- 31 Aralık 2016
- 431
- 611
- 53
- 33
Senin çocuğun aç falan değil bak sabah görürsün kilo alımı gayet iyi çıkacak senin yaşadıklarının aynısını yasadim ben de ama hiç mama vermedim 1 damla da olsa benim sütümu içsin dedim yaramıyo sandığım süt 3kilo 300 gram doğan çocuğu 45 günde 6 kilo 200 gr yapmış kafana takma yani Stress te yapma kendi kendine yok edicen sütünü yaAynen canim ben sktgim halde qelmiyo ama o uyuyunca gazini cikarmak icin kucaqima aliyorumki aqzindan akio sut kafam karsk yaniyarin hem asi hem kontrol var bakim kac kilo olmus kilosu iyiyse takmicam kafaya hic sen mama verdinmi hic peki ? Simdi bn mama verince sustu uyuduya artik her aqlamasini buna baglarim ben simdi of ne deisik insanim ya hep bi evhammm
Hortumun ikinciye giden kısmını tıka tekli başlar böylece.Lansinoh pompa kullananlar nasıl kullanıyorsunuz hangi programda vs bana bi anlatın ikili açılıyor hep tekli nasıl oluyor hiç bilmiyorum bide ben sağarken elle yukardan sıkıyorum onu yapmasam da gelir mi süt beklemek mi Laz’ım
Ağzı süt doluysa yutamamış bile muhtemelen çocuk o derece emmiş, boşuna dert ediyorsun evhamlı. Bugün Defne de kavgadaydı memeyle, sürekli emmek isteyip sürekli kavga ediyor. Gazini falan çıkartıyorum sık sık ama onu da istemiyor emmek istiyor doğal olarak memeler yumuşayip boşaliyorlar. Bu durumda Defne'yi 10 dk 15 dakika oyalayıp tahin helvası yemeye ve su içmeye gidiyorum, meyve yiyorum. Biraz kendime geliyorum süt de toparlanıyor biraz oyalandigi için ve emmeye yutkunmaya devam ediyor. Sütün var evhamlı yarın bir tartsınlar da su kızı, aldığı kiloyu sütün yok diyenlerin suratlarina carp. Bir daha demesinler her böyle dediler diye yazdığında okunsun sonra yetmiyor mu acaba yazmaya geliyorsun buraya. Kendinden şüphe etme, başkalarının ettirmesine de izin verme.Aynen canim ben sktgim halde qelmiyo ama o uyuyunca gazini cikarmak icin kucaqima aliyorumki aqzindan akio sut kafam karsk yaniyarin hem asi hem kontrol var bakim kac kilo olmus kilosu iyiyse takmicam kafaya hic sen mama verdinmi hic peki ? Simdi bn mama verince sustu uyuduya artik her aqlamasini buna baglarim ben simdi of ne deisik insanim ya hep bi evhammm
Kızım da olsa oğlum da olsa yemek yapmaya da temizliğe de yardım ettirecektim, cok kararlıydım. Kuzenim bizimle büyüdü, daha 3 yaşından baslattım yardım ettirmeye. Okula falan başlayınca hu kız işi diye vurun kivirmaya başladı ben de 20lerin başında heyecanlı bir abla olarak sen yemek yemiyor musun o zaman tabağını da kaldırabilirsin, evi sadece kızlar mı dağıtıyor eğer Hayırsa o zaman yardım edebilirsin diye diye keyifle yaptırdım her işi. 6-7 yaşında yumurtasını kendi yapmak istiyordu benim gözetimimde mükemmel yumurta yapmayı öğrendi çocuk. Daha birlikte kalsaydık hen tamirden hem yemekten anlayan süper bir erkek çocuk yetiştirecektim de körelttiler velediSağol canım :)) kadınız işimiz zor hep derim asıl iş erkek analarında oğluşlarına kıyamıyor lar hiçbir iş yaptırmıyorlar sonra o erkekler eşlerine yardım etmiyor
Anne sütüyle vermek mantıklı. Sudan iyidir en azından :) bugün ben de bi kurcalayayım bakalım :)Sor cnm valla cok yan etkisi var ne yapacagimj sasirdim. Dr umuza danistim anne sutuyle ver 0 3 aylik bebelerde verilebiliyor dedi bilmiyorum
Epey üstüste gelmiş o zaman yaSağol canım. Rop prematüre bebeklerde yapılan bi göz muayenesi
Rota aşısı ağızdan veriliyor cnm, sorunsuz rahat geçiyor çünkü tadı da güzel demişti bize doktor Ayşe'nin zamanında. Sağlık ocağındaki sıkıntı biraz da bizim semtten kaynaklı sanıyorum. Hem çok fazla Suriyeli var civarda hem de genel olarak insanların nispeten eğitimsiz oldukları bir bölge. Haliyle bunlar aynı şeyi defalarca tekrarlamayı alışkanlık haline getirmiş diye düşünüyorum. Ama gerçekten iyi niyetli de olsalar çok mecbur kalmadıkça gitmem bir daha. Zaten muayenesini de yapmıştı doktor, sırf aşıya gittiğimiz için başka birşeyine bakmalarına gerek kalmadı Allahtan. Biz kendi doktorumuzdan çok çok memnunuz, illa ki bakış açısından kaynaklı farklılıklar vardır ama her çocuğu kendi çocuğuymuş gibi titizlikle muayene etmesi ve hiçbir soruyu önemsiz bulup geçiştirmemesi bizim için çok önemli. Sağlık konusunda bence "pahalı" diye bir yaklaşım olmamalı, elinde imkanı olan gerektiğinde özele kaymalı ki olmayan da devletin imkanlarından daha rahat faydalanabilsin... biz de imkanlarımızı zorluyoruz haliyleArtık ben bırakıp odadan çıkıyorum çıkana kadar beni takip ediyor. İletişim kuruyor falan :) büyüyorlar her gün biraz daha.
Benimki bir de uyumayı öğrenseydi ne tatlı olurdu, tadından yenmezdi :))
Şu hastalığında bir durgunlaştı bir mahsunlaştı ki yavrum sorma, ağlamaya mecali Yok. Dedim heralde elalemin sakin bebeleri normalde böyle oluyor :)
Benimkinin hasta hali diğer normal bebeklere denk geliyor sanırım. Aman hasta olmasın da çoçuğum hareketli olsun ona razıyım. Onu öyle görünce içim gidiyor.
Bakalım üçüncü ay da eczaneden rota aşınızı alın biz yaparız demişti sağlık ocağı. Sen sanırım sağlık ocağından tamamen soğudun.
Doktoruna güveniyorsan gerek de Yok zaten. Benim hala bir doktorum yok. Üç farklı doktora gittik bugüne kadar üçünden de "tamam işte bu" izlenimi alamadım. Birisi tamamen para tuzağı için çocuğu testlere boğarak delik deşik etmeye kalktı. Neyseki izin vermedim. Diğeri mama ver diye tutturdu halbuki çocuk 800gr almış Ne maması yani. Onu da öyle eledim. Diğeri de zaten ağzını açıp tek kelime etmiyor. Soru soruyorsun cevap vermiyor
Komedi gibi bu doktorlar.
Bunu biz de düşündük hatta araştırdık bi kaç şirketle görüştük mailleştik ama sonra vazgectik hatırlamadığım bi sebepten.Bebeğin özel sağlık sigortası olmasi çok işe yarayan bir şey bu arada anneler. Bebeğin her ay kontrolü var, e gerekince tahlil ve testler yapılıyor özelde yaptırsan dünya kadar masraf. Ama yıllık olarak özel sigorta yapılırsa üzerinizde o an çok para olmasa bile çocuğunuzu hastaneye götürebilirsiniz. Allah korusun acil durumlar için de çok işe yarar. İmkan varsa yaptırmak güzel olur.
Ek olarak zorunlu olmayan rota ve menenjit aşıları var.Merhaba anneler,
Ara ara sizleri takip etmistim kismet buguneymis :) oncelikle herkesi tek tek tebrik ederim. Insallah bebeklerimiz sagliklica emerek uyuyarak buyurler. Benim kizim 22 Agustos tarihinde dogdu. Yurt disinda yasiyoruz. Haftaya 6. Hafta (gerci bizim 7. Hafta olucak) asilarini yaptiricaz. Burda bazi asilar Turkiyeden farkli rica etsem Turkiye’de yaptirdiginiz ve yaptiracaginiz asilarin listesini verebilir misiniz? Eksikler varsa onlari yaptirmak istiyordum. Herkese guzel bir gun diliyorum :)
Ben sağlık ocağı konusunda bir şey diyebilir miyim yanlış anlamazsan. Sana degil de konusu acildi diye genel olarak bi hatırlatmak isteri..Rota aşısı ağızdan veriliyor cnm, sorunsuz rahat geçiyor çünkü tadı da güzel demişti bize doktor Ayşe'nin zamanında. Sağlık ocağındaki sıkıntı biraz da bizim semtten kaynaklı sanıyorum. Hem çok fazla Suriyeli var civarda hem de genel olarak insanların nispeten eğitimsiz oldukları bir bölge. Haliyle bunlar aynı şeyi defalarca tekrarlamayı alışkanlık haline getirmiş diye düşünüyorum. Ama gerçekten iyi niyetli de olsalar çok mecbur kalmadıkça gitmem bir daha. Zaten muayenesini de yapmıştı doktor, sırf aşıya gittiğimiz için başka birşeyine bakmalarına gerek kalmadı Allahtan. Biz kendi doktorumuzdan çok çok memnunuz, illa ki bakış açısından kaynaklı farklılıklar vardır ama her çocuğu kendi çocuğuymuş gibi titizlikle muayene etmesi ve hiçbir soruyu önemsiz bulup geçiştirmemesi bizim için çok önemli. Sağlık konusunda bence "pahalı" diye bir yaklaşım olmamalı, elinde imkanı olan gerektiğinde özele kaymalı ki olmayan da devletin imkanlarından daha rahat faydalanabilsin... biz de imkanlarımızı zorluyoruz haliyleözellikle 3 yaşa kadarki bedensel ve zihinsel gelişimin ilerde telafisi yok,,, ne yaparsak yanımıza kar diye düşünüyorum. İnşallah içini rahatlatan birini bulursun sen de,, rutin kontrol için gitmesen bile güvendiğin bir adresin kenarda durmasının faydası var.
Ben de 2 seferdir muayene olup test yaptırıp kuş kadar para verdiğim için önereyim dedim. Tamam yıllık odemesi var onun da ama 12 kere sadece muayeneye gitsek bile daha fazla ödemiş olacaktık o yüzden ben önereyim size de dedim. İşe yarıyor.Bunu biz de düşündük hatta araştırdık bi kaç şirketle görüştük mailleştik ama sonra vazgectik hatırlamadığım bi sebepten.
Ya ben de bilgi verdim ama yine de sağlık ocağı güvendiğim bir kurum değil kaldı ki Sağlık Bakanlığı da çok güven vermiyor. Ama imkan ve bilgisi olmayan ailelerin çocukları için ve bu bağlamda toplum sağlığı için gerekli olduğunu düşünüyorum. Yine de sağlık ocağı 1 dese ben 3 araştırırım ki doktorumuz iyi biri, onu ayrı tutarak ona rağmen söylüyorumBen sağlık ocağı konusunda bir şey diyebilir miyim yanlış anlamazsan. Sana degil de konusu acildi diye genel olarak bi hatırlatmak isteri..
Sağlık ocağında takip aslında bizim gibi anneler için bir şey ifade etmiyor, gerekirse parasını verir istediğimiz yerde aşısını ölçümünü vs yaptırırız ama bir yerde devlet daha iyi uygulamalar yapabilmek için çocuklarımızı takip edip onlar hakkında ıstatistik tutmaya çalışıyor yavaş yavaş. O bakımdan bana faydası olmasa da istatiklere faydam olsun diye hamilelikte hep gidip bilgi verdim. Çünkü alınan bilgiler aslında sağlık uygulamalarının geleceği açısından önemli. Devlet bu güne kadar vatandaşını takip etmemiş ama artık yavaş yavaş genel sağlık durumu hakkında fikir sahibi olmaya çalışıyor. O yüzden hani sağlık ocağında takip çok da gereksiz bir şey değil. Imkanimiz varsa telefonla da olsa bilgi versek güzel olur diye düşünüyorum:)
Cok tesekkurler :)Ek olarak zorunlu olmayan rota ve menenjit aşıları var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?