- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Valla bu öneriyi yapanlara anasonu siz için ağlamasını duymayın diyorumAy laf söyleyecek bir şeyi hep bulurlar, zayıf olsa da mama ver diyeceklerdi. Umursama.
Ben de duydum hatta çocukken normal olduğunu düşünüyordum etrafta herkes çok ağlayan kolik bebeğe anason ve rezene verirdi. O yüzden ben de eskiden espri olsun diye çok ağlayan her bebek için 'ver anasonu sussun' derdim. Şimdi bakınca hiç komik olmadığını görüyorum ama öyle görüyordum etraftan.
Bizde yaptırmadik doktor yaptırın da demedi acaba kuvuzde kalanlar kilosu düşük olanlarami yapılıyor
Niye taslamıyon kız? Bazıları hakediyor anlamadıklarını dilden konuş bi de hııııı diye susuyorlar.Valla bu öneriyi yapanlara anasonu siz için ağlamasını duymayın diyorumYa isteyen istediğini verir tamam ben bir şey demiyorum ama ısrarla ben anne sütünden başka bir şey vermiyorum dememe rağmen "bi damla yaaaa" diyenlere gıcık oluyorum. Herkesin çocuk yetiştirme tarzına saygım var ölümcül bir şey yapmadığı sürece yapabilir ama siz de benimkine saygı duyun.
Dün bebeği görmeye geldiler. Kız hıçkırıyordu. Ağzına limon sür diyorlar ısrarla. Neymiş hiçkirik geçermiş. Geçerse geçsin yahu ben vermek istemiyorum. Illa ısrar ediyorlar. Yok büyüklerimiz bizi boyle yetiştirdi blahblah. Kimseye de bilmişlik taslamıyorum zararlı filan diye yani tek dediğim şey ağzına bir şey vermiyorum. Bunu bi kabul edemiyorlar. Respect plz
Kg 2000 altinda ve 32 haftadan dusuk olan kuvozde oksijen alan bebekler risk altinda sizinki de premature mi?Bizde yaptırmadik doktor yaptırın da demedi acaba kuvuzde kalanlar kilosu düşük olanlarami yapılıyor
Inga sanki ingiliz dili edebiyatindan bir bebis kitabi okumak gibiBen, ınga dediği zaman bebek akademisinden mezun olduğu için kitabına uygun ağlıyor kızım diyorum ama babası beğenmiyor, özenti ağlamasıymış ınga
Canım hoşgeldin tekrar:)Kızlar selamlar :)
Bugün maaşallah diyelim Ege uslu gibi, ben de biraz nefes aldım :) Haftaya cumartesi mevlütümüz var kısmetse onun hediyeliklerini seçmeye çalışıyorum.
Bu sabah kötü bir an yaşadım. Kahvaltıdan sonra Ege uyudu. Ben de kollarını falan battaniyesine sararak 3-4 dakika odadan çıktım. Yanına girdiğimde bir baktım, battaniye Ege'nin alnına kadar çıkmış, yavrumun ağzı burnu kapalı uyumaya devam ediyor. O battaniyeyi çekip yüzünü açana kadar maf oldum. Nefes kontrolleri falan çok zordu. Bu battaniye mevzusu beni çok korkutuyor. Daha önce de benzer bir şey olmuştu.Nasıl başa çıkıcam bilmiyorum, uyurken kollarını çok oynatıyor. Kundağı bile bozuyor, ya da ben çok sıkı olsun istemediğimden iyi yapamıyorum herhalde. Çok moralim bozuldu.
Bir de kızlar bu aralar Ege'ye bir oyun halısı almak istiyorum. Fisher price'ın şu piyanolu modelini beğendim. Sizce nasıldır kullanan var mı? Veya böyle müzikli güzel bir oyun halısı tavsiyesi varsa alırım :)
Canım hoşgeldin tekrar:)
Üstünü örtmek çok riskli biliyorsun, hepimiz biliyoruz aslında amaısrarla devam ediyoruz, ben uyku tulumu aldım 2 gecedir onunla yatırıyorum üstünü örtmüyorum ve hiç üşümüyor.
Ya ben normal derece almadım, kulak ölçer var sadece. Alsam mı normal de.Göğüs karın filan biz hep baş ölçüyorduk dün yükseldi diye doktoru aradğmzda o şeklde ölçün düşük tutmaya çalışın demişti. O yüzden öyle sordum canm. Umarım çabucak geçer herneyse sıkıntısı
Geçmiş olsun, geçer inşallah.Bugünde yine kakasında kan gördüm hemen doktora yetiştirdim tahlil yapıldı ve kan olduğu ortaya çıktı. Doktor toz halinde bi ilaç yazmış gaviscon. anne sütünü sağsın içine koyup bebeğe versin günde 3kez demiş. Bana da laktoz yemesin demiş. Yemeyeceğim bir müddet takip edeceğim bakalım inşallah geçer
Ay yok valla şimdi görsem en azından ne yapıyorsunuz saçma sapan konusmayin derdim, ver anasonu mayışsın çocuk ama gaz da sancı da orada duruyor sadece ağlamıyor bebek uyuşturulduğu için. O yüzden ben karşı çıkardım kesin. Bak o limonu da biliyorum, Allah'ım ne pis insanlarla büyümüşüm ben yaValla bu öneriyi yapanlara anasonu siz için ağlamasını duymayın diyorumYa isteyen istediğini verir tamam ben bir şey demiyorum ama ısrarla ben anne sütünden başka bir şey vermiyorum dememe rağmen "bi damla yaaaa" diyenlere gıcık oluyorum. Herkesin çocuk yetiştirme tarzına saygım var ölümcül bir şey yapmadığı sürece yapabilir ama siz de benimkine saygı duyun.
Dün bebeği görmeye geldiler. Kız hıçkırıyordu. Ağzına limon sür diyorlar ısrarla. Neymiş hiçkirik geçermiş. Geçerse geçsin yahu ben vermek istemiyorum. Illa ısrar ediyorlar. Yok büyüklerimiz bizi boyle yetiştirdi blahblah. Kimseye de bilmişlik taslamıyorum zararlı filan diye yani tek dediğim şey ağzına bir şey vermiyorum. Bunu bi kabul edemiyorlar. Respect plz
Saol canım :) aslinda verilecek cevap çok ama neyseMaşallah denir öyle durumlarda. Obez olacak denmezkıskanmış boşver. Sadece anne sütü alan bebek obez olmaz ayrıca
Bulamadım nette mağazadan aldım. Uyku tulumu diye ararsan bulursun sanırım ben pantolonlu tulum aldımCanım çok saol. Ne aldın, ben de alayım. Linki varsa söyle hatta hemen alayım.
Bulamadım nette mağazadan aldım. Uyku tulumu diye ararsan bulursun sanırım ben pantolonlu tulum aldım
Ah canım sen boşver onları. Emzirmeye devam et. Benim büyük oğlum 3.200 doğmuştu. Birinci ay 5 kg ikinci ay 7 kg dı. Bırak yaşlı teyzeleri bana doktor ve hemşireler bile az ver sütünü çocuk obez olur demişti. Hiiiçç dinlemedim. O kilolu dönemleri 1 yaşa kadar devam ediyor. Şimdi 8 yaşında ve görsen bu çocuğa annesi hiç mi yemek yapmıyor der üzülürsün incecik. Şimdi iki numaram deniz de 3.500 doğdu. 50 günlükken 6 kg du. Ama doktorumuz çok beğendi ve gayet güzel gelişimi nasıl besliyorsan devam et sütün çok kaliteli dedi gönderdi. Memeye devam:)Kızlar yaa az önce misafir vardı kadın Poyrazin kilosunu sordu 3300 doğdu şimdi 6200 dedim vay efendim daha 46 günlük bebeyi obez mi yapacakmisim hep emziriyomusum çocuğu böyle giderse obez olur dedi ben de sadece anne sütü alıyo bişey olmaz o istediği sürece emecek sıkıntı yok dedim ama yaşlı olduğu için daha da fazla bişey diyemedim sizce kilosu çok mu ya?
H&M den aldım bu arada canımCanım çok saol. Ne aldın, ben de alayım. Linki varsa söyle hatta hemen alayım.
Tesekkur ederim :) bide o var büyüyünce iskelet gibi oluyorlar aynı yaramazlar çevremde kı cocukarda büyüyünce zayifladin hep...bizim dr da çok beğendi kilomuzu artık biri bişey derse vercem cevabını ya...Ah canım sen boşver onları. Emzirmeye devam et. Benim büyük oğlum 3.200 doğmuştu. Birinci ay 5 kg ikinci ay 7 kg dı. Bırak yaşlı teyzeleri bana doktor ve hemşireler bile az ver sütünü çocuk obez olur demişti. Hiiiçç dinlemedim. O kilolu dönemleri 1 yaşa kadar devam ediyor. Şimdi 8 yaşında ve görsen bu çocuğa annesi hiç mi yemek yapmıyor der üzülürsün incecik. Şimdi iki numaram deniz de 3.500 doğdu. 50 günlükken 6 kg du. Ama doktorumuz çok beğendi ve gayet güzel gelişimi nasıl besliyorsan devam et sütün çok kaliteli dedi gönderdi. Memeye devam:)
Nerden aldın canm ben de bakıyorumCanım hoşgeldin tekrar:)
Üstünü örtmek çok riskli biliyorsun, hepimiz biliyoruz aslında amaısrarla devam ediyoruz, ben uyku tulumu aldım 2 gecedir onunla yatırıyorum üstünü örtmüyorum ve hiç üşümüyor.
Saol canım. Bakayım ben de :) H&M'e yıllardır göz atıyorum, ürün almak nasip olmamıştı :) Belki tulumla bir başlangıç yaparız. Baktım şimdi güzel şeyler var :)H&M den aldım bu arada canım
H&M den aldım canımNerden aldın canm ben de bakıyorum
Ama çok tatlı oluyorlar ınga derken. Birde çeneyi oynatıyorsa kafayı yiyorum.))Inga sanki ingiliz dili edebiyatindan bir bebis kitabi okumak gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?