yada tazyiksiz memede; süt az diye bi kural yokaz az emiyordu meğer güzel çekiyormuş tatlı kızım
Hiç stres yapmaya gerek yokmuş
Bende soothie kullanıyorum güzel emiyor ama bazen düşüyor ağzından aslında emmek isteyince düşürmüyor eliyle destekliyor fln ama acaba o emziği mi beceremiyor sende de böyle miBizim bebek taş bulsa emecek kadar etmiş gücü yüksek bir tontiş olduğu için başladık biz, yoksa yapışık yaşıyoruz. Gerçi hala yapışık yaşıyoruz
Soothie kullanıyorum ben
O zaman ben halime şükredeyim :)bu dedigin sakin sakin emen cocuklar icin gecerli bacim. bizimkini bi gor emerken. bedeni yukari donuk bacaklar kipir kipir habire savuruyor. kafa da inatla memeye bakmayacam diyor :) bedeni duz tutmak mumkun degil. basini zaptedicem derken omuzum mahvoldu kolumu sekilden sekile sokmaktan :)
:)))
Ben tek gözüm açık uyumaya başladım zaten
:) Ne saçma vesveseler ile azıcık yyuycağımız uykuyu bile heba ediyoruz
Aslında bebek gözünü kapatır kapatmaz uyumak lazım. Süt De bollaşır böylece
Merhaba güzel anneler nasılsınız A AysheDuru canım beni sormuşsun hakkaten giremiyorum ama son sefer sen gene yazmıştın ona cevap yazdım ama denk gelmedik sanırım senle , hatta güzel fıstığın duruyu da sormuştum. Nasılsın, güzel kızların iyi mi alıştılar mı birbirine?
Forumda herkes iyi mi doğurmayan kaldı mı hiç giremiyorum bakamıyorum ancak açıyorum son sayfaya bakma fırsatı oluyor o kadar. O bile her zaman olmuyor. Doğurdu gitti olmasın en çok isteyenlerden biriydim tecrübelerimizi de paylaşırız doğuran gitmesin diyodum ben gelemiyorum arkadas
Bizim pitirciklar sağolsun biri uyanıyor biri uyuyor ve her kalkan da memede yaşıyım ben istiyor. Hal böyle olunca uyumayan bir anne var hepiniz gibi. Şükür ki kilo alıyoruz. Parmak kızım 2400 oldu şükür, oğlum da 2700 cuma günü bir aylık olucaz nasıl geçti hiç anlamıyorum.
Kelebek olmadan ememiyordu kız hiç, kipirdayamiyordum o emerken şimdi şükür ki onu bıraktık çok mutluyum. Ama hepinizde tahmin ettiğim gibi bizde de uyku sorun. Iki tane olunca kucağa alışmasınlar diyorum ama onlar güzel güzel alistirtiyorlar kendileriniher gün banyo yapıyoruz o bile bir olay. Birini yıka kaldır kurula burnunu temizle giydir yedir yatır hadi sonra baştan bir daha kafadan iki saat bu arada burunları çok tıkanıyor benimkilerin ya hatta korkup doktora bile götürdüm ciğerden mı geliyor bu kamyonumsu hırıltı diye ama yok burundan dedi rahatladım. Her gün serum fizyolojik yapıp sonra da çekiyorum buna rağmen arkasından hemen tıkanıyor önerisi olanı dinlerim.
Göğüslerim yara olma yolunda lansinoh kullanıyorum ama bana mısın demiyor çok aciyor.
Hepinizi çok özledim güzel anneler biraz daha zaman geçince düzenimiz oturur ve ben bir tık rahatlarım gene araniza gelirim diye düşünüyorum. Hepinizi ve minnak pitirciklarimizi opuyorum
emse zararı da olmaz yazıyırdu. Bol suyla yıkayıp verdimmutlaka temizle karbonatli su ile. prospektuste de yaziyor zaten
Dünden sonra gece uyudu , bugün öğleden sonra yıne gözler hiç kapanmadı sayılır en sonunda emzikle beşiğinde yavaş yavaş sallayarak uyuttu annem şimdi uyandı memedeyiz bakalım bu gece nasıl geçecekNeden bizim bebelerin hepsi aynı.
Kucakta memede uyuyo yatağa koyunca uyanan cinsten hepsi :))
Yemin ederim sinirden sırıtıyorum, şuan mememde ve göz gözeyiz
her zaman okurum kuzenimin lafiyla okumadan silmeden vermistim ben. kremden sonra cocuk memeyi emmek istemedi bikac sefer. dedim su prospektusu bi okuyayim bakayim. karbonatli su ile temizleyin yaziyor. bi daha da kullanmadim zaten. hizli geciriyor ama. bir de fazla kullanma. doz asiminda meme basinda yumusakliga sebep oldugundan bebegin emmesi etkilenebiliyor. benimki tutamamisti.emse zararı da olmaz yazıyırdu. Bol suyla yıkayıp verdim
Tamam Can'ım teşekkürler iyileşir inşallah biran önceher zaman okurum kuzenimin lafiyla okumadan silmeden vermistim ben. kremden sonra cocuk memeyi emmek istemedi bikac sefer. dedim su prospektusu bi okuyayim bakayim. karbonatli su ile temizleyin yaziyor. bi daha da kullanmadim zaten. hizli geciriyor ama. bir de fazla kullanma. doz asiminda meme basinda yumusakliga sebep oldugundan bebegin emmesi etkilenebiliyor. benimki tutamamisti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?