2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
purpleworld mesaji duzenleyecektim ama 10 dakikayi gecirdigim icin izin vermedi :) tekrar yaziyorum o yuzden.

hastanenin sisteminde diger sonuclari goremedigim icin doktoru aradim. parazitiniz var ama normal dedi. nasil normal dedim normal dedi yine. sonra laboratuvari aradim icim rahat etmedi. sonuclari mail attilar. doktor gaita testinde 5 seye bakilmasini istemisti. salak hastane kalprotektin testini (herhangi bir gidaya alerjisi olup olmadigina bakiliyor) calismamis ama parasini almayi bilmis. doktor da sagolsun cok ilgili, istedigi testin eksik oldugunun farkina bile varmamis... bursadayim simdi burda doktora goturecegim alerji testi icin. 15 gun bekleyemeyecegim kafama takilacak. cunku sumuksu kaka uzun sure devam ederse bagirsak duvarinda yaralara ve bagirsaklarda iltihaplanmaya sebep oluyormus. sonrasi kanli kaka ve kilo kaybi...

Kesinlikle bekleme 15 günü yani ben kan olduğunu söyleyince doktor çok üzüldüm düşünsene bebeğinin biryeri kanıyor ve haberin yok ve bağırsaklara ciddi zarar verebilen bişey. Bizimde bir sarı bir yeşil sarı olduğunda görüntü de daha düzgün genelde yeşilde resmen yapışık sünen bişeyler oluyor. Yüzde kabarmalar da var bugün mesela 5. kakasını yaptı. Sayı meselesini sen de sorabilir misin gittiğin doktora farklı bir fikir de almış olalım

Ben de geçen ay almıştım Can'ım daha onlar bitmedi alsında bay var da yine de haftaya gidicez tekrar isteteyim diyorum bir yandan sa utanıyorum her ay istemeye
Ben de devlet çok çocuk diyor ya sakata gelmeyelim delik filan olur diye düşünmüştüm:))) netten baktım çok kalın vs diyorlar var mı aslı ayıptır sorması:) ne utanıyosun ya leylekler getirmedi sonuçta bu bebeleri. Ben de istemekte zorlanırım sanırım ama güzel gaz veririm:)

Evet canım ben yazmıştım şuan ben de o durumdayım aslında o rutini takip ettiğimden de değil çok zor uyuttuğumdan :) inşallah yumşak geçiş yapabilirim kendi kendine uyuma sürecine.
Ya ben kendi kendine uyuyan bebek hayal edemiyorum zaten ki... vardır tabi ama ben kafamda canlandıramıyorum bir türlü :) yani yine kitap okuyarak masalla vs uyur en iyi ihtimalle diye düşünüyorum. Benim tek derdim kendi yatağında ve kesintisiz uyuması açıkçası.

Bakmadan demek kafana takılmasa farketmeyeceksin. Bir kişi de işini düzgün yapsın be kardeşim
Çok geçmiş olsun umarım kötü birşey yoktur. Bizim de geniz akıntısından sanırım sümüksü hala kakası. Ama takipteyim. Bakalım iyileşinceye devam edecek mi. Umarım en kısa zamanda düzelirler. Kendini ifade edemeyen minnacık bebekler yAaa hasta olmasınlar

Evet kendi yatağında uyuması en önemlisi. Başka yerde uyuyunca ben çok huzursuz oluyorum sanki o uyku olmamış gibi hissediyorum hatta :) onun dışında ufak müdahalelere razıyım şuan için

Takılmıyorum, hiç cnm. Sallansın... tek uyusun da yarım saat sallansın,, hiç düşünmüyorum onu şu an. Çünkü benim için onun uyumaması Ayşe'nin de uyumaması demek. Aşırı yorgunluk demek.. sabah huysuz uyanan anaokulu çocuğu ve düzeni şaşmış bi ev demek :)

Weenin kiraz uclusunu getirdi eşim ama almadi . Bir de damaklı deneyelim bakalim. Sağ ol:)
Bizimki de öyle ya bu dediğin emzikten de edineyim bir tane. Kiraz ucu tutmadı çünkü. Teselkur ederim :)
Ben onu yapıyorum aslında ama herkes bana diyor ki öyle alıştırma hemen yerine koy masallah duruya:)
As

Bende vermeyi deniyorum ama kabul etmiyor arada tutuyor çoğu zaman tutmuyor. Beni emzik niyetine kullandığı için bari emzik tutsunda rahat ediyim diyorum. Ama çabalıyorum tutturacağım kararlıyım :))
Ahaha benimki de tutmadı. Denemeye devam edeceğim.
Sallama işini nasıl yapıyorsunuz? Emzirdikten sonra gazını alıp uykuluyken mi salliyorsunuz? Ben bir saat sallasam da derin uykuya geçmiyor ya

Ben arada yatırıyorum gündüzleri, yabancılık çekmesin diye. Düzeni de bozulmadı iki yatakta da uyuyor ama ipek adına konuşuyorum tabi :)
ben ilk gunden beri iki yatakta da yatirdim donusumlu olarak yadirgamasin diye.
damakli damaksiz farketmiyor barisa masallah iyi emici kendisi bizde suan avent gece ve nuk damakli var ikisini de kullaniyoruz. asiri emme istegi oldugunda veriyorum. banyo sonrasi aglarken veriyorum ya da altini degistirirken huysuzlanirsa. uykuya dalarken mumkun oldugunca vermemeye calisiyorum cunku genelde kendisi atmasina ragmen bazen uyudugu sure boyunca agzinda emmeye devam ediyor ve dusunce uyaniyor. tabi bazen hic bi sekilde emme istegini ortadan kaldiramadigimiz icin uyurken emdigi de oluyor. meme reddi hic yasamadik 5 gunluktu emzik verdigimde. oyle iste

bizde gizli kan cikmadi ama yine de temkinli olmak lazim.
iyi hatirlattin kaka sayisini sorayim. bugun mesela cocuk catlayacak ikinmaktan 2 kez kaka yapti hic huzuru yoktu ne uyurken ne uyanikken. ve kac defa kustu. kaka yapamadigi gunler hep boyle oluyor.
drucilla benim de düzenlemeye yüreğim yetmedi noktalama işareti kullanmadan anlatmaya çalışmışım derdimi umarım anlaşılıyodur :)
haha anlasiliyor canim sorun yok :))

Kizlar ya bu sallama muhabbeti cok oluyor ya niye kanguru bakimi yapmiyorsunuz belki ise yarayacak denesenize cok basit bebisin kafasini iki gogsunuzun ortasina yatiriyorsunuz

Huzur vermeyecekse tavsiye de vermesin, o ne saçma şey öyle. Onlara inat 2 yıl emzir, mama yüzü görmesin bebeğin de kudursun, valla annen biliyorum ama hak ediyor bence. Görümce işini ne yaptın?

Y

Ya o sende de oluyor mu buraya yazınca kesin aksi bişey oluyor ben yazmıyorum artık

Bende oluyor yA yazmak istemiyorum o yüzden :) olumsuz yazınca pek etkisi olmuyor ama :)
Bende de oluyor, o yüzden artık yazmıyorum çünkü derin uykuya geçen çocuk daha yazdıktan 10 dk sonra uyanıp saatlerce uyumuyor, gaz masajı yapın yazdım yazdım artık çocuğuma 5 dk bile masaj yapamıyorum izin vermiyor. Ben de bıraktım iyi şeyleri yazmayı. Hatta Muti'ye de dedim kesin gizli bir kenafir göz var başlıkta, pusuya yatmış nazar değdirmek için bekliyor. Hatta biri uzun uyuyor kendi uyuyor falan yazıyorsa içimden 'yazmaaaaa' diye uyarmak geliyor

Ne saçma ya, doktora güvenip sormasan eksik kalacak çocuğun testi. İlla hep tetikte mi bekleyeceksin! İnşallah bir şey çıkmaz.

Kizlar ya bu sallama muhabbeti cok oluyor ya niye kanguru bakimi yapmiyorsunuz belki ise yarayacak denesenize cok basit bebisin kafasini iki gogsunuzun ortasina yatiriyorsunuz
Sadece bu hareketse başlarda ise yarıyordu ama artık yemiyor pek.
Sağ ol :) Ben de uykuya dalmasi için veririm diyordum ama bu düşup uyandirma olayı kötüymüş.

yaa ama yaptığınız faydalı şeyleri paylaşın bizim de işimize yarıyor. Çaktırmadan paylaşın en azından

Bizimki o kdr emmiyo iste,ne kadar zorlasamda agzını bi kitliyo mümkün deil acmıyor:/ onceden bnm kızda öyleydi daha cok emip daha uzun uyuyordu ama simdi 11 e doğru emdi, bak 2 de kalktı, hayııırr yanii uzun emm uzun uyuyalım kızım ama yooook:/ keskee bizde öyle olsaak.
Bi de sizinki de öyle mi bilmiyorum ama bnmki kaka yapmadan once bi mıkırdanıp uyanıyor mutlaka ,uyurken kaka yapmadı hiç.

Sadece bu hareketse başlarda ise yarıyordu ama artık yemiyor pek.

Sağ ol :) Ben de uykuya dalmasi için veririm diyordum ama bu düşup uyandirma olayı kötüymüş.
Tabiki incelikleri var cnm.Konuşmak bas oksamak ten tene temas vb... ve tabiki aninda tik diye uyumaz... kafayi saga sola cevirir bazen birseyler aranir ama herseyde oldugu gibi kararli bir anneyle karsilasinca sonunda pes eder.

Kızlar bisey sorcaktım,bnm gögüslerim artık eskisi kadar tas gibi olmuyor yanii önceden 2-3 saat sağmayayım ya da emzirmeyeyim hemen sertlesirdi,yine sagdıgımda aynı oranda süt geliyor ya da emzirdigimde ama sertlik olmuyor... sütüm fln azalmıyordur dimi :/ biraz endise ettim de,sizde de var mı böyle bi durum ?

Benim hiç. Sert olmadılar hep yumuşaklar sanırım terbiye oluyorlar artık bebeğin ihtiyacı kadar süt üretiyorlar mış oyüzden sertleşmiyorlar

Tabiki incelikleri var cnm.Konuşmak bas oksamak ten tene temas vb... ve tabiki aninda tik diye uyumaz... kafayi saga sola cevirir bazen birseyler aranir ama herseyde oldugu gibi kararli bir anneyle karsilasinca sonunda pes eder.
Bu şekilde başlarda uyuyordu aslında ama artık olmuyor çünkü huysuzlandigi bi saat aralığı var. Genelde akşam 6 gibi başlıyor. Işte o aralıkta bu yöntemi uygulamak imkansız. Kirk takla atmak zorunda kalıyoruz uyumasi için Gündüzleri zaten uyutsam da kısa kısa uyuyor yirmi dakika filan. Ama gündüzleri dediğin gibi uyutabiliyorum zaten.

Iki gecedir 12den sonraki uyanmasından sonraki uyanmalarinda kucağımda mi uyuttum yatağında mi hatırlamıyorum kendimi meme verirken buluyorum genelde. Çok ürkütücü bir durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…