Can'ım benim oğlumda 34 haftalık dogdu , 1 ay sonrasında emzik verdim tuttu maşallah . İlk oğlum hiç emzik tutmadı çocuğun bireysel farklılığında olabılır . Emerse sana büyük rahatlık tabııkıdeBenmki erken doğum. Çene çok zayıftı. 1 aylkken soothie denedim ağır geldi. Normal avent aldm onu da sevdiği söylememez
İkinciyle bence :))
Evet gönderimi okuyunca ikinci mantıklı gerçekten ama tek kafamı kurcalayan ek gıda olayi.. ben erkenden tattirmalara başlamak istiyorum, doktorumuzdan bişey saklamak da istememKesinlikle ikinci
Öyle mi dersinsen napıyosun, yani ilki kadar didik didik ilgilenebiliyor musun?
2. DiyorumDoktor konusunda karar vermem gerekiyor 2 seçeneğim var 1.seçenek kendi doktorumuz baya deneyimli ( yaşı baya fazla), sıra bekleme olayında sıkıntı yok, bayan doktor oğlumu baya seviyor okşuyor, ek gıda olayında katı değil erkenden tattirmalara başlayacak gibi hatta aylardır zeytin yağı içir diyor, cok ayrıntılı inceliyor her şeyi ve cok sey istiyor röntgen tahlil falan ( çoğu gereksiz) ve asıl rahatsız olduğum şey dediğini unutuyor mesela gaz damlasıni 5 damla kullan diyor sonra kesinlikle öyle demedim 3 damla diyor gibi bu sadece örnek böyle çok olay oldu.
2.secenek baya genç bir doktor. Erkek ve öyle aşırı sevip okşamıyor bebeği seviyor ama kararında, ek gıda olayında çok net ilk 6 ay sadece anne sütü, genç olduğu için vatsap haberleşmesi imkanı var, randevusuz gidersek çok sıra bekleriz, o da ayrıntılı inceliyor ama küçük şeyleri problem etmiyor gibi yani benim ve kendi doktorumuz gibi evhamli değil , ne kadar az ilaç ve takviye o kadar iyi görüşünde.
Uzun oldu ama k.bakmayın sizce hangisiyle devam etmeliyim ??
Ben olsam 2. Doktoru tercih ederdim sadece randevu sıkıntısı olmasa süper olurdu. Sen zaten evhamlı, doktor daha rahat olsun ki sende onun rahatlığıyla rahatlarsın. Ve bende ne kadar az ilaç o kadar iyi ve 6 ay sadece anne sütü diyenlerdenim. Üstelik doktorun çocuğu abartılı sevmesine de ihtiyacımız yok, doktor işini yapsın gerekli muayeneyi hakkıyla yapsın sevmeyi bizde yaparızDoktor konusunda karar vermem gerekiyor 2 seçeneğim var 1.seçenek kendi doktorumuz baya deneyimli ( yaşı baya fazla), sıra bekleme olayında sıkıntı yok, bayan doktor oğlumu baya seviyor okşuyor, ek gıda olayında katı değil erkenden tattirmalara başlayacak gibi hatta aylardır zeytin yağı içir diyor, cok ayrıntılı inceliyor her şeyi ve cok sey istiyor röntgen tahlil falan ( çoğu gereksiz) ve asıl rahatsız olduğum şey dediğini unutuyor mesela gaz damlasıni 5 damla kullan diyor sonra kesinlikle öyle demedim 3 damla diyor gibi bu sadece örnek böyle çok olay oldu.
2.secenek baya genç bir doktor. Erkek ve öyle aşırı sevip okşamıyor bebeği seviyor ama kararında, ek gıda olayında çok net ilk 6 ay sadece anne sütü, genç olduğu için vatsap haberleşmesi imkanı var, randevusuz gidersek çok sıra bekleriz, o da ayrıntılı inceliyor ama küçük şeyleri problem etmiyor gibi yani benim ve kendi doktorumuz gibi evhamli değil , ne kadar az ilaç ve takviye o kadar iyi görüşünde.
Evet evet çok güzel ama kullanmazsa yazık olmasn dedim. Soothie ve normal avent emzik denedm olmadı. Biri suavinex daha anne memesi gibi dedi. Öyle mi senceBen kullanıyorum cnm :) çok güzel,, kutuları bile güzel :))
Aslinda randevu sıkıntılı değil yani planlı gidersen randevu aldigin saatte kesin alıyormus ama mesela çocuk ateşlendi gittin pat diye o zaman bekliyorsun çünkü yogun ve bi de ek gıda olayina ben erkenden dalmak istiyordum bu ikisi acaba mi dedirtiyor.. sevme konusunda haklısın kontrolünü nazik ve sevgiyle yapsın yeter aslında : )Ben olsam 2. Doktoru tercih ederdim sadece randevu sıkıntısı olmasa süper olurdu. Sen zaten evhamlı, doktor daha rahat olsun ki sende onun rahatlığıyla rahatlarsın. Ve bende ne kadar az ilaç o kadar iyi ve 6 ay sadece anne sütü diyenlerdenim. Üstelik doktorun çocuğu abartılı sevmesine de ihtiyacımız yok, doktor işini yapsın gerekli muayeneyi hakkıyla yapsın sevmeyi bizde yaparız
Yapı meselesi benim kontrollerimi yapan doktor da yaşlı bir erkek doktormuş 15 dakika muayene ediyorsa 45 dakika beni sevip oyun oynarmış annemler anlatır hep2. Diyorum
Bizim Dr bayan ama öyle sevmiyor bebeği ilginç gerçekten iki Dr gittim ikisi de soğuk çocuğa karşı :)
E benim söylediğim de pozitif bilim :) pozitif bilim diyor bronşit viraldir. Ben demiyorum valla :)Olur mu cnm benim,, misal bizim bebek nefes alamıyordu,, rengi mora döndü.. nasıl vermiceksin antibiyotik? Ememiyor,, uyuyamıyor,, gözler kıpkırmızı,, bitmeyen bir ağlama,, derdini anlatamıyor, ishal çoktan başlamış bile zaten? İlaç vermeden nasıl temizlenecek tıkalı bronşlar peki? Allah korusun ama akılcı kullanımda kısa süreli yan etkileri var diye öyle bir riske giremem ben.. zatürreye kadar yolu var çünkü acil tedavi edilmezse... hiçbir şey olmasa orta kulak iltihabına dönüşebiliyor ki o da sadece antibiyotikle düzeliyor malesef. Yani solunum yolu rahatsızlığına sebep olan şey virüs olabilir; ama vücudun dengesi bozulduktan sonra artık tek problem o virüsü yok etmek olmuyorkalıcı yahut daha ciddi hasarlar daha da uzun süre ilaç kullanımını gerektirebiliyor hem... senin direncin yüksek maşallah,, ben dayanamam valla o şekilde beklemeye bir de ben pozitif bilimlere hala inanıyorum ya :))))
Keşke dolmuş gibi seferler olsa izmireAslinda randevu sıkıntılı değil yani planlı gidersen randevu aldigin saatte kesin alıyormus ama mesela çocuk ateşlendi gittin pat diye o zaman bekliyorsun çünkü yogun ve bi de ek gıda olayina ben erkenden dalmak istiyordum bu ikisi acaba mi dedirtiyor.. sevme konusunda haklısın kontrolünü nazik ve sevgiyle yapsın yeter aslında : )
Temiz bir tülbenti kaynamış soğumuş suyla ıslatıp diş etlerini dişi siliyorsunNasıl bi bakım uyguluyordun,yanii bebekken?
Anladım cnm sagol,Temiz bir tülbenti kaynamış soğumuş suyla ıslatıp diş etlerini dişi siliyorsun
Doktor konusunda karar vermem gerekiyor 2 seçeneğim var 1.seçenek kendi doktorumuz baya deneyimli ( yaşı baya fazla), sıra bekleme olayında sıkıntı yok, bayan doktor oğlumu baya seviyor okşuyor, ek gıda olayında katı değil erkenden tattirmalara başlayacak gibi hatta aylardır zeytin yağı içir diyor, cok ayrıntılı inceliyor her şeyi ve cok sey istiyor röntgen tahlil falan ( çoğu gereksiz) ve asıl rahatsız olduğum şey dediğini unutuyor mesela gaz damlasıni 5 damla kullan diyor sonra kesinlikle öyle demedim 3 damla diyor gibi bu sadece örnek böyle çok olay oldu.
Kesinlikle iki numara derim canım birincisi erçekten ek gıda olayında bebek anne sütü alıyor ve kilo alımı iyi ise ilk altı ay sedece anne sütü yeterli canım. Birde ne kadar az ilaç ve takviye fikrinide destekliyorum. Ve genç kuşak olması bence daha iyi tıpta da her geçwm gün yeni tedaviler ve gelişmeler oluyor onları takip edip kendini geliştirmesi önemli birşey.Doktor konusunda karar vermem gerekiyor 2 seçeneğim var 1.seçenek kendi doktorumuz baya deneyimli ( yaşı baya fazla), sıra bekleme olayında sıkıntı yok, bayan doktor oğlumu baya seviyor okşuyor, ek gıda olayında katı değil erkenden tattirmalara başlayacak gibi hatta aylardır zeytin yağı içir diyor, cok ayrıntılı inceliyor her şeyi ve cok sey istiyor röntgen tahlil falan ( çoğu gereksiz) ve asıl rahatsız olduğum şey dediğini unutuyor mesela gaz damlasıni 5 damla kullan diyor sonra kesinlikle öyle demedim 3 damla diyor gibi bu sadece örnek böyle çok olay oldu.
Ayy ne güzel olurdu bana da gelirdin iki laf ederdikKeşke dolmuş gibi seferler olsa izmirevallahi 2. Doktor için gelirdim
Olur mu cnm benim,, misal bizim bebek nefes alamıyordu,, rengi mora döndü.. nasıl vermiceksin antibiyotik? Ememiyor,, uyuyamıyor,, gözler kıpkırmızı,, bitmeyen bir ağlama,, derdini anlatamıyor, ishal çoktan başlamış bile zaten? İlaç vermeden nasıl temizlenecek tıkalı bronşlar peki? Allah korusun ama akılcı kullanımda kısa süreli yan etkileri var diye öyle bir riske giremem ben.. zatürreye kadar yolu var çünkü acil tedavi edilmezse... hiçbir şey olmasa orta kulak iltihabına dönüşebiliyor ki o da sadece antibiyotikle düzeliyor malesef. Yani solunum yolu rahatsızlığına sebep olan şey virüs olabilir; ama vücudun dengesi bozulduktan sonra artık tek problem o virüsü yok etmek olmuyorkalıcı yahut daha ciddi hasarlar daha da uzun süre ilaç kullanımını gerektirebiliyor hem... senin direncin yüksek maşallah,, ben dayanamam valla o şekilde beklemeye bir de ben pozitif bilimlere hala inanıyorum ya :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?