bende aynı düşüncedeyim çocuk biran önce toparlasın önemli olan o . Kimse isteyerek ilaç takviyesi yapmaz yüreği el vermez bikere. Hastalıklar insanın başına gelmeden anlaşılmıyor malesef , teorikte okunup araştırılan konular böyle olmalı dediklerimiz ,uygulamaya geldiğinde çoğu zaman yapılamıyor malesef .YAzdığın herşeye kelimesi kelimesine katılıyorum canım . Bende ilaç kullanma taraftarı değilim ama eğer gerekiyorsa çocuğumuda asla riske atmam. Kar zarar tartısında tartarım eğer ki kullanmazsam daha zarar olacaksa ve çocuk kötüye gidecekse kesinlikle kullanma taraftarıyım . İlk oğlumda 2.5 yaşına kadar hiç antibiyotik kullanmadım ama iki ay üst üste orta kulak iltihabı olunca mecburen kullandım çünkü antibiyotik kullanmadan geçmiyor malesef. Ve çocuk ağlıyor giç suamuyor anne kulağım ağrıyor diye ateş olmuş 40 larda hafi gelde ilaç kullanma.
Oldu olacak salyası olan çocuğa dişi çıkacak ağrısı olur diye rakı bastırsın, reflüsü olan bebeğe mide asidini alsın diye leblebi tozu versin, kalsiyum için de inek sütü önersin. O ne saçma tedavi yöntemi ya; öksürük şurubu, ıhlamur, su... Bebeğin 3 aylik olduğundan haberi var mı acaba! Sinir oldum yeni-eski doktoruna.Geldik biz hastaneden kızlar. Her şey yolunda dedi doktor, korkulacak hiç bişey yok dedi. Eğer göğüste hırıltı olsa nefes almakta zorlanır dedi. Kulaklarına baktı, bezini açtı baktı. Amma velakin öksürük şurubu verdi. Ne saçma! Hiç bişeyi yoksa neden öksürük şurubu? dedim. Burnunu da açar rahatlatır dedi. Ben burnunu açıyorum zaten dedim. Serum fizyolojik ve aspiratörle temizleyebilirsin dedi. Evet temizliyorum dedim. Ona devam et boğazı da kurur ihlamur ver dedi(burda bitti bu doktor benim için) . Yok dedim vermem. Anne sütü alsın yeter dedim (içimden). Kaynamış ılımış su da verebilirsin dedi (hasbinallah dedim).
Sonuç olarak ciğerleri temiz ve verdiği ilacı almadım. Kendi yöntemlerimle iyileştiririm çocuğumu. Konya'da kafama göre doktor bulamayacağım sanırım.
Hiç öyle düşünme ilerde buyuduklerinde farklılıkları daha da artacak. O zaman biri birinden başarısız olunca kendini mi suçlayacaksın ya da çocukları. Onların doğaları böyle deyip kabullenirsen daha iyi olur gibi.Bilmiyorum ki cnm... her anlamda fark olunca ister istemez kendinden biliyor insan(
Ben genç olanı seçerdim sanki. Bebeği sevip okşamadı bizim doktor dahaDoktor konusunda karar vermem gerekiyor 2 seçeneğim var 1.seçenek kendi doktorumuz baya deneyimli ( yaşı baya fazla), sıra bekleme olayında sıkıntı yok, bayan doktor oğlumu baya seviyor okşuyor, ek gıda olayında katı değil erkenden tattirmalara başlayacak gibi hatta aylardır zeytin yağı içir diyor, cok ayrıntılı inceliyor her şeyi ve cok sey istiyor röntgen tahlil falan ( çoğu gereksiz) ve asıl rahatsız olduğum şey dediğini unutuyor mesela gaz damlasıni 5 damla kullan diyor sonra kesinlikle öyle demedim 3 damla diyor gibi bu sadece örnek böyle çok olay oldu.
2.secenek baya genç bir doktor. Erkek ve öyle aşırı sevip okşamıyor bebeği seviyor ama kararında, ek gıda olayında çok net ilk 6 ay sadece anne sütü, genç olduğu için vatsap haberleşmesi imkanı var, randevusuz gidersek çok sıra bekleriz, o da ayrıntılı inceliyor ama küçük şeyleri problem etmiyor gibi yani benim ve kendi doktorumuz gibi evhamli değil , ne kadar az ilaç ve takviye o kadar iyi görüşünde.
Uzun oldu ama k.bakmayın sizce hangisiyle devam etmeliyim ??
Canım işine karışmak gibi olmasın ama ek gıdaya erken başlamak bebekler için pek de faydalı bir şey değil. Hakkinda araştırma yapıyorum ek gıda olayının ve bebek için en uygunu 180 günü dolunca eğer bebek fiziksel olarak da hazırsa başlamak en doğrusu. Yazıları incelemeni öneriririm. Ikıncı doktoru tuttum ben de.Herkese çok çok teşekkürler oy birliğiyle 2.doktor kazandı artık onunla yola devam edicez sanırımbizim evhamli doktor teyzemize kimse sahip çıkmadı
Canım bizdeki stresi o kadar farkediyorlar ki anlayamazsın.Hanımlar ya benim kv yanımdan ayrılalı bebeğim değişti bi ağlaması çoğaldı, uyku saatleri değişti, huysuzlandı. Cumartesi günü gitti kv o günden beri çok zorlanıyorum( geceleri bi iyi bi kötü idare ediyorum ama gündüz huzursuz napacağımı şaşırdım. Durmadan sallanmak istiyo kucak istiyo. Belim koptu, sırtım fena, bileklerim kopacak gibi eşimde diyo annem varken böyle değildi bu çocuk diye. Haklıda ama üzülüyorum neyini yapamıyorum diye.
Farklar var benim ilki kizdi onun farkindaligi daha iyiydi. Kafasını tutması , bakışı vsÖzellikle ikinci bebeği olan arkadaşlara sormak istiyorum kızlar. İki bebeğiniz arasında gelişim açısından çok bariz farklar oldu mu? Ayşe'nin aynı dönemdeki videolarıyla Duru'nunkiler arasında benim de çok iyi hatırladığım farklılıklar var? Hangisinin daha normal olduğunu anlayamıyorum, o yüzden de mukayese etmek değil ama ona göre davranmak istiyorum :)
Benzer farklar bizdede var ama ben kız erkek farklılığı olmasına bağlamıştım ikinci çocuklar dahaki tembel çıktı neHerşeyleri farklı cnm... Ayşe'nin çok belirgin tepkileri vardı,, şaşırma korkma sevinme vb mimikleri çok daha sivriydi. Yüzüstü dururken daha kontrollüydü, tutma kavrama olayı çok daha iyiydi,, bacaklarını daha güçlü ve istediği amaçla hareket ettirebiliyordu (battaniyesini teperek açmak sonra da net şekilde bacaklarını sertçe üstüne koymak gibi :),, oyun halısındaki tepkileri bile farklıydı.. selfie çekilelim deyince telefona bakıyordu :))) kafa hareketleri de daha iyiydi.. bilmiyorum belki de foto ve videolar yanıltıcı.. ya da bu daha miskin ve o hiç uyumadığı için daha çabuk gelişmişti kasları. Kötü ihtimal ise ben yeterince zaman ayıramıyorum( resimdekiler Ayşe, 3 aylıkken,, Duru'da böyle bir tutma ilgilenme hali yok mesela daha tesadüfi hareket ediyor sanki...
O da doğru,, kardeşimle ben Amerika ve Japonya gibiyiz :))) Ayşe çok agresifti gerçekten,, aşırı hırslıydı bir de; hala öyle... mutlu bir çocuk ama hiçbir şey yeterince tatmin etmiyor onu, hep daha fazla daha fazla... Duru sakin şimdilik,, emmek ve uyumak istiyor... bir yandan da böyle kalsın istiyorum tabi.. ileride birbirlerini dengelerler en azından :)) aslına bakarsan yazarken farkettim,, tam da dediğin gibi, biri ben diğeri de kardeşim sanki :))))
İzmir desin herhalde , ben de izmir deyim. Bu doktorları özelden benimle paylaşırsan sevinirim. Ben de doktor arayışındayım çünkü.Herkese çok çok teşekkürler oy birliğiyle 2.doktor kazandı artık onunla yola devam edicez sanırımbizim evhamli doktor teyzemize kimse sahip çıkmadı
Soothie emiyor :)emzik veRmeye ne zaman başladın ? Geç mi kaldın acaba
Geçmiş olsun. Ince olmaz mı muslin? Üşümesin bu sefer de?kizlar emirim atesi 37.9a cikti,calpol verdik,37.1e suanda. kisa kol citcitli badiyle durdu hep. simdi alt ust giydirdim. gece tek bi müslin mi orteyim napayim?
Aslinda randevu sıkıntılı değil yani planlı gidersen randevu aldigin saatte kesin alıyormus ama mesela çocuk ateşlendi gittin pat diye o zaman bekliyorsun çünkü yogun ve bi de ek gıda olayina ben erkenden dalmak istiyordum bu ikisi acaba mi dedirtiyor.. sevme konusunda haklısın kontrolünü nazik ve sevgiyle yapsın yeter aslında : )
Ben de aynen senin gibi soothie aldm tutamadi. Avent gece aldim tutmadi. En son nuk'un 7 tl lik kaucuk emzigini aldim. Simdi onu cok cok emiyo. Bu bebekleri anlamak mumkun degil.Ben de avent soothie aldm ağır geldi. Avent aldm işine gelirse alıyo 2 dkkaya atıyo. Ağlarken hayatta almıyo. Suavinex deniym dicektim emzk kısmı nasıl fotolayabilir misin?
Bebekler emin ellerde olmak istiyorlar bence nedeni bu. Bizim babamıza hastaneden çıkmadan banyo eğitimi verdiler. İlk günden beri eşim bebeği yıkıyor ben su döküyorum sadece ve hiç ben yıkamadım. Şimdi ailemin yanına geldim bebeği kimseye güvenip emanet edemiyorum ben tutuyorum. Ama bu işi o kadar çok korkarak yapıyorum ki bebek bunu anlıyor, normalde banyo yaparken ağlamayan bebek ağlamaya başlıyor.O ağladıkça ben daha kötü yıkıyorum. Banyo işi bebek ve benim için keyiften çok eziyete döndü açıkcası. Belki, senin bebek içinde böyledir. Kv bilerek yaptığı için onda daha huzurlu oluyor olabilir. Deneyim herşey canım, bizde zamanla öğreneceğiz üzülme.Hanımlar ya benim kv yanımdan ayrılalı bebeğim değişti bi ağlaması çoğaldı, uyku saatleri değişti, huysuzlandı. Cumartesi günü gitti kv o günden beri çok zorlanıyorum( geceleri bi iyi bi kötü idare ediyorum ama gündüz huzursuz napacağımı şaşırdım. Durmadan sallanmak istiyo kucak istiyo. Belim koptu, sırtım fena, bileklerim kopacak gibi eşimde diyo annem varken böyle değildi bu çocuk diye. Haklıda ama üzülüyorum neyini yapamıyorum diye.
Geçmiş olsun. Ince olmaz mı muslin? Üşümesin bu sefer de?
Hahaha çok güldüm bunaOldu olacak salyası olan çocuğa dişi çıkacak ağrısı olur diye rakı bastırsın, reflüsü olan bebeğe mide asidini alsın diye leblebi tozu versin, kalsiyum için de inek sütü önersin. O ne saçma tedavi yöntemi ya; öksürük şurubu, ıhlamur, su... Bebeğin 3 aylik olduğundan haberi var mı acaba! Sinir oldum yeni-eski doktoruna.
Geçmiş olsun bu arada tekrar. Bir şey olmamasına sevindim, sen kendi yöntemlerinle 2 gün daha ilgilen, geçer inşallah. Geçmezse de başka biri doktora gösterirsin belki yine.
Madem baskilamak için değil o zaman neden veriyormuş şurubu?Aynen ben de öyle dedim. Öksürüğü baskılamak ne kadar doğru sizce dedim. Hiç bir öksürük şurubu öksürüğü baskılamaz dedi. Ya nasıl baskılamaz bunca yıl söylenen bu değil miydi?
Ben doktor çocuğumu çok sevip okşasın istemezdim, kimse yapmasın mümkünse. Tamam şefkatli olsun hötür hötür sarsmasın çocuğu ama oksayip mıncırmasın da. Hem var yoğa test, röntgen, ultrason vs. isteyen doktor çocuğu değil cebini düşünüyor gibi geliyor bana. Ben xray cihazından bile gecirmiyorum çocuğu boşuna röntgene hiç sokmam. İlk doktorumuz bize çocuğa bir şeyler içir dediği için bir daha gitmedim ona, zeytinyağı içir diye ısrar etmesi pek hoşuma gitmedi benim. İlk doktorun her şeyi detaylı incelemesi hariç kesinlikle sınıfta kalırdı benim gözümde.Doktor konusunda karar vermem gerekiyor 2 seçeneğim var 1.seçenek kendi doktorumuz baya deneyimli ( yaşı baya fazla), sıra bekleme olayında sıkıntı yok, bayan doktor oğlumu baya seviyor okşuyor, ek gıda olayında katı değil erkenden tattirmalara başlayacak gibi hatta aylardır zeytin yağı içir diyor, cok ayrıntılı inceliyor her şeyi ve cok sey istiyor röntgen tahlil falan ( çoğu gereksiz) ve asıl rahatsız olduğum şey dediğini unutuyor mesela gaz damlasıni 5 damla kullan diyor sonra kesinlikle öyle demedim 3 damla diyor gibi bu sadece örnek böyle çok olay oldu.
2.secenek baya genç bir doktor. Erkek ve öyle aşırı sevip okşamıyor bebeği seviyor ama kararında, ek gıda olayında çok net ilk 6 ay sadece anne sütü, genç olduğu için vatsap haberleşmesi imkanı var, randevusuz gidersek çok sıra bekleriz, o da ayrıntılı inceliyor ama küçük şeyleri problem etmiyor gibi yani benim ve kendi doktorumuz gibi evhamli değil , ne kadar az ilaç ve takviye o kadar iyi görüşünde.
Uzun oldu ama k.bakmayın sizce hangisiyle devam etmeliyim ??
Üstünü çok kalın giydirme ama müslin ince olur. Battaniyeni ört. Ateş 37.1 çok yüksek değil ama sık sık kontrol edip ateş durumuna göre üstünü inceltir yada kalınlaştırırsın.sagol canim.
evet iste onu da dusunuyorum. allah korusun.
atesi cikan bebeleri nasil yatirdiniz diye size sorayim dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?