2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Nasılsa öğrenecekler biz farkındalığı arttığı zaman destekleriz kartlarla vs ablalarını yakalarlar
Ablası zaten o kadar istiyor ki büyüsün de birşeyler yapsınlar beraber diye. Sinirleniyor çabuk büyümüyor diye hatta :) açıkçası ben bile onun benden daha faydalı olacağını düşünüyorum gelişimi için :))))

Amin cnm... büyük sıkıntı yaşamışsınız gerçekten,, Allah beterinden saklasın, geçmiş olsun çok Aslına bakarsan internet de yanıltıcı oluyor bu konuda,, işte google amcaya yazınca antibiyotik vs diye hep aynı yazılar çıkıyor. Halbuki iş yazandan ibaret olsa tıp diploması uzaktan eğitimle de alınabilirdi.. ama malesef pratikte herşey birkaç cümleyle anlatılabilecek kadar kolay değil.. Allah kimseyi muhtaç etmesin tabi, ama hastalık da bir sınav, oluyor mutlaka birşeyler ve başına geldikçe anlıyor insan şimdi sahip olduğumuz imkanların kıymetini.. neticede daha bir asır önce bırak sıradan halkın, kralların padişahların ölümüne sebep olan hastalıklar şimdi ayakta atlatılıyor :)

Sorma canim 15 derecenin altina dusmeden yakmicaklarmis falan sacma sapan is yapiyolar bebeqi olanlar napsin dusunmuyolar heralde bende oyuzden fazla qiudiriyorum cocugu yuzude isilik faln oluyo oyuzden
Bizim de öyle yapmışlardı da isyan ettim yaktılar... sen de ufaktan başla bence :)

Ya sorma artik geliyo"anne senle oynayalim mu" "oynayalim ama koltukta oyniycagimizbise olsun
Atiyorum yere koltugun yastiklarini iyi olyo.Yoksa yerde bitiyorum
:)) ya işte onlar da çok küçük kıyamıyorum ben de.. Allahtan bu ara babaya sardı... epey vakit geçiriyolar... dede geliyo akşamları biraz da onunla falan... yoksa yanmıştım :)

Yok cnm hiç alakası yok bence de.. yani 4 ayda başlamasıyla 6 ayda başlaması arasında ne kadar fark edicek ki alışması açısından.. bence de doktorun söylediği çok mantıklı.

Kesinlikle dr söylediğine katılıyorum ben ilk oğlumu 6 ay sadece anne sütü verdim 6. Ayda ek gıdaya başladı blw yöntemi ile başladım çokda güzel di herşey yiyordu de tavsşyesi ile sebze ve yoğurtla başladım meyveyle başladım kimsırf sebzeyi tatsız diye reddetmemedi için buharda pişirir verirdiö yoğurdu kendim mayalıyorum zaten sadece peynir ve domatesi hiç bir zaman yemedi peyniride omletin içine kaşar rendeleyip yedirdim en başından itibaren haşlanmış yumurta sevmedi hep olmet yedi 1 yaşında çatal kaşıl kullanmaya başaldı 2.5 yaşına kadar yemeğini kendisi yedi evde pişen herşeyden yedi sebzesinden etine meyvesine kadar taki 2 yaş sendromuna kadar 2.5 yaşında bir başladıl yemek seçmeye şu anda kesinlikle olmette dahil yumurta peynir zeytin domates hiçbirşey yemiyor sebze yemiyor yediği yemek sayısı bir elimin parmağını geçmez meyve 1-2 tane meyve yer allahtan et ve balık süt seviyorda ordan yırtıyoruz. Düşün bazen tek lokla yemezdi sinirden ağlardım ne kadar boşmuş boşuna üzmüşüm kendimi çocuk açlıktan ölmüyor acıkınca yiyor. 2.5 yaşında kendisi yemeyi bıraktı anne sen bana yedir dedi yedirdim şimdi 3 yaşında ve yemeklerini kendi yiyor. Doktorun söylediği bu durumun 2 yaş sendromu ile bağlantılı olduğu ve kesinlikle hemek için zorlamamamız gerektiğiydi bizde öyle yaptık.canım yanş öylr yada böyle bir şekilde hepsi atlatılıyor üzülmekle kalıyorsun

Ben ana öğününü kendim yedirmiştim cnm. Bu defa onu da vereyim diyorum. Ama doktorun istediği şekilde hazırladığımda çok zor kendi yemesi. Acaba onu nasıl yapmak lazım?

:)) ya işte onlar da çok küçük kıyamıyorum ben de.. Allahtan bu ara babaya sardı... epey vakit geçiriyolar... dede geliyo akşamları biraz da onunla falan... yoksa yanmıştım :)
Evet ole iyi oluyo ya .Zaten bi cocugu buyutmek icin aslinda bi koy gerekirmis.E iki cocuk iki koy

Ben ana öğününü kendim yedirmiştim cnm. Bu defa onu da vereyim diyorum. Ama doktorun istediği şekilde hazırladığımda çok zor kendi yemesi. Acaba onu nasıl yapmak lazım?
BLW de hazirliycak bise yok pek cnm kabak havuc elma fln buharda firinda damakta ezilebilecek kivama getirip onune koyuyosun

Nasıl olmuştu tam olarak? Ne hazırlıyordun ana yemek olarak?
Ben de blw + çorba gitmek istiyorum tadimlardan sonra. Çok fazla da vitaminsiz kalmasın tamam anne sütü alacak ama az biraz da beslensin istiyorum. Tattirdigim sebzelerle et suyuna çorba iciririm muhtemelen fincana koyup filan.

Evet ole iyi oluyo ya .Zaten bi cocugu buyutmek icin aslinda bi koy gerekirmis.E iki cocuk iki koy
İyi lafmış bu :)) ben bir de sadece konuşarak oynayabileceğimiz şeyler bulmaya çalışıyorum cnm. İşte klasik "bana kırmızı tatlı bir meyve söyle, k ile başlayan hayvan söyle" vb şeyler.. emzirirken en rahatı o oluyor :)

Sağolun kızlar ben normalde giydirmiyordum altına çıtçıtlı ve pijama üstüne ya tulup yada alt üst takım giydiriyorum bu kadar şapka yok çorap iki tane ama ayaklı pijama yada tulum giydirdiysem bir tane ama dün annem geldi ve bu çocuk üşür dedi yelek giydirdi ve kafamı karıştırdı evimiz ideal sıcaklıkta

kizlar atesi yeniden 37.9 oldu. saat 7de 1 cay kasigi calpol vermistik. yeniden verebiliyor muyuz? hemsire kac defa verebilcegimizi soylemedi sanirim ya da ben atladim. size soyledi mi hemsireleriniz?
Bn fitil atmıstım,1 kere düstü bi daha cıkmadı.dr 5-6 saat sonra 2.yi gerekirse verirsiniz demişti
Calpol u bilmiyorum aynı mıdır

Bn sadece içine sıfır kol alttan gecmeli tulum atlet niyetine yani.
üstüne ayaklı tulum tabii tulumun içine bi çorap giydiriyorum o kadar.bnce fazlası ii deil.uykudan ilk kalktığında bi yelek giydiriyorum 10-15 dk sonra çıkartıyorum onu da.

Bir de hanımlar çok sıkı şeyler giydirmemek gerekiyormus. Bol ve kat kat giydirmek daha sıcak tutuyormuş.

Tam geçiş yaptığımızda öğünlerimiz şöyleydi cnm:
Sabah : yumurta, zeytin, labne, tereyağı, (pekmez veya reçel)
Kuşluk vakti : meyve, ceviz, tam tahıl
Öğlen : sebze + yeşillik + pirinç, bulgur vs + kıyma + kemik suyu (blender asla yok, çatalla ezilecek)
Akşam : tam tahıl (su, mama yahut anne sütüyle karıltırılıp)
Bunlar bizim doktorun olmazsa olmazları. Az yahut çok yesin, ama mutlaka yesin istiyor. Mesela zeytin olarak Fora Fit önermişti. Önüne koyuyordum çerez gibi yiyordu. İki-üç günde bir şişe bitiriyordu. Labne minik minik olanlardan alıyordum her sabah 2-3 kutu yiyordu onu da. Hala da sever peynir. Genelde tanıdıklarım peyniri bu kadar seven başka çocuk görmedik der. Bunları hep ayrı ayrı verdim ben, lapa yapmadım. O yüzden yumurta da dahil hepsini çok sevdi. Ama işte sebzeyi tek vermedim fazla o yüzden de et ve balık seviyor ama sebzeyi hiçbir zaman bayılarak yemedi, anca yemeğin içinde ezerek. Bu arada 2 yaşına kadar net bir şekilde bu listeyi takip ettik. Şimdi diyorum ki Duru'ya direk ayrı vereyim. Havuçtu patatesti koyayım önüne yesin. Ama o zaman da eti hep tek yemeye alışır diye korkuyorum :)))

Ben çocuğu ince mi giydiriyorum yaa bak şimdi şüphe ettim.

Yoo bende aynen senin gibi yapıyorum,bi de cocuktan cocuga da deişiyor sanırım
Bir kac kere biraz kalın giydirdim aglıyo aglıyor susmadı anlamadım niye,sonra susup uykuya dalmıstı hemen ,bir kaç kere aynı sey olunca bizimkinin cok sıcagı sevmedigini anladım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…