Paylaşıyorum yine de ya ama her şeyi değil çok dilim yandı çünkü ;-)
Yok yok bir süre sonra artık çözüyormuş vücut ve sertleşme sorunu olmadan süt üretiyormuş. Benim de gündüzleri süt birikmedi diye korkmama sebep olmuştu ama baktım ki çocuk doyuyor süt de var o yüzden korkmuyorum artık. Ama gece hala ayni sorun var, o yüzden darısı başıma diyorum
Benim hiç. Sert olmadılar hep yumuşaklar sanırım terbiye oluyorlar artık bebeğin ihtiyacı kadar süt üretiyorlar mış oyüzden sertleşmiyorlar
Biz ilk 20 gün falan dediğin şekildeydik hep ama daha sonra ancak çok çok uykulu bir haldeyse kafayı koymaya başladı .Kizlar ya bu sallama muhabbeti cok oluyor ya niye kanguru bakimi yapmiyorsunuz belki ise yarayacak denesenize cok basit bebisin kafasini iki gogsunuzun ortasina yatiriyorsunuz
İkisini de düzenli olarak aksatmadan yaparsan ona da alışır vücudun. Sadece her seferinde aynı miktar sağarsan daha çabuk alışır diye düşünüyorum. Eğer yumusama olmasa çalışan anneler harap olurdu taş gibi sızılı memeler yüzünden.Yumusak meme yagli sut diyorlar evt... meme terbiye oluyormuş ancak sagim yapmak bu olayi engelliyor ve tazyiki arttiriyor ama ben hem emzirmek hem de sagmak zorundayim
Defne de aynı ben de o yüzden bir telaş yapıyorum halbuki bırakma kendini gazını çıkartayım o da rahat etsin canı yanmadan ama yok kontrol kendinde olacak. Control freak bir bebe olmasın Allahım lütfenYiğitin gazını çıkarmak için omuzunda pıt pıt vururken kafasını çeneme öyle hızlı çarpıyor ki benim çenem acıyor onun kafa nasıl acımıyorsinir seminin henüz gelişmediğini biliyorum ama beyin hücreleri ölüyormu acaba diyorum her vuruşunda
Ben sürekli oturarak emziriyorum zaten yatarak hiç sevmedim çok zor geliyor ona rağmen gözler hep kapalı :) ne kadar emdiğini bile bilmiyorum geçen bacaklarımın arasına kaymış başı yukarda bana bakıyor saf saf ne yapıyor bu kadın diye :) yatmadığım için rahatça uyuyorum da tavsiye ederimAman canım dikkat et ben artık gece yatarak emzirmiyorum uyuya kalıyorum çünki uyandığım da çok bitişik uyuduğumuzu görüyorum ve panikle uyanıyorum oyüzden kalkıp oturuyorum öyle emziriyorum
Muhtemelen ondandır cnm,, tam doymadan uyuyup kalabiliyorlar çünkü memede. hala çok küçükler yaYa bnmki gecenlerde bi ara emmedi doğru düzgün 5dk emip bıraktı fln, doktor biberonla verme dedi ondan korkuyorum biberonla vermeye memeyi bırakır diye
Onceden biberonla da veriyordum takviye olarak ondan daha uzun uyuyordu herhaldememeye iyice bi alıssın da bakarım biberon durumuna artık....
Yoruluyor musun sen de cnm? Bu sağma işi beni emzirmekten daha çok yoruyor sanki... sancı yapıyor bir de... on beş dk falan sürüyor sıkıntısı... hem de stres altında hissediyorum dolapta yeterince olmadığında... gerilmeyeyim diye ufaktan buzluğa da atmaya başladım.. bir yandan rahatlık oldu, mesela dün kızı okula bırakıp eltimde kahvaltıya gittim, işe gitmek istersem gidebiliyorum, uyumak istersem uyuyabilirim vs... ama bir yandan da ayrı bir misyon oluyor sanki :)Yumusak meme yagli sut diyorlar evt... meme terbiye oluyormuş ancak sagim yapmak bu olayi engelliyor ve tazyiki arttiriyor ama ben hem emzirmek hem de sagmak zorundayim
İkisini de düzenli olarak aksatmadan yaparsan ona da alışır vücudun. Sadece her seferinde aynı miktar sağarsan daha çabuk alışır diye düşünüyorum. Eğer yumusama olmasa çalışan anneler harap olurdu taş gibi sızılı memeler yüzünden.
Defne de aynı ben de o yüzden bir telaş yapıyorum halbuki bırakma kendini gazını çıkartayım o da rahat etsin canı yanmadan ama yok kontrol kendinde olacak. Control freak bir bebe olmasın Allahım lütfeno yüzden başak burcu olmasın istedim ben.
O durumda en güvenlisi uzanarak emzirmek sanırım. Düşürme tehlikesi olmaz en azından. Yeterince büyüdükleri ve kafayı çevirebildikleri için boğulması da imkansız gibi.. sabaha doğru bizimkini de başka türlü zaptedemiyorum. En az 2 saatimiz öyle geçiyor. Yarı emerek yarı uyuklayarak.. bu arada ben artık altını açmıyorum gece. Eskisi kadar yapmıyor zaten.. boşuna dağılmasın uykusu diyorum..Iki gecedir 12den sonraki uyanmasından sonraki uyanmalarinda kucağımda mi uyuttum yatağında mi hatırlamıyorumkendimi meme verirken buluyorum genelde. Çok ürkütücü bir durum
alerji testi yaptirdiniz mi peki?Sümüksü kaka ve sonrasında gelen kanlı kaka tamda bizim yaşadığımız olay..
Tabi ekleme yapayım 7.30 da yatıp sabaha kadar uyumuyoryanlış anlaşılmasın
3 saatte bir kalkıyoruz ortalama. Ama sabah karşı saatte bire düşüyor sıklığı.
Benim annem aynı o modda Can'ım ya deli ediyor beni neyseki şehir dışında da sürekli görmüyorum, iki hafta sonra gelecek şimdiden stres oluyorum, kadının ağzında sürekli zaten bir iki ay sonra sütün yetmeyecek mama vereceksin sırf bana inadına vermiyorsun bilmem ne, ayy deli ediyor beni kadın, 6aya kadat sadece anne sütü alınabiliyor yetiyor yani insanlarda diyprum, inanmaz ses tonuyla hadi bakalım görücez diyo, psikolojik baskı yapıyor kadın resmen sütüm bitain diye
Aynen canım daha cook minnaklar yaaaMuhtemelen ondandır cnm,, tam doymadan uyuyup kalabiliyorlar çünkü memede. hala çok küçükler ya
Ne güzeelll bizim kızzz yırttı ortalıgııı cok fenaydı utanmasam bende aglayacaktımWuuuuu iki gün doruma girmedim 500 tane mesaj birikmişonları okumaya yetecek kadar bış vaktim olsada bi göz atsam keşke ama durumlar belli:) umarım herkes iyidir. Bizde şimdi aşıdan geldik. Korktuğum gibi olmadı. Deniz ikisinde hiç ağlamadı sonuncu da birazcık ağladı hemen sustu. Sonra sanki üç iğneyi bana yapmışlar gibi bi yüz ifadesi içim sızlayarak hemşireye bakan ben. Hiçbişey olmamış gibi hemşireye gülen deniz:)
Maşallah maşallah :)Wuuuuu iki gün doruma girmedim 500 tane mesaj birikmişonları okumaya yetecek kadar bış vaktim olsada bi göz atsam keşke ama durumlar belli:) umarım herkes iyidir. Bizde şimdi aşıdan geldik. Korktuğum gibi olmadı. Deniz ikisinde hiç ağlamadı sonuncu da birazcık ağladı hemen sustu. Sonra sanki üç iğneyi bana yapmışlar gibi bi yüz ifadesi içim sızlayarak hemşireye bakan ben. Hiçbişey olmamış gibi hemşireye gülen deniz:)
Hala gaz devam ediyorsa ondandır cnm. Duru'nun ıkınmaları bitti, o yüzden epey kaka yapıyor uyurken. Ama tabi iki buçuk aylık oldu, artık azalması lazımdı zaten.. karnı tam doymadan da mümkün değil uyumuyor. Sen de sağıp biraz da biberonla versen? Meme yorduğu için uyuyorlar ama biberon da versen tam doyup uzun uyur belki?
Aynen memeye yaklaşınca susuyor biz banyo yaptirdik dün akşam öyle uyuttuk aynen öyle bi ağladı ki sanırsın bir şey yapiyoruz:)Evet artk takip ediyor bayağı odadan çıkıp gelmezsem ağlamaya başlıyor bide memeyi de tanıyor sanki artk görünce susmaya başladı açsa tabi sizde de var mı bu? Uykusuzluktan ağladı akşam çok belliydi uyudu neyse ki uyuyun işte uykusuzluktan ağlamak nedir yA :)
Aaa ben hugges yeni doğan kullanıyorum Bayadır çok memnunum arada yırtılıyor ama parfüm kokusu hiç yokKızlar bu huggıes ıslak mendilleri ne kada kötüymüş sakın almayın. Gece su ısıtamıyorum diye yiğitin altını ıslak mendille temizleyim dedim bundan önce johnson's kullanmıştım ondan memnundum ama indirime girmiş deneyim diye huggıes aldım ilk mendilde anladım kalitesini. Mendil çeker çekmez yırtılıyor ve aşırı parfüm kokuyor. Hiç beğenmedim
Ay ne güzel ya, Defne ağlamaktan bir hal oldu. Nereye kalmış gülmek.Wuuuuu iki gün doruma girmedim 500 tane mesaj birikmişonları okumaya yetecek kadar bış vaktim olsada bi göz atsam keşke ama durumlar belli:) umarım herkes iyidir. Bizde şimdi aşıdan geldik. Korktuğum gibi olmadı. Deniz ikisinde hiç ağlamadı sonuncu da birazcık ağladı hemen sustu. Sonra sanki üç iğneyi bana yapmışlar gibi bi yüz ifadesi içim sızlayarak hemşireye bakan ben. Hiçbişey olmamış gibi hemşireye gülen deniz:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?