Aynen canım kıpır kıpır hareket ediyorlar yüzüne kapanıyor bazen. Ben de yaşadım kundak yapmıştım tepesine çıkmış hemen fark ettim Allah'tan 25 günlüktü.
@garipkedi açıkçası doktorumun da kullanma o zaman deyişi biraz düşündürdü madem olmazsa olmaz neden kullanman gerekir demedi bana diye. Ama madem her ay bıngıldak kontrolü var o zaman doktor erken kapanıyorsa uyarı verir herhalde. Şimdi benim içim rahat etmez bile bile bebeğim vitaminden eksik kalıyor diye. Yarın vitamini vereyim 2. Ay kontrolünde de diğer doktora sorar devam ederim artık. Ebenin başka deyip doktorun da başka demesi kafa karıştırıcı
Evet rutin kontrollerde doktor kontrol ediyor bıngıldağını. Damlayı gerekenden çok verirsen çabuk kapanır ama ölçülü verir ve doktor kontrolünde olursa problem olmaz inş. Sen iç sesini dinle, annelik içgüdün ne diyorsa genelde doğru çıkar. Ben doktorların hepsinin donanımlı olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Her doktora yolumuz düştüğünde önce kendimi bilgilendiriyorum. Yazdığı ilaçları da araştırıp öyle içiyorum. Yerli ve yabancı güvenilir kaynaklardan okuyabilirsin.
Bekle ve gör:)
Bende yedim sabah zaten aşılı pek hali Yok huzursuz da bu da çıksın aradan dedim ne gaddar anneyim ya :) ama korktuğum kadar olmadı normal şimdiye kadar inşallah gece coşmaz
Birebir uygulayamıyorum tabii ama oğluşuma bol bol hareket ettiriyorum bisiklet sürme favorimiz en sevdiğide iki elimi kalçasının altına koyup aşagı yukarı olmak kaydıyla titretiyorum hem hosuna gidiyor hem pırt prtlar geliyor
Bu arada 74 günlük olduk d-vit bende ilk dün verdim bende vermeme taraftarıyım ama senin gibi vicdan yapınca vermeye basladım hergünde olmasa iki güne bi vermeyi düşümüyrm cigdemselvi
Arkadaşlar d vitamini bebeğin anne sütünden alamadığı bir vitamin, dışarıdan vermek zorundayız. İçeriği temiz olanları konuştuk hep, onları kullanıyoruz.ilk 1 yıl vermeme gibi bi durum söz konusu değil.
Ben wellcare 600 iu kendim alıyorum 400 iu kızıma veriyorum. 1 yaşa kadar da vericem kesinlikle ama günlük dozu aşmadan. Demiri mesela test yaptırmadan vermem kesinlikle. Demir eksikliği olması için bazı faktörler var. Bizi onların büyük kısmı kapsamıyor. Yine test yaptırırım gerekiyorsa elbet veririm. Sütten de alıyor hem.
Hmm açıkçası bencede durumuna bakılıp kullanılmalı. Ben bugün doktora sordum 'sağlık ocağındaki ebe devit-3 ü kullanma bıngıldağı çabuk kapanır beyin gelişimini etkiler dedi' diye. Öyle dediyse kullanma dedi bana. Hiç demedi ki mutlaka kullanacaksın falan. Zaten çocuğu açık havaya çıkartıyorum ordan d vitaminini alıyor. Onu bile vermiyorum demiri de koşulsuz vermem, ihtiyacı varsa ayrı tabi.
canım arkadaşlar yazmış ama bende eklemek istedim d vitamini eksikliğinin kemik eğriliği yapıyor ve bence bu biç yabana atılır değil yakın bir tanıdık bıngıldağı erken kapanıcak diye sizin gibi sağlık ocağı devit kesmiş ve yaşına girerken bebekte parantez bacak sorunu çıktı kemik hastanesi ampul olarak d vitamini yüklemesi yaptı baya bir süre allahtan erken farkedildi d vitamini önemli doktor nasıl kullanma der şaşırdım doğrusu
@garipkedi açıkçası doktorumun da kullanma o zaman deyişi biraz düşündürdü madem olmazsa olmaz neden kullanman gerekir demedi bana diye. Ama madem her ay bıngıldak kontrolü var o zaman doktor erken kapanıyorsa uyarı verir herhalde. Şimdi benim içim rahat etmez bile bile bebeğim vitaminden eksik kalıyor diye. Yarın vitamini vereyim 2. Ay kontrolünde de diğer doktora sorar devam ederim artık. Ebenin başka deyip doktorun da başka demesi kafa karıştırıcı
Dünya sağlık örgütüne göre kullanmak gerekiyor. Yine doktora tezi olarak d vitaminin yenidoğan bebeklerdeki önemini içeren bir makale de ekledim. İncelemekte fayda var.
Daha iyi canım teşekkür ederim. Çok yükselmedikçe vermemeye gayret ediyorum. En son sabah verdim. Doktoru inceltin üstğnü dedi zıbın ve alt pijamayla yatırdım biz yorganla yatarken. Bu defa da hasta olur mu diye korktum ay ne zor işler yahu. Tüm bebekler çok iyi olsun lütfen
Amin :) benimki bu ara mütemadiyen uyuyor,, ben de ya büyük kızımla ya işlerle ilgileniyorum. Sürekli dua halindeyim böyle kalsın ve de bütün bebekler böyle olsun diye :)
Yarın eşimin bir arkadaşının oğlunun 1. yaş doğumgünü var. Hediye olarak oyuncak alayım diyorum, var mı tavsiye edeceğiniz eğitici eğlendirici güzel bir oyuncak fikri olan.
Ayşe'nin bir yaş favorisi patates adam oyuncağıydı cnm. Playskool'un... ve çok uzun süre oynadı. Hem eğlenceliydi, hem takma çıkarma yaptığı için ince motor gelişimine hem de yüzdeki organları yerleştirmek anlamında zihinsel gelişimine faydalı. Hatta ben ağzın burnun vs ingilizcelerini öğretmiştim onunla :)
Ayşe'nin bir yaş favorisi patates adam oyuncağıydı cnm. Playskool'un... ve çok uzun süre oynadı. Hem eğlenceliydi, hem takma çıkarma yaptığı için ince motor gelişimine hem de yüzdeki organları yerleştirmek anlamında zihinsel gelişimine faydalı. Hatta ben ağzın burnun vs ingilizcelerini öğretmiştim onunla :)
Tamam canım, inceleyeyim bakalım.Siz tecrübeli annelerin fikirleri daha önemli oluyor böyle konularda, en azından neyin gerçekten kullanışlı ve faydalı olup olmadığını yaşamış görmüş oluyorsunuz. Ben çok da gereksiz birşey almış olmak istemedim.Teşekkürler.
Ben ilk defa duydum kullanma diyen heralde, buradaki herkesin doktoru önerdi d vitamini. Hatta arkadaşlar içinde katkı maddesi olmayan markaları buldular. Onlardan aldık hepimiz. Yani hani bu saydıklarım sadece risk ya o yüzden belki de kullanma demiştir. Illa d vitamini almadı diye bunlar olacak değil.
Neden kullanma o zaman dediğini bende anlamadım. evet annemler d vitamini falan kullanmamış ama şükür kemiklerimde bi problemim yok şimdilik. İlla kullanmadığında olacak diye birşey yok tabi ama bıngıldak olayı düşündürmüştü beni oda her ay takip oluyormuş. Korktuğum gibi bi durum olursa zaten söyler doktorlar diye düşünüp rahatlattım kendimi
Aynen canım kıpır kıpır hareket ediyorlar yüzüne kapanıyor bazen. Ben de yaşadım kundak yapmıştım tepesine çıkmış hemen fark ettim Allah'tan 25 günlüktü.