Burnunu açarmış!??!Madem baskilamak için değil o zaman neden veriyormuş şurubu?
Ben doktor çocuğumu çok sevip okşasın istemezdim, kimse yapmasın mümkünse. Tamam şefkatli olsun hötür hötür sarsmasın çocuğu ama oksayip mıncırmasın da. Hem var yoğa test, röntgen, ultrason vs. isteyen doktor çocuğu değil cebini düşünüyor gibi geliyor bana. Ben xray cihazından bile gecirmiyorum çocuğu boşuna röntgene hiç sokmam. İlk doktorumuz bize çocuğa bir şeyler içir dediği için bir daha gitmedim ona, zeytinyağı içir diye ısrar etmesi pek hoşuma gitmedi benim. İlk doktorun her şeyi detaylı incelemesi hariç kesinlikle sınıfta kalırdı benim gözümde.
İkinci doktor da çok iyi göründü. Sen tattırmaya başlarım demişsin ama doktorun tavrı güzel bence, sen illa tarttıracağım dersen doktor sana kızacak değil ama söylersin yine. Randevu işini de eğer uzun zaman önceden dolmuyorsa takvimi doktora giderken yolda telefonla alsan bile olur. Az ilaç veren, anne sütünü destekleyen doktor çok fazla bulunmuyor bulmuşken dört elle sarıl bence
Üstünü çok kalın giydirme ama müslin ince olur. Battaniyeni ört. Ateş 37.1 çok yüksek değil ama sık sık kontrol edip ateş durumuna göre üstünü inceltir yada kalınlaştırırsın.
Biraz geç oldu ama penye battaniye örterdim ben olsamsagol canim.
evet iste onu da dusunuyorum. allah korusun.
atesi cikan bebeleri nasil yatirdiniz diye size sorayim dedim.
Biraz geç oldu ama penye battaniye örterdim ben olsam
İnşallah hiç ihtiyacımız kalmaz, tercih meselesi tabi Can'ım saygı duyarımAntibiyotiğe ihtiyacı olmadan iyileşen vaka hiç mi yok? Elbette var. Önlem amaçlı antibiyotik kullanmak çok yanlış. Belki ihtiyacı olmayacak? Neyse inşallah hiç birimizin ihtiyacı olmaz.
Çok yükselmemiş inşallah daha da fazla yükselmeden atlatır kuzucukyok canim yeni uyudu zaten. 1 tane penye orteyim madem.
Cnm o zamanında aynen devam edin, almak istediği müddetçe verin,, destekleyin dedi; biz de öyle yaptık... al karşına otur boya yaptır, sayı saydır,, ders çalıştır.. sabahtan akşama kadar o şekilde oyalayabilirsin. Öyle bir çocuk işte.. Ama arada beş dk kahve içmeye git, altıncı dakika yanında biter sıkıldım gel diye... kısacası mütemadiyen biri eşliğinde (mümkünse yetişkin) zaman geçirmek istiyor ve doyum noktası yok. Yani hiçbir şekilde dinlenmiyor. Durduramıyoruz ve çok zor uyutuyoruzpedagog ne diyor canim hep daha fazlasini istemesine?
Ateşi düştüyse pamuklu battaniye ört cnm. Üşür müslinle bence. Ama tabi kontrol etmekte fayda var sık sık.kizlar emirim atesi 37.9a cikti,calpol verdik,37.1e suanda. kisa kol citcitli badiyle durdu hep. simdi alt ust giydirdim. gece tek bi müslin mi orteyim napayim?
Yani Dr gibi bilmiş bilmiş konuşmayım ama ben olsam tetikte uyurdum. Ateşi telaş edeceğin kadar yüksek değil. Şimdiye normale düşmüştür bile belki.sagol canim.
atesi kac saatte bir olceyim?
Daha relax olduğumuz için mi acaba? Annem de çok fark var ama bırak çocuğu uyusun diyor :)Benzer farklar bizdede var ama ben kız erkek farklılığı olmasına bağlamıştım ikinci çocuklar dahaki tembel çıktı ne
Cnm benim doktorun da sirasi baya oluyor randevu olmazsa ama ateş olursa yanın daki yardmcı geliyor ölcüyor yüksekse sıra beklemedem doktora giriyoruz ates onemliAslinda randevu sıkıntılı değil yani planlı gidersen randevu aldigin saatte kesin alıyormus ama mesela çocuk ateşlendi gittin pat diye o zaman bekliyorsun çünkü yogun ve bi de ek gıda olayina ben erkenden dalmak istiyordum bu ikisi acaba mi dedirtiyor.. sevme konusunda haklısın kontrolünü nazik ve sevgiyle yapsın yeter aslında : )
Tabi cnm,, aynı olmaları gerçekten imkansız. fiziksel bir sıkıntısı olmasın da gerisi hiç önemli değil.. bir de doktor uyanıkken artık daha çok yüzüstü tutun dedi,, ondan da etkilendim heralde..Hiç öyle düşünme ilerde buyuduklerinde farklılıkları daha da artacak. O zaman biri birinden başarısız olunca kendini mi suçlayacaksın ya da çocukları. Onların doğaları böyle deyip kabullenirsen daha iyi olur gibi.
Icine baya dert olduysa demek kiBenm ki de her ağladğnda nane yapim ben diyo ısrarla. Vermediğimi bilmesine rağmen. O sırada gazdan ağlamıyordu orası ayrı.Dünya iyisidir ama ikna olamıyor kadın. Bide ilaca bayılır. Genel ağlak bebe oldğu için sürekli ağrı kesici versen canım diyo. Aşırı anaç ve iyi bi insan oldğu için aşırı sert tepki veremiyorm ama patlamak üzereyim kibarca hayır demekten. Asla emanet etmek istemem büyük konşmym. Kesin bişey verir gibi. Hala ben senin yernde olsam ağrı kesici veririm diyo çıldırıcak oluyorum. Anne ben kendi rahatm için neden uyuşturayım çocuğu diyorum. Ağrısı olsa bende de durmaz sonuçta. Ağrısı oldğnda duyar kasıp asla vermem demem. Gerekirse veririm ama her ağlamayı sebebe bağlaması enteresan. Senin yoruma niye yükseldim ben bu kadar peki
Haklısın.. Şu yaşa geldim kulak ağrısına dayanamıyorum hala... bütün sinirlerim harap oluyor... çocuklarda da en korktuğum şeylerden biri o yüzden... dediğin gibi ben de doktora gitme noktasına gelmişsek kendimi şöyle telkin ediyorum, "madem benim elimden bundan fazlası gelmiyor, başvurduğum kişinin sözünü dinlerim. bu şart derse yaparım, size kalmış derse içgüdülerime sorarım." Ama tabi bu nedenle de doktor konusunda hep çok hassasım, gideyim de bir baksın diye gitmem doktora yani. O yüzden sağlık konusu bu anlamda tartışmaya bile açık değildir bizim evde :) sanıyorum sizde de durum aynı :)))YAzdığın herşeye kelimesi kelimesine katılıyorum canım . Bende ilaç kullanma taraftarı değilim ama eğer gerekiyorsa çocuğumuda asla riske atmam. Kar zarar tartısında tartarım eğer ki kullanmazsam daha zarar olacaksa ve çocuk kötüye gidecekse kesinlikle kullanma taraftarıyım . İlk oğlumda 2.5 yaşına kadar hiç antibiyotik kullanmadım ama iki ay üst üste orta kulak iltihabı olunca mecburen kullandım çünkü antibiyotik kullanmadan geçmiyor malesef. Ve çocuk ağlıyor giç suamuyor anne kulağım ağrıyor diye ateş olmuş 40 larda hafi gelde ilaç kullanma.
Farketmiyor işte cnm.. iş o noktaya varınca artık savaştığın şey virüsü mirüsü aşıyor :))) sen ilaçsız tedavi denilen şeyden bahsediyorsun ama onu el kadar bebeğin üzerinde hele ki hastaneye yatırıp müşahede altında tutmadan uygulayamazsın. Hiçbir doktor cesaret edemez buna. Bir kere tedavisi varken uygulamamak bebeğin kişilik ve sağlık hizmeti alma haklarına aykırı, etik değil yani; çocuk bronşitse izlenecek protokol belli, reçete literatürde yazılı, doktor onu yazmadan seni o kapıdan çıkaramaz. Hatta hastanedeysen ve hayır ben taburcu oluyorum, ilaç verdirmem burada dersen üstüne bir de kendi rızanla taburcu ettiğine dair imza atman lazım. Yani malesef gerçekler böyle, bronşitli çocuğu hiçbir aklı başında doktor ay bu virüs zaten, antibiyotikle geçmez ki diye evine yollayamaz. Allah göstermesin tabi ama yaşamadığın için sana şu an kolay geliyor... şimdi burnu tıkalı diye ertesi gün doktora gittin öyle düşün (ki bence normali bu) , gitmem diyorsun ama yarın bir gün Allah korusun ateşi kırka çıksa inan büyük ihtimalle onun için de kuş olup en yakın hastaneye uçmak istersin.. vücudu hastalığa direniyor vs telkinleri bir noktadan sonra işe yaramıyor çünkü... ama bak soğan hakikaten işe yaradı, o ayrı konu... eşimin yanında yatıyor bu gece kız,, o da lahmacuncu gibi kokuyor diye söylendi ama şimdi kontrol ettim ona bile iyi geldi sanki.. daha bir sessiz uyuyor :)E benim söylediğim de pozitif bilim :) pozitif bilim diyor bronşit viraldir. Ben demiyorum valla :)
Evet cnm,, benimki şu an ikisini de alıyor. Yalnız genel olarak emzik sevmiyor.. o değişmedi.. ama en azından uykuya dalarken işe yarıyor..Evet evet çok güzel ama kullanmazsa yazık olmasn dedim. Soothie ve normal avent emzik denedm olmadı. Biri suavinex daha anne memesi gibi dedi. Öyle mi sence
OyyyAy yok canim nerde hic uyumuo gunduz ya oyun halisinda ya is yapicagim odada salak salak sarki soleyip sebeklik yapmaktan oteye gecemiyorum Cunku camasir utu yemek temizlik derken Bade gelio onu da alip bi disari cikiyoruz.Oluyo saat 5 . Kucugu emzirirken Badeyle bise oynamaya calisiyorum.6da esim gelio sofrayi hazirlio.Kucuk o saatte uykusuzluktan delirmis oluyo ve surekli agliyo.8e kadar sofrayi topla bulasik at meyve ye.8de Yamani yika Odaya gec emzir.Bu arada esim Badeyle ilgileniyo.8.30da o yatio.9.30 10 gibi de Yaman yatarsa etrafi topla Bade nin ertesi gunku kiyafetlerini cantasini hazirla ogretmenine not yaz mutlaka deftere.Ertesi gunun zor bi yemegi yapilicaksa bi kuple yap veya haslamaliklari hasla.En son sinirden hic biseye yetemiyorum diye balkona cik agla ve yat.Ertesi gun yine ayni
Velhasilikelam ikinci cingene cocuklari gibi buyuyo ben nereye o oraya o kadar
Neden acele ediyosun ki cnm.. erken tatması birşey değiştirmiyor... hatta aksine daha hazır olmadığı için kötü bile etkileyebilir..Evet gönderimi okuyunca ikinci mantıklı gerçekten ama tek kafamı kurcalayan ek gıda olayi.. ben erkenden tattirmalara başlamak istiyorum, doktorumuzdan bişey saklamak da istemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?