2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Boğaz ağrıları için çözümler (yetişkinlerde):

Limon ve su: Bir bardak suyun içine 1 çay kaşığı limon suyunu karıştırın, ağzınızı buran bu su şişmiş boğaz dokularınızın büzülmesine yardım edecek ve virüsler ile bakteriler için asitli bir ortam oluşturacaktır.

Suyun içine bal, limon ve zencefil katın: Yarım bardak sıcak suyun içine 1 çay kaşığı toz zencefil ile bal ve yarım limon suyu ekleyin. Hepsini karıştırdıktan sonra gargara yapın. Bal boğazınızı kaplayacak ve antibakteriyal bir ortam sağlayacaktır.

Acı sos ve su: Acı biberin içindeki “capsicum” isimli madde ağrıyı hafifletmeye ve iltihapla savaşmaya yardım ediyor. Boğaz ağrınızı hafifletmek için bir bardak sıcak suyun içine 5 parça acı kırmızı biber ya da biber sosu ekleyin. Boğazınız yanacaktır, ancak her 15 dakikada bir deneyin, faydasını göreceksiniz.

Adaçayı ve su: Adaçayı da boğaz ağrısını hafifletir ve burun yollarının ağrısını ya da şişkinliğini de azaltır. 1 çay kaşığı adaçayı, yarım çay kaşığı şap, çeyrek fincan kahverengi şeker ile biraz sirke ve suyu karıştırıp gargara hazırlayın.

Safran ve su: Bu sarı baharat mükemmel bir antioksidandır, bilimadamları safranın birçok ciddi hastalıkla savaşmada güçlü etkileri olduğunu düşünüyor. Boğaz ağrınız için yarım çay kaşığı safranı ve yarım çay kaşığı tuzu bir bardak sıcak suyun içine karıştırıp gargara yapabilirsiniz.

Buğday çimi suyu: Klorofille dolu olan buğday çimi suyu bakteri gelişimini engeller ve boğaz ağrınızı hafifletir. 5 dakika bu suyu ağzınızda tutarsanız, zayıflamış dişetlerinizin yeniden canlanmasına ve diş ağrınızın durmasına yardım eder.

Karanfil çayı: Suyun içine 1-3 çay kaşığı toz karanfil ya da karanfil tohumu ilave edip karıştırın, bununla gargara yapın. Karanfilin boğaz ağrınızı hafifleten ve iyileştiren antibakteriyal ve anti-inflamatuar özellikleri vardır.

Domates suyu: Boğaz ağrınızın geçici olarak iyileşmesi için sıcak suyun içine ekleyeceğiniz yarım bardak domates suyu ve 10 damla acı biber sosu karışımıyla gargara yapın. Likopenin antioksidan özellikleri iyilestiricidir.
(Hilal Günal) Merve Yıldırım

Sıcaklığı senden sıcaksa o seni ısıtır.

Kakası normal sarı, hardal rengi. Bugün kaka yapmadı henüz, bakalım hala mukuslu mu merak ediyorum. Çünkü geniz akıntısı devam ediyor. Burnu da akıyor

Cnm iste o 6 gibi huysuzlandigi ve birkac saat suren o huysuzluk anlari tahminimce gaz saatleri zira en yakin arkadasimin bebegi de oyleydi saat 6 ile 10 arasi cildiriyordu hergun... 100 gunlukken azalarak gecti darisi basina
Sizde gaz durumu nasıl canım?
Bitmişti ve okunmadan gece uyuyordu, hala öyle mi?
Bizim 3 aya yaklaştık ama henüz bitip bitmediğini anlamadım. Son günlerde hasta olduğu içim gece uyutmuyor bizi.

Kıyamam
Geçmiş olsun
Aşıdan nefret eder oldum

Sıcaklığı senden sıcaksa o seni ısıtır.
Mantıklı, temel fizik bilgisi aslında niye düşünemediysem

Kakası normal sarı, hardal rengi. Bugün kaka yapmadı henüz, bakalım hala mukuslu mu merak ediyorum. Çünkü geniz akıntısı devam ediyor. Burnu da akıyor
Geçsin bir an önce de artık rahatlasın Asrın da. Nasıl oldu hastalığı?

Mantıklı, temel fizik bilgisi aslında niye düşünemediysem

Geçsin bir an önce de artık rahatlasın Asrın da. Nasıl oldu hastalığı?
Sağol canım geçsin evet
Burnundan büyük insan gibi yeşil akıntılar geliyor zavallımın. O da geniz akıntısı da devam ediyor, mide bulantısı ve öksürük yapıyor o da tabi. Dünden beri öksürük şurubu kullanıyoruz. 5 gün kullanacağız.
Dün gece uyumadık hiç. Bu geceye Allah Kerim.
O uyusa da ben sürekli nefes alıyor mu diye kontrol etmekten uyuyamıyorum zaten.

Bence de aşılar olmasın Canları yanmasın miniklerin.
Benim şuruplardan birinde ince 2ml lik bir şırınga çıktı. Ben artık Ne vereceksem o şırıngaya çekiyorum ve meme emerken dudağının kenarından şırıngayı sokup veriyorum şurubu :)
Başka türlü içmiyor benimki de.

Kola yapılan verem canım.

Benim ev hala çok sıcak oluyor ya gündüzleri oda 26 dereceyi geçiyor terliyor bebişim utanmasam yine kısa kollu giydircem. .

Ben bir ara iki günde bitrsarılık testi yaptırıyordum canım çok gereksizmiş. Şimdi 2,5 aylık ve baya düzeldi geçti sarılığı. Ne yaparsan yap 3 aya kadar sürebiliyor. Çok bariz artmadıysa değeri boşuna sık sık test yapmayın derim. Gözle anlaşılıyor zaten artıp azaldığı.
Geçmiş olsun canım.

Cnm en son dün yaptırdık düştü cok diye baya 6 çıktı detaylı kan idrar kültürü karaciğer filmi karın ultrasonu falan ne dediler se çektirdik bisey çıkması kilo falan baya iyi gidiyor ama insan korkuyor anne sütü sarılığı olablir 3 ay sürebilirmiş ne yaptm sen ne kadarliķ oldu bebek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…