Kesinlikle bekleme 15 günü yani ben kan olduğunu söyleyince doktor çok üzüldüm düşünsene bebeğinin biryeri kanıyor ve haberin yok ve bağırsaklara ciddi zarar verebilen bişey. Bizimde bir sarı bir yeşil sarı olduğunda görüntü de daha düzgün genelde yeşilde resmen yapışık sünen bişeyler oluyor. Yüzde kabarmalar da var bugün mesela 5. kakasını yaptı. Sayı meselesini sen de sorabilir misin gittiğin doktora farklı bir fikir de almış olalımpurpleworld mesaji duzenleyecektim ama 10 dakikayi gecirdigim icin izin vermedi :) tekrar yaziyorum o yuzden.
hastanenin sisteminde diger sonuclari goremedigim icin doktoru aradim. parazitiniz var ama normal dedi. nasil normal dedim normal dedi yine. sonra laboratuvari aradim icim rahat etmedi. sonuclari mail attilar. doktor gaita testinde 5 seye bakilmasini istemisti. salak hastane kalprotektin testini (herhangi bir gidaya alerjisi olup olmadigina bakiliyor) calismamis ama parasini almayi bilmis. doktor da sagolsun cok ilgili, istedigi testin eksik oldugunun farkina bile varmamis... bursadayim simdi burda doktora goturecegim alerji testi icin. 15 gun bekleyemeyecegim kafama takilacak. cunku sumuksu kaka uzun sure devam ederse bagirsak duvarinda yaralara ve bagirsaklarda iltihaplanmaya sebep oluyormus. sonrasi kanli kaka ve kilo kaybi...
Ben de devlet çok çocuk diyor ya sakata gelmeyelim delik filan olur diye düşünmüştüm:))) netten baktım çok kalın vs diyorlar var mı aslı ayıptır sorması:) ne utanıyosun ya leylekler getirmedi sonuçta bu bebeleri. Ben de istemekte zorlanırım sanırım ama güzel gaz veririm:)Ben de geçen ay almıştım Can'ım daha onlar bitmedi alsında bay var da yine de haftaya gidicez tekrar isteteyim diyorum bir yandan sa utanıyorum her ay istemeye
Ya ben kendi kendine uyuyan bebek hayal edemiyorum zaten ki... vardır tabi ama ben kafamda canlandıramıyorum bir türlü :) yani yine kitap okuyarak masalla vs uyur en iyi ihtimalle diye düşünüyorum. Benim tek derdim kendi yatağında ve kesintisiz uyuması açıkçası.Evet canım ben yazmıştım şuan ben de o durumdayım aslında o rutini takip ettiğimden de değil çok zor uyuttuğumdan :) inşallah yumşak geçiş yapabilirim kendi kendine uyuma sürecine.
Bakmadan demek kafana takılmasa farketmeyeceksin. Bir kişi de işini düzgün yapsın be kardeşimpurpleworld mesaji duzenleyecektim ama 10 dakikayi gecirdigim icin izin vermedi :) tekrar yaziyorum o yuzden.
hastanenin sisteminde diger sonuclari goremedigim icin doktoru aradim. parazitiniz var ama normal dedi. nasil normal dedim normal dedi yine. sonra laboratuvari aradim icim rahat etmedi. sonuclari mail attilar. doktor gaita testinde 5 seye bakilmasini istemisti. salak hastane kalprotektin testini (herhangi bir gidaya alerjisi olup olmadigina bakiliyor) calismamis ama parasini almayi bilmis. doktor da sagolsun cok ilgili, istedigi testin eksik oldugunun farkina bile varmamis... bursadayim simdi burda doktora goturecegim alerji testi icin. 15 gun bekleyemeyecegim kafama takilacak. cunku sumuksu kaka uzun sure devam ederse bagirsak duvarinda yaralara ve bagirsaklarda iltihaplanmaya sebep oluyormus. sonrasi kanli kaka ve kilo kaybi...
Evet kendi yatağında uyuması en önemlisi. Başka yerde uyuyunca ben çok huzursuz oluyorum sanki o uyku olmamış gibi hissediyorum hatta :) onun dışında ufak müdahalelere razıyım şuan içinYa ben kendi kendine uyuyan bebek hayal edemiyorum zaten ki... vardır tabi ama ben kafamda canlandıramıyorum bir türlü :) yani yine kitap okuyarak masalla vs uyur en iyi ihtimalle diye düşünüyorum. Benim tek derdim kendi yatağında ve kesintisiz uyuması açıkçası.
Takılmıyorum, hiç cnm. Sallansın... tek uyusun da yarım saat sallansın,, hiç düşünmüyorum onu şu an. Çünkü benim için onun uyumaması Ayşe'nin de uyumaması demek. Aşırı yorgunluk demek.. sabah huysuz uyanan anaokulu çocuğu ve düzeni şaşmış bi ev demek :)Benimde kayınvalidemler hediye diye sallanan anadizi diye birşey almışlar gündüzleri biz nerdeysek olduğumuz yere götürüp sallayarak uyutuyoruz başta sallamadan uyusun diye direttim ama baktım sözüm geçmedi bizimkide alıştı bu duruma. Sen sallıyoruz deyince geldi aklıma, uyku eğitiminde zor olmayacak mı bebek sallanmak isteyecek çok ağlayacak kuzum nasıl dayanacam ağlamalarına.. Kayınvalideme uyku eğitimini anlattım yapma sakın ağlatma bebeği falan dedi sonra yiğiti severken 'annen seni ağlatacaaak, sana eğitim verecem diye yoracaakk ' diyor bende geriliyorum haliyle çok ağlayacak diye.
Weenin kiraz uclusunu getirdi eşim ama almadi . Bir de damaklı deneyelim bakalim. Sağ ol:)klasik damaklı emzik emiyor bir haftalıkken verdim sanırım aslında biraz beklemekti amacım ama doğa ilk on hün çok huysuz ve her gece ağlayınca verdim ama tutmadı bikaç saniye tutup atıyordu sonra eşim kiraz uçlu aldı onu da emmedi 10 gün sonra tekrar damaklı emziğe alıştı doğa isterse emiyor emzik bazen tüm gün ihtiyaç olmuyor bazen emzikle bazen emziksiz uyuyor huysuzlandığnda çok işe yarıyor
Bizimki de öyle ya bu dediğin emzikten de edineyim bir tane. Kiraz ucu tutmadı çünkü. Teselkur ederim :)Benim kullandığımın ucu Ne kiraz Ne damaklı gibi. Aventin gece emziği.
Bir tek uyuturken veriyorum, memeyle kavga ettiği gibi onunla da kavga ediyor benimki
Ama bir süre vermemiştim emzik hemen unuttu ve tekrar istemedi, son 1 haftadır tekrar alışsın diye zorla veriyorum :)
Uyku arkadaşı emzik olsun diyorum benimkisi tam bir emme bağımlısı çünkü. Memede yaşayabilir.
Ben onu yapıyorum aslında ama herkes bana diyor ki öyle alıştırma hemen yerine koySaol :) haftasonu çıldırmaları dışında rutine soktu kendini. On buçuk gibi uyuyor gece, uyanma saati de dört buçuğa kadar uzadı. Sonra yediye kadar emiyor yalnız hala. Sonra bakıcı alıyor altını temizleyip uyutuyor ve gün içinde de 3'er saat arayla beslenip tekrar uyuyor. Yalnız biz de daha çokpurpleworld yazmıştı galiba dr sears'ın dediği gibi yapıyoruz.. iyice dalmasını beklemeden yatış yeri yahut pozisyonunu değiştirmiyoruz. Çocuğu önce uykuya alıştıralım da nasıl uyuduğu önemli değil diye düşündük :)
Ahaha benimki de tutmadı. Denemeye devam edeceğim.As
Bende vermeyi deniyorum ama kabul etmiyor arada tutuyor çoğu zaman tutmuyor. Beni emzik niyetine kullandığı için bari emzik tutsunda rahat ediyim diyorum. Ama çabalıyorum tutturacağım kararlıyım :))
Sallama işini nasıl yapıyorsunuz? Emzirdikten sonra gazını alıp uykuluyken mi salliyorsunuz? Ben bir saat sallasam da derin uykuya geçmiyor yaYok cnm vermedim hiç. Çok doyuruyorum ama,, akşam yediden sonra mütemadiyen emiyor diyebilirim, hatta gerekirse sağdığımdan da içiriyoruz. önceden coliax veriyoduk onu da kestik şimdi. Ama dediğim gibi muhakkak iyice dalana kadar bekliyoruz. Ben Ayşe'yle ilgilenirken kadın da yarım saate yakın sallıyor. benim çok da fazla sallanmaya alışmasın vs kaygım yok,, şu an önceliğim karnının doyması, uyuması ve benim de dinlenebilmem. Çünkü bütün gün koşturmaca halindeyimzaten sallanan beşikte yatıyor, olur da uyanır gibi olursa da önce sallayıp tekrar uyutmaya çalışıyorum. Ama dört , dört buçuk gibi işe yaramıyor, mutlaka uyanıyor :)
ben ilk gunden beri iki yatakta da yatirdim donusumlu olarak yadirgamasin diye.Ben arada yatırıyorum gündüzleri, yabancılık çekmesin diye. Düzeni de bozulmadı iki yatakta da uyuyor ama ipek adına konuşuyorum tabi :)
damakli damaksiz farketmiyor barisa masallah iyi emici kendisiYine slingle koşuyoruz
Kızlar sorularım var yine:)
1-) Öncelikle marka değil de hangi tür emzik almalıyım? Siz ne kullanıyorsunuz?
2-) 45 günlük olduk yavaştan emzik versem mi erken mi?
3-) Bizim kız çok emiyor ama dövüşleri de var yani memeyle. Meme reddi olur mu acaba pef
4-) Nasıl kullanmalıyım emziği? Ne sıklıkla? Hangi zamanlarda?
5-) Emzik kullananlar beğen tuşuna basabilir mi? Istatiki acıdan bi bakayım
Kesinlikle bekleme 15 günü yani ben kan olduğunu söyleyince doktor çok üzüldüm düşünsene bebeğinin biryeri kanıyor ve haberin yok ve bağırsaklara ciddi zarar verebilen bişey. Bizimde bir sarı bir yeşil sarı olduğunda görüntü de daha düzgün genelde yeşilde resmen yapışık sünen bişeyler oluyor. Yüzde kabarmalar da var bugün mesela 5. kakasını yaptı. Sayı meselesini sen de sorabilir misin gittiğin doktora farklı bir fikir de almış olalım
haha anlasiliyor canim sorun yok :))drucilla benim de düzenlemeye yüreğim yetmedi noktalama işareti kullanmadan anlatmaya çalışmışım derdimi umarım anlaşılıyodur :)
Huzur vermeyecekse tavsiye de vermesin, o ne saçma şey öyle. Onlara inat 2 yıl emzir, mama yüzü görmesin bebeğin de kudursun, valla annen biliyorum ama hak ediyor bence. Görümce işini ne yaptın?Benim annem aynı o modda Can'ım ya deli ediyor beni neyseki şehir dışında da sürekli görmüyorum, iki hafta sonra gelecek şimdiden stres oluyorum, kadının ağzında sürekli zaten bir iki ay sonra sütün yetmeyecek mama vereceksin sırf bana inadına vermiyorsun bilmem ne, ayy deli ediyor beni kadın, 6aya kadat sadece anne sütü alınabiliyor yetiyor yani insanlarda diyprum, inanmaz ses tonuyla hadi bakalım görücez diyo, psikolojik baskı yapıyor kadın resmen sütüm bitain diye
Y
Ya o sende de oluyor mu buraya yazınca kesin aksi bişey oluyorben yazmıyorum artık
Bende de oluyor, o yüzden artık yazmıyorum çünkü derin uykuya geçen çocuk daha yazdıktan 10 dk sonra uyanıp saatlerce uyumuyor, gaz masajı yapın yazdım yazdım artık çocuğuma 5 dk bile masaj yapamıyorum izin vermiyor. Ben de bıraktım iyi şeyleri yazmayı. Hatta Muti'ye de dedim kesin gizli bir kenafir göz var başlıkta, pusuya yatmış nazar değdirmek için bekliyor. Hatta biri uzun uyuyor kendi uyuyor falan yazıyorsa içimden 'yazmaaaaa' diye uyarmak geliyorBende oluyor yA yazmak istemiyorum o yüzden :) olumsuz yazınca pek etkisi olmuyor ama :)
Ne saçma ya, doktora güvenip sormasan eksik kalacak çocuğun testi. İlla hep tetikte mi bekleyeceksin! İnşallah bir şey çıkmaz.purpleworld mesaji duzenleyecektim ama 10 dakikayi gecirdigim icin izin vermedi :) tekrar yaziyorum o yuzden.
Sadece bu hareketse başlarda ise yarıyordu ama artık yemiyor pek.Kizlar ya bu sallama muhabbeti cok oluyor ya niye kanguru bakimi yapmiyorsunuz belki ise yarayacak denesenize cok basit bebisin kafasini iki gogsunuzun ortasina yatiriyorsunuz
Sağ ol :) Ben de uykuya dalmasi için veririm diyordum ama bu düşup uyandirma olayı kötüymüş.ben ilk gunden beri iki yatakta da yatirdim donusumlu olarak yadirgamasin diye.
damakli damaksiz farketmiyor barisa masallah iyi emici kendisibizde suan avent gece ve nuk damakli var ikisini de kullaniyoruz. asiri emme istegi oldugunda veriyorum. banyo sonrasi aglarken veriyorum ya da altini degistirirken huysuzlanirsa. uykuya dalarken mumkun oldugunca vermemeye calisiyorum cunku genelde kendisi atmasina ragmen bazen uyudugu sure boyunca agzinda emmeye devam ediyor ve dusunce uyaniyor. tabi bazen hic bi sekilde emme istegini ortadan kaldiramadigimiz icin uyurken emdigi de oluyor. meme reddi hic yasamadik 5 gunluktu emzik verdigimde. oyle iste
bizde gizli kan cikmadi ama yine de temkinli olmak lazim.
iyi hatirlattin kaka sayisini sorayim. bugun mesela cocuk catlayacak ikinmaktan 2 kez kaka yapti hic huzuru yoktu ne uyurken ne uyanikken. ve kac defa kustu. kaka yapamadigi gunler hep boyle oluyor.
haha anlasiliyor canim sorun yok :))
Huzur vermeyecekse tavsiye de vermesin, o ne saçma şey öyle. Onlara inat 2 yıl emzir, mama yüzü görmesin bebeğin de kudursun, valla annen biliyorum ama hak ediyor bence. Görümce işini ne yaptın?
Bende de oluyor, o yüzden artık yazmıyorum çünkü derin uykuya geçen çocuk daha yazdıktan 10 dk sonra uyanıp saatlerce uyumuyor, gaz masajı yapın yazdım yazdım artık çocuğuma 5 dk bile masaj yapamıyorum izin vermiyor. Ben de bıraktım iyi şeyleri yazmayı. Hatta Muti'ye de dedim kesin gizli bir kenafir göz var başlıkta, pusuya yatmış nazar değdirmek için bekliyor. Hatta biri uzun uyuyor kendi uyuyor falan yazıyorsa içimden 'yazmaaaaa' diye uyarmak geliyor
Ne saçma ya, doktora güvenip sormasan eksik kalacak çocuğun testi. İlla hep tetikte mi bekleyeceksin! İnşallah bir şey çıkmaz.
Yok cnm vermedim hiç. Çok doyuruyorum ama,, akşam yediden sonra mütemadiyen emiyor diyebilirim, hatta gerekirse sağdığımdan da içiriyoruz. önceden coliax veriyoduk onu da kestik şimdi. Ama dediğim gibi muhakkak iyice dalana kadar bekliyoruz. Ben Ayşe'yle ilgilenirken kadın da yarım saate yakın sallıyor. benim çok da fazla sallanmaya alışmasın vs kaygım yok,, şu an önceliğim karnının doyması, uyuması ve benim de dinlenebilmem. Çünkü bütün gün koşturmaca halindeyimzaten sallanan beşikte yatıyor, olur da uyanır gibi olursa da önce sallayıp tekrar uyutmaya çalışıyorum. Ama dört , dört buçuk gibi işe yaramıyor, mutlaka uyanıyor :)
Tabiki incelikleri var cnm.Konuşmak bas oksamak ten tene temas vb... ve tabiki aninda tik diye uyumaz... kafayi saga sola cevirir bazen birseyler aranir ama herseyde oldugu gibi kararli bir anneyle karsilasinca sonunda pes eder.Sadece bu hareketse başlarda ise yarıyordu ama artık yemiyor pek.
Sağ ol :) Ben de uykuya dalmasi için veririm diyordum ama bu düşup uyandirma olayı kötüymüş.
Benim hiç. Sert olmadılar hep yumuşaklar sanırım terbiye oluyorlar artık bebeğin ihtiyacı kadar süt üretiyorlar mış oyüzden sertleşmiyorlarKızlar bisey sorcaktım,bnm gögüslerim artık eskisi kadar tas gibi olmuyor yanii önceden 2-3 saat sağmayayım ya da emzirmeyeyim hemen sertlesirdi,yine sagdıgımda aynı oranda süt geliyor ya da emzirdigimde ama sertlik olmuyor... sütüm fln azalmıyordur dimi :/ biraz endise ettim de,sizde de var mı böyle bi durum ?
Bu şekilde başlarda uyuyordu aslında ama artık olmuyor çünkü huysuzlandigi bi saat aralığı var. Genelde akşam 6 gibi başlıyor. Işte o aralıkta bu yöntemi uygulamak imkansız. Kirk takla atmak zorunda kalıyoruz uyumasi içinTabiki incelikleri var cnm.Konuşmak bas oksamak ten tene temas vb... ve tabiki aninda tik diye uyumaz... kafayi saga sola cevirir bazen birseyler aranir ama herseyde oldugu gibi kararli bir anneyle karsilasinca sonunda pes eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?