2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Öyle diyenlere he he de geç canım benim ilk bebeğim de yaptılar bana aynısını baktım olmuyor he he dedim bildiğimi yaptım herkes bi şey söyler çünkü kimi mama ver der kimi sakin mama verme anne sutu ver der bizim millet der de der yani. Bi de sadece aciktiginda aranmıyor bebek kucak istediğinde gazi olduğunda bilumum herhangi bi sorunu varsa aranıyor anlayacagin

Mamadan sonra muhtemelen çok daha uzun süre uyur çünkü mama anne sutune göre daha geç sındırıldığı için.

Cnm çok sevindim yazmana,, bi sorun mu var diye düşünmeye başlamıştım. mukuslu kaka için laktoz intoleransı dedi bizim doktor. Gerçekten de süt ürünlerini azaltınca geçiyor,, neden bahsetmediler sana bilmiyorum abla bizim de çok mıncık mıncık seviyor,, sürekli öpmek istiyor. O durumda maalesef (abartırsa) "kızım kardeşin sen öpünce çok mutlu oluyor ama eğer hastaysa sana da bulaşabilir" diyorum. O zaman biraz mesafe koyuyor. Bir de bebekler çok yakını göremiyor, aranızda biraz uzaklık olsun ki seni görsün falan diyorum... doğrudan yapma dersem öfkeleniyor... bir de süreklimaklımıza geldikçe "seni çok seviyoruz" demeye çalışıyoruz... onun isyan etmeye fırsatı kalmıyor haliyle... tabi ne yaparsak yapalım kıskanmama ihtimali yok. en basitinden dün kardeşinin çoraplarını çokbeğenmişti,, banyodan önce çıkarıp kenara koymuşum kirliye atmak için,, aldı "bence bana olur" dedi ve giydi... babası banyodaydı, kapısında bekledi göstermek için, en fenası da normalde çoraptan ve özellikle de çorapla yatmaktan nefret eden çocuk bi baktım onlarla uyumuş.. resmen içim acıdı, gözlerim doldu.. ama biliyorum ki şimdi yaşadıkları ufak sıkıntıları unutacaklar ve bir gün iyiki kardeşim/ablam var diyecekler.. sen de hep öyle düşünmeye çalış, stres yapma.. fazla giremediğin için kaçırmışsındır belki, denemediysen solgarı bi dene, süt çayları, bol su vs bunları biliyorsun zaten.. gerçi doymasa öyle 3-4 saat uyumaz bence, belki de kakasından dolayıdır tartısının az olması? inşallah bu ay daha çok alır, tontiş tontiş olur bebişin.. unutma buraları

Eklentiler

• IMG_0959.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 88

Maşallah cnm :) aşıları tek günde yaptırmak bence daha iyi,, 3 gün ağlayacağına ve sıkıntı çekeceğine bence de öyle yaptır, bir kerede kurtulun; çünkü doktora gitmek bilemdğzenini bozuyor çocuğun, ne kadar az o kadar iyi.. ama calpol konusunda sana hak veriyorum. Ben hiçbir zaman vermedim. Eğer vücudu aşıya ateşle tepki verecekse vermeli zaten; en azından doktorumuz da öyle söylüyor hep. Ateşi 38 olmadan, teşhis edilmiş bir hastalığı varsa dahi verdirmez ve bunu da hep çok kati bi şekilde belirtir. Vücut ısısı keyif olsun diye yükselmiyor neticede... biogaia zaten tavsiye etmiştim sana hatırlarsan, müthiş rahatlatıyor. Bence al ki hem bebek biraz rahat etsin uykusu düzene girsin hem de sen dinlen...

Eklentiler

• IMG_0975.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 72
Kizlar ne ucum var ne sutum var ya napsamki qece mecbur mama verdiler cok aqladi alismasini istemiyorum...silikon ucla denesem.tutarmi acaba
Her yolu dene cnm.. çıkar ucu mucu... ilkinde olabiliyor öyle... vazgeçme :) zaten zor bi süreç geçirdin,, sütünü de etkilemiştir.. ama her halikarda ilk günler öyle şakır şakır süt falan gelmiyo zaten; bebeğin ihtiyacı kadar geliyor. Bozma moralini sakın

Kızlar sağma makinesini her kullanımda steril ediyor musunuz? Ya ben huyluyum bu konularda,, nasıl yapıcam da yeterince temiz olduğundan emin olucam

Kızlar sağma makinesini her kullanımda steril ediyor musunuz? Ya ben huyluyum bu konularda,, nasıl yapıcam da yeterince temiz olduğundan emin olucam
Canım ben iki gündür kullanıyorum steril etmedim gün içinde buzdolabına koyuyorum mikrop bakteri üremiyor bu şekilde gün sonunda bebek için aldığım bulaşık deterjanıyla yıkıyorum.

Evininhatunu cnm bu arada pompayı denedin mi? Onunla daha kolay çıkar göğüs ucu. Önce biraz sağ, ucu çıkınca hemen bebeğe ver. Bak hemşireler bir iki kez çağırınca hemen mama verelim diyolar. Aç kalmasın tabi ama kolaya kaçmalarına da izin verme,, yardımcı olsunlar. Pompa illa ki vardır hastanede.

Evininhatunu ayşeminada söylemiş ama ben de yazmak istedim. Pompalar çok güzel çıkartır ucunu.
Benim de sıfır uç vardı. Kahverengi haresiyle sokuyordum ağzına öyle öyle öğrendi. 27 ay emzirdim. Zaten sadece ucunu emerse yara oluyor sızlıyor. Sen sokabildiğin kadar haresiyle de sokmaya çalış ağzına. Sok kelimesi de biraz argo mu oldu, olduysa kusura kalma

Yakinda tam cevirmeye baslar kafasini ve kaldirir ama insan o zaman bile rahat edemiyor.

Ya adam %98 dedi koruması için. Kolay kolay da istatistik vermez yani. Bakalım düşünüyorum şu an.

Uyudu benim canavar. Saat 6 dan beri yarım yamalak uykuları uyku saydı. Saatlerdir debelenip duruyorum. Sözde kocamın doğum günü. İlgilenemedim bile adamla. Av yasağı da kalktı ama ne avcı var ne de av

Off ben de çok korkuyorum ikinci ay aşılarından.
Hem 3 tane ve rota da yaptırmak lazım. Onu Ne zaman yapacaksın?

Bizim de yarın doktor kontrolü var. Malum sarılık nedeniyle. Yeni bir doktor buldum, umarım memnun kalırım.
Bu arada bebeğin memeyle kavgasını ve kavga edip ağlaşırken mememin ucunu şıkarak ne kadar süt çıktığının videosunu çektim. Yarın doktora göstererek fikir soracağım.
Ayrıca meme ucumdan sütün normal zamanda nasıl ve ne kadar aktığını anlasın die bir video daha çektim. Sütüm yetiyor mu? Bu süt çıkış miktarı yeterli mi diye de soracağım.
Umarım sorularıma cevap bulurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…