2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

  • ikiz oğullarımız olacak

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    333
Hiç uyumayan uyumak istemeyen bir bebe yapmışızne beşikte ne kucakta uyumuyo da uyumuyo öylece bana bakmakla meşgul beyfendi baba bile uyutamadı...40 imiz çıkalı kaç gün oldu ben hala kocaya hasret dışladim resmen adamı ya adam kedinin ciğere baktığı gibi bakiyo aynı bana ama bebe fırsat vermiyo
 
Senin çocuğun aç falan değil bak sabah görürsün kilo alımı gayet iyi çıkacak senin yaşadıklarının aynısını yasadim ben de ama hiç mama vermedim 1 damla da olsa benim sütümu içsin dedim yaramıyo sandığım süt 3kilo 300 gram doğan çocuğu 45 günde 6 kilo 200 gr yapmış kafana takma yani Stress te yapma kendi kendine yok edicen sütünü ya az güven kendine canım çevrendekilere de kulak asma
 
Bugün Defne'yi uyutup işlerimi halletmeye başladım. Daha 5 dk geçmeden ağlamaya başladı. Ben ellerimi yıkayıp çocuğa gidene kadar 'anneee anneee' diye ağlıyor, yırttı kendini. Yanına gittim, sustu. Ben de basladim 'kızııım, kızıım' diye ağlamaya. Oldu mu Defne, ben de ağlayayım mı böyle her fırsatta dedim ağzını yaya yaya güldü velet. Yapmam lazım galiba
 
Hortumun ikinciye giden kısmını tıka tekli başlar böylece.
İlk iki dakika uyarı fazını maksimum seviyede başlatıyorum normal faza geçince yavaş yavaş arttırıyorum canımı yakmasın diye. O gün ne kadar sağmak istiyorsam artık ama benim yöntem doğru mu bilmiyorum, genelde bebek her an uyandığı için tetikte ve hızlı sağıyorum.

Ağzı süt doluysa yutamamış bile muhtemelen çocuk o derece emmiş, boşuna dert ediyorsun evhamlı. Bugün Defne de kavgadaydı memeyle, sürekli emmek isteyip sürekli kavga ediyor. Gazini falan çıkartıyorum sık sık ama onu da istemiyor emmek istiyor doğal olarak memeler yumuşayip boşaliyorlar. Bu durumda Defne'yi 10 dk 15 dakika oyalayıp tahin helvası yemeye ve su içmeye gidiyorum, meyve yiyorum. Biraz kendime geliyorum süt de toparlanıyor biraz oyalandigi için ve emmeye yutkunmaya devam ediyor. Sütün var evhamlı yarın bir tartsınlar da su kızı, aldığı kiloyu sütün yok diyenlerin suratlarina carp. Bir daha demesinler her böyle dediler diye yazdığında okunsun sonra yetmiyor mu acaba yazmaya geliyorsun buraya. Kendinden şüphe etme, başkalarının ettirmesine de izin verme.

Sağol canım :)) kadınız işimiz zor hep derim asıl iş erkek analarında oğluşlarına kıyamıyor lar hiçbir iş yaptırmıyorlar sonra o erkekler eşlerine yardım etmiyor
Kızım da olsa oğlum da olsa yemek yapmaya da temizliğe de yardım ettirecektim, cok kararlıydım. Kuzenim bizimle büyüdü, daha 3 yaşından baslattım yardım ettirmeye. Okula falan başlayınca hu kız işi diye vurun kivirmaya başladı ben de 20lerin başında heyecanlı bir abla olarak sen yemek yemiyor musun o zaman tabağını da kaldırabilirsin, evi sadece kızlar mı dağıtıyor eğer Hayırsa o zaman yardım edebilirsin diye diye keyifle yaptırdım her işi. 6-7 yaşında yumurtasını kendi yapmak istiyordu benim gözetimimde mükemmel yumurta yapmayı öğrendi çocuk. Daha birlikte kalsaydık hen tamirden hem yemekten anlayan süper bir erkek çocuk yetiştirecektim de körelttiler veledi
Bence işlerin cinsiyeti olmadığını öğrenen çocuk daha iyi bir eş ve kendi başına ayakta kalabilen bir birey olur. Nasıl ki 'ay be mn yumurta bile kiramam kiiiee' diyen kız zavallı görünüyorsa 'ben yumurta bile kiramam açlıktan ölürüm' diyen erkek de zavallı görünüyor. Bunu önce çocuk yetiştiren anneler bilmeli.
 
Rota aşısı ağızdan veriliyor cnm, sorunsuz rahat geçiyor çünkü tadı da güzel demişti bize doktor Ayşe'nin zamanında. Sağlık ocağındaki sıkıntı biraz da bizim semtten kaynaklı sanıyorum. Hem çok fazla Suriyeli var civarda hem de genel olarak insanların nispeten eğitimsiz oldukları bir bölge. Haliyle bunlar aynı şeyi defalarca tekrarlamayı alışkanlık haline getirmiş diye düşünüyorum. Ama gerçekten iyi niyetli de olsalar çok mecbur kalmadıkça gitmem bir daha. Zaten muayenesini de yapmıştı doktor, sırf aşıya gittiğimiz için başka birşeyine bakmalarına gerek kalmadı Allahtan. Biz kendi doktorumuzdan çok çok memnunuz, illa ki bakış açısından kaynaklı farklılıklar vardır ama her çocuğu kendi çocuğuymuş gibi titizlikle muayene etmesi ve hiçbir soruyu önemsiz bulup geçiştirmemesi bizim için çok önemli. Sağlık konusunda bence "pahalı" diye bir yaklaşım olmamalı, elinde imkanı olan gerektiğinde özele kaymalı ki olmayan da devletin imkanlarından daha rahat faydalanabilsin... biz de imkanlarımızı zorluyoruz haliyle özellikle 3 yaşa kadarki bedensel ve zihinsel gelişimin ilerde telafisi yok,,, ne yaparsak yanımıza kar diye düşünüyorum. İnşallah içini rahatlatan birini bulursun sen de,, rutin kontrol için gitmesen bile güvendiğin bir adresin kenarda durmasının faydası var.
 
Bebeğin özel sağlık sigortası olmasi çok işe yarayan bir şey bu arada anneler. Bebeğin her ay kontrolü var, e gerekince tahlil ve testler yapılıyor özelde yaptırsan dünya kadar masraf. Ama yıllık olarak özel sigorta yapılırsa üzerinizde o an çok para olmasa bile çocuğunuzu hastaneye götürebilirsiniz. Allah korusun acil durumlar için de çok işe yarar. İmkan varsa yaptırmak güzel olur.
 
Bunu biz de düşündük hatta araştırdık bi kaç şirketle görüştük mailleştik ama sonra vazgectik hatırlamadığım bi sebepten.
 
Merhaba anneler,
Ara ara sizleri takip etmistim kismet buguneymis :) oncelikle herkesi tek tek tebrik ederim. Insallah bebeklerimiz sagliklica emerek uyuyarak buyurler. Benim kizim 22 Agustos tarihinde dogdu. Yurt disinda yasiyoruz. Haftaya 6. Hafta (gerci bizim 7. Hafta olucak) asilarini yaptiricaz. Burda bazi asilar Turkiyeden farkli rica etsem Turkiye’de yaptirdiginiz ve yaptiracaginiz asilarin listesini verebilir misiniz? Eksikler varsa onlari yaptirmak istiyordum. Herkese guzel bir gun diliyorum :)
 
Kızım bu sabah Trio yaptı, kutsal üçlüyle yıkadı annesini, uzun fırtlatma rekorunu kırdı.
Önce omzuma kustu, dur dedim alt değiştirip öyle degistireyim uzerimi. Sonra hem kendi üstüne hem benim elime işedi. Bezini değiştirip çıkartayım kıyafetlerini dedim iyi ki de öyle yapmışım. Tam yeni bezi almak için yana döndüm bir sıçrama sesi eşliğinde hem eşofmanım hem tişörtüm hem alt değiştirme örtüsü battı ama en çok benim üzerim battı en uzakta olmama rağmen. Kızın bezini ayaklarını indirmeden değiştirip soydum. Kendim soyundum gittik evde çıplak halde Defne'ye kıyafet aldık giydirdim, şimdi hala ıkınıyor, sanki tüm içini bana dökmemiş gibi
 
Ek olarak zorunlu olmayan rota ve menenjit aşıları var.
 
Ben sağlık ocağı konusunda bir şey diyebilir miyim yanlış anlamazsan. Sana degil de konusu acildi diye genel olarak bi hatırlatmak isteri..
Sağlık ocağında takip aslında bizim gibi anneler için bir şey ifade etmiyor, gerekirse parasını verir istediğimiz yerde aşısını ölçümünü vs yaptırırız ama bir yerde devlet daha iyi uygulamalar yapabilmek için çocuklarımızı takip edip onlar hakkında ıstatistik tutmaya çalışıyor yavaş yavaş. O bakımdan bana faydası olmasa da istatiklere faydam olsun diye hamilelikte hep gidip bilgi verdim. Çünkü alınan bilgiler aslında sağlık uygulamalarının geleceği açısından önemli. Devlet bu güne kadar vatandaşını takip etmemiş ama artık yavaş yavaş genel sağlık durumu hakkında fikir sahibi olmaya çalışıyor. O yüzden hani sağlık ocağında takip çok da gereksiz bir şey değil. Imkanimiz varsa telefonla da olsa bilgi versek güzel olur diye düşünüyorum:)
 
Bunu biz de düşündük hatta araştırdık bi kaç şirketle görüştük mailleştik ama sonra vazgectik hatırlamadığım bi sebepten.
Ben de 2 seferdir muayene olup test yaptırıp kuş kadar para verdiğim için önereyim dedim. Tamam yıllık odemesi var onun da ama 12 kere sadece muayeneye gitsek bile daha fazla ödemiş olacaktık o yüzden ben önereyim size de dedim. İşe yarıyor.
 
Ya ben de bilgi verdim ama yine de sağlık ocağı güvendiğim bir kurum değil kaldı ki Sağlık Bakanlığı da çok güven vermiyor. Ama imkan ve bilgisi olmayan ailelerin çocukları için ve bu bağlamda toplum sağlığı için gerekli olduğunu düşünüyorum. Yine de sağlık ocağı 1 dese ben 3 araştırırım ki doktorumuz iyi biri, onu ayrı tutarak ona rağmen söylüyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…