AmiñnnSaol cnm,, hiç bu kadar ayrı kalmamıştık... uyudukları halde geldi kızları öptü falan bi de,, duygulandım... Allah uzun ömür versin ailelerimizin hepsine inşallah...
Ay kiyamam yerim onun ayaklariniCnm çok sevindim yazmana,, bi sorun mu var diye düşünmeye başlamıştım. mukuslu kaka için laktoz intoleransı dedi bizim doktor. Gerçekten de süt ürünlerini azaltınca geçiyor,, neden bahsetmediler sana bilmiyorumabla bizim de çok mıncık mıncık seviyor,, sürekli öpmek istiyor. O durumda maalesef (abartırsa) "kızım kardeşin sen öpünce çok mutlu oluyor ama eğer hastaysa sana da bulaşabilir" diyorum. O zaman biraz mesafe koyuyor. Bir de bebekler çok yakını göremiyor, aranızda biraz uzaklık olsun ki seni görsün falan diyorum... doğrudan yapma dersem öfkeleniyor... bir de süreklimaklımıza geldikçe "seni çok seviyoruz" demeye çalışıyoruz... onun isyan etmeye fırsatı kalmıyor haliyle... tabi ne yaparsak yapalım kıskanmama ihtimali yok. en basitinden dün kardeşinin çoraplarını çokbeğenmişti,, banyodan önce çıkarıp kenara koymuşum kirliye atmak için,, aldı "bence bana olur" dedi ve giydi... babası banyodaydı, kapısında bekledi göstermek için, en fenası da normalde çoraptan ve özellikle de çorapla yatmaktan nefret eden çocuk bi baktım onlarla uyumuş.. resmen içim acıdı, gözlerim doldu.. ama biliyorum ki şimdi yaşadıkları ufak sıkıntıları unutacaklar ve bir gün iyiki kardeşim/ablam var diyecekler.. sen de hep öyle düşünmeye çalış, stres yapma.. fazla giremediğin için kaçırmışsındır belki, denemediysen solgarı bi dene, süt çayları, bol su vs bunları biliyorsun zaten.. gerçi doymasa öyle 3-4 saat uyumaz bence, belki de kakasından dolayıdır tartısının az olması? inşallah bu ay daha çok alır, tontiş tontiş olur bebişin.. unutma buraları
Tum makineyi buzdolabina koyuyosun sagdiklarini ne yapiosun nasil birlestiriosun?Canım ben iki gündür kullanıyorum steril etmedim gün içinde buzdolabına koyuyorum mikrop bakteri üremiyor bu şekilde gün sonunda bebek için aldığım bulaşık deterjanıyla yıkıyorum.
Hayirli olsun:) ne guzel olmus kolay gelsin canimbabam hacdan döndü hanımlar,, kızlarımın göbüşlerini hurma ağacının içine koymuş,, gerçekten gömecek yer yokmuş,, aklınızda olsun :) Duru'nun uyku molasını evde kayınpeder annemler vs karşılama komitesiyle yedim tabi.. bari şu ilk sağma deneyimini atlatayım da öyle uyuyayım diyorum. Allah yardımcım olsun(( Ayşe'de bi iki denemiştim ama çok az gelince darlanıp bırakmıştım. Bakalım şimdi becerebilicek miyim :))
Ben de abimin eşinin verdiği nuk marka pompa var. Bazen 10-15 dk uğraşıyorum 10cc çıkıyor. Aparatları gevşetip tekrar sağınca başlıyor sağmaya. Sanırım fazla sıkı kapatınca çekmiyor. Anlamadım. Bozuk desen değil, bazen iyi çekiyor bazen de çekemiyor. Yeni alayım dedim ama bu konuda araştırmam Yok. Medela önerenleri çok duydum.mamajoo canim. tek modeli var. ben memnunum iyi ki almisim. tekli alsam da olurmus ama. ciftli sagmak biraz zahmetli elin kolun baglaniyor pompayi tutmak zorundasin.
Aslında rahatlamak ve güven duymak için içiyorlar ama bu seferde mideler doluyor ve ağızlarından geliyor süt. O durumda ben emzik veriyorum yine kucağımda emzirme pozisyonunda tutuyorum. Yoksa sütün burnundan geldiğini bile gördüm :))aynen dedigin gibi. 9dan beri toplamda ancak 2 saat uyumustur. son 5 saati memedekileri saymazsak hic uyumadi. yine memede yine altina doldurdu. daha simdi acmistim. her emdiginde agzindan cikardi. allahim sana geliyorum. bir yerde pes edecek misin acaba baris
Canım benim sen bizim yaşadımlarımızı iki katı olarak yaşıyorsun. Foruma girememen çok normal.Merhaba güzel anneler nasılsınız A AysheDuru canım beni sormuşsun hakkaten giremiyorum ama son sefer sen gene yazmıştın ona cevap yazdım ama denk gelmedik sanırım senle , hatta güzel fıstığın duruyu da sormuştum. Nasılsın, güzel kızların iyi mi alıştılar mı birbirine?
Forumda herkes iyi mi doğurmayan kaldı mı hiç giremiyorum bakamıyorum ancak açıyorum son sayfaya bakma fırsatı oluyor o kadar. O bile her zaman olmuyor. Doğurdu gitti olmasın en çok isteyenlerden biriydim tecrübelerimizi de paylaşırız doğuran gitmesin diyodum ben gelemiyorum arkadas
Bizim pitirciklar sağolsun biri uyanıyor biri uyuyor ve her kalkan da memede yaşıyım ben istiyor. Hal böyle olunca uyumayan bir anne var hepiniz gibi. Şükür ki kilo alıyoruz. Parmak kızım 2400 oldu şükür, oğlum da 2700 cuma günü bir aylık olucaz nasıl geçti hiç anlamıyorum.
Kelebek olmadan ememiyordu kız hiç, kipirdayamiyordum o emerken şimdi şükür ki onu bıraktık çok mutluyum. Ama hepinizde tahmin ettiğim gibi bizde de uyku sorun. Iki tane olunca kucağa alışmasınlar diyorum ama onlar güzel güzel alistirtiyorlar kendileriniher gün banyo yapıyoruz o bile bir olay. Birini yıka kaldır kurula burnunu temizle giydir yedir yatır hadi sonra baştan bir daha kafadan iki saat bu arada burunları çok tıkanıyor benimkilerin ya hatta korkup doktora bile götürdüm ciğerden mı geliyor bu kamyonumsu hırıltı diye ama yok burundan dedi rahatladım. Her gün serum fizyolojik yapıp sonra da çekiyorum buna rağmen arkasından hemen tıkanıyor önerisi olanı dinlerim.
Göğüslerim yara olma yolunda lansinoh kullanıyorum ama bana mısın demiyor çok aciyor.
Hepinizi çok özledim güzel anneler biraz daha zaman geçince düzenimiz oturur ve ben bir tık rahatlarım gene araniza gelirim diye düşünüyorum. Hepinizi ve minnak pitirciklarimizi opuyorum
Ben şimdiden deneyeyim dedim.3 ay en geç 4 ay başlamayı düşünüyorum ben. Ama kesin kararlı olmalıyım dirençli olmalıyım. O zamana kadar metodu tüm ayrıntılarıyla öğreneceğim, başarı hikayelerş okuyup motive olacağım
Ya ben de özellikle bunun için sormuştum sanki örtmesem üşüycek gibi hissediyorum örtmenin de güvenli olmadığnı biliyorum en iyisi kalın tulumlar almakSakin ortme cnm guvenli degil sıkı sıki giydir ben bir haftadir patikli altin icine corap fln giydiriyorum. Bir de kafasinda sapka ile uyutma o da guvenli degilmis ben banyodan sonra 3 saat kadar takip sonra cikartiyorum
sağdığımı saklama poşetiyle dolaba koyuyorum daha sonra diğer sağdığımı da koyuyorum aynı ısıya gelince birleştiriyorum araştırdığımda bu şekilde birleştirmek önerilmişti ılıkla soğuk birleştirilmiyor. Ama sadece aynı gün sağdıysam birleştiriyorumTum makineyi buzdolabina koyuyosun sagdiklarini ne yapiosun nasil birlestiriosun?
Grubun adı Ne canım?Baya bi övgü almış gruba giriş sorularına verdiği cevaplardan
hastane pompalarina daha iyi diyorlar genelde ama memnun olmayan da cikabiliyor yine de. bence pompanin sucu yok sorun bizim memelerde. bazen bana da oluyor. dolu diyorum simdi ne sut cikar bu memeden. ama dedigin gibi 10cc ancak cikiyorBen de abimin eşinin verdiği nuk marka pompa var. Bazen 10-15 dk uğraşıyorum 10cc çıkıyor. Aparatları gevşetip tekrar sağınca başlıyor sağmaya. Sanırım fazla sıkı kapatınca çekmiyor. Anlamadım. Bozuk desen değil, bazen iyi çekiyor bazen de çekemiyor. Yeni alayım dedim ama bu konuda araştırmam Yok. Medela önerenleri çok duydum.
Başka markalarda pompa alıp memnun olan diğer arkadaşlar da yazarsa sevinirim :)
Hastane pompası kiralayanlar da oluyormuş. Sormadım ama sorayım bir belki hastanede kiralıyordur. Onların ki daha mı iyi olur acaba? Ama bir de o da kullanılmış olacak sonuçta. Bozuk da çıkabilir di mi
vallahi bilmiyor ya. nasil emzigi istemedigi zaman atiyorsa memeyi de birakmasi gerekmiyor mu. ki baslarda birakiyordu da doyuncam simdi noldu bu bebelere ben anlamiyorum.Aslında rahatlamak ve güven duymak için içiyorlar ama bu seferde mideler doluyor ve ağızlarından geliyor süt. O durumda ben emzik veriyorum yine kucağımda emzirme pozisyonunda tutuyorum. Yoksa sütün burnundan geldiğini bile gördüm :))
Japon balıpı gibi, ne kadar yendiğini bilmiyor bu bebeler
buyuk bir amiin diyorum.Bi kaç gecedir deniz ıyanıyor karnını doyuruyor kakasını yapıyor tam rahatladı uyur diyorum ama 3 saat gözünü bile kırpmadan uyanık kalıyor. Artık gözlerimi açamıyorum başım düşüyor gerçekten bazen sabrımın son noktasına geliyorumsakinliğimi korumaya çalışıyorum. Her yolu deniyorum yeterki uyusun diye ama uyumuyor. Uyusunda memede uyusun diye çocuk emmekten tıkabasa oldu kusma seansları başladı dolayısıyla. Sallıyorum ufak ufak yok o da fayda etmiyor beyni sulandı .ne madaj kaldı ne kındak ne beyaz gürültü. Akkıma ne geldiyse yaptım Şuanda o anlardan birindeyim. Biraz kafam dağılsın diye girdim foruma yoksa uykuauzluktan ağlamak üzereyim artık sesli sesli ya sabır çekmeye başladım. Allahım sen bize yardım et sabır ver güç ver. Bu dönemi çabuk atlatalım amin
ben de bugun patik giydirdim. bizimki de ondan sonra sanki kivranmayi birakti bikac osuruktan sonraBen battaniye kullanıyorum ama en fazla kol altına kadar çekip kollarını dışarıda bırakıyorum . Sonra da battaniyeyi reflu yatağının iki yanından alttan sokuşturuyorum. Kenar destekleri havada kalmasını sağlıyor. Çadır gibi :)) Bu arada tekrar söylüyorum ama ayak altına sıcak su torbası gaza iyi geliyor bence.
Kıyamam yaa, çorapla uyumuşCnm çok sevindim yazmana,, bi sorun mu var diye düşünmeye başlamıştım. mukuslu kaka için laktoz intoleransı dedi bizim doktor. Gerçekten de süt ürünlerini azaltınca geçiyor,, neden bahsetmediler sana bilmiyorumabla bizim de çok mıncık mıncık seviyor,, sürekli öpmek istiyor. O durumda maalesef (abartırsa) "kızım kardeşin sen öpünce çok mutlu oluyor ama eğer hastaysa sana da bulaşabilir" diyorum. O zaman biraz mesafe koyuyor. Bir de bebekler çok yakını göremiyor, aranızda biraz uzaklık olsun ki seni görsün falan diyorum... doğrudan yapma dersem öfkeleniyor... bir de süreklimaklımıza geldikçe "seni çok seviyoruz" demeye çalışıyoruz... onun isyan etmeye fırsatı kalmıyor haliyle... tabi ne yaparsak yapalım kıskanmama ihtimali yok. en basitinden dün kardeşinin çoraplarını çokbeğenmişti,, banyodan önce çıkarıp kenara koymuşum kirliye atmak için,, aldı "bence bana olur" dedi ve giydi... babası banyodaydı, kapısında bekledi göstermek için, en fenası da normalde çoraptan ve özellikle de çorapla yatmaktan nefret eden çocuk bi baktım onlarla uyumuş.. resmen içim acıdı, gözlerim doldu.. ama biliyorum ki şimdi yaşadıkları ufak sıkıntıları unutacaklar ve bir gün iyiki kardeşim/ablam var diyecekler.. sen de hep öyle düşünmeye çalış, stres yapma.. fazla giremediğin için kaçırmışsındır belki, denemediysen solgarı bi dene, süt çayları, bol su vs bunları biliyorsun zaten.. gerçi doymasa öyle 3-4 saat uyumaz bence, belki de kakasından dolayıdır tartısının az olması? inşallah bu ay daha çok alır, tontiş tontiş olur bebişin.. unutma buraları
Mothercare'in meşhur bi delikli örtüsü var cnm, onu tavsiye ederim. Bir de örme battaniyeler almıştık, english home'dan ve zara'dan, onlar da hem yumuşacık hem delikli.. aklında olsun.. doktora sorunca bize de yaz bu arada,, merak ettim..Canim sanirim dolanabilir diye... ben de bu ay dr a soracagim malum havalar sogudu
inşallah cnm.. ister istermez üzülüyorum böyle yaptığında çünküKıyamam yaa, çorapla uyumuş
Geçecek bu günler de. Sonra sana teşekkür edecekler birbirlerine sahip oldukları için :)
Ayağı sıcak tutmak iyi oluyorhastane pompalarina daha iyi diyorlar genelde ama memnun olmayan da cikabiliyor yine de. bence pompanin sucu yok sorun bizim memelerde. bazen bana da oluyor. dolu diyorum simdi ne sut cikar bu memeden. ama dedigin gibi 10cc ancak cikiyor
vallahi bilmiyor ya. nasil emzigi istemedigi zaman atiyorsa memeyi de birakmasi gerekmiyor mu. ki baslarda birakiyordu da doyuncam simdi noldu bu bebelere ben anlamiyorum.
buyuk bir amiin diyorum.
ben de bugun patik giydirdim. bizimki de ondan sonra sanki kivranmayi birakti bikac osuruktan sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?