Sadece anne sütü alan bebekler için 10 güne kadar yapmaması normal. Bunun standardı yok.bazı bebekler her beslenmeden sonra bazı bebekler de biriktirerek yapar.Benimki 2 qunde bir yapuyo canim.Biqun duruyo diqer qun 2 kere pespese nerdeyse beline kadar cikiyo kakasi.Nette qunde 4 kez falan yaziyo benimde kafam karisik bu konuda normali ne bilmiorum .s
:) Ben de aynen ya kıyamıyorum şimdilik. Bir de sarılmak kucaklamak cok guzel <3
Dur ben de senin yöntemi bi denemeye çalışayım bakayım.
Dene cnm, işe yarar bence. Akşamki olayınız bizde de vardı biliyorsun. Kolikti yani.. ama onu da epey atlattık çok şükür.. tabi o saat aralığında hala uyumuyor ama en azından ağlama nöbeti geçirmiyor artık.
Hımm anladım ben de öyle düşünmüştüm çok huysuzluk yaptığında filan zaten yoksa memede uyuyunca filan ben de vermem.
Ya gaz değil sanırım çünkü gaz çıkardığı kakasini yaptığı halde devam ediyor. 6-11 arası bi huysuzluk saatimiz oluyor sebepsiz. Inşallah geçer üçüncü ayını bekliyorum bakalım.
Benim sancı muhtemelen kistlerden o zaman cnm. Ama dediğin gibi nefes alma zamanı bırakıyor insana sağmak.. o yüzden devam.. Allah izin verirse 2 sene emzirmek istiyorum yine. Çünkü gerçekten emzirmek müthiş koruyor bebeği, bırakınca daha iyi anlıyor insanCanim sagim mesakatli ve cogu anne sagim ve emzirmeyi bir arada yurutmekte zorlaniyormuş... ve en fazla 6. Aya kadar emziriyorlarmiş... tabi biz boyle olacagiz diye birsey yok... tabiki kahvaltiya aksam kahve icmeye vb gideceksin mutlu anne = mutlu bebek bence... bana buyuk rahatlik bir işim oldugunda cok kolaylikla halledebiliyorum ve bebegim ac kalmiyor. Gelince gogusler sismis oluyor sagip hemen dolaba veya buzluga... suan iremi 1.5 gun besleyebilecek kadar bir stogum var buzlukta ve cok buyuk rahatlik. Bende sanci fln olmadi... sasirtici bicimde meme emzirme sorunlari beni teget gecti oysa oylesine hazirlikliydim ki kalkanlar gogus kremleri pedler.... demek ki beynimi oylesine hazirlamisim ki goguslerin gözü korkmuş
Kıyafet çok kalın değildi ama göğüs karın o derecedeydi. Doktoru aradığımzda oradqn da ölçmemizi istemişti. Biz baştan ölçüyorduk o da 38 i geçmişti net hatrlamıyorumKulaktan mı koltuk altından mı o dereceye çıktı, cok geçmiş olsun. Tek kat giydirdim altına da üstüne de. Hatta termometre almamistim oda için gelirken ondan da aldım. Evin derecesi kaç olmalıydı anneler ya, unuttum ben onu hep.
Sağ bacak çok acır ona değmeyin koluna da su değmesin dediler. Hangi aşıydı sordum ama unuttum hep kızımın ağlaması aklımı aldı.
Saqol canim walla icim rahatladi yoksa olayi yine sute baqlicaktimSadece anne sütü alan bebekler için 10 güne kadar yapmaması normal. Bunun standardı yok.bazı bebekler her beslenmeden sonra bazı bebekler de biriktirerek yapar.
Ne yedinkiBugün saçma sapan beslendim
Canım benim kırk çıkana kadar azalarak devam etmişti kanamam. Sonra tam bitti dedim bi kaç damla geldi adetmi oluyorum dedim. Sonra bitti. Tekrar başladı tekrar bitti bu şekilde bir hafta devam etti. Bende cumartesi kontrole gittim. Zaten kırk çıkınca gel demişti benim bir numara hadtalanınca ancak sıra bana geldi. Bu kadar uzarsa kanama yada doğumdan kısa süre sonra bu şekilde olursa sezaryende ameliyatla ilgili bi sıkıntıdan şüpheleniriz dedi. Ama çok şükür bende bi sorun yokmuş. Lohusa kanamasından minik bi kısmı dışarı atamamış dedi. Bi ilaç verdi bi kaç güne onu içeriden pıhtılaştırıp yok edecek dedi. Bir de kan değerlerim için test istedi. Kanama uzun olunca belki kansızlık olmuştur dedi. Senin süreç nasıl ilerledi bilmiyorum ama eğer normal adet olmadıysan bi görün istersen.Canım tam olarak olmadım akıntı şekilde geldi şu anda yok bende anlamadım sütümde azalma olmadı
Ben çok yaşadım bu sorunu yeni yeni düzeldi hareketlendikçe düzeliyor. Düzenli egzersiz ve masaj yaparsan işe yarar canım.Saqol canim walla icim rahatladi yoksa olayi yine sute baqlicaktim
Faydalı hiçbişey yemedim ne kadar kalorili sağlıksız şey varsa yedimNe yedinki
Kesinlikle çok tatlı. Ben ellerini o şekild e kullanmayı akıl etmesine çok şaşırdım:)Bunu denedin mi, işe yarıyor mu?
Ya bir de ateşin aşının etkinliğini sağladığını okuyorum her yerde, doktorlar bir şey demedi ama dengeyi sağlayabilmek beni korkutuyor. Ateşinin yükselmesi ve havale geçirmesiyle aşının işe yaramamış olması, ikisi de istemediğim şeyler o yüzden kafam karışık aslında. İnşallah çıkmaz ateş de atlatiriz rahatça ya. Keşke bebekler hiç ateşlenmese, asilar da hep suruplu olsa -ki benim kızım şurupları da içmiyor püskürtüyor ooooof off-
Üzülme bence ayrıca emziği kıskanma onu sev çünkü onun sayesinde çocuk memede yaşamamayı öğreniyor
Yavaş yavaş tutmayı öğrenir ama çocuğu güzel değil mi minik eliyle desteklemeye çalışması
Anneyiz ya işte alışsa bi dert alışmasa bi dert :)ay o kandirmA kismi cok fena. vicdan azabi cektim ben ama bi yandan da alissin istiyorum.
Ya zaten çoğu bebek aynı şeyi yaşıyor benzer zamanlarda. Okumyi ogrensek biraz işimiz rahatlıyor. Bizimki mirildansa sikinti yok da genelde katılarak ağladığı için biraz sıkıntılı geçiyor o saatler. Ama dediğin gibi emmek istiyor emmiyor. Kucak istiyor ama kucakta da ağlıyor. Ağlıyor da ağlıyorAaa bu çocuklar nasıl aynı şeyleri yapabiliyor şaşırıyorum. Denizde sebepsiz yere saat 7 - 11 arası çok huysuz huzursuz. Meme istiyor ama istemiyor. Kucak istiyor ama durmuyor. Bağırarak ağlamıyor ama hiç susmuyor mır mırlanıyor. Oturunca ağlıyor gibi gibi gibi. Ben saat 21.30 da odasına geçiyorum ışığı kapatıyorum. Beslenme alt değiştirme üstünü başını değiştirip uyuması derken saat 11 de uykuya dalıyor. Akşam ki bi kaç saat zorluğu dışında iyiyiz ama biz.
Bizde bi kaç şey biraradaydı aslında tek başına fazla olması çok sıkıntı değil sanırım. Dışkıda kan ciltte döküntü fazla kaka olunca doktor alerjiye yöneldipeki fazla olmasi neye isaretmis ve zarari mi varmis canim?
Burdayım cnm ara ara bakyrm 2 çocuk ev taşıma işimiz çıktı cnm baya yoğunum buaralar fırsat bulup yazamyrm ama takip etmeye çalısıyrm bebekte uzayan sarılıgmız var doktora gidip geliyrz cnm hatrladgn için saol sen naslsnervahafsa buralarda mısınnn :)) ben de arada yoklama yapıyorum ama :)
Benim sancı muhtemelen kistlerden o zaman cnm. Ama dediğin gibi nefes alma zamanı bırakıyor insana sağmak.. o yüzden devam.. Allah izin verirse 2 sene emzirmek istiyorum yine. Çünkü gerçekten emzirmek müthiş koruyor bebeği, bırakınca daha iyi anlıyor insan
Cnm bende hala tam kesilmedim bir iki gün kesilir gibi oluyr tekrar başlıyor leke hiç kesilmedi gitsemmi doktora acabaCanım benim kırk çıkana kadar azalarak devam etmişti kanamam. Sonra tam bitti dedim bi kaç damla geldi adetmi oluyorum dedim. Sonra bitti. Tekrar başladı tekrar bitti bu şekilde bir hafta devam etti. Bende cumartesi kontrole gittim. Zaten kırk çıkınca gel demişti benim bir numara hadtalanınca ancak sıra bana geldi. Bu kadar uzarsa kanama yada doğumdan kısa süre sonra bu şekilde olursa sezaryende ameliyatla ilgili bi sıkıntıdan şüpheleniriz dedi. Ama çok şükür bende bi sorun yokmuş. Lohusa kanamasından minik bi kısmı dışarı atamamış dedi. Bi ilaç verdi bi kaç güne onu içeriden pıhtılaştırıp yok edecek dedi. Bir de kan değerlerim için test istedi. Kanama uzun olunca belki kansızlık olmuştur dedi. Senin süreç nasıl ilerledi bilmiyorum ama eğer normal adet olmadıysan bi görün istersen.
Boswer iyi yapmissin arada kacamak iyi oluyo yarasin canimFaydalı hiçbişey yemedim ne kadar kalorili sağlıksız şey varsa yedim
Yok bildiğim kadarıyla, ben normal gün içinde demleyip içiyorum bit fincan. Zencefil de koy iyi gelir yakar iyileştirir. Geçmiş olsun bir an önce.kizlar bogazim biraz yaniyor. ihlamur icmemin sakincasi yok degil mi?
Yok bildiğim kadarıyla, ben normal gün içinde demleyip içiyorum bit fincan. Zencefil de koy iyi gelir yakar iyileştirir. Geçmiş olsun bir an önce.
İlk defa kondom kullandığımız için kalınlığı kıyaslayamayacapım canım, Bebek'ten önce doğum kontrol hapı kullanmıştım bir süre, şimdi 4sene falan çpcuk düşğnmüyorum üç aylık iğneler daha mı garanti acaba onu kullanan var mı, yan etkisi falan çok oluyor mu acabaBen de devlet çok çocuk diyor ya sakata gelmeyelim delik filan olur diye düşünmüştüm:))) netten baktım çok kalın vs diyorlar var mı aslı ayıptır sorması:) ne utanıyosun ya leylekler getirmedi sonuçta bu bebeleri. Ben de istemekte zorlanırım sanırım ama güzel gaz veririm:)
Benim sıcaklığım onu daha da ısıtmaz mı? Limonlu sulu çorabı sen denedin mi? Ay bunu denemiş kimse var mı ya? :)Ateşi çok da düşürmeye çalışma ya, aşı ateşi korkutucu değil, yine kontrol altında tut tabi ama bence çıkmayacak bile. Baktın baş edemiyorsun soy çocuğu sen de soyun sarıl, ısı alış verişi olur. Limonlu suya batırdığın çoraplar da düşürür
Defne bol bol katıla katıla ağlıyor. Ağlayarak uyuyup aglayarak uyaniyor ama ateşi iyi şu an inşallah böyle devam eder.ayy insallah olmuyorumdur canim,onlem alayim dedim. sagol canim.
defne napiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?