Ablası zaten o kadar istiyor ki büyüsün de birşeyler yapsınlar beraber diye. Sinirleniyor çabuk büyümüyor diye hatta :) açıkçası ben bile onun benden daha faydalı olacağını düşünüyorum gelişimi için :))))Nasılsa öğrenecekler biz farkındalığı arttığı zaman destekleriz kartlarla vs ablalarını yakalarlar
Doğru diyorsun ya ev sıcak ama sabah serinliyorCanim Erzurum soquk olur bence dikkat et evin sicaksa o ayri tabi
Amin cnm... büyük sıkıntı yaşamışsınız gerçekten,, Allah beterinden saklasın, geçmiş olsun çokA AysheDuru kimse istemez cocuquna qereksiz yere ilac vermeyi kucuk veya buyuk yasi kac olursa olsun.Bence sen doqrusunu yaptin bende asla tedavisi varken bebeqimin aci cekmesine dayanamam kullanirdim sonunu bilmediqim biseyin riskine sokmam cunku aqzimiz yandi bizim bu konuda...Bak benim kardesim 9 aylikti bi hirilti oksuruk hissettik qoturduk doktora klasik ilac antibiyotik faln verdi bizde pek kullanmadik nasil olsa qecer bosuna vermeyelim diye sonra bronsite cevirdi yine direttik noldu bir qece ambulansla zor yetisti hastaneye zatureye donmus okadar sinsi ilerlemiski hastalik hic anlamadik doktorun bize ilk soyledigi soz bebeqin olmesinimi bekledinizde bukadar qec kaldiniz ? Yolda kac kez kalbi durdu artik ciqerler iflas etmis beynine oksijen qitmemis 40 derce ates haftalardir dusmedi herseye hazirlikli olun duzelmez duzelsede qozlerinin qormemesine kadar kotu sonuclar olacak dediler...3 ay yoqun bakimda yatti en son surekli yurtdisindan beyaz kan takviyesi kortizon tedavisi yapa yapa duzeldi sayilir suan 12 yasinda 12 yildir qozetim altinda omurboyuda surecek iyi ama qecmicek iste skntilar kaldi yani qozunde leke kaldi falan...simdi soruyorum antibiyotik kullanmadik ama 12 yildir surekli ilacla ayakta duruyo zamaninda kullansak boyle olmicakti belki hanqisi mantikli ? Oyuzden hic riske qiremem ben qirenlerede sayqim var Rabbim kimseye yasatmasin butun bebekleri korusun...
Bizim de öyle yapmışlardı da isyan ettim yaktılar... sen de ufaktan başla bence :)Sorma canim 15 derecenin altina dusmeden yakmicaklarmis falan sacma sapan is yapiyolar bebeqi olanlar napsin dusunmuyolar heraldebende oyuzden fazla qiudiriyorum cocugu yuzude isilik faln oluyo oyuzden
:)) ya işte onlar da çok küçükYa sorma artik geliyo"anne senle oynayalim mu" "oynayalim ama koltukta oyniycagimizbise olsun
Atiyorum yere koltugun yastiklarini iyi olyo.Yoksa yerde bitiyorum
Yok cnm hiç alakası yok bence de.. yani 4 ayda başlamasıyla 6 ayda başlaması arasında ne kadar fark edicek ki alışması açısından.. bence de doktorun söylediği çok mantıklı.A AysheDuru G gunesli gunler çevremde o kadar var ki hiç bişey tattirmadam 6 ay sadece anne sütü ve mamayla beslenip şu an beslenme konusunda çok problem yaşayan, aşırı yemek seçen çocuk açıkçası ondan diyordum herseyin tadını bilerek büyüsün sonra yemez diye.. Bugünkü doktor buna şehir efsanesi dedi yani eğer 6bucuk 7 ayı doldurduktan sonra hala başlamazsan belki geçerli olabilir bu dediğin dedi öncesi için geçerli değil dedi
Kesinlikle dr söylediğine katılıyorum ben ilk oğlumu 6 ay sadece anne sütü verdim 6. Ayda ek gıdaya başladı blw yöntemi ile başladım çokda güzel di herşey yiyordu de tavsşyesi ile sebze ve yoğurtla başladım meyveyle başladım kimsırf sebzeyi tatsız diye reddetmemedi için buharda pişirir verirdiö yoğurdu kendim mayalıyorum zaten sadece peynir ve domatesi hiç bir zaman yemedi peyniride omletin içine kaşar rendeleyip yedirdim en başından itibaren haşlanmış yumurta sevmedi hep olmet yedi 1 yaşında çatal kaşıl kullanmaya başaldı 2.5 yaşına kadar yemeğini kendisi yedi evde pişen herşeyden yedi sebzesinden etine meyvesine kadar taki 2 yaş sendromuna kadar 2.5 yaşında bir başladıl yemek seçmeye şu anda kesinlikle olmette dahil yumurta peynir zeytin domates hiçbirşey yemiyor sebze yemiyor yediği yemek sayısı bir elimin parmağını geçmez meyve 1-2 tane meyve yer allahtan et ve balık süt seviyorda ordan yırtıyoruz. Düşün bazen tek lokla yemezdi sinirden ağlardım ne kadar boşmuş boşuna üzmüşüm kendimi çocuk açlıktan ölmüyor acıkınca yiyor. 2.5 yaşında kendisi yemeyi bıraktı anne sen bana yedir dedi yedirdim şimdi 3 yaşında ve yemeklerini kendi yiyor. Doktorun söylediği bu durumun 2 yaş sendromu ile bağlantılı olduğu ve kesinlikle hemek için zorlamamamız gerektiğiydi bizde öyle yaptık.canım yanş öylr yada böyle bir şekilde hepsi atlatılıyor üzülmekle kalıyorsunA AysheDuru G gunesli gunler çevremde o kadar var ki hiç bişey tattirmadam 6 ay sadece anne sütü ve mamayla beslenip şu an beslenme konusunda çok problem yaşayan, aşırı yemek seçen çocuk açıkçası ondan diyordum herseyin tadını bilerek büyüsün sonra yemez diye.. Bugünkü doktor buna şehir efsanesi dedi yani eğer 6bucuk 7 ayı doldurduktan sonra hala başlamazsan belki geçerli olabilir bu dediğin dedi öncesi için geçerli değil dedi
Ben ana öğününü kendim yedirmiştim cnm. Bu defa onu da vereyim diyorum. Ama doktorun istediği şekilde hazırladığımda çok zor kendi yemesi. Acaba onu nasıl yapmak lazım?Nasılsınız? Bir sıkıntı yoktur Inşallah?
6 ayı doldurup başlayıp her şeyi zevkle yiyen o kadar çok çocuk var ki. Blw yöntemini Bir araştır istersen. Doktorun 6 ay diye ısrarcı olması çocuğun bağırsak sağlığı için. Kulak ardı etmeden önce bi araştır. Zaten araştırırsın da yani eminim.
Blwde amaç bebeğin ayina uygun olacak sekilde her türlü sebzeyi meyveyi kendi başına yemeyi öğrenmesi. Çoğu bebek bu yöntemde oldukça başarılı oluyor. Yanı annelerimizin yöntemi bir nevi. Ver eline yesin taktiği ama daha sistemli gidiyorsun allerji vs durumlarına dikkat ederek.
Evet ole iyi oluyo ya .Zaten bi cocugu buyutmek icin aslinda bi koy gerekirmis.E iki cocuk iki koy:)) ya işte onlar da çok küçükkıyamıyorum ben de.. Allahtan bu ara babaya sardı... epey vakit geçiriyolar... dede geliyo akşamları biraz da onunla falan... yoksa yanmıştım :)
BLW de hazirliycak bise yok pek cnm kabak havuc elma fln buharda firinda damakta ezilebilecek kivama getirip onune koyuyosunBen ana öğününü kendim yedirmiştim cnm. Bu defa onu da vereyim diyorum. Ama doktorun istediği şekilde hazırladığımda çok zor kendi yemesi. Acaba onu nasıl yapmak lazım?
Nasıl olmuştu tam olarak? Ne hazırlıyordun ana yemek olarak?Ben ana öğününü kendim yedirmiştim cnm. Bu defa onu da vereyim diyorum. Ama doktorun istediği şekilde hazırladığımda çok zor kendi yemesi. Acaba onu nasıl yapmak lazım?
Tadım sonrasını diyor sanırım. Pankek tost filan yapılıp veriliyor ya tadim yapilan şeylerden.BLW de hazirliycak bise yok pek cnm kabak havuc elma fln buharda firinda damakta ezilebilecek kivama getirip onune koyuyosun
İyi lafmış bu :)) ben bir de sadece konuşarak oynayabileceğimiz şeyler bulmaya çalışıyorum cnm. İşte klasik "bana kırmızı tatlı bir meyve söyle, k ile başlayan hayvan söyle" vb şeyler.. emzirirken en rahatı o oluyor :)Evet ole iyi oluyo ya .Zaten bi cocugu buyutmek icin aslinda bi koy gerekirmis.E iki cocuk iki koy
Bn fitil atmıstım,1 kere düstü bi daha cıkmadı.dr 5-6 saat sonra 2.yi gerekirse verirsiniz demiştikizlar atesi yeniden 37.9 oldu. saat 7de 1 cay kasigi calpol vermistik. yeniden verebiliyor muyuz? hemsire kac defa verebilcegimizi soylemedi sanirim ya da ben atladim. size soyledi mi hemsireleriniz?
Sağolun kızlar ben normalde giydirmiyordum altına çıtçıtlı ve pijama üstüne ya tulup yada alt üst takım giydiriyorum bu kadar şapka yok çorap iki tane ama ayaklı pijama yada tulum giydirdiysem bir tane ama dün annem geldi ve bu çocuk üşür dediyelek giydirdi ve kafamı karıştırdı evimiz ideal sıcaklıkta
Tam geçiş yaptığımızda öğünlerimiz şöyleydi cnm:Nasıl olmuştu tam olarak? Ne hazırlıyordun ana yemek olarak?
Ben de blw + çorba gitmek istiyorum tadimlardan sonra. Çok fazla da vitaminsiz kalmasın tamam anne sütü alacak ama az biraz da beslensin istiyorum. Tattirdigim sebzelerle et suyuna çorba iciririm muhtemelen fincana koyup filan.
Ben çocuğu ince mi giydiriyorum yaa bak şimdi şüphe ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?