- 18 Ocak 2017
- 783
- 972
- 103
Hmm açıkçası bencede durumuna bakılıp kullanılmalı. Ben bugün doktora sordum 'sağlık ocağındaki ebe devit-3 ü kullanma bıngıldağı çabuk kapanır beyin gelişimini etkiler dedi' diye. Öyle dediyse kullanma dedi bana. Hiç demedi ki mutlaka kullanacaksın falan. Zaten çocuğu açık havaya çıkartıyorum ordan d vitaminini alıyor. Onu bile vermiyorum demiri de koşulsuz vermem, ihtiyacı varsa ayrı tabi.Yok normal doğanlarda 4. ayda ama aslinda test yapilmadan baslanmasi uygun değil diyorlar. Yanı çocuğun demir durunu iyiyse kullanılmaması taraftarı çoğu kişi. Ama çoğu doktor ona bakmadan doğrudan öneriyor.
Hanımlar dayanamadım 1 tabak aşure yedim birde severim kii oh çok canım çekmişti:)) bebeğime gaz olur mu acaba ?
Üstüne bir kaşık kimyon yutsam nötrler mi acaba :)
Ay ben de çok severim, geçen hafta komşu getirdi bir tabak yedim ama 2 gün de çekti bebem sancısını. Bugün de geldi ama hiç dokunmadım zaten gazı var havalı kornaya dönmesin çocuk diye. Umarım sizde gaz yapmaz. Şu gaz dönemi bitsin kendim yapacağım bir kazan ve o kazana düşeceğim1 kaseden bişey olmaz inşallah bol bol üzüm vardı benim yediğimde de. Dokunmasa varya her öğün yiyebilirim
"Havalı korna " hahah çok iyi benzetmeymişAy ben de çok severim, geçen hafta komşu getirdi bir tabak yedim ama 2 gün de çekti bebem sancısını. Bugün de geldi ama hiç dokunmadım zaten gazı var havalı kornaya dönmesin çocuk diye. Umarım sizde gaz yapmaz. Şu gaz dönemi bitsin kendim yapacağım bir kazan ve o kazana düşeceğim
Yalnız D vitamini sütten geçmiyormuş. O yüzden kullanılması gerekli diye biliyorum. 30 dk güneşlenmek yeterli oluyormuş ama bebeklerde daha fazlasına ihtiyaç duyuluyormuş. Bu yüzden takviye ediliyor d vitamini. Eksikliğinde bağışıklığa olumsuz etki ediyormuş, boy kısalığına, kemik egriligine vs neden olabiliyormuş. Bingildag zaten her ay kontrol ediliyor. Kapandığı fark edilirse müdahale ediliyor. D vitamini ile çok alakalı değil diye biliyorum.Hmm açıkçası bencede durumuna bakılıp kullanılmalı. Ben bugün doktora sordum 'sağlık ocağındaki ebe devit-3 ü kullanma bıngıldağı çabuk kapanır beyin gelişimini etkiler dedi' diye. Öyle dediyse kullanma dedi bana. Hiç demedi ki mutlaka kullanacaksın falan. Zaten çocuğu açık havaya çıkartıyorum ordan d vitaminini alıyor. Onu bile vermiyorum demiri de koşulsuz vermem, ihtiyacı varsa ayrı tabi.
tesekkur ederim canim sagolBen çok memnunum. Eren hastanesi nilüfer orhan. Nete yazarsan açık adrese ulaşabilirsin.muaynesi 85 tl hastanenin.
Evet eksikliğinde kemik eğriliği vs olabiliyor fakat ablamda gecen sene eylülde doğum yaptı oda çok araştırma yapmıştı ve vermemeye karar vermişti. Bana da ebe söyleyince vermedin ama Bazen vicdan yapıyorum vermemekle hata mı ediyorum diye doktora da o yüzden danıştım. hiç üstünde bile durmadı iyi kullanmayın dedi sadece. Çok gerekli olsa üzerinde dururdu diye düşündümYalnız D vitamini sütten geçmiyormuş. O yüzden kullanılması gerekli diye biliyorum. 30 dk güneşlenmek yeterli oluyormuş ama bebeklerde daha fazlasına ihtiyaç duyuluyormuş. Bu yüzden takviye ediliyor d vitamini. Eksikliğinde bağışıklığa olumsuz etki ediyormuş, boy kısalığına, kemik egriligine vs neden olabiliyormuş. Bingildag zaten her ay kontrol ediliyor. Kapandığı fark edilirse müdahale ediliyor. D vitamini ile çok alakalı değil diye biliyorum.
Ben de öyle tereddüt ederek bir kase yemiştim ama gözüm tencerede en sevdiğim tatlı çok rahat 3 kase yiyebilirim aynı anda . Çok şükür bizde sıkıntı olmadı meyve bol olunca sorun olmadı heralde.1 kaseden bişey olmaz inşallah bol bol üzüm vardı benim yediğimde de. Dokunmasa varya her öğün yiyebilirim
Oh maşallah darısı benim yiğidime :)Ben de öyle tereddüt ederek bir kase yemiştim ama gözüm tencerede en sevdiğim tatlı çok rahat 3 kase yiyebilirim aynı anda . Çok şükür bizde sıkıntı olmadı meyve bol olunca sorun olmadı heralde.
Yalnız D vitamini sütten geçmiyormuş. O yüzden kullanılması gerekli diye biliyorum. 30 dk güneşlenmek yeterli oluyormuş ama bebeklerde daha fazlasına ihtiyaç duyuluyormuş. Bu yüzden takviye ediliyor d vitamini. Eksikliğinde bağışıklığa olumsuz etki ediyormuş, boy kısalığına, kemik egriligine vs neden olabiliyormuş. Bingildag zaten her ay kontrol ediliyor. Kapandığı fark edilirse müdahale ediliyor. D vitamini ile çok alakalı değil diye biliyorum.
Turklerde kronik olarak d vitamini eksikligi var. Besinlerden zaten alinamiyor guneş isigi da cogu insana fayda etmiyor ben tum yaz gunesle haşir nesir oldugum halde bende surekli eksik cikar... cogunlukla kiş aylarinda dogan kisilerde oluyor bu eksiklik diye duymustum ama bebelere şart. Evt zaten her ay bingildak kontrol ediliyorEvet eksikliğinde kemik eğriliği vs olabiliyor fakat ablamda gecen sene eylülde doğum yaptı oda çok araştırma yapmıştı ve vermemeye karar vermişti. Bana da ebe söyleyince vermedin ama Bazen vicdan yapıyorum vermemekle hata mı ediyorum diye doktora da o yüzden danıştım. hiç üstünde bile durmadı iyi kullanmayın dedi sadece. Çok gerekli olsa üzerinde dururdu diye düşündüm
D vitamini yiyeceklerimizle vücudumuza giriyor fakat aktif olamıyor, güneşlendiğimizde aktif olup kemiklerimizi güçlendiriyor. Literatürde böyle geçiyor, ben derste bu şekilde anlatıyorum kitaplarda yazan bilgi de bu şekilde o yüzden besinsiz sadece güneşlenme ile d vitamini almış olmuyoruz bunu güneşle desteklememiz gerekiyor. ek bilgi eklemek istedimTurklerde kronik olarak d vitamini eksikligi var. Besinlerden zaten alinamiyor guneş isigi da cogu insana fayda etmiyor ben tum yaz gunesle haşir nesir oldugum halde bende surekli eksik cikar... cogunlukla kiş aylarinda dogan kisilerde oluyor bu eksiklik diye duymustum ama bebelere şart. Evt zaten her ay bingildak kontrol ediliyor
Işine karışmak gibi olmasın ama ben olsam kullanırdım. Yanı olası riskler daha ağır basıyor sanki.Evet eksikliğinde kemik eğriliği vs olabiliyor fakat ablamda gecen sene eylülde doğum yaptı oda çok araştırma yapmıştı ve vermemeye karar vermişti. Bana da ebe söyleyince vermedin ama Bazen vicdan yapıyorum vermemekle hata mı ediyorum diye doktora da o yüzden danıştım. hiç üstünde bile durmadı iyi kullanmayın dedi sadece. Çok gerekli olsa üzerinde dururdu diye düşündüm
Canım türkiye için öğlen saatlerinde yani 11-14 arası yarım saat ve kollar açık olacak deniliyor. Fakat ülkemize gelen güneş ışıklarıyla d3 vitaminini yeterli derecede alamıyoruz. Bunun için d3 kesinlikle kullanılmalı. Birçok doktor bu konuda hemfikir. Hatta yetişkinlerin bile kullanması tavsiye ediliyor. Demiri sorarsan değerlere baktırılıp kullanmayabilirsin. D3 eksikliğinde ciddi rahatsızlıklar çekiyor çocuklar Allah korusunHmm açıkçası bencede durumuna bakılıp kullanılmalı. Ben bugün doktora sordum 'sağlık ocağındaki ebe devit-3 ü kullanma bıngıldağı çabuk kapanır beyin gelişimini etkiler dedi' diye. Öyle dediyse kullanma dedi bana. Hiç demedi ki mutlaka kullanacaksın falan. Zaten çocuğu açık havaya çıkartıyorum ordan d vitaminini alıyor. Onu bile vermiyorum demiri de koşulsuz vermem, ihtiyacı varsa ayrı tabi.
Bende bu iki gündür aşure yiyorum tabiikş nohut fasulyeye dikkat ederek seçerek yani yinede bebem etkilendi bu durumda bol bol masajla atlattıkHanımlar dayanamadım 1 tabak aşure yedim birde severim kii oh çok canım çekmişti:)) bebeğime gaz olur mu acaba ?
G gunesli gunler açıkçası doktorumun da kullanma o zaman deyişi biraz düşündürdü madem olmazsa olmaz neden kullanman gerekir demedi bana diye. Ama madem her ay bıngıldak kontrolü var o zaman doktor erken kapanıyorsa uyarı verir herhalde. Şimdi benim içim rahat etmez bile bile bebeğim vitaminden eksik kalıyor diye. Yarın vitamini vereyim 2. Ay kontrolünde de diğer doktora sorar devam ederim artık. Ebenin başka deyip doktorun da başka demesi kafa karıştırıcıCanım türkiye için öğlen saatlerinde yani 11-14 arası yarım saat ve kollar açık olacak deniliyor. Fakat ülkemize gelen güneş ışıklarıyla d3 vitaminini yeterli derecede alamıyoruz. Bunun için d3 kesinlikle kullanılmalı. Birçok doktor bu konuda hemfikir. Hatta yetişkinlerin bile kullanması tavsiye ediliyor. Demiri sorarsan değerlere baktırılıp kullanmayabilirsin. D3 eksikliğinde ciddi rahatsızlıklar çekiyor çocuklar Allah korusun
Ayşe öner masajı mı yapıyorsun? benimki daha tepki göstermedi inşallah göstermez.. bi gözetim altında tutuyorum bakalımBende bu iki gündür aşure yiyorum tabiikş nohut fasulyeye dikkat ederek seçerek yani yinede bebem etkilendi bu durumda bol bol masajla atlattık
Ben ilk defa duydum kullanma diyen heralde, buradaki herkesin doktoru önerdi d vitamini. Hatta arkadaşlar içinde katkı maddesi olmayan markaları buldular. Onlardan aldık hepimiz. Yani hani bu saydıklarım sadece risk ya o yüzden belki de kullanma demiştir. Illa d vitamini almadı diye bunlar olacak değil.G gunesli gunler açıkçası doktorumun da kullanma o zaman deyişi biraz düşündürdü madem olmazsa olmaz neden kullanman gerekir demedi bana diye. Ama madem her ay bıngıldak kontrolü var o zaman doktor erken kapanıyorsa uyarı verir herhalde. Şimdi benim içim rahat etmez bile bile bebeğim vitaminden eksik kalıyor diye. Yarın vitamini vereyim 2. Ay kontrolünde de diğer doktora sorar devam ederim artık. Ebenin başka deyip doktorun da başka demesi kafa karıştırıcı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?