- 8 Nisan 2015
- 1.235
- 1.874
- 133
Bizimki hergün 5 defa yapıyor ama doktor fazla buldu. Hatta dediği şey şuydu bu dönemde anneler genelde 2 günde 1, 3 günde 1 yapıyor derler dedi. Kendi doktoruna bir sor benceHanımlar sizin bebisler her gun kaka yapiyor mu? Bizimkisinde 3-4 günü buluyor sadece anne sütü veriyorum bu arada
Walla bizim bebe emmeden göğüslerimin arasında durmaz imkansız :)Kizlar ya bu sallama muhabbeti cok oluyor ya niye kanguru bakimi yapmiyorsunuz belki ise yarayacak denesenize cok basit bebisin kafasini iki gogsunuzun ortasina yatiriyorsunuz
Yok denemedim ateş olmadı şükür zararı olacağını sanmıyorum doğal bişey sonuçta şurup tadı iyi aslında oğlum çok sevdi calpolu :) sürekli bakmak lazım çıkmaz inşallah yaBunu denedin mi, işe yarıyor mu?
Ya bir de ateşin aşının etkinliğini sağladığını okuyorum her yerde, doktorlar bir şey demedi ama dengeyi sağlayabilmek beni korkutuyor. Ateşinin yükselmesi ve havale geçirmesiyle aşının işe yaramamış olması, ikisi de istemediğim şeyler o yüzden kafam karışık aslında. İnşallah çıkmaz ateş de atlatiriz rahatça ya. Keşke bebekler hiç ateşlenmese, asilar da hep suruplu olsa -ki benim kızım şurupları da içmiyor püskürtüyor ooooof off-
Üzülme bence ayrıca emziği kıskanma onu sev çünkü onun sayesinde çocuk memede yaşamamayı öğreniyor
Yavaş yavaş tutmayı öğrenir ama çocuğu güzel değil mi minik eliyle desteklemeye çalışması
Ateşi çok da düşürmeye çalışma ya, aşı ateşi korkutucu değil, yine kontrol altında tut tabi ama bence çıkmayacak bile. Baktın baş edemiyorsun soy çocuğu sen de soyun sarıl, ısı alış verişi olur. Limonlu suya batırdığın çoraplar da düşürürHiç bilmiyorum ya, inşallah çıkmaz çünkü ateşle baş etmenin bildiğim tek yolu ılık duş ama banyo yaptıramayacağım da, sağlık ocağındaki doktor fitil verdi sanki çocuğuma fitil verirmişim gibi. Şimdi dualarla ateşi çıkmasın diye bekliyorum, çocuğu da soydum tek kat giydirdim.
Dışarıda isim vardı eve bi geldim annem emzigi vermiş bizim kız emiyor. Gerçi ağzından düşüp duruyor. Emme olayı bu mudur yoksa düşmemesi mi lazım. Kendi eliyle desteklemeye filan çalışıyor ya yazık üzüldümçocuğu kandırmış gibi hissettim bi de kıskandım emziği be
İdeali 22_24 diye biliyorum bizim ev şu an 23.8Kulaktan mı koltuk altından mı o dereceye çıktı, cok geçmiş olsun. Tek kat giydirdim altına da üstüne de. Hatta termometre almamistim oda için gelirken ondan da aldım. Evin derecesi kaç olmalıydı anneler ya, unuttum ben onu hep.
Sağ bacak çok acır ona değmeyin koluna da su değmesin dediler. Hangi aşıydı sordum ama unuttum hep kızımın ağlaması aklımı aldı.
Hanımlar sizin bebisler her gun kaka yapiyor mu? Bizimkisinde 3-4 günü buluyor sadece anne sütü veriyorum bu arada
Sütün azaldı mı Can'ım adet oluncaBu arada ben adet oldum sanırım pkoluyum ya ben önümüzdeki üç beş ay adet olmam diyordum hayatta hepmi küçük ihtimalleri tutar bi insanın
Cnm irem 40 gunlukten beri yuz ustu yatarken kafasini kaldiriyor. 60 gunlukten beri de dirsekleriyle kendini kaldirip kafayi dik tutuyor. Internnette 3 4 aylik bebekler yapar diye yaziyor. Suan 110 gunluk yuzustu bicimde dklarca dik tutup saga sola ceviriyor taaaki yorulana kadar yalniz seninki daha 2 aylik degil mi?arch2401 canim iremi uyanikken yuzu koyun yatiriyor musun,kafasini tutabiliyor mu? daha erken mi?
Bizimki delikanlılık yaptı galiba:) hemşire de bu son aşı yakacak çok ağlıyorlar hemen emzirin sakinleşsin dedi. Biz ucuz atlattık gibi. Şimdilik ateşte yok çok şükür. Az ağlamış olsa bile canının yandığını bilmek çok kötüNe güzeelll bizim kızzz yırttı ortalıgııı cok fenaydı utanmasam bende aglayacaktımgözlerim doldu doldu zor tuttum kendimi.
Umarım öyle olurAy ne güzel ya, Defne ağlamaktan bir hal oldu. Nereye kalmış gülmek.
Maşallah diyeyim de bu performans sonraki aşılarda da devam etsin
Geçmiş olsun kuzucuk inşallah ateşi çıkmaz inşallah çıksa da panik yapma annesi, benden daha iyi bilirsin gerçi sen :)
Ben madlen siparişi verdim. Klasik sütlü çikolata tadında. Memnun kaldım.kizlar kimler hacı seriften cikolata siparisi vermisti?
madlen miydi,neliydi ve memnun kaldiniz mi?
@deeploneliness bizimki genelde 3-4 defa ama arada günde 1 defa oluyor nadiren,o zmnda devamlı ıkınma halinde oluyor:/her gun 3 saatte bir yapiyor. sadece anne sutu.
Aaa bu çocuklar nasıl aynı şeyleri yapabiliyor şaşırıyorum. Denizde sebepsiz yere saat 7 - 11 arası çok huysuz huzursuz. Meme istiyor ama istemiyor. Kucak istiyor ama durmuyor. Bağırarak ağlamıyor ama hiç susmuyor mır mırlanıyor. Oturunca ağlıyor gibi gibi gibi. Ben saat 21.30 da odasına geçiyorum ışığı kapatıyorum. Beslenme alt değiştirme üstünü başını değiştirip uyuması derken saat 11 de uykuya dalıyor. Akşam ki bi kaç saat zorluğu dışında iyiyiz ama biz.:) Ben de aynen ya kıyamıyorum şimdilik. Bir de sarılmak kucaklamak cok guzel <3
Dur ben de senin yöntemi bi denemeye çalışayım bakayım.
Hımm anladım ben de öyle düşünmüştüm çok huysuzluk yaptığında filan zaten yoksa memede uyuyunca filan ben de vermem.
Ya gaz değil sanırım çünkü gaz çıkardığı kakasini yaptığı halde devam ediyor. 6-11 arası bi huysuzluk saatimiz oluyor sebepsiz. Inşallah geçer üçüncü ayını bekliyorum bakalım.
Canim sagim mesakatli ve cogu anne sagim ve emzirmeyi bir arada yurutmekte zorlaniyormuş... ve en fazla 6. Aya kadar emziriyorlarmiş... tabi biz boyle olacagiz diye birsey yok... tabiki kahvaltiya aksam kahve icmeye vb gideceksin mutlu anne = mutlu bebek bence... bana buyuk rahatlik bir işim oldugunda cok kolaylikla halledebiliyorum ve bebegim ac kalmiyor. Gelince gogusler sismis oluyor sagip hemen dolaba veya buzluga... suan iremi 1.5 gun besleyebilecek kadar bir stogum var buzlukta ve cok buyuk rahatlik. Bende sanci fln olmadi... sasirtici bicimde meme emzirme sorunlari beni teget gecti oysa oylesine hazirlikliydim ki kalkanlar gogus kremleri pedler.... demek ki beynimi oylesine hazirlamisim ki goguslerin gözü korkmuşYoruluyor musun sen de cnm? Bu sağma işi beni emzirmekten daha çok yoruyor sanki... sancı yapıyor bir de... on beş dk falan sürüyor sıkıntısı... hem de stres altında hissediyorum dolapta yeterince olmadığında... gerilmeyeyim diye ufaktan buzluğa da atmaya başladım.. bir yandan rahatlık oldu, mesela dün kızı okula bırakıp eltimde kahvaltıya gittim, işe gitmek istersem gidebiliyorum, uyumak istersem uyuyabilirim vs... ama bir yandan da ayrı bir misyon oluyor sanki :)
Yok oyle birsey degil kangruya koymakla ilgili degil.... adı kangru bakimi... internetten yazarsan cok detayli bilgiler var. Premature bebeklerde anne ve bebek arasinda ten temasi olsun diye ilk basta uygulanan birsey ama biz devamini getirdik bu işin... illa pre lerde olacak diye birsey yok miad bebeklerde uygulayanlar da varBende henüz kanguru yok ama nasıl oluyor bebeği kanguruya koyup mu uyutuyorsun ? Gezdirerek mi uyutuyorsun
Hayirli olsun aşılarinız cnm cok normal surecler bunlar. Bu huzursuzlugu gece boyunca surebilir hatta yarına sarkabilir ateşi kontrol et. 1 cay kasigi calpol vermistim ben aksam ustu ateşi yoktu ama ih ih ediyordu yavrum calpol un agri kesici ozelligi de var verince 1 saate rahatlamisti ertesi gun de 1 cay kasigi kadar verdim bu sekilde atessiz fln atlattik.Biz aşıdan geldik teyzeler. Kızım çok ağladı, yaşlar sel oldu aktı. Aşıdan sonra emzirme odasında emzirdim biraz ağlamalar arasında, sakinleştirmek için konuştum durdum sürekli, ağlamaktan uyudu bebeğim, koydum slinge eve geldim. Şimdi uyanıp emince daha iyi, hafiften gülücük de attı ama huzursuzluğu hala var ve memeden kopmak istemiyor. İnşallah ateşi çıkmaz bakalım, nöbetteyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?