Bence süt miktarı az değil bebek sagdigindan daha çok emiyordur zatenAynen ben 2 saatte uyanmazsa uyandırıyorum sarılıkta vardı. Ama bu 70 cc kafamı kurcalıyor
Öyle diyenlere he he de geç canım benim ilk bebeğim de yaptılar bana aynısını baktım olmuyor he he dedim bildiğimi yaptım herkes bi şey söyler çünkü kimi mama ver der kimi sakin mama verme anne sutu ver der bizim millet der de der yani. Bi de sadece aciktiginda aranmıyor bebek kucak istediğinde gazi olduğunda bilumum herhangi bi sorunu varsa aranıyor anlayacaginHayır doktorada sordum aranıyor sürekli diye aranma bebeklerde bi refleks açsada toksada aranır dedi kilo alımı normal dedi ama bilmiyorum . Mama ver dedikleri zaman çok üzülüyorum sanki bebeğime yetemiyormuşum gibi
Mamadan sonra muhtemelen çok daha uzun süre uyur çünkü mama anne sutune göre daha geç sındırıldığı için.Aynen yA bunalıma sokuyorlar insanı sütü etkiliyor o da ben bugün kv dedim artk mamaya erken başlayacan galiba dedi bende söyleye söyleye başlatacaksınız siz söyledikçe sütüm azalıyor yeter artk dedim anlarsa tabi
Eve geçince az bi mama verip iyi uyuyacak mı bakasım var onu düşünüyorum şu ara
Benim de bugün candan atmalik oldu :))Ben dün atacaktım camdan mesela :) hemen geçse bu süreç yA bir haftadır mahvolduk
Cnm çok sevindim yazmana,, bi sorun mu var diye düşünmeye başlamıştım. mukuslu kaka için laktoz intoleransı dedi bizim doktor. Gerçekten de süt ürünlerini azaltınca geçiyor,, neden bahsetmediler sana bilmiyorumSelam kizlar A AysheDuru saol canim o kadar yogunum ki yazamiyorum arada bi girip topluca okuyorum sadece oglum surekli memede uyuyo 15-45dk arasi derin uykuya gecme suresi var ya o gecince birakiyorum biraktiktan en fazla 15 dk sonra uyanio. Ama uyku egitimi icin cok cok erken ilk 3 ay gebeligin 4.trimestiri daha bizden ayri bi varlik olduklarini bile bilmiyolar cok normal deyip hic bir is yapaniyorum:)ancak slingle cok bunalirsam camasir atma asma vs. Abla kardes olayi tahmun ettihimden cok daha zor gidiyo kizim kucugu cok tehlikleki sekilde seviyo yuzunu opme yapma etme dedikce daha cok yapiyo zaten yapma etme demek iyi diilmis ama artik ustune ciktigi boyutta mecbur mudahale ediyoruz.Cok hircin ters ve alingan bi cocuk oldu.Siz beni sevmiyosunuz diye agladi gecen gun.Bilmiyo ki su an kucukten daha cok takip ediyorum onu yuzu dusse azck icim gidio ama iste napsan olmuo demekki...
Oglum bi tartiya gore 650 digerine gore 520 gr almis bi ayda alt sinirdan yakaladik yani ama bunca yorgunluga sinir strese yine sukur diorum kizimi ilk 3 ay mama +meme sonra da mecbur sadece mamayla beslemistim cunku gunduz uyudugu cok az o da memede oglan aksam 6 7 den itibaren surekli memede ve sut akisi yavaslayinca bas bas bagiriyo surekli memeler arasi tur attiriyorum buyuk bi mucadele ve sinir harbi icinde sonra uyuyo en az bi 4 saat fakat icim rahat etmio kaldirmaya calisiyorum kalkmiyo dun gece mesela 3 saat sonunda uyandirdim tek memeyi emdi normalde 2 memeyi de mutlaka vermeye calisiyorum uyudu 1.5 saat sonra tekrar kaldiriyim dedim o memede ben uyumusum bi meme 6.5 saat emilmeden kalmis yanikalkinca tabi ah vah vicdan azabi bu gidisle siniri bile gecemiycez zaten o kadar zayifcik ki hic 1.5 aylik bebek gibi diil kakasinda mukus oluyo biri prof.iki dr a da goturduk kan yoksa sorun yok dedi fakat dun cok fazla sayida sulu ve mukuslu kaka yapti bugun de sabahki kakasi resmen sumukluydu suluydu sonraki daha az miktardaydi dr una ishal olayini sorduk ufak capta mikeobik bise olabilir ama onemli diil bol emzir 1 haftaya toparlar dedi
Gaz ilaci kullandirtmiyo bizim dr sadece maflor probiyotik(kizimda da kullanmistik)ve wellcare d3 kalca ultrasonu icin gun alicam geciktiriyorum kizimda tam bir aylikken cektirmistim gelisim geriligi cikmisti 15 gun sonra tekrar cekildi hicbise cikmadi ha noldu o ara benim sut damla oldu sadece
Benden haberler bole opuyorum hepinizi
Selamlaaar, kontrolden ve aşıdan geldik
Her şey yolunda bugün 39 günlük olduk yarın kırk uçurcaz
Boyu kilosu baş çevresi falan iyi. Geçen gün d vitaminini verdikten sonra iki kez fışkırtarak kusmuştu onu söyledim süt bileşeni içeren probiyotikli bir d vitaminiydi. Değiştirmek iatediğimi söyledim. D vitaminini ayrı probiyotiği ayrı vericem artık. Dikkat! Probiyotik ilaç değildir! Laktoz İntoleransı olabileceğini düşündük bu yüzden probiyotiği süt bileşeni içermeyenden istedim. Biogaia önerdi. Kullananlar memnun mu?
Süt alerjisi seviyesinde olsa kakada kan olur hiç oldu mu dedi. Hiç olmadı dedim. Olursa şüphelen, ara sıra kakada sünme olabilir dedi.
Kalça ultrasonunu çektirdik onda da sorun yok çok şükür.
Sağlık ocağına geçtik orda da aşısını yaptırdık. Sonraki aşı da 4 ekimde. Haftada 1 gün yapılıyormuş ben 3 aşıyı birden yaptırmak istemediğimi söyledim bana o kadar sığ bi cevap verdiler ki. Neymiş o aşıların içerikleri birbiriyle etkileşimli olduğu için 3 aşı aynı gün vurulmalıymış. Hayır haftanın bir günü o aşının yapılmasının sebebi nedir dedim cevap alamadım. O aşıyı yapacak kişi 1 gün mü orda? Yoo. O aşılar bi yerde hazırlanıp sadece o gün mü geliyor? Cevap yok. O aşılar ateş yapabilirmiş evden çıkmadan calpol ya da parol şurup verecekmişim. Eşimle birbirimize baktık ve güldük tamam dedik. Ebe noldu dedi. Muhtemelen vermem dedim. Siz bilirsiniz ben söyleyim de çünkü yıkayamazsın 3 gün su değmeyecek koluna dedi. Tamam dedim :) gıcık oldu bana.
İpek huysuz, uyumuyor. Daha farkında canının acıdığının. Topuk kanını alırken bu kadar ağlamamıştı
Her yolu dene cnm.. çıkar ucu mucu... ilkinde olabiliyor öyle... vazgeçme :) zaten zor bi süreç geçirdin,, sütünü de etkilemiştir.. ama her halikarda ilk günler öyle şakır şakır süt falan gelmiyo zaten; bebeğin ihtiyacı kadar geliyor. Bozma moralini sakınKizlar ne ucum var ne sutum var ya napsamkiqece mecbur mama verdiler cok aqladi alismasini istemiyorum...silikon ucla denesem.tutarmi acaba
Canım ben iki gündür kullanıyorum steril etmedim gün içinde buzdolabına koyuyorum mikrop bakteri üremiyor bu şekilde gün sonunda bebek için aldığım bulaşık deterjanıyla yıkıyorum.Kızlar sağma makinesini her kullanımda steril ediyor musunuz? Ya ben huyluyum bu konularda,, nasıl yapıcam da yeterince temiz olduğundan emin olucam
Yakinda tam cevirmeye baslar kafasini ve kaldirir ama insan o zaman bile rahat edemiyor.Benimki yüz üstü uyanınca kafasını kaldırıp tam ağzının üstüne yatırıyor kendini. Meme ararmış gibi kafasını yatağa gömüp sağa sola sallıyor çok korkuyorum. Ancak gündüz ben başındayken yüz üstü yatırıyorum. Yoksa imkansız
Ediyorum canimKızlar sağma makinesini her kullanımda steril ediyor musunuz? Ya ben huyluyum bu konularda,, nasıl yapıcam da yeterince temiz olduğundan emin olucam
Ya adam %98 dedi koruması için. Kolay kolay da istatistik vermez yani. Bakalım düşünüyorum şu an.Spiralden doğan çok çocuk duydum o yüzden bana hiç güvenli gelmiyor. Ama dersen ki sen ne düşünüyorsun inan hiç fikrim yok :)
Ay bazen benim kız da yapıyor onu gülesim geliyor
Ay çok biliyorlar ya her şeyi sinir oluyorum. Özel nedir, oda nedir, kendine ait ortam nedir bilmeli çocuk, 1,5 sene anne babanın odasında kalmak ne demek yani. Eğer bir sorun yoksa bence odalar en geç üçüncü ayda ayrılmalı bir sorun varsa da bir an önce çözülmeli.
Minnak kızın yetişmiş kardeşine, maşallah ona :)
Senin işin çok zor, Allah yardımcın olsun. Yanında kim var?
Gruba girerken bir de cevap mı veriliyor? Vaaay bayağı organizeler desene :)
Ay bak kıskandım, keşke ben olsaydım
Bu arada ben emzirmenin her çeşidini denedim bugün.İşe yarayanlar şunlar; öncesinde sütümü elimle sağıyorum hızı azalana kadar. 3 yastıkla kendime uzanmakla oturmak arasında yatık bir pozisyon ayarlıyorum. Normal emzirdiğim şekilde Defne'yi alıyorum ama vücudu yukarı geliyor, yani yer çekimine karşı emiyor. Bir kontrol ediyorum hala tazyikli mi diye, tazyikli olduğunda makasla sıkıştırıyorum. Bir de 3-4 saat boyunca aynı memeyi veriyorum. Eğer aç kaldığını hissedersem öbüründen bir aperatif hazırlıyorum. Çok dolmadıkları zaman çok tazyikli olamıyor mecburen :)
Bir de sağlık ocağında ebeye sordum ne yapabilirim tıkanmaları azaltmak için diye hiçbir şey yapamazsın dedi. Dün gece kızı emzirirken yarım saatte şu kadar şey buldum araştırıp kadın bana hiçbir şey yapamazsın diyor. Sütün az gelmesi ve arttırmaya çalışmak ya da bebeğin emmemesi kadar doğal ve ciddi bir sorun ama kimse sallamıyor, internette bile tek bir makale var gelen giden onu paylaşmış.
Off ben de çok korkuyorum ikinci ay aşılarından.Selamlaaar, kontrolden ve aşıdan geldik
Her şey yolunda bugün 39 günlük olduk yarın kırk uçurcaz
Boyu kilosu baş çevresi falan iyi. Geçen gün d vitaminini verdikten sonra iki kez fışkırtarak kusmuştu onu söyledim süt bileşeni içeren probiyotikli bir d vitaminiydi. Değiştirmek iatediğimi söyledim. D vitaminini ayrı probiyotiği ayrı vericem artık. Dikkat! Probiyotik ilaç değildir! Laktoz İntoleransı olabileceğini düşündük bu yüzden probiyotiği süt bileşeni içermeyenden istedim. Biogaia önerdi. Kullananlar memnun mu?
Süt alerjisi seviyesinde olsa kakada kan olur hiç oldu mu dedi. Hiç olmadı dedim. Olursa şüphelen, ara sıra kakada sünme olabilir dedi.
Kalça ultrasonunu çektirdik onda da sorun yok çok şükür.
Sağlık ocağına geçtik orda da aşısını yaptırdık. Sonraki aşı da 4 ekimde. Haftada 1 gün yapılıyormuş ben 3 aşıyı birden yaptırmak istemediğimi söyledim bana o kadar sığ bi cevap verdiler ki. Neymiş o aşıların içerikleri birbiriyle etkileşimli olduğu için 3 aşı aynı gün vurulmalıymış. Hayır haftanın bir günü o aşının yapılmasının sebebi nedir dedim cevap alamadım. O aşıyı yapacak kişi 1 gün mü orda? Yoo. O aşılar bi yerde hazırlanıp sadece o gün mü geliyor? Cevap yok. O aşılar ateş yapabilirmiş evden çıkmadan calpol ya da parol şurup verecekmişim. Eşimle birbirimize baktık ve güldük tamam dedik. Ebe noldu dedi. Muhtemelen vermem dedim. Siz bilirsiniz ben söyleyim de çünkü yıkayamazsın 3 gün su değmeyecek koluna dedi. Tamam dedim :) gıcık oldu bana.
İpek huysuz, uyumuyor. Daha farkında canının acıdığının. Topuk kanını alırken bu kadar ağlamamıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?