2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Yakmaz canım. Burnunu açar. Benim ikinci denemem ipek üzerinde. İkisinde de işe yaradı.
Bu soğan işini denicem Ayşe'ye akşam ben de. Yalnız yemek konusundaki salaklığıma ver, komik olucak belki ama bu soğanların kurusu da çeşit çeşit oluyor galiba; hangisinden alayım?

Yok cnm bronşitte antibiyotik artı buhar veriliyor malesef Başka türlü geçmesine imkansız gözüyle bakılıyor zaten

Biz de bugun doktordaydık iyi geçti şükür bişeyi yok dedi hatta ateşinin çıktığına inanmadi galiba bi de ben telaşlı telaşlı ateşi cook yükseldi şöyle yaptık falan derken kaç oldu dedi 38 deyince güldü sadece :) ilk defa götürdüğüm bi doktordu şimdilik iyi gibi ama kafamı kurcalayan seyler var.. bebiş uyuyunca size danışmak istiyorum 2 doktordan hangisiyle devam etmem gerektiğini :)

Yok cnm bronşitte antibiyotik artı buhar veriliyor malesef Başka türlü geçmesine imkansız gözüyle bakılıyor zaten
Ama bronşit viraldir. Bakteriyel bronşit çok nadir olur 3 günü geçen 39 üzeri ateş gürültülü öksürük göğüs ağrısı olursa şüphelenilebilir. Şimdi doktorculuk oynamak gibi olmasın ama risk almamak için antibiyotiği dayamak da bana göre yanlıştır. Antibiyotik bağırsak florasını bozar, ishal yapar, bebeğe zarar verir, vermeyin, verdirmeyin efenim.

Son düzenleme:
Nasıl bi bakım uyguluyordun,yanii bebekken?

Aynen ben de öyle dedim. Öksürüğü baskılamak ne kadar doğru sizce dedim. Hiç bir öksürük şurubu öksürüğü baskılamaz dedi. Ya nasıl baskılamaz bunca yıl söylenen bu değil miydi?
Benim bildiğim de öksürük şurubu daha çpk öksürmesine sebep olur balgamı çıkarması için aöa bende kullanılmaması taraftarıyım

Benim bildiğim de öksürük şurubu daha çpk öksürmesine sebep olur balgamı çıkarması için aöa bende kullanılmaması taraftarıyım
Benical verdi bi de, içeriği yüzünden yasaklandı diye biliyordum, içinde de 12 yaş altı çocuklara vermeyin yazıyor sakinleştirici etkisi vardır yazıyor, şaka gibi

Benical verdi bi de, içeriği yüzünden yasaklandı diye biliyordum, içinde de 12 yaş altı çocuklara vermeyin yazıyor sakinleştirici etkisi vardır yazıyor, şaka gibi
Bana dr bitkisel öksürük şurubu önerdi.çok öksürürse alırsın.şimdi almana gerek yok dedi.

Bu arada soğan süper işe yaradı.5 dk.a bir burnunu temizliyodum gündüz.soğanı koyduktan sonra yarım saat bi saat sonra temizliyorum burnunu
İnş yarına hiçbişeyi kalmaz kuzularımızın...

Viral enfeksiyonlarda üzerine bakteriysek enfeksiyon kapma riski çok artıyor Can'ım üst üste iki enfeksiyon çocukta büyük sıkıntı olacağı için önlem amaçlı da antibiyotik veriliyor, ilaç taraftarı biri değilim kendim bile başım ağrısa yatar dinlenirim ilaç almamaya çalışırım mecbur kalmadıkça bebeğimin ilaç almasını hiç istemem ama bronşitte antibiyotik kullanmak gerekir

İyi bari sevindim
Ama şu iyi doktor bulma işi de çok zor yaa
Ben 3 tane denedim hala memnun kaldığım biri olmadı

Antibiyotiğe ihtiyacı olmadan iyileşen vaka hiç mi yok? Elbette var. Önlem amaçlı antibiyotik kullanmak çok yanlış. Belki ihtiyacı olmayacak? Neyse inşallah hiç birimizin ihtiyacı olmaz.

İşe yaramasına sevindim :)

Doktor konusunda karar vermem gerekiyor 2 seçeneğim var 1.seçenek kendi doktorumuz baya deneyimli ( yaşı baya fazla), sıra bekleme olayında sıkıntı yok, bayan doktor oğlumu baya seviyor okşuyor, ek gıda olayında katı değil erkenden tattirmalara başlayacak gibi hatta aylardır zeytin yağı içir diyor, cok ayrıntılı inceliyor her şeyi ve cok sey istiyor röntgen tahlil falan ( çoğu gereksiz) ve asıl rahatsız olduğum şey dediğini unutuyor mesela gaz damlasıni 5 damla kullan diyor sonra kesinlikle öyle demedim 3 damla diyor gibi bu sadece örnek böyle çok olay oldu.
2.secenek baya genç bir doktor. Erkek ve öyle aşırı sevip okşamıyor bebeği seviyor ama kararında, ek gıda olayında çok net ilk 6 ay sadece anne sütü, genç olduğu için vatsap haberleşmesi imkanı var, randevusuz gidersek çok sıra bekleriz, o da ayrıntılı inceliyor ama küçük şeyleri problem etmiyor gibi yani benim ve kendi doktorumuz gibi evhamli değil , ne kadar az ilaç ve takviye o kadar iyi görüşünde.
Uzun oldu ama k.bakmayın sizce hangisiyle devam etmeliyim ??

Olur mu cnm benim,, misal bizim bebek nefes alamıyordu,, rengi mora döndü.. nasıl vermiceksin antibiyotik? Ememiyor,, uyuyamıyor,, gözler kıpkırmızı,, bitmeyen bir ağlama,, derdini anlatamıyor, ishal çoktan başlamış bile zaten? İlaç vermeden nasıl temizlenecek tıkalı bronşlar peki? Allah korusun ama akılcı kullanımda kısa süreli yan etkileri var diye öyle bir riske giremem ben.. zatürreye kadar yolu var çünkü acil tedavi edilmezse... hiçbir şey olmasa orta kulak iltihabına dönüşebiliyor ki o da sadece antibiyotikle düzeliyor malesef. Yani solunum yolu rahatsızlığına sebep olan şey virüs olabilir; ama vücudun dengesi bozulduktan sonra artık tek problem o virüsü yok etmek olmuyor kalıcı yahut daha ciddi hasarlar daha da uzun süre ilaç kullanımını gerektirebiliyor hem... senin direncin yüksek maşallah,, ben dayanamam valla o şekilde beklemeye bir de ben pozitif bilimlere hala inanıyorum ya :))))

İkinciyle bence :))

Bronsit gecirmedik ama bronsiyolit gecirdik antibiyotik vermedi kesinlikle nebulizatorle verilen 2 ilac ve tam tam masaji mi neydi Bade 9 aylikti onu yapioduk 3 gunde gecti.Yatirip sirtina tam akcigerlerine gelen yere pat pat vuruoduk. Akcigerdeki kucuk bronscuklardaki o seyler havalansin da disari ciksin die hava verdikten sonra

Kesinlikle ikinci

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…